Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tyranny

Norak

Öne çıkan mesajlar

Soru degildi o aslinda ama neyse. Diyelim ki soruydu;

20 senelik rpg bilgime ve yine 20 senedir ingilizce konusuyor olusuma dayandirarak sordum,

Burada sidik yaristirmiyoruz elbette ama biraz gercekci olmak gerekirse ancak skipleyerek biter o kadar diyalog 13 saatte
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

offf ahah demiştim ingilizcem çok iyi diyecek diye esh'e başka yerden

[gain favor]
[gain wrath]

bu kadar abi sana lazım olan ingilizce. varsa bir yağmur adamlık eyvallah bak ona okeyim. aksi halde güldürüyorsun şu an sadece. al smiley koyayım aynen böyle şu an :D :D :D

Abi ezbere mi konuşuyorsun yoksa causality nedir haberin yok mu?

İngilizce bahsini açan kendisi, ne diyeyim böyle bir durumda? Niye lafı çevirmek durumunda olayım? Sadece Rep e bakarak mı oynadım demişim orada? O da açık durumdaydı dolayısıyla, "şöyle dersem acaba şöyle mi anlaşılır" tarzı kafa yorma olmadı yoksa her diyalogda seçeneklerde ne denildiğini okudum diyorum - yağmur adam falan olmak gerekmiyor, normal insan okuyabiliyor yani, bkz. Reddit.
Sosyal ağlarda paylaş

Bitirdim... Sorular

1- Belli bir yerden sonra companionlar ile yeni diyalog secenekleri acilmadi. Oyunun cogu boyle gecti hatta, arkadasligin ilerlemesiyle gelen belli bir content unlock yok sanirim hicbiri icin. Sirin'in kaskini cikaramadim mesela, cikmiyor mu o? Forge ve Sage ile de ally idim halbuki, hicbir ise yaramadi.

2- Sectigimiz allylarin oyunu sonu yazilari haric hicbir etkisi yok sanirim? Bir savas olur da sectigim kombinasyona gore savasin gidisati degisir diye dusunmustum, onu dusunerekten de factionlari stratejik olarak secmistim ama hicbir etkisi olmadi.

3- Masum insanlar olmesin diye liberator takildik, oyunun sonunda koskoca ulkenin kafasina cat diye edict indirdik insanlar cayir cayir yandi asdf. Niye ordu topladik abi o kadar madem boyle bitecekti. Baska yolu yok mu ki oyunu bitirmenin?

4- Unbrokenler'i kazanmak icin bebek oldurmemiz gerekiyo, bebegi oldurmeyince de butun allylar seni terkediyo. Ben Sage gorevini Unbrokenlar'dan sonra yaptim ve Burning Library'de evlatliktan reddedilme suretiyle Regentligi dusurulen birinin hikayesini buldum. Acaba bunu daha once bulmus olsaydim bebegi kurtarabilecek miydim? Yani alliancei cope atmadan?

5- Tabi hangi secimleri yapsaydim ne kadar farkli ilerlerdi kestiremiyorum su an. Vendrien, Forge, Unbroken, Sage seklinde ally toplayip Tunon'u kendime cekip diger archonlari oldurup, Kyros'un kafasina edict indirmek suretiyle bitirdim ben. Cok farkli bitiren varsa paylassin, gorelim kac farkli sekilde bitiyor oyun.

Sosyal ağlarda paylaş

Companionlar bayağı hafif geçilmiş, Sirin helm ya da Barik armor için bir loyalty quest vs. bildiğim kadarıyla yok.

Bebeği öldürmemenin yolu aynen o evet, anne (Graven Ashe nin kızı) tüm Regentlik haklarımdan feragat ediyorum diyor olay bitiyor. Ama sonra çok bir şey olmuyor anne ve bebekle alakalı, Ashe in yanına gönderiyorsun iki satır epilogue oluyorlar işte

Ben full Disfavored gittim, sonra önce Tunon diz çöktü, Bleden Mark daldı kestim, Voices of Nerat ı kestim en sonda final archon kalabilmek için Disfavored ve Ashe rep ten faydalanarak Ashe a da diz çöktürdüm, bastım Edict i bitti

Sosyal ağlarda paylaş

Unbroken Regent

Asdf "Insanlar maymundan geliyosa bugunku maymunlar niye insan olmuyo" kafasiyla mi cokertiliyomus koskoca edict. Feragat etmeyle etrafindan dolasilmasi cok sacma degil mi lan.

Hani Stalwart hikayesini duyan adamin aklina gelecek ilk sey bu "e o zaman Regent feragat etsin?" mantigi. Bakiyosun bu ihtimal hic dile getirilmiyo, herkes Regent'i ve soyunu oldurmekten bahsediyo o zaman diyosun "demek ki Turk akliyla cozulmeyecegi bariz oldugu icin dile bile getirmiyolar".

Meger hakkaten feragat etmeyle cozuluyomus, bunu da ancak fucking Burning Library'de olmus bir olayin hikayesini okuyarak unlock edebiliyoruz, yoksa kimse akil edemiyor.

Esas Regent edict indikten 1sn sonra hakkindan feragat etse Kyros'un o kadar ugrasip yazdigi edict bosa mi gidecekmis yani.

Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Unbroken Regent

Asdf "Insanlar maymundan geliyosa bugunku maymunlar niye insan olmuyo" kafasiyla mi cokertiliyomus koskoca edict. Feragat etmeyle etrafindan dolasilmasi cok sacma degil mi lan.

Hani Stalwart hikayesini duyan adamin aklina gelecek ilk sey bu "e o zaman Regent feragat etsin?" mantigi. Bakiyosun bu ihtimal hic dile getirilmiyo, herkes Regent'i ve soyunu oldurmekten bahsediyo o zaman diyosun "demek ki Turk akliyla cozulmeyecegi bariz oldugu icin dile bile getirmiyolar".

Meger hakkaten feragat etmeyle cozuluyomus, bunu da ancak fucking Burning Library'de olmus bir olayin hikayesini okuyarak unlock edebiliyoruz, yoksa kimse akil edemiyor.

Esas Regent edict indikten 1sn sonra hakkindan feragat etse Kyros'un o kadar ugrasip yazdigi edict bosa mi gidecekmis yani.

spo

Burning Librarye gitmeden yaptım o questi ben. Oradan bir bilgiye ihtiyacım olmadan da kurtardım kızı?

Evet edict boşa gidecekmiş, adamların regentinin olmaması gerekiyor işte. Zaten regent bu kadar direndiği için o edict gönderiliyor olması lazım. Bence garip birşey yok, çok abartılacak birşey de değil. Ki
1-Edictlerin nasıl çalıştığı hakkında kimsenin doğru düzgün bilgisi yok, efsaneler dolaşıyor sadece. Edictler konusundaki cahilliğin de edictlerin bu kadar etkili olmasında etken olması bence çok da güzel bir ayrıntı. Oyunun bir çok yerinde de Kyrosun bu konudaki bilgilerin yayılmaması konusunda hassas olduğu belirtiliyor zaten.
2-Edictleri geçtim okuma yazma bilmek bile çok az kişinin sahip olduğu bir ayrıcalık. O yüzden bu alanda hizmet veren mage guildi var. Bence dünyanın içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında makul bir olay.

Bu sırada ilk edicti okumadan önce day of swordsun geçmesini beklerseniz edictin deadlineı 1 yıl oluyor. Yani Kyrosun edictlerini hakkaten de direk anlamı üzerinden aşabiliyorsun.

Sosyal ağlarda paylaş

quixef said:

That's like ... your opinion, man.

Aç Reddit i bak hocam, 8 saatte bitiren de var ona skiplemiş diyebilirsin misal ama ben anlayarak okudum, 26 senedir İngilizce konuşuyorum, 6 sene sonra görüşelim *kıps*

türkçe okuduğumdan daha hızlı ingilizce okuyorum sanırım. Çoooook uzun zamandır ingilizce okumaya özen gösteriyorum çünkü kitapları. 25 saat falan sürdü sanırım benim. Ama tabi yan görevlere vs de daldım. Bilmiyorum sen nasıl yaptın ama iddialıymış hakkaten.
Sosyal ağlarda paylaş

yirmibeş senedir türkçe oyun oynuyorum. bunda obsidian lokalizasyonu halletmeyince epey affalladım. 13 saatlik oyun 20 saatte bitecek herhalde :/

know your enemy miydi adı, verse'ün parry/dodge talentı. ne kadar imba bir şey o. bunu herhalde 1v1 duel olarak düşünmüşler, +2 +2 bir şey olmaz demişler. ama öbür defansif bonuslar ve oyundaki healing kudreti hesaba katılınca uzun combatlarda verse oluyor neo.
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

Nigger_of_the_sand said:

Unbroken Regent

spo

Burning Librarye gitmeden yaptım o questi ben. Oradan bir bilgiye ihtiyacım olmadan da kurtardım kızı?

Evet edict boşa gidecekmiş, adamların regentinin olmaması gerekiyor işte. Zaten regent bu kadar direndiği için o edict gönderiliyor olması lazım. Bence garip birşey yok, çok abartılacak birşey de değil. Ki
1-Edictlerin nasıl çalıştığı hakkında kimsenin doğru düzgün bilgisi yok, efsaneler dolaşıyor sadece. Edictler konusundaki cahilliğin de edictlerin bu kadar etkili olmasında etken olması bence çok da güzel bir ayrıntı. Oyunun bir çok yerinde de Kyrosun bu konudaki bilgilerin yayılmaması konusunda hassas olduğu belirtiliyor zaten.
2-Edictleri geçtim okuma yazma bilmek bile çok az kişinin sahip olduğu bir ayrıcalık. O yüzden bu alanda hizmet veren mage guildi var. Bence dünyanın içinde bulunduğu durum göz önüne alındığında makul bir olay.

Bu sırada ilk edicti okumadan önce day of swordsun geçmesini beklerseniz edictin deadlineı 1 yıl oluyor. Yani Kyrosun edictlerini hakkaten de direk anlamı üzerinden aşabiliyorsun.

Bana sadece bebegi oldurme ya da alliancei kaybetme secenegi sundu oyun. Regentlik'tan feragat etme gibi bir secenek yoktu.

Sosyal ağlarda paylaş

Feragat seçeneği legal loophole gibi sunuluyor, yanlış hatırlamıyorsam bir Lore check var. Hepten kara cahilmiş senin karakter, oradan kaybetmişsin sdf.

ETA: Bu arada esaslı hiç bir argümanı haklı çıkmayınca en yüzeysel konu üzerinden bandwagon oluşturmaya çalışmak çok sevimli. <3 arcane
Sosyal ağlarda paylaş

faction based checkler yazmıyor.yani disfavoredken söyliyebildiğin veya yapabildiğin şeyler ile chorus iken söyliyebildiğin şeyler bazı durumlarda farklı.

neyse 2.kezde bitirdim oyunu,bi wot yazayım.ilk bi en zoru denedim,çok uzun sürüyor en baştaki combatlar baygınlık geçirdim.hard oynadım ikisindede.

iki tane çok hoşuma giden companionla başlıyım.kills-in-shadowu bi kullanın abi,öyle böyle değil.500 hpli, hpsine göre 2-3 saniyede bi 70-120 x2 skalasında damage vuran(basic attackları iki kere vuruyor woundedsa),prone-terrify charge zart zurt eden 2 handed kullanan bi off-tank istiyosanız.çok çok çok iyiydi.yorumlarıda güzel.

onun dışında sirin çok hoşuma gitti.özellikle aryaları.bunu bundan sonraki bütün oyunlarda yaparlar umarım.bardların şarkısı tıklamalık bi yetenek değilde baya baya şarkı olsun,söylesin.zor bişey olduğunu sanmıyorum.çok hoşuma gitti kombatın ortasında sirini dinlemek.ayrıca baya op karakter.bikere bile k.o olmadı.sürekli cc atıyor etrafa falan.

onun dışında spell sistemi çok çok güzel olmuş.biraz fazla güçlü,diğer oyunlar aksine per day olmadığı için büyüler.ama poe deki gibi oyuna ara verip tekrar girdiğimde 100 büyü arasında duruma göre büyü aramak zorunda kalmak çok canımı sıkıyodu.dediğim gibi çok güzel olmuş.herkesin büyü atabilmeside değişik kombinasyonlara olanak sağlıyor.illa heal atsın diye lantryi partide tutmanıza gerek kalmıyor.

sonlar

disfavored ending-spo var bitirmediysen bakma

ilk oyunumda off-tank barbar oynadım.Disfavored gittim,hep lawful seçenekleri seçtim,kyrosun götünün kılı oldum ama sonuç tatmin etmedi.bi crossingde vaziyetler iyiydi,azurenin ağzına sıçtım asheın inadından.beastwomen kabilesini kılıçtan geçirmek zorunda kaldım(oyun başka bi seçenek vermedi.)stalwartta unbrokenları ve regentı kılıçtan geçirdim, anarşiye döndü o bölge.gene bronze brotherhooduda kesip biçtim.

companionlarım mutlu mesuttu çoğunlukla sirin hariç.depresyona girip sessizlik yemini etti sdfd.neyse sonunda tunon ve ashe bana bağlılık yemini etti.diğer archonları temizledim.ama dediğim gibi bu son beni hiç tatmin etmedi.okadar kyrosçu oynadım sonunda hiçmi bi seçenek verilmez kyrosa teslim olmak veya pazarlık etmek gibi.yok okadar kyrosun emri zartı zurtu diye kana buladım diyarı sonunda kafasına edict attık.bütün rpmin içine etti bu son.

chorus ending

ikinci seferimde kuralları ve yasaları kendi çıkarına eğip büken,manupulatif ve hırslı bi mage oynadım.daha en baştan queenslayer lakabı aldım.chorusa yanaştım.artislik edeni kestim,kendime veya chorusa katabildiğimi kattım.sonunda cairni kestiğim için azure tekrar canlandı,kütüphane silent archiveı yürüttüğüm için yerle bir oldu.(ama silent archive bende-yani sıkıntı yok )crossinge gitmedim,bronze brotherhood kafasına göre takıldı.ashe in kızını kurtarıp nerata yolladım.kazığa oturttu.ama torun sağlam.torunda yaşadığı ve disinherit edilmediği için edict devam ediyor.stalwart gene anarşik.

ashe ve bladen markı kestim sonda gidip nerata bağlılık yemini edicektim,benden bitane companionımı ona kurban etmemi istedi.versein şu nerat gibi milletin özellikleri çalma yeteneği yüzünden acaba bişey olurmu diye onu yolladım.o sırada barik araya girdi,onu verme beni ver diye.iyi dedim çok istiyosan sen git.

neyse busefer beklemediğim şekilde nerat yerine barik neratı ele geçirdi ve bana bağlandı sdfs.(voices of barik sdfs)gene tunonu rahat kafaladım.oyunun sonunda barik,neratın rolüne baya ayak uydurmuş chorusu adam etmiş,ashein torununa bakıcılık ediyodu.sevindim kerata için.disfavored ve ashe yok olduğundan daha iyi bi son olamazdı onun için.neyse diğer companionlarımında hepsi mutlu.sirin busefer hippi oldu.herneyse uzun lafın kısası bu son beni daha çok tatmin etti ilkine göre.

9/10 çalışır benden oyuna.görseller,tasarımlar çok güzel.oyunun mekanikleri çok sağlam.onun dışında oyunun loreu çok güzel.poe gibi yabancı hissettirmiyor kendini.hemen sarıyor.bi eleştirim kombatı ilk başlarda recovery time fazlayken çok yavaş buldum ama sonlara doğru max 10 saniyede yok oluyor koca mob sürüsü.(spellere bounce ekliyince mageler dalga geçiyor resmen moblarla)
Sosyal ağlarda paylaş

Nigger_of_the_sand said:

Unbroken Regent

missivelerde mesajlaşırken fatebindera sorarsan seni fatebinder calio 'ya yönlendiriyor.ona soruyosun gidip.oda söylüyor aynı şeyi,sonra dönüp halledebiliyosun.illa burning librarye gitmene gerek yok

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...