Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Araç iadesi

nyks

Öne çıkan mesajlar

2013 model otomatik vites Ford Fiesta Titanium sahibiyim ve sıfır almıştım. Aldığımdan 1 buçuk sene sonra titreme yapmaya başladı araç. Işıklarda durduğum yada yavaşladığım zaman tekrar gaza basınca. Neyse titremeler çok artınca götürdüm garantiden şanzımanın bazı parçalarını değiştirdiler. 6 ay sonra tekrar yaptı. Bu sefer bütün şanzımanı değiştirdiler. 3 ay sonra tekrar yaptı. Gene düzelttiler ve her seferinde bir daha olmaz dediler.

2 hafta önce karşı taraf hatalı çok ufak bir kaza yaptım. Neyse yetkili servise götürdüm. Hazır gitmişken 45bin sevisine aldılar ayrıca, kendim bazı çiziklerin hasarı içinde ekstra bir kaç şey istedim. Dün akşam aracımı almaya gittiğimde, araç daha önce görmediğim ışık hatası verdi ve aracı bana vermediler. Biraz önce aradılar gene şanzıman hatası aracınızda bazı parçaları değiştiricez dediler.

Bu 2 sene içerisinde 4. kez aynı nedenden ötürü arıza yaptı araç ve 3 ay sonra garantisi bitiyor. Bir avukatla görüşüp artık bu aracın iadesini isteyeceğim. İnternetten bakındım biraz öyle kolay olmuyormuş. Tüketici mahkemesine kadar gidebilirmiş falan.

Araçtan inanılmaz soğudum zaten artık istemiyorum. Ayrıca ilerde satmak istesem nasıl satıcam baya defolu mal anasını satayım.

Burada belki buna benzer bir şeyler yaşamış olan yada en azından bilen birileri vardır. Nasıl bir yol izlemem lazım vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Bu tür araç iadelerinde veya sorunlarında deneyimli bir avukat bul önce. Sonra Ford Genel Müdürlüğü'ne -ben olsam noter ile yapardım- durumu açık açık izah eden, servis girişlerini ve servis tutanaklarını ilave edeceğin bir yazı döşe. Direkt olarak mahkemeye vermek yerine önce uzlaşma dene. TR'de otomobil iadesi ve değişimi çooook zor. Mahkemeler daha o kadar tüketici odaklı hareket edemiyorlar. Dava paso bilirkişiye paslanarak uzar gider.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yine bir **** araç müvekkile ait, stop etme sorunları başlıyor trafikde 20 bin küsürde. 3 kere servise gitti araç sorun bulunmadı en son aracı bırakmış serviste teslim almamış, dava açtık gizli ayıp ve üretimden kaynaklı hata var diye.

Davayı kazandık aracın aynen iadesi ve araç bedelinin tarafımıza iadesi şeklinde. Şu an temyizde.

Sendeki sorun üretim hatasından kaynaklı bir sorun var gibi 4. kez aynı hata oluyorsa artık araçta bir srounun olduğu ve bunu yetkili serviisn dahi tamir edemediği sonucu çıkıyor konu ile ilgili bir yargıtay kararıda vardı.

En iyi ihtimal 2,5 ile 3 sene sürer kararın kesinlşemesi vs. Biz haziran 2013 te açtık davayı karara çıktı ama kesinleşmedi halen.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullanamıyor çünkü aracı servise bıraktı ve almak istemiyor araç akan trafikde sstop ediyor bir kaç kez, dolayısı ile korkuyorlar kaza yapmaktan. ****a göre araçta sorun yok çünü arıza tespit cihazları sorun göstermiyor, bilirkişi ise bu tür arızaların zaman zaman meydana gelen ve arıza tespit cihazında görülemeyem bir tür arıza olduğundan bahsederek ayıplı olarak kabul etti aracı. Bilirkişide 3 kişiden oluşan içinde prof makina müh olan bir heyet. Ek raporda ise ****u yine kusurlu buldu en basitinden bir arıza tespit işlemini dahi yapamıyorlar diye.

Araç haliyle yattı bu süreçte. Normal durumlarda dava süresince aracını kullanmaya devam eden davacıların da olduğu ve davaları kazandığı vakalar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Hemen mahkemeye gitmicem zaten önce uzlaşmayı deneyeceğim ama zannetmiyorum ki hemen tabi desinler. Mahkemeye giderse olay kullanmam ama yeni araç bulmam gerekir her gün işe gidiyorum öfff.

Hemen satıp kurtulamam da sonuçta kim alır ki böyle ayıplı malı yada çook ucuza vermem lazım öff ki öff
Sosyal ağlarda paylaş

Yok kullanabilirsin, nihayetinde kullandığın süreç boyunca araçtan bir menfaat elde ettiğinden ana paraya faiz işletmiyor mahkeme. Aracı yatırırsan bu süreçte yine yol parası vs aynı hesaba gelecek ha faizi almamışsın ha araç kiralayıp masraf yapmışsın veya yol parası.
Sosyal ağlarda paylaş

servisler asla ariza tutanaklarini tekrar eden ariza olarak tutmuyorlar. sana dogrusunu acikliyor, ama imzalattigi servis tutanaginda bunu asla yapmiyor. luks oto, aile otosu, standart oto vs hic farketmez. bunu dogus da yapar, ford da, borusan/kosifler de. genelde luks oto satanlarin servis tutanak kagitlari boyle son kullanici hizmet sozlesmesi gibi zaten mubarek. arabayi serviste pert etseler, anahtar sizde kalsin demis olabilirim imzalari atarken :P

bunlar da tongaya dusmemislerdir tahminimce. ayni kusuru ardarda raporladiklarini sanmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ford aracı geri almayı kabul etti. Benimki 2013 modeldi ve 50 bin km olmuştu. 10 000 TL karşılığında 2016 model aynı teknik donanımda araç ile değişim teklifi sundular.

Şimdi 10binin pazarlığını yapmayı planlıyorum. Daha 2 hafta önce servisine 1000 tl verdim. Gerçi düşmeseler de teklifi kabul ederim o ayrı :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...

Yeni arabamı aldım geçen ay. Rengi haricinde eskisinin birebir aynısı. Ama şimdide küçükte olsa başka bir sorunla karşılaştım. Servise ulaşmaya çalışıyorum ama daha ulaşamadım. Burada size de sorayım dedim.

Daha arabayı aldığımdan beri hiç yıkatmamıştım. Bu sabah benzin almaya gitti kardeşim, gitmişken de su tutmuş arabaya. Su değer değmez aşağıda fotoda gördüğünüz şey olmuş. Ya bu normal olamaz heralde değil mi? Bela oldu ford yeminlen iyice paranoyaklaştım zaten. Bana bir şey mi kakaladılar :(

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...