Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geniz akintisi ve mide bulantisi


di

Öne çıkan mesajlar

3 haftadır atlatmaya çalışıyorum benzer sıkıntıları. ilk sinus iltihabı ve alerjiyle karışık ile başladı antibiyotik + balgam söktürücü + alerji ilacı ile ilk 2 hafta kurtardım. dün faranjit tekrar başladı tekrar antibiyotiğe başladım.
Sonuç: antibiyotik şart. geçmiş olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onu mu diyoz abi. Sana doktorun yazması değil olay, sendeki teşhisi başkasına şikayetlerini okuyarak koyup antibiyotik önermene lafım. Biri largopen vereyim kullan der, biri tek yol antibiyotik der, bi tane hastalık var çünkü koca üst solunum yollarında geniz akıntısı yapan
Teyallahım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geç gördüm, kesin teşhis reflün var.

Reflü çok farklı belirtiler gösterebilir, midende bulantı dahi olmayabilirdi.

Sende bir ihtimal sessiz reflü de olabilir.

Şimdi yapman gerekeni söylüyorum. 2 hafta boyunca günde 1 fincandan fazla çay+kahve içmiyorsun, gazlı içecek, soda dahil içmiyorsun. Fast-food yok, kızartma yok, bira yok. Hiç alkol içmesen iyi olur tabi ama içeceksen de ölçülü iç.
Aslında sen kendin de anlamışsın, kahve içince oluyor diyerek.

Bunun dışında sürekli dikkat etmen gereken şeyler yatmadan 2,5-3 saat önce yemek yemeyi kesmek. Yemek yiyip üstüne uzanmak, eğilmek, karın basıncını artıracak hareketler, spor yapmak yok.

İlaç sayılmayacak bir ilaç olan rennie duo'yu iç yemeklerden sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani akıntı zaten varmış yeni bir şey değil ki, yeni olan mide bulantısı ve boğazda gıcık. Bunlar reflü belirtilerinden, ayrıca geniz akıntısı reflüyü tetiklemez ama reflünün etkisini artırabilir.

Tabi her halükarda doktora görünecek olmasının rahatlığıyla yazdım. Geniz akıntısı renksizse tezim güçlenir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akinti rengini goremiyorum maalesef ama bunun reflu olmadigina eminim zira senelerdir cektigim bisey reflu, hic boyle bi sikinti yasatmadi bana daha once.

Bu topikte onerilen bitkisel ilacin UK muadilini buldum, onu deniyorum bakalim. Iyi gelip gelmedi diye yazarim bi kac gune.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Akıntı rengini balgamı tükürüp lavaboda bakarsan görebilirsin. Doktorun sorduğu soru, kafamdan uydurmadım.

Bende 10 yılı geçkin süredir reflü var, ki ileri seyrediyor. Bende de bu belirti geçen yıl başladı, ben de reflüden değildir dedim. Kulak-burun-boğaza gittim doktor reflü konusunda uzmanlaşmış çıktı o teşhisi koydu.

Bu demek değildir ki senin rahatsızlığının sebebi reflü ama reflüden olmadığına eminim deme bence.
Ayrıca reflü için ilaç kullanıyor musun, kullanıyorsan ne kullanıyorsun?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tamam, balgamı sadece şunun için sordum zaten; koyu renkli değilse üst solunum yollarında bir enfeksiyon yok demektir.

Sen kesin benim dediğim diyeti uygula, hatta ben senin yerinde olsam 2-3 gün ilacı kesip noluyor diye bakardım, bazen aşağıyı baskılıyor yukarda sorun yapıyor.

İnsanlar reflüm var ilaç alıyorum fln diyor ama mesela gidip günde 4 diet kola içiyor, adam farkında değil ama sırf 4 kola,soda artık neyse o başlı başına bir etken, keza çay-kahve, bazı bitki çayları vs. Yani her gün tüketip de zararsız sandığın şeyler de bazen sorun yaratabiliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

boğazda takılma hissi, ses kısıklığı filan oluyorsa boğaz reflüsü vardır.hiç yanma filan yapmıyor, reflüm var demezsin.

ben baya doktor gezdim bu sıkıntılardan.bademcikleri almamız lazım diyen bir oldu ama son gittiğim doktor koydu tanıyı.ses tellerindeki tahrişten filan anlıyorlar.

yağlı şeylerden, kahveden filan uzak durmamı söyledi.ayrıca yemekten sonra 1-2 saat uzanmak yok.uyumadan öncede 2-3 saat yemek yasak, sadece su içebilirsin dedi.bir de yüksek yastıkta yatmak gerekiyor.

gaviscon vermişti, mide yanması filan olursa iyi geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Drall said:

Eldar haklı olabilir. Proton pompası inhibitörü reflüyü önlemez, asidi baskılar. Dolayııyla asit ihtiva etmeyen mide sıvısı yemek borusuna kaçmaya devam edbilir, ama yakmadığından farketmezsin

Ama tabi muayene etmeden kesin teşhis falan biraz iddialı sdf


Reflu mide asidinin yemek borusuna cikmasi abi. Otesi degil. Mide kapakciginin isini yapamadigi tahris oldugu dogru, yalan degil ama mevcut durumum o kadar kotu degil zira o dedigin oldugunda ameliyatlik oluyosun.

6 yasindan beri gulmedim diyen emolar misali; 6 yasindan beri reflum var. Her turlusunu cektim, inatla diyorum ki reflu ya da reflu kaynakli degil bu.

Neyse doktora gorununce anlariz ne olacagini.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
di said:

Ahali selam,

Hassas mideler ya da cesitli kelimeler nuksedilince midesi bulananlar devam etmesin plz.

Simdi "doktora git" tavsiyesini bi gecelim zira gorunucem fakat aldigim randevuya epey bi zaman var, haliyle baskasinin basina gelmis mi diye bi sorayim istiyorum.

Geniz akintim var. Hep vardi yalniz son zamanlarda boyle bogazimda, kucuk dilimin arkasinda hic gitmeyen balgam varmis gibi hissediyorum ve ozellikle cay kahve icince, sicak yemek yeyince inanilmaz bi mide bulantisi bas gosteriyor.

Basiniza gelen bisey midir? Oyleyse cozebildiniz mi? Cozduyseniz nasil cozdunuz?

Deniz suyu spreyinden neti pot'a kadar bi ton seyi denemis biri olarak pek ise yaramadilar diyeyim bu arada.


valla geç gördüm, geç bir yorum olabilir ama başka merak eden patiler olabilir.
Allerjik veya enfeksiyon olabileceğini düşünüyorum bu kadar yoğun bir akıntının. Allerji illaha bahar olacak diye bir şart yok ve ayırıcı tanı için kulak burun boğaz doktoruna görünmekten daha iyi bir çözüm yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...