Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kezban özgüveni

Feamer

Öne çıkan mesajlar

Feamer said:

Bone said:

baby boomer'dan daha fazla çalışan bir millenial, bu çalışmalarının karşılığını görebilmek istiyor. baby boomer belirli kademeye geldiğinde insan gibi yaşayabiliyorken, millenial aynı kademede çöpçü muamelesi görüyor ve haliyle bunu haketmediğine inanıyor.

böyle olunca da "sen şımarıksın, her şeyin senin hakkın olduğuna inanıyorsun" tarzı bir görüş ortaya çıkıyor.

Orası öylede, altı çizili noktanın nedenini merak ediyorum, neden "haliyle"?

haliyle, çünkü ilkokul, ortaokul, lise, üniversite bi de hazırlık desen 15-16 sene eğitim görüyor bu adam. öküz yüküyle para harcıyor ve sürekli sınavların yükünün altında eziliyor.
mezun olunca ise tüm bu uğraşının karşılığını görmek istiyor.

dediğim gibi bir baby boomer tam bu aşamada uğraşısının karşılığını görebiliyordu.
ancak millenial birisi karşılığını göremiyor. ve boşuna çalışıp uğraşmış gibi hissediyor kendisini.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

Laurelin said:

bi duzgun yazilmis sunu bulabildim, bonbon WoT una giormiyorum bile adam yokluktan artik kadinalr ustune BITCHES AND WHORES modunda hacli seferi ilan edicek neredeyse :P

PAUSDHASDHAD ar u acımasız

hep yokluktan tabii daesucum. hep yokluktan.

aslında onlar kezban değil de, ben yokluk yaşadığım için yalan söylüyorum. PUHAHAHA.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Feamer said:

Bone said:

baby boomer'dan daha fazla çalışan bir millenial, bu çalışmalarının karşılığını görebilmek istiyor. baby boomer belirli kademeye geldiğinde insan gibi yaşayabiliyorken, millenial aynı kademede çöpçü muamelesi görüyor ve haliyle bunu haketmediğine inanıyor.

böyle olunca da "sen şımarıksın, her şeyin senin hakkın olduğuna inanıyorsun" tarzı bir görüş ortaya çıkıyor.

Orası öylede, altı çizili noktanın nedenini merak ediyorum, neden "haliyle"?

Bone said:

haliyle, çünkü ilkokul, ortaokul, lise, üniversite bi de hazırlık desen 15-16 sene eğitim görüyor bu adam. öküz yüküyle para harcıyor ve sürekli sınavların yükünün altında eziliyor.
mezun olunca ise tüm bu uğraşının karşılığını görmek istiyor.

dediğim gibi bir baby boomer tam bu aşamada uğraşısının karşılığını görebiliyordu.
ancak millenial birisi karşılığını göremiyor. ve boşuna çalışıp uğraşmış gibi hissediyor kendisini.

tamam, içinde yaşadığını ortamın ve kendinin farkında olup bu durumu fark ediyor olması gerekmez miydi? dediğin gibi, her hangi bir şehirde o kadar okul okumuş, ve iletişimin bu kadar yaygın olduğu bir çağda yaşıyorken?
Sosyal ağlarda paylaş

Feamer said:
tamam, içinde yaşadığını ortamın ve kendinin farkında olup bu durumu fark ediyor olması gerekmez miydi? dediğin gibi, her hangi bir şehirde o kadar okul okumuş, ve iletişimin bu kadar yaygın olduğu bir çağda yaşıyorken?

güzel soru.

"statü sahibi" olabilecek seviyeye gelmesi için sadece üniversite bitirmesi yetmediğini farketmesi gerekiyor.

ancak, üniversite bitirince statü sahibi olan kuşağın da, doktora bitirdikten sonra anca aynı statüyü elde edebilecek gençler hakkında atıp tutması da ikiyüzlülük.

bi de şu var:

RamsesII said:

cinsel mutluluk yok, sosyal mutluluk yok, ekonomik mutluluk yok

E ne var emmenike
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

feminizmle alakasi yok, kadinlari "evlenilicek" ve "eglenilicek" diye ayirip ilk kategoridekine oldugundan fazla prim verirseniz tabiki kezbanlar kendini bulunmaz hint kumasi sanicak ve beklentilerini ona gore ayarliycak

ben manwhore oliyim, gonlumu eglendiriyim ama evlenirken bakire olsun seklinde calisiyor kafalar malum, aileden geliyor zaten bu. sonra neden tinder da skor yapamiyorum filan booo diye agliyorsunuz :P

böyle bilimsel teorisel araştırmalara gerek yok.

göte göt demeye tenezzül etmediğimiz için oluyor bunlar.

- Türkiye'de Erkek nüfus oranı kadından fazla.
- Beğendiğiniz kadın modellerine sahip ülkeler (Rusya, kuzey avrupa, batı avrupa...) bilhassa 2. dünya savaşının etkisi ile kadın nüfusunun erkek nüfusuna eşit veya fazla olduğu ülkeler.

senin 1 kadına 10 erkek düşen ülkende doğal seleksiyon sistemi geliştiren ve kullanan kızlarla,
1 erkekle beraber olabilmek icin minimum 1 kızla rekabet halinde olması gereken kızın tavır ve davranışları elbette ki farklı oluyor.

daha ötesi yok.

üstüne kültür inanç sosları ve genel, eski anneden nineden geçen tavsiye talep ve alıştırma laflarla oluşan bir karakter işte.

"göster ama verme"

diye bir kavrama sahip lan bü ülke.
Sosyal ağlarda paylaş

scorch said:

Laurelin said:

feminizmle alakasi yok, kadinlari "evlenilicek" ve "eglenilicek" diye ayirip ilk kategoridekine oldugundan fazla prim verirseniz tabiki kezbanlar kendini bulunmaz hint kumasi sanicak ve beklentilerini ona gore ayarliycak

ben manwhore oliyim, gonlumu eglendiriyim ama evlenirken bakire olsun seklinde calisiyor kafalar malum, aileden geliyor zaten bu. sonra neden tinder da skor yapamiyorum filan booo diye agliyorsunuz :P

böyle bilimsel teorisel araştırmalara gerek yok.

göte göt demeye tenezzül etmediğimiz için oluyor bunlar.

- Türkiye'de Erkek nüfus oranı kadından fazla.
- Beğendiğiniz kadın modellerine sahip ülkeler (Rusya, kuzey avrupa, batı avrupa...) bilhassa 2. dünya savaşının etkisi ile kadın nüfusunun erkek nüfusuna eşit veya fazla olduğu ülkeler.

senin 1 kadına 10 erkek düşen ülkende doğal seleksiyon sistemi geliştiren ve kullanan kızlarla,
1 erkekle beraber olabilmek icin minimum 1 kızla rekabet halinde olması gereken kızın tavır ve davranışları elbette ki farklı oluyor.

daha ötesi yok.

üstüne kültür inanç sosları ve genel, eski anneden nineden geçen tavsiye talep ve alıştırma laflarla oluşan bir karakter işte.

"göster ama verme"

diye bir kavrama sahip lan bü ülke.

allam yaleppim istatistik de mi bilmiyorsunuz lan hiç. he 1 kadına 10 erkek düşüyor türkiyede :D

15-64 yaş aralığında 26.972.558 erkek vs 26.387.036 kadın var tr'de. kadın başına 1.02 erkek düşüyor, gerçekten vahim durumdayız :D kaldı ki mesela çin'de yapılan bi araştırmada erkeklerin fazla sayıda olmasının, kadınları daha çılgın cinsel aktivitelere (evlilik öncesi, aynı anda birden çok kişi ile, evlilik sırasında aldatma vs) yönelttiğini okumuştum.

istatistiki olarak fark yaratacak bir dengesizlik yok yani. kendimizi kandırmayalım. tamamen kültür, örf, adet, dna...
Sosyal ağlarda paylaş

TheRiverBelow said:

Laurelin said:
kadinlari "evlenilicek" ve "eglenilicek" diye ayirip

böyle bişey gerçekten var dimi ya. insan eğlenmediğiyle niye evlensin ki zaten lel

cunki insanlar evlenilicek kizlara "mal" gozu ile bakiyor turkiyede. hergun sokakta giydigin uber rahat spor ayakkabini is toplantisina veya misafirlige giymemen gibi.

surda kisa zaman once baslik parasi ile aileler satiyordu bu kategorideki kizlari iste, yemek yapsin, evi cekip cevirsin, cocuk dogursun ve disarda "ailemizi tasisin" kriterine gore gelin seciyorlardi

bunlar 1-2 senede duzelen sorunlar degil, batidada bile yeni yeni bitiyor. evlilik merasimi bile kizi hediye paketi yapip susleyip takdim edelim es dost onunde sonra aksam odasinda acsin akfasi ile yapilan birsey

http://i.imgur.com/jrQfSjs.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

ancak, üniversite bitirince statü sahibi olan kuşağın da, doktora bitirdikten sonra anca aynı statüyü elde edebilecek gençler hakkında atıp tutması da ikiyüzlülük.

şöyle bir şey hiçbir zaman olmayacak yanlız. doktorayla gelen statü akademisyenler arasında falan olur en fazla. birçok insan için bir statü olarak bir anlam ifade etmiyor. üni mezunu olmak çok ayrı bir şey. üni mezunu olmak halktan ayırıyor, doktora yapmak kendi içinde birşey.
Sosyal ağlarda paylaş

kezbanlık çok değişik bir durum, çevrenin de baskısı etkili oluyor.bana yazan ateist, biraz feminist bir kız vardı, ben yazmaya başlayınca çok ağır kezbanlık yapmaya başlamıştı.

ayrıca tr'de kadınlar rahatça sevişemediği için erkelerde çok büyük abazanlık var.o yüzden kız güzel olmasa bile peşinde 100 kişi oluyor.normal kezbanlık yapması.erkeklerimiz rahatlasa sorun kalmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...