Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evli biriyle birlikte oldunuz mu/olur musunuz?

µh

Öne çıkan mesajlar

Emaleth said:

olm kadınla yapacağınız işin hesabını kadının kocası üzerinden vermeye çalışıyosunuz şurda sayfalarca.

biz buna empati diyoruz ablacım ama? hani amacımız o genelde en azından (yani eğer "olm sizin karınızla biri yatsa hoş mu olur" lafına ise bu söylediklerin).
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

olm kadınla yapacağınız işin hesabını kadının kocası üzerinden vermeye çalışıyosunuz şurda sayfalarca. adam sizin hiçbir şeyiniz olmadığı halde öyle böyle "samimi" olduğunuz kadından daha kıymetli lan. bi de böyle yapınca da kendinizi şövalye filan zannediyosunuzdur allah bilir erdem vs diye.
az beyfendilik öğrenseniz keşke... kaybolan değerimiz beyefendilik resmen. teeey tey.

anlayamazsin ...

http://s2.quickmeme.com/img/fb/fb20963676bc2a2530d48fef80c949660fe8fc8c896f2afd3abfd8bbd3c39497.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

anlarım da takdir etmem.

bromance/empati/brotherhood için kadını yok sayıyorsunuz orda, hiç farkında da diilsiniz bunu yaparken, baya erdemli, moderen, duyarlı, vs hissediyorsunuz kendinizi bi de adamı öncelediğiniz için: öncelemeyenlere de ahlak dersleri veriliyor, senin başına gelse filan deniyor, moral üstünlük kuruluyor vs.

halbuki denklemin tam ortasında bi kadın var. yatak onun yatağı, şey onun şeyi tövbe estafırıldak, koca onun kocası, evlilik onun evliliği, fakbadi onun fakbadisi, karar da onun kararı, aldatıyorsa o aldatıyor, kendi kocasını aldatıyor... adam sizin HİÇ bişeyiniz diil ama yine de dünya ahret bro'nuz maaşallah. kadın yatağınıza giriyor, yine de hiçbir şeyiniz olmayı beceremiyor, kocası kadar önemsenmiyor, onunla yapacağınız şeye "mızraklamak"* deyip geçiyorsunuz, bu tarafta hiç vicdan, erdem, değer, vs yok.
peki nerde var? işin içine başka erkek girince var.
vay anam vay, ne kadar düşüncelisiniz yha...

itirazım bunadır pampalar.
böyle yaparak "deliganlı" olabilirsiniz belki hoşunuza gidiyorsa, ama "beyefendi" olamazsınız. onu diyorum.

yanlış anlayacaklara disclaimer:
kadın haklıdır, takar tabi boynuzu kime ne demiyorum. erdemli kadın kocasına böyle bir şey yapmaz. erdemli adam da karısına yapmaz aynı şekilde. evet. bizim başımıza aman gelmesin, evet. ama böyle bir şey yapılıyorsa suçlusu evli olan taraftır, yani kendini iki tarafı da bağlayan bir anlaşmanın içine sokup, sonra o anlaşmanın gereklerini yerine getirmeyen taraftır. hal böyle olanda, sizin dahliniz olmayan ilişkiler üstünden kendinize sorumluluk biçmenize hem gerek yok, hem de haddiniz değil. çünkü bu denklemde kadın taşır tüm sorumluluğu, çünkü yetişkindir. sorumluluk taşıyamayacak aşağı varlık değildir ki sorumluluk ondan kayıp size düşsün. kapiş?

ha "ben böyle kadınlarla düşüp kalkmam" demek başka konudur, konuşulabilir, takdir bile edilebilir belki, ama o konuşulmuyor ki... kadın zaten "mızraklanacak" da adama ayıp olur seviyesindeyiz. pfff...

* şu mızrak işiyle ilgili de günlerdir tutuyorum kendimi ama dayanamıycam. bunca yıllık ömrümde bu aktiviteye çeşitli isimler verildiğini duymuşluğum var takdir edersiniz ki, hiç de hassas değilimdir ööle zamane feministleri gibi, ööle efendim dilin erilleşmesi filan gibi dertlerim hiç yok, hatta lame buluyorum, bilen bilir. ama kulağa bu kadar iğrenç gelenini hiç duymamıştım. yepyeni bir low tanımladınız, tebrikler. mızrakları kırılasıcalar be...
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:
ama böyle bir şey yapılıyorsa suçlusu evli olan taraftır, yani kendini iki tarafı da bağlayan bir anlaşmanın içine sokup, sonra o anlaşmanın gereklerini yerine getirmeyen taraftır. hal böyle olanda, sizin dahliniz olmayan ilişkiler üstünden kendinize sorumluluk biçmenize hem gerek yok, hem de haddiniz değil. çünkü bu denklemde kadın taşır tüm sorumluluğu, çünkü yetişkindir. sorumluluk taşıyamayacak aşağı varlık değildir ki sorumluluk ondan kayıp size düşsün. kapiş?

Sorumluluğun erkeğe kayması falan değil, ortada bir yanlış var ve bu yanlışı kadın ile erkek "ortak" olarak üstleniyorlar. "Kendine düşen tarafından" sorumlu hissediyor.

bu denklemde TÜM sorumluluğu kadının taşıyor olduğunu düşünmen..

Bunu bi erkek söylese, durumun ne kadar saldırganca ve abuk olduğunu bi düşünsene?
Sosyal ağlarda paylaş

mızrak konusunda haklı ama biz zaten aldatan erkeğin/kadının leş olduğunu kabulleniyoruz da wishmasterın dediği gibi sorumluluk hisseden yapmam diyor sorumluluk hissetmeyen yaparım diyor. sorumluluk hisseden tarafta hissetmeyen tarafa "senin anana bacına yapsalar" vs gibi örneklerle bir şekilde anlatmaya çalışıyor derdini. ayrıca ben aldatan erkeği/kadını ilişkide insan olarak görmüyorum. kendi açımdan tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

Sorumluluğun erkeğe kayması falan değil, ortada bir yanlış var ve bu yanlışı kadın ile erkek "ortak" olarak üstleniyorlar. "Kendine düşen tarafından" sorumlu hissediyor.

yok ona düşen taraf diyorum ben de işte.
aldatılan kocayla hikayedeki adam arasında bi referans çerçevesi, bir ilişki, bir anlaşma, bir söz, bi bişey yok ki ihlal edilmiş olsun.
ancak aynı cinse ait olmak var. o da dünyanın yarısıyla var zaten.

ha genel olarak "kahpeliğe yardım ve yataklık etmemek" dersen, bi derece anlarım. ama o zaman burada tartışılan çerçevenin yine dışı oluyor. yazdığım gibi, "böyle kadınlarla böyle ilişkilere girmem" demek başka şey, "olm karıyı mızraklıycaz da adama ayıp olur" demek başka şey...

neyse yha, ben çok girmeyecektim bu konuya, sinir yapıyo biliyon mu, tutamadım kendimi yine :P
Sosyal ağlarda paylaş

Wishmaster said:

bu denklemde TÜM sorumluluğu kadının taşıyor olduğunu düşünmen..

Bunu bi erkek söylese, durumun ne kadar saldırganca ve abuk olduğunu bi düşünsene?

pek öyle gelmedi bana abi yha.
şöyle açiym bakiym doğru anlıyo muyum?

kocam beni aldatsa gidip onu vururum.
olaya karışan kadından ise nefret etmekle yetinirim.
ki o bile duygusallıktan, mantıkla bakarsak kadının bana verilmiş sözü yok ki tutmamış olsun.
hayata, dünyaya, insanlığa, allaha ve/veya ulu manituya verilmiş erdemlilik sözlerini tutmaması benimle ilgili diil. kendi kahpeliği.

hm?
Sosyal ağlarda paylaş

valla yürüyeceklerse yürüyorlar evet.
böyle ucuz suçluluk duygularına dolanmıyorlar, mideleri başkasının erkeği tarafından "mızraklanma"yı kaldırıyorsa bunu zaten kaldırır.
tırıvırıya takılmaz kadın dediğin, daha önemli işleri vardır :P
(azcık da sataşalım bari reytink reytink)
Sosyal ağlarda paylaş

Emaleth said:

anlarım da takdir etmem.

bromance/empati/brotherhood için kadını yok sayıyorsunuz orda, hiç farkında da diilsiniz bunu yaparken, baya erdemli, moderen, duyarlı, vs hissediyorsunuz kendinizi bi de adamı öncelediğiniz için: öncelemeyenlere de ahlak dersleri veriliyor, senin başına gelse filan deniyor, moral üstünlük kuruluyor vs.

halbuki denklemin tam ortasında bi kadın var. yatak onun yatağı, şey onun şeyi tövbe estafırıldak, koca onun kocası, evlilik onun evliliği, fakbadi onun fakbadisi, karar da onun kararı, aldatıyorsa o aldatıyor, kendi kocasını aldatıyor... adam sizin HİÇ bişeyiniz diil ama yine de dünya ahret bro'nuz maaşallah. kadın yatağınıza giriyor, yine de hiçbir şeyiniz olmayı beceremiyor, kocası kadar önemsenmiyor, onunla yapacağınız şeye "mızraklamak"* deyip geçiyorsunuz, bu tarafta hiç vicdan, erdem, değer, vs yok.
peki nerde var? işin içine başka erkek girince var.
vay anam vay, ne kadar düşüncelisiniz yha...

itirazım bunadır pampalar.
böyle yaparak "deliganlı" olabilirsiniz belki hoşunuza gidiyorsa, ama "beyefendi" olamazsınız. onu diyorum.

bayağı bayağı ne kadar yanlış anlayabilirim diye düşünmüşsün gibi hissettim yazını okuyunca.

bir kere aldatmanın kadını erkeği yok. aldatan adam için de aynı şey geçerli kadın için de. aldatılan erkek de aynı kefede aldatılan kadın da. burada taraflar "aldatan kadın" ve "aldatılan erkek" değil. aldatan ve aldatılan.

ben erkek olarak eşini/sevgilisini aldatan adamları da anlamıyorum. aldatma eyleminin altında yatan ve her erkeğin klasik öne sürdüğü argümanları anlıyorum elbette, ama tasvip etmiyorum. ben ilk eşimle sorunların dibine vurmuş ve tonla aldatma fırsatım varken aldatmayabildiysem, insanlar da bunu gayet rahat yapabilir ve sadık kalabilir.

burada senin inatla anlamamak istediğin nokta, aldatma eylemine araç olan erkek bir gün bu olayın mağduru olan aldatılan koca yerinde olabilir ve bu durumun ne kadar boktan bir şey olduğunu yazıp duruyor insanlar.

bir insan eşini aldatıp başka birinin koynuna girecek kadar alçalıyorsa önemsenmeyi ve düşünülmeyi de hak etmiyor demektir. burada aldatan kadın olduğu için iplenmeyen umursanmayan ve hakkında düşünülmeyen kadın oluyor. zira kadın burada mağdur da değil ki savunacak yanı olsun, onun tarafından bakılsın vs.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...