Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

booking com

Artariel

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

booking com sizin tüm datanızı veriyor bize.

kredi kartını komple veriyor zaten. neden hala secure ödeme kullanmıyorlar anlamış değilim.

gidin expediadan alın konaklamanızı bene.

onlar yeni sisteme geçtiler, kendileri geçici kart oluşturuyo sizin rezervasyonunuz üzerine, o kartı kullanarak çekiyosun falan.

daha güvenli sizin açınızdan.

çünkü diyelim ki otelin sistemi heklendi.

yattara.

booking.com biraz sistem değiştirdi mesela, oyle her dakka açıp musterinin kartına bakamıyosun. max 3 bakış hakkı veriyo falan.

en güzeli airbnb ama ya. ne kadar temiz bi sistem =P

Abi selam,

sana bir soru şimdi konu ilen alakalı;

Şimdi ben otelde rezervasyon yaptırdım, yaptırırken de sanal karta yeterli bakiye açtım (para çekmeyen iptal opsiyonlu rezervasyon), şimdi sanal kartın bakiyesini sıfırlarsam, otel "hacı kartında bakiye yok yeni kart versene" der mi? Kaç gün içinde deniyor oteller kartın bakiyesini.

Boş yere sanal kartta bakiye tutmayayım manyak gibi

Ehm
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Quel-Thul said:

sanal karttan on proviz alınamayacagı icin iptal olabilir rezervasyonunuz.

şu ne demek?

ön-provizyon ile kartından rezervasyon tutarı bloklanıyor. bişi çekmiyorlar ama bloklanıyor.

her 21 günde bir yeniden ön provizyon almaları gerekiyo çünkü ancak o kadar uzun bloklayabiliyosun. çok gerizekalı bir sistem ama hala kullanılıyor işte
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Dworgian said:

Quel-Thul said:

şu ne demek?

ön-provizyon ile kartından rezervasyon tutarı bloklanıyor. bişi çekmiyorlar ama bloklanıyor.

her 21 günde bir yeniden ön provizyon almaları gerekiyo çünkü ancak o kadar uzun bloklayabiliyosun. çok gerizekalı bir sistem ama hala kullanılıyor işte

ya tmm da "sanal karttan ön provizyon alınamayacağı için" bayağı yanlış bir cümle değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

orada otelin yöntemine göre fark ediyor.
kimisine sadece kart no giriyorsun ama provizyon falan çekmiyor.
kimisi ise provizyonu koyuyor, deadline'a kadar iptal etmezsen parayı çekiyor.
geçen hafta iki otele rez. yaptım, kart olarak da internete kapalı kart verdim, otelin birinden döndü rez, diğerinden dönmedi.
yıllardır booking kullanıyorum, bi sorun yaşamadım henüz, hep yardımcı oldular, hatta almanyada bir otelin hatasını kapatmak için beleş lüks otel bile teklif ettiler. ben seviyom lan bukingi :yüzünükapatanmaymun:
Sosyal ağlarda paylaş

pro oteller provizyon çeker abi. daha çok business hotelleri diyelim ya da.

novotel hilton ritz falan.

benim işim olmaz mesela, uğraşamam zaten. burada biraz güvenmek zorundasın gelecek olanlara tabi. adam gelmeyebiliyo da, sezon ortasında olursa sıkıntı da, off seasonda bişi olmuyo gelip gelmemesi durumunda
Sosyal ağlarda paylaş

hosteller küçük işletmeler açısından mail order safe olmayabilir tabiki yalnız büyük işletmelerde kredi kartınızın limiti o riske değmeyebilir. black amex mi yoksa maximus kart mı lel.

neyse asıl konu şuki aldığım bilgiye dayanarak yazıyorum: Le méridien Jeddah geçen sene 800k $ booking.com'a ödeme yapmış.
adamlar komisyonu da daha yeni %8den%10'a ya da %10dan %15e mi ne çıkarmışlar üstüne üstlük.
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Esh said:

Dworgian said:

Quel-Thul said:

şu ne demek?

ya tmm da "sanal karttan ön provizyon alınamayacağı için" bayağı yanlış bir cümle değil mi?

Para, atm ve sanal kart gibi kartlardan on provizyon alinamiyor. Cc olmasi lazim
Sosyal ağlarda paylaş

Bu

mesela otel X miktar çekti diyelim. Arıyosun bankayı hemen bilgim olmadan para çekilmiş ben çekmedim zaten şifrede yok diosun
hem paranı alıosun hem iptal ediosun işlemi
MİS

bingildak said:

Bu işler bu kadar zor ve çaresiz değil arkadaşlar. Bankanızı arayın kartınızı 3d secure olmayan işlemlere kapatın. Eğer 3d s olmadan işlem denenirse otomatik red döner. Veya sms notification açın her işlem için, eğer sizin bilginiz dışında işlem yapılırsa aynı anda kartı internete kapatabiliyorsunuz.

Kart güvenliği zor bir şey değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
bilenlere bir soru;

şimdi ben boooking'ten iadesiz bir otel aldım (hatunun aklına uyduk). bunu alırken de normal kart bilgilerimi verdim (belki adamlar sanal verirsem onaylamaz diye, sanal 1 tl limitli çünkü). otel karttan şu ana kadar herhangi bir tutar çekmedi.

sonra iptal için otele mail attım, o tarihlerde gelemiycem, ücretsiz iptali mümkün mü diye. ama bu sırada booking üzerinden kart bilgilerimi değiştir diyip 1 tl limitli sanal kartı tanımladım.
şimdi benim eski kart bilgileri otelde tutuluyor mu yoksa yeni kart tanımlayınca overwrite ediyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Hic bilmiyorum onu ya. Eski sistemde direk rezervasyon+kredi karti faksla gidiyodu. Yeni sistemde siteye girip rezervasyona bakiyosum altra da 3 kere acabilecegin kredi kart nosu bolumu var. 3 ay icinde mi ne acman lazim onu da yoksa gidiyo kart

Genelde oteller ok amk derler su ana kadar bisi cekmedilerse. Zaten turkler mal, illa ki yanlis rezervasyon yapiyolar, iadesize iade istiyolar.

Alisik yani otelci
Sosyal ağlarda paylaş

ginaly said:

bilenlere bir soru;

şimdi ben boooking'ten iadesiz bir otel aldım (hatunun aklına uyduk). bunu alırken de normal kart bilgilerimi verdim (belki adamlar sanal verirsem onaylamaz diye, sanal 1 tl limitli çünkü). otel karttan şu ana kadar herhangi bir tutar çekmedi.

sonra iptal için otele mail attım, o tarihlerde gelemiycem, ücretsiz iptali mümkün mü diye. ama bu sırada booking üzerinden kart bilgilerimi değiştir diyip 1 tl limitli sanal kartı tanımladım.
şimdi benim eski kart bilgileri otelde tutuluyor mu yoksa yeni kart tanımlayınca overwrite ediyor mu?

otele mail atarsan onların insiyatifine kalırsın

direkt olarak booking ile iletişime geç, otel paranı geri vermeyi reddetse bile booking sana iade yapar müşteri memnuniyeti dalgasına

overwrite olayını bilmiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Booking de oteli ariyo "bu mal musteri iadesiz almis ama kaynina zebra atlamis gelemiycekmis iade edermisiniz? Hem oylece musteri mutlulugu da saglanmis olur" gibi bi yalan atiyolar.

Sen turgut ozal gibi "sikin" yapistirirsan yapacak bisi kalmiyo ama genelde kimse yapmiyo onu
Sosyal ağlarda paylaş

Quel-Thul said:

direkt olarak booking ile iletişime geç, otel paranı geri vermeyi reddetse bile booking sana iade yapar müşteri memnuniyeti dalgasına

Şey şu olmayabilir ya da cüzi bişiler için belki veriyorlardır. Ben yaklaşık 500 yuro falan yaktım 1-2 rezervasyonumu ileri aldırdılar o kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...