Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kezban özgüveni

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Emre333 said:

özgüven ve kendinin farkında olmamak farklı şeyler.

o kadar çok talep var ki bu hale gelmeleri çok normal.

bunun sebebi de şu

Erkek sayısı = Kadın sayısı (+- %3)

1 erkek o kadar çok kadına yazıyor ki, sanal bir talep artışı oluyor. Oysa ki YOK öyle bişey. 30'u geçtiketn sonra YALNIZ kalan o kadar çok kadın var ki...

Aslında abazan erkek damarı dizginlense herkes sevdiğine varanda şol yiğitler de muradına erendi
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

bunun sebebi de şu

1 erkek o kadar çok kadına yazıyor ki, sanal bir talep artışı oluyor. Oysa ki YOK öyle bişey. 30'u geçtikten sonra YALNIZ kalan o kadar çok kadın var ki...

Aslında abazan erkek damarı dizginlense herkes sevdiğine varanda şol yiğitler de muradına erendi

nerede?
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

konu: "sevişemiyorum, o halde kezbansın" a gelmiş ama

Feamer said:

"arthur schopenhauer:" said:

"erkekteki zeka eksikliğinin kadınlara bir zararı dokunmaz; doğrusu fevkalade bir zihni üstünlük, hatta deha, anormallik olarak kadınlar üzerinde olumsuz bir etki bile doğurabilir. bu sebepten ötürüdür ki kadınların sık sık budala, çirkin ve kaba saba bir erkeği iyi eğitilmiş, zihni nitelikleri yüksek, nazik bir erkeğe tercih ettiklerini görürüz."

buradan yola çıkarak bir şey iddia etmek istiyorum,

yukarıda ki gibi erkek talep edilen anaerkil toplumdan sıyrılan zeki erkekler, icatları ile yaşamı kolaylaştırmış ve rakipleri olan erkeklere güçle değil ama mücadelede alet kullanarak galip gelebilmişlerdir.

buradan yola çıkarak, elde etikleri bu gücü kadınları istedikleri gibi şekillendirmeye çalıştılar, kadın ilahların yerini erkek tanrılar aldı mesela( ama anadolu ve arap yarım adası gibi yerlerde hala eski usul, ana tanrıcalık kabul görmekteydi, yahudi ve hristiyanlık ile fatality yapıldı...)

gel gelelim gördüğümüz gibi 3000 bin yıl sonunda geldiğimiz noktadan pekte memnun gözükmüyoruz ki bundan sonra yaşanacak teknolojik kırılma bence en fazla bu alana hizmet edecek...

ya sen bu yaşa gelip bu kadar bozuk bir türkçeyi korumayı nasıl başaardın? kitap da mı okumuyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Sparkcaster said:

peki götüne göbeğine bakmayıp her şeyin en iyisini hakettiğini düşünen, manken gibi kadınlarla çıkmak isteyen kamil özgüvenini ne yapacağız?

Şu mesaja şikayet butonuna bastım. 1 günden fazla zaman geçti. ama bu mesaj hala burada duruyor. Adam bana, göbekli demiş. Çünkü ben Pati üyesiyim. Biliyor da bunu, şurada benimle mahalle karısı gibi laf yarıştıran herkes. Tanımadığı,bilmediği adamlara hakaret edebilen adamın aile terbiyesi ve ahlakı ve tabii karakteri de tartışılmaz bile. Utanmamış da, sıkılmamış da. Terbiyesizlik, ahlaksızlık bu değilse nedir? Bilerek ve isteyerek sataşmış,hakaret etmiş.

Hee, fikirleri tartışmaktan çıktı artık. Olay, nasıl olsa moderatörlerin de çoğu benimle aynı kafada, ben şimdi bu adama hakareti sallayayım, kızdırayım, o da sinirlenip iki laf etsin, attırırım yine Paticikten diye düşünüyor belli ki.
Zavallılığa bak.
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

buradan yola çıkarak, elde etikleri bu gücü kadınları istedikleri gibi şekillendirmeye çalıştılar, kadın ilahların yerini erkek tanrılar aldı mesela( ama anadolu ve arap yarım adası gibi yerlerde hala eski usul, ana tanrıcalık kabul görmekteydi, yahudi ve hristiyanlık ile fatality yapıldı...)

surasi tamamen senin fikrin mi? yoksa bi kaynak birsey var mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Sparkcaster said:

peki götüne göbeğine bakmayıp her şeyin en iyisini hakettiğini düşünen, manken gibi kadınlarla çıkmak isteyen kamil özgüvenini ne yapacağız?

Şu mesaja şikayet butonuna bastım. 1 günden fazla zaman geçti. ama bu mesaj hala burada duruyor. Adam bana, göbekli demiş. Çünkü ben Pati üyesiyim. Biliyor da bunu, şurada benimle mahalle karısı gibi laf yarıştıran herkes. Tanımadığı,bilmediği adamlara hakaret edebilen adamın aile terbiyesi ve ahlakı ve tabii karakteri de tartışılmaz bile. Utanmamış da, sıkılmamış da. Terbiyesizlik, ahlaksızlık bu değilse nedir? Bilerek ve isteyerek sataşmış,hakaret etmiş.

Hee, fikirleri tartışmaktan çıktı artık. Olay, nasıl olsa moderatörlerin de çoğu benimle aynı kafada, ben şimdi bu adama hakareti sallayayım, kızdırayım, o da sinirlenip iki laf etsin, attırırım yine Paticikten diye düşünüyor belli ki.
Zavallılığa bak.

çözdüm bunu maalesef ya, kendimi asabilirim artık. hiç bu kadar işsiz olmamıştım.
masakari feat kuddusi
https://forum.paticik.com/read.php?98,8361673,8364543#msg-8364543
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

Feamer said:

tam olarak neresi için?
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

O inis gercekmis ya, bizim nesil inmeye baslayana kadar farketmemistim.

Tinderda bile farkediliyo 28 oncesi ve sonrasi olarak. Arada 20-22 ler falan likeladigi zaman "luke i am your father" yazasim geliyo.

ben 20 iken inmeye başladıydım
şimdi dipteyim zaten.
30da gömersiniz beni
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:

Marty said:

Feamer said:

tam olarak neresi için?

erkekler eline sopayi alinca, kadin ilahlarin yerini erkek tanrilar aldi vs. senin cikarimin mi diye merak ettim
Sosyal ağlarda paylaş

RamsesII said:

sostizm said:

bunun sebebi de şu

1 erkek o kadar çok kadına yazıyor ki, sanal bir talep artışı oluyor. Oysa ki YOK öyle bişey. 30'u geçtikten sonra YALNIZ kalan o kadar çok kadın var ki...

nerede?

internetten bahsetmedi muhtemelen, internette kadınım demen yeterli. ama realde 30+ kadınlara ilgi baya baya az.
Sosyal ağlarda paylaş

@Marty

Gönül tekin hanımın f. altaylı ve m. bardakçı ile yaptığı programları dinlerken yaptığım bir çıkarım dı, çünkü tarihi olayların akışı bu şekilde oluyor. (yani tarihi olayları ve dini söylemlerin nedenini düşünürken vardığım bir nokta,bir nedenden tarım toplumu ataerkil olmuştu ve erkek ilahların din adamları kadınlara düşmanca söylemlerle ortaya çıkmıştı)

ama merak etiğim, eksik kalan kısım, ve anlamlandıramadığım kısım, ibrani ve hristiyan dini söylemlerinde ki kadın düşmanlığıydı.

yani neden böyleydi?, "din böyle birşey" gibi geçiştirici bir cevaptan başka bir nedeni olmalıydı, gönül tekin ile bir seviye yakaladım ama yine eksikti, schopenhauer ile dahada netleşti.

anadolu ve arap yarım adası özelinde konuşursak, ibrani ve/veya hristiyan bir din adamının misyonerlik faaliyetleri sırasında karışılacağı rakiplerin en büyükleri artemis ve iştar dı.

o günkü "dincinin", bu zaman ki dincilerden bir farklı olduğunu düşünmüyorum, bu yüzden "kadın" ilahlara karşı böyle bir argüman geliştirmiş olabilirler, zira bu dinleri çıktığı, geliştiği ve sistematiğinin oluştuğu coğrafya bu coğrafya

ama yine eksik bir kısım vardı, dincilerin bu söyleminin kitleler tarafından nasıl kabul gördüğüydü, onuda schopenhauer ile doldurduğumu düşünüyorum. bir nedenden tarım toplumu ataerkil olmuştu ve erkek ilahların din adamları kadınlara düşmanca söylemlerle ortaya çıkmıştı neden böyle olmuştu?

misal, yunan mitolojisi, romadan eski, ama bronz ve erken demir cağı mitlojilerinden yendir, roma mitoloji ve ilahlarında kadın yunandan ikinci plandadır, yunalılarda biraz denge olsa da, kelt mitolojisinden ve mezapotomya ana tanrıca anlayışından daha geridedir. gılgamışta iştar kafasına göre takılırken, troya çok azıtan tanrıcalara zeus ayar vermektedir.

burada bir parantez açmak lazım, tarih konusunda yazmıştım galiba, bu bağlamda gılgamış destanı da benimle paralel gidiyor, gılgamış çömezken anatanrıçaya söz etmezken, yaptığı aletler ile humbabayı öldürüyor, topladığı ahşapları ile medeniyet kuruyor, daha sonra iştarı da def ediyor -bu arada yanında göbekdeliği olmayan yoldaşı olduğunuda ayrıca not düşmek lazım...

neyse, yarım kaldı ama anlaşılmıştır diye düşünüyorum, çok karışık ve okuması zor olduğunun farkındayım ama bunu yazmak bile bir süre alıyor, daha düzgün bir yazı yazmak için ise gereken zamanı ayıracak lüksüm ve şevkim yok açıkcası
Sosyal ağlarda paylaş

Marty said:

Feamer said:

Marty said:

Feamer said:

tam olarak neresi için?

erkekler eline sopayi alinca, kadin ilahlarin yerini erkek tanrilar aldi vs. senin cikarimin mi diye merak ettim

gerçi yukarıda uzunca yazdım ama yazdıktan sonra aklıma geldi kısada geçilebilirmiş :)

iddia tam olarak öyle değil ama benim çıkarımım,

daha doğru olacak şekil -kendimi de düzelteyim aksini yazmışsam-

erkekler sopayı elinde alınca, sopayı eline alanlar(kafası çalışanlar) rahat üreme imkanı buldular ve kendi istedikleri gibi medeniyet geliştirebildiler. bu sürede kadın ilahları ikinci plana atılıp, zeus gibi erkek ilahlar panteon tepesine yerleştiler, ama günlük yaşamda, eski usul devam ediyordu (belki kadınlar tarafında), bu arada ortaya çıkan ibrani ve hristiyan dinleri ise kadın düşmanlığı üzerinden bu yapıyı hedef alıp, başa geçtiler.

aklıma gelmişken, dediğim gibi yunan şehir devletleri ile kıyas yaparsak, atina da kadınları adı geçmezken, laykurgusun doğudan getirdiği sistemle sparta kadınları diğer bütün yunan şehirleri üzerinde haklara sahip oldular.

yanı bir kadının olimpiyatta koşması veya koşmaması ne fark eder? şimdi ki fikrimizle bakarsak düşünmeye bile gerek yok, ama o zamanlar çok büyük bir günah ve küfür gibi algılanan şeyler bunlar.

ben diyorum ki, bunun bir nedeni olmalı, belki yanlış çıkarım yapıyorum ama bir nedeni illa olması lazım diye düşünüyorum

daha dün :) anaerkil olan insanlık neden bir anda kadını bu kadar ötekileştirmek gayreti içinde olsun?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...