senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 çoğu kurumsal şirkete giremezsin. diploması olmayan adamı ben de almıyorum. IK diploma şart koşuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 sertifikayi filan yalarim..sen tutup elemanlarin onune aha sunu ben yaptim bak su ise yariyor ..sizim diplomalarin hepsini gomer atar tadinda is koy..almazlarsa gidip insan kaynaklarini patrona sikayet edecek yuzun olsun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tambjk Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Arkadaşlar da demiş, kurumsal şirketlere, bankalara, devlet kurumlarına fln girme ihtimalin yok gibi bir şey. Startup lara, yazılım evlerine, küçük outsource firmalara, max 30-40 kişinin çalıştığı yerlere ise eğer kendini düzgün ifade edip, iyi olduğuna ikna edersen belki. SAP ile ilgilenebilirsin misal, orda diploma sorun yaratmaz sanki. Ama diploman olmadığı için, çalıştığın yerde sıradan bir yazılımcıdan öteye gidemediğin müddetçe piyasanın çok altında maaş verirler. Patronların maaş anlayışı ne kadar hak ettiği değil, buradan giderse dışarıda bu para iş bulabilir midir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 reyou said: Mithat'i Anhora'dan mi inherit ettiniz olm? public class Mithat: Anhora { public static void Main() while(true){ base.Topic.CreateSimilarTopic("How can I be successful?"); // wait until engine cools down Task.Wait(random); } } ahahahahha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 tecrübesiz, işe girerken önemi var okulun. onun dışında yok. SAP de hele ilkokul mezunu ol ama işi bil kralsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 reyou said: Mithat'i Anhora'dan mi inherit ettiniz olm? public class Mithat: Anhora { public static void Main() while(true){ base.Topic.CreateSimilarTopic("How can I be successful?"); // wait until engine cools down Task.Wait(random); } } /thread Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mrlee Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 yazılım alanında iyiysen niye bir şirkete girmeye çalışıyorsun ki sorun yanlış bir kere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 reyou said: Mithat'i Anhora'dan mi inherit ettiniz olm? public class Mithat: Anhora { public static void Main() while(true){ base.Topic.CreateSimilarTopic("How can I be successful?"); // wait until engine cools down Task.Wait(random); } } adam ilk sayfada execute basmış :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 kız arkadaşımının galatasaraydan sınıf arkadaşları var. arada sırada bir araya geliyoruz. aralarında biri var ki, hastasıyım. her buluştuğumuzda iş güç mevzuları konuşuluyor. malum 86-87-88 kesim, herkesin derdi ne oldum ne olucam falan. adı lazım değil, her buluştuğumuzda beni benden alıyor. ilk görüştüğümüzde eticaret istediğini söyledi bir sonraki görüşmemizde dış ticaret öğrenmek istediğini söyledi, bir sonraki buluşmamızda "mağaza müdürü" eğitimi alacağını söyledi, dünkü son buluşmamızda "ben dili seviyorum, dilden kopamıyorum, fransada spontane çeviri için master'a gideceğim" dedi. peki dedim ondan sonra ne yapacaksın, oraya mı yerleşeceksin, spontane çeviri mi yapacaksın falan dedim. bana avrupa birliğini ve spontane çevirinin ne kadar talepte olduğunu anlattı. sonra "ben kimsenin altında çalışmak istemiyorum artık, kendim marka olmak istiyorum" diye devam etti. bu dönemde birilerinin altında çalışmanın ne kadar yanlış bir seçim olduğunu ve kendi markanı kuramadığın sürece bir anlamı olmadığını falan anlattı. iş kurup, marka olacakmış spontane çevirmen olarak. nerede yapacaksın peki dedim. yeni zelandada olur, avrupa da olur dedi. peki araştırdın mı yani bir planın var mı falan diye sordum. "ya beni bağlayan bir şey olsun istemiyorum, kalkıp bir anda hindistana gidebileyim" istiyorum dedi. sonra bana 4 yıllık ilişkisi olduğu erkek arkadaşından nasıl ayrılmayacağını anlattı (benim nasıl ilişkiyi yürüteceksiniz sorumdan sonra). hani dışarıdan bunları gözlemleyip, kıs kıs gülmek eğlenceli de, eğer bu kişi haline geliyorsanız oturun bir düşünün arkadaşlar. içini doldurmadığın zaman bu arkadaşımız gibi naylon poşet edasıyla her rüzgarda başka bir yöne uçup hiçbir yerde bir şey olamıyorsunuz. ne iş yapacaksanız yapın, ne yaptığınız önemli değil. dünyada her şeyin bir alıcısı var. her şeyden para kazanılabiliyor. olay sebat etmek, expertise kazanmak. yaptığın işi illa seveceksin diye bir şey yok. herkes işi ile kendini tanımlamak zorunda değil. bazıları için iş dediğin sadece bir araç olabilir. bunda ben yanlış bir şey görmüyorum. ondan kendi içinizdeki tanım boşluğunu meslek ile kapatmaya çalışmayın. eğer böyle bir ihtiyaç duyuyorsanız bunun farkında olarak seçim yapın ve baby steps ilerlemeye başlayın. o mu, bu mu, şöyle bir fırsat varmış derken ömür geçip gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 IKlara başvurular yağarken "bu daha mezun değil" diye yırtılıyor çoğu adamın cvsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 bingil emekli dayı nasihatı vermissin hll Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 o zaman dayıların kralıyla taçlandırayım https://www.youtube.com/watch?v=agbsQbMi7x0 cheese but true Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Mrlee said: yazılım alanında iyiysen niye bir şirkete girmeye çalışıyorsun ki sorun yanlış bir kere ahaha esas /thread bu olmuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 simultane çeviri var da spontane çeviri nasıl oluyor bi anda mı gelişiyor böyle adamla karşılaşıyosunuz bi yerde o fransızca konusurken sen çevirmeye mi başlıyosun spontane bi şekilde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kayserili Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Hangi alanın diploması önemli ki? Bildiğin eğitim enflasyonu yaşıyor tüm dünya. 40 yıl önce lise diploması kafiyken, şimdi aynı pozisyona yüksek lisans kovalıyosun daha rahat girebilmek için. Şu anki içinde bulunduğumuz eğitim sistemi çok eski ve saçma olduğu için kendi tecrübelerin ve kendini eğitme çabaların daha önemli. Nice tekstil mühendisi gördüm vual ne tergal ne bilmiyor. LOL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 avukatlığın, eczacılığın, doktorluğun diploması önemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeawee Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 ya simdi yazilim var, yazilim var. bazi pozisyonlarda birak diplomayi doktoran yoksa giremiyorsun (mesela machine learning alaninda doktoraya onem veren baya bi kurumsal sirket var). ama mesela cok standart yazilim isleri de var, tamamen belirli platformlardaki tecrubene bakan. ha su an dunyadaki efsane olmus, yazilim sektorune sekil vermis cok fazla kisi computer science diplomali degil. matematik, fizik gibi alanlardan mezun olmuslar ama o zamanlar zaten bu sekilde bi computer science/engineering algisi da yokmus. bununla beraber; dunyada hala cok saglam self-driven muthis yetenekli yazilimcilar cikiyor, (github'da falan suruyle rastlayabilirsin, alakasiz bolumlerden mezun insanlar cok basarili yazilim projelerinde yer alip iyi islere imza atabiliyorlar. illa cok hard core teorik muthis bilgi birikimiyle degil, baskalariyla takim halinde, okunabilir, duzenlenebilir kod yazmak cogu zaman cok daha onemli olabiliyor, ve bu da teoriden cok ne kadar kaynak kodu okuyup yazmanla ilgili.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
boztu Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Şu ana kadar çalıştığım yerlerde (Ankara'da özel ve de devlet) toplamda yaklaşık 60 yazılımcıyla çalışmışımdır. Yazılımla alakalı mezun sayısı belki 20 belki 25. Geriye kalanı matematikten edebiyata kadar değişik bölümlere yayılmıştı. Büyük, kurumsal özel şirketlerde okullu/alaylı oranı 2'nin üzerine çıkıyor sadece. Alaylı birisi için ilk başlangıç belki zor ama iş tecrübesi 3-4 seneyi geçtikten sonra diploma kaynaklı sıkıntı yaşama oranı çok düşük. Ancak şirket politikası olacak da öyle. İstanbul nasıl bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Biraz sirketin kriterleri onemli ama "bu adayi kacirmayalim" dendigi zaman hic bir sirket ama su bu okuldan mezun degil argumanini one surmuyor, suruyorsa R&D den anlamiyor veyahut Software House degildir. Mulakat cok onemli. Whiteboard mulakat var ise hele, en onemlisi o. Gelen soruyu cevaplama yolun cok onemli, o anda calisir calimaz onemli degil. Genel soru havuzundan sinav, benim icin o kadar onemli degil (ne yazik ki biz de var) mulakati iyi gecti ise sinavin sonucuna bakmiyorum (eger ben isem gorusmeyi yapan). Yani sirket in genel gecer kurallarindan ziyade gorusmeyi yaptiginiz kisinin onceliklerine bagli hersey. Development a yeni baslamis yada intermediate in altindaki adaylarda bir ek ozellik daha aranir, simdiye kadar calistigim butun sirketlerde boyle idi; Motivasyon ve heves. Yazilim oyle disardan gorundugu gibi inanilmaz eglenceli, calisan insanlari super sosyal yapan, ortamda her zaman geek/nerd muhabbetlerinin dondugu birsey degil. Stresli, kisinin kendini surekli gelistirmesini sart kosan ve eger yapmaz ise yerinde saymaktan ziyade tamamen meslek disi birakabilen bir is dali. Zeki yazilimci diye birsey yok, disiplinli/profesyonel ve isini seven insanlar "Iyi" yazilimci oluyorlar. Yani bu isi seviyor ve istiyor olmak lazim, bu isigi/cevheri yeni mezun veyahut bu ise yeni baslayacak birinde gormez ise isveren, adayi geri ceviriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gladmir Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Ayrica; Yazilim okul'da ogrenilmez Mithat, assagidaki link deki manifesto'yu iyi okuyup anlayip, bu isin bir usta/cirak iliskisi oldugunu benimsemen gerekiyor. Temennim iyi bir "Usta" ya denk gelip kendini hizli bir sekilde gelistirmen. http://manifesto.softwarecraftsmanship.org/#/tr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 bizim projemizi yazan adam lise mezunu. at yüküyle para kazanıyor. 10 numara iş çıkartıyor. geçen sene bizim desteğimizle kendi şirketini kurdu, şu an yanında 3 tane adam çalıştırıyor. bizim yüzümüzden 1-2 kişi daha alacak yanına geliştirmek üzere. en son umursadıkları şey diploma. tabii ki bu butik bir iş olduğu için kurumsal seviyede yaklaşım çok daha farklı olabilir ama söz konusu para kazanmaksa diploma olmadan köpek gibi para kazanabilirsiniz. gladmir'in dediği şeyler doğru. benim 2-3 yıldır gözlemlediğim, yazılımcı işe alırken en önemli şey iş bilincine sahip olması, sorumluluk sahibi olması ve en önemlisi hırslı, motive olması. 2 yılda iki ya da üç kişi burn out olup bıraktı işi çalıştığımız. iyi yazılımcı olmadıkları için değil, işin fıtratına uyamadıkları için. hani en ufak eleştirmem çünkü çok zor şartlarda çalışıyorlar ama kurtlar sofrası yapacak bir şey yok. online pazar böyle. site, eticaret projesi falan yapıyorsanız hafta sonu yok, resmi tatil yok, gece yok. bir şey ters giderse, o an kalkıp müdahale edeceksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kayserili Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 senko said: avukatlığın, eczacılığın, doktorluğun diploması önemli. İlla ki diploması olmadan yapamayacağın meslekler var ama anlatmak istediğim kendini geliştirebilmek çok önemli. Bi adam doktor olmuş ama fabrikalarda haftada 2 3 saat fabrika doktorluğu yapıyor. Bi adam doktor olmuş, omurilik-skolyoz ameliyatı yapıyor. Mesela hatırlıyorum show tv de 20 yıl önce haberlerde boğaziçi mezunu sokakta balon satıyor falan tarzı bi haber yapmışlardı. Yoksa zaten diploma olmadan ırgat oluyosun çoğu zaman. Yani Mithat diploma sahibi olmadan da kendini geliştirebilirsen başarılı olabilirsin bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Şuana kadar topicten çıkardığım , kendimi geliştirebilirsem bankaydı, kurumsal firmaydı , devletti falan gibi resmi yerlere giremem kesinlikle fakat daha küçük yerlere 30-40 hadi max 50-60 kişinin çalıştığı yerlere girmem daha olası. Benim şuan yazılımla alakalı bir bölümde okumamış ama yazılımla alaklı bir işte çalışan 3-5 kişiyle konuşmam gerekiyor , eğer böyle bir tanıdğınız varsa onlarla konuşmamı sağlarsanız çok sevinirim , geyik yapmıyorum troll yapmıyorum , hayati çok önemli bir konu için , eğer ciddiye alıpta beni bu tarz birileriyle tanıştırabilecek olanınız varsa beni inanılmaz mutlu edersiniz. Nasıl konuşturabilirsiniz artık telefonla mı facebook mu buradan mı nasıl isterseniz ÖM atın ben uyarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 niye yazılımcı olmak istiyosun daha üst seviye bişeyler öğren bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2016 Mithat said: Şuana kadar topicten çıkardığım , kendimi geliştirebilirsem bankaydı, kurumsal firmaydı , devletti falan gibi resmi yerlere giremem kesinlikle fakat daha küçük yerlere 30-40 hadi max 50-60 kişinin çalıştığı yerlere girmem daha olası. Benim şuan yazılımla alakalı bir bölümde okumamış ama yazılımla alaklı bir işte çalışan 3-5 kişiyle konuşmam gerekiyor , eğer böyle bir tanıdğınız varsa onlarla konuşmamı sağlarsanız çok sevinirim , geyik yapmıyorum troll yapmıyorum , hayati çok önemli bir konu için , eğer ciddiye alıpta beni bu tarz birileriyle tanıştırabilecek olanınız varsa beni inanılmaz mutlu edersiniz. Nasıl konuşturabilirsiniz artık telefonla mı facebook mu buradan mı nasıl isterseniz ÖM atın ben uyarım. bizim burda yazılım/bilgisayar okumayıp yazılım yapan baya adam var. hatta baya bir lise mezunu da var. hepsinin ortak noktası tabiki tanıdık vasıtasıyla girmiş olmaları :) yoksa cvyi değerlendirmeye bile almazlar(benim çalıştığım yer için konuşuyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar