Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PNY 240 GB SSD

mokoko

Öne çıkan mesajlar

laptoptan masaüstü bilgisayara geçtim. yaklaşık 4 senelik bir sistem aldım arkadaşımdan. ssd ile güçlendireyim diyorumda şöyle bir alet gördüm amazonda.

http://www.amazon.com/PNY-CS1311-Internal-Solid-SSD7CS1311-240-RB/dp/B019H3B3OW?ie=UTF8&redirect=true&ref_=pe_172030_188400450_em_1p_0_ti

fiyatı inanılmaz gözüküyor ayrıca 5 yıldız almış amazonda. kullanan eden var mı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

200 liraya geliyo kargo dahil.

http://www.tweaktown.com/reviews/6294/pny-optima-240gb-ssd-review-a-low-cost-ssd-for-the-mainstream-at-90/index.html
surada bi test yapmislar.fakat bu review isine su katiyolar galiba.

oda burada : http://www.extremetech.com/extreme/184253-ssd-shadiness-kingston-and-pny-caught-bait-and-switching-cheaper-components-after-good-reviews

testi daha okuyamadim.zaman dar biraz aksama bakicam ama teste su katma hadisesi isin boyutunu degistirdi.

memlekette bilindik markalarin 200 lira civari ssdleri var 240gblik.onlarla kiyaslayan bi test bulunurda pny ezici bi sekilde avantajli cikarsa o zaman amazondan siparisi verirdim.

ben olsam oyle ufak tefek farklarla ustunluk varsa hic dusunmeden memleket piyasasina bakardim.

not:
ezici>(ufak tefek) -> 400-500 lira araligindaki 240gblik ssdler gibi stabil ve performans kistas.yukaridaki 2 cumle alt alta sizofreni belirtisi gibi olmus.X(
Sosyal ağlarda paylaş

eyw beyler okuduklarım performasının samsung evolardan bir farkı olmadığıydı genel olarak. zaten amazonda 5 yıldız almış bir ürünün kötü çıkma ihtimalininde az olacağını düşünerek siparişi verdim.

gelsinde size bir yorum yaparım ayrıca performansıyla ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

KillJoy said:

kingston ssd satayım sana 240 gb, bana yetmedi 500gb m.2 950 pro ya geçeceğim. 4-5 aylık falan 190 lira uygun mudur?

edik: sen siparişi geçmişsin. iptal et 1 haftaya bende format atarım, ya da başkası da talip olabilir.

2 tane alıcam ya bi arkadaşa bi kendime sen burdan müşteri bulursun kendine bence :D
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
paramecium said:

Selam,

Hangi model?

Saygılar.

Kingston KNG 240GB v300 mü ne, geçen gün baktım sıfırı zaten 220 lira gibi bişidi webdenal da
o yüzden satmasam daha iyi. back up olarak kullanayayım biraz.

[hr]
m.2 samsung 950 pro ile 2500/1500 okuma yazma hızı altına düşmüyor maşallah. Daha hızlı da yok sanırım.

alacaklara dikkat:
- win10 dışında çalışmıyor, baya denedim sürücü mürücü (yani windows 7 ile format yemiyor)
- her anakart uyumlu değil, mesela dell laptoplar sandisk dışına support vermiyor sanırım. msi x99a anakartta sıkıntı çıkmadı.

p.s : ayrıca anlam veremediğim bi bug oldu. biostan samsung'u disable etsem bile kingstonla başlatınca yine samsung ile açılıyor. içerde raid falan mı oldu bunlar bi şekilde. anlamadım./esh bu konuda bilgin var mı
Sosyal ağlarda paylaş

yok abi görüyor kingston'ı da sadece ordaki windowstan başlatmıyor.
orda da win10 yüklü.
ki önceden görüyordu. ne zaman biostan ilk diski samsung seçtim sonra bi daha kingstondan başlatmadı. sıkıntı yok ama bana bi windows10pro ya mal oldu o kadar. ordaki 7den 10'a yükseltmeyi kopyalayacaktım samsung'a kurduğum w10'a,kingston'a giremeyince yalan oldu.

samsung'u tamamen disable ediyorum ya biostan, ona rağmen tekrar samsung ile bağlanıyor. o garip. bu arada bios'u da son update'e getirdim ama değişmedi. neyse garip işte.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şöyle düşünüyorum.
samsung u disable ettim.
alet kingston'a gidior, ordaki windowsu başlatacakken, kingston üzerinden(raid olmuş işte) samsung'u buluyor gidip ordaki windowsu başlatıyor. dolayısıyla samsung açılmış oluyor.

neyse değişik bi problem ama bana zararı dokunmuyor. kalsın böle şimdilik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...