Mithat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Kocpa.com Şunun copy paste hali gibi bişi işte , fotolar yok bi de front end biraz tırt işte ama aşağı yukarı bu mantıken. Şuan hem bilgisayar başında değilim hemde son hali kursta ki bilgisayarda hocanın düzeltiği yerleri oldu onlarla beraber daha düzgün oldu. Bi de nası host edebilirim bilmiorum ki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Bonesoul- Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 https://ngrok.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Oha iyiymiş lan bu. Ben üşenmeyip paylaşana kadar tek önerebileceğim codepen/mithatcanozdemir var , bi kaçı fork ama kendi yaptıklarımda var içlerinde. Hocanın bahsettiği dizayn beceriksizliğimi görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2016 Annemlere geldik hanımla , babam süper bir fikir buldum hazır sende websitesi falan yapıosun bak şöyle bişi var falan diye aklında ki fikri anlattı. Meğer affiliate marketingmiş. Ya baba o var zaten dedim. Şu işi öğrenince ilk fikrin babamdan gelmesi bi sevindirdi tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Mithat'ın serüvenleri diye garbıçta topic mi açsam acaba. Şimdi gittim görüştüm bir yerle. Yazılım firması kendi bünyesinde dijital ajans gibi bir departmanıda var. Websitesi yapma , seo , adwords , grafik , sosyal medya vs o tarz işlerde yapıyolar. Orda başlıyorum pazartesi. Ben ağırlıklı olarak SEO odaklı çalışıcam. Adwords falanla ilgilenicem çoğunlukla. İlk defa bildiğim bi işi yapıcam lan , allahtan adamlar backend falan demedi bu sefer :D gerçi onlarda wordpressle yapıyomuşta olsun adwords daha iyi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sardalya Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2016 seohocasi'na mi girdin? google'dan ban yediler de :)o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2016 Harbiden olasıymış. Girdiğim yeri kuruttuğumdan. Grid Teknoloji diye bir yere girdim. Wordpresste site yapıyoruz mis gibi , kod yazmıyorum ama yazılımcıyım. Photoshop kullanmasını bilmiyorum 'Web Tasarım' olarak geçiyor işim. Lan harbiden çöle falan gitmem tehlikeli benim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Class Tanımlama Inheritance Encapsulation Enum Class kullanarak kodlama Generics Generic List tanımlama ve kullanma Entity veya ADO MVC-Web Forms- Web Servis- WCF veya Windows Form (bunlardan sadece biri) MVC veya Web form olursa HTML5 ve CSS3 kullanılarak Bunların tamamını kullanarak bir proje yapmam lazım kurs için , ama basit böyle mümkün olduğunda tek sayfa iki sayfa falan bişi olmalı max ki hocaya 6000 satır bişi sunmamalıyım. Böyle yazı tura denemiştim yarısından fazlasını kullanmadığım için kabul etmedi ama bu kafada bi proje olmalı sadece bunları kullanman lazım dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Wcf -Ria , windows Form , web form ; bu ucu artık legacy teknoloji durumunda. Rest services, Asp.net Web Api , EF , nodejs, angularjs ; bunlara bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Bunları kullanarak proje yapmam lazım kurstan sertifika almak için :D keyfi bir durum yok yani , hoca yapın dedi yapılacak. Taş kağıt makas oyunu yapsam aslında çoğunu kullanıyorumda , bir iki tanesi tam olarak anlamadığım şeyler , onların ne olduğunu çözersem olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 şirket adını keşke buraya yazmasaydın. sil bence o mesajı biri arar denk gelir rezil olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Onu bende düşündüm ama too late , şuan silemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emre333 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2016 learncpp.com burdan inheritance filan bakabilirsin güzel örneklerle anlatıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZERO-G Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Yazılım konusunda diploma önemli değildir, Yetenek, bilgi birikimi, tecrübe, yabancı dil önemlidir. Ama 4 yıllık diploman varsa işverene maliyetin agg zart zurt indirimleri ile asgari ücretli çalışanla aynı kafaya gelir. Bu yüzden üni mezunları tercih edilir okudugundan değil. Günümüzde eğitim sisfeminin patatese bağlamasından dolayı işi bilen harbi firmalar artık diplamaya pek bakmıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 diploman olup olmaması işverene ekstra külfet/indirim getirmiyor. 4 yıllık mezunu birinin asgeri ücretle çalışanla aynı masrafa gelmesi gibi bir durum hiç yok hele. 10k alan adamın şirkete maliyeti asgari ücret maliyeti ile aynı olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Longshanks Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 diplomanın farklıyla işe giren adam zaten 10k alamaz diploma ile teşvik muhabbeti var belli mühendisleri çalıştırmaya devlet teşvik veriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Yazilanlari okudukca akil tutulmasi yasadim. Neyse, Paticik'in yas ortalamasinin azicik ustunde kalan lise mezunu bir developer olarak cevap vereyim (daha once de yazmis olabilirim); Isin okulunu okumaniz, dolayisiyla diplomaniz onemli cunku okul size bisey katsa da katmasa da baslayacaginiz yeri ve takip etmeniz gereken yolu gosterecek. Konseptlerden haberdar olmanizi, neyin nasil yapilacagini anlatacak. Best practice ve design pattern gibi seylerden, isin felsefesinden haberdar olmanizi saglayacak. Bunlar olmadan developer olunmuyor maalesef. Oldum diyen de kendini kandiriyor, bir yerden sonra oldugu yerde sayiyor, bir sekilde bunlardan siyrilmayi basarirsa da tekerlegi tekrar tekrar kesfediyor. Bu arada soylemeliyim ki benim zamanima gore nispeten daha kolay self-taught olmak zira internet daha yaygin, kaynak daha fazla ve birden fazla dil secenegi mevcut fakat universite mufredatlari ya da bolumleri de ayni degil. Hersey gibi onlar da gelisti, dallandi budaklandi. Simdi su noktada, ozellikle Turkiye'de self-taught developer iseniz, exceptional bir repository ve CV ile karsima cikmiyorsaniz, hele hele PHP developer'im Wordpress falan benden sorulur diye geliyorsaniz, bilgisayar bilimleri ya da yazilim muhendisligi okumus, tecrubesi yerinde biri karsisinda pek sansiniz yok. Bankalar ve diger buyuk firmalar icin hic hic yok. TL; DR; Evet diploma onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 yeni başlayacak olan, CV si boş olan adaylar ne yapsın peki? nereden başlanır bu işe? hangi konuda/nasıl geliştirmemiz lazım kendimizi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2017 GitHub. Blogging. StackOverflow. Proof of Concept projeler yapip GitHub hesabina doldurucaniz. Cok aranan konseptler konusunda blog post'u aticaniz. StackOverflow gibi community'lerde aktif olup repuration kasicaniz. Is basvurularinda bunlari ballandira ballandira anlaticaniz sunu yaptim, boyle cozdum, su kadar insana yardimci oldum diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Konusurken iyi, kimse susmuyo, oturup sunu yapicaniz deyince herkes topuk, cil yavrusu gibi dagiliyolar bak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ne kadar da exceptional ve repository bir insansınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vasfi Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 di said: GitHub. Blogging. StackOverflow. Proof of Concept projeler yapip GitHub hesabina doldurucaniz. Cok aranan konseptler konusunda blog post'u aticaniz. StackOverflow gibi community'lerde aktif olup repuration kasicaniz. Is basvurularinda bunlari ballandira ballandira anlaticaniz sunu yaptim, boyle cozdum, su kadar insana yardimci oldum diye. di said: Yazilanlari okudukca akil tutulmasi yasadim. aynen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 di said: Konusurken iyi, kimse susmuyo, oturup sunu yapicaniz deyince herkes topuk, cil yavrusu gibi dagiliyolar bak :P Hahahah öyle malesef, yapacak birşey yok. Gözüm korktu açıkçası. Bir de cv cidden boş, ufaktan ufaktan yazılım çalışıyim diyorum ama böyle yeni başlayan birisi için proje olsun, blog olsun, stackoverflowda filan millete yardım etmek olsun biraz üst seviye kalmıyor mu? Giriş seviye iş filan yokmu bu sektörde? Yeni mezun/self-taught eleman arayan filan? Öyle bir işe girsek kendimizi öyle geliştirsek te şu dediklerini sonrasında daha nitelikli bir iş ararken yapsak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Vasfi said: di said: GitHub. Blogging. StackOverflow. Proof of Concept projeler yapip GitHub hesabina doldurucaniz. Cok aranan konseptler konusunda blog post'u aticaniz. StackOverflow gibi community'lerde aktif olup repuration kasicaniz. Is basvurularinda bunlari ballandira ballandira anlaticaniz sunu yaptim, boyle cozdum, su kadar insana yardimci oldum diye. di said: Yazilanlari okudukca akil tutulmasi yasadim. aynen Az cok fikir beyan edilen konulari boyle gereksiz satasmalarla kirletmek yerine karsi gorus beyan etmek, katilmiyorum cunku sundan dolayi diye derdini anlatmak en guzeli. Tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2017 ben en başlarda stackoverflowdaki sorulara bakıp cevapları bulamıyosam google'da arayıp sonra cevap verirdim öyle öyle kastım bi yere kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar