Esnaf Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 oha o çok saçmaymış ama oyun firmaları pekte şikayet etmiyorlar sanırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Oyun firmaları para icin ypamıyo bunu tabiki, ama orda content creator'ı frenlemek korkutmak icin yapıyo. Oyun kötü adam cıkıp bunu sölüyo hop ilk uyarı, eski videoalrdan bulurlarsa onlarada cakıyolar uyarıyı. bu 1 ay icinde adam hem yeni video monatize edemiyo hemde güncel konulu videoyundan para kazanamıyo, 15 dakka üzeridne video koyamıyo, onu yapmıyo bunu yapmıyo (baya kısıylamalrı var bu sürecin). Su haliyle korkutmak susuturmak icin kullanılıyo. Baska örnekleride birbirine response vidoe yapan insanlar varya onları engellemek icin. biri 4 dakkalık video koymus mesela, onu alıp üzeirn eyorum yaparak cevap veriyo 16 dakkalık 20 dakkalık videola mesela bi sürü örnekv eiryo yeni görüntü yaız ekliyo üzeirne bi ton sey sölüyo, bunuda flagliye biliyosun. eninde sonunda karar senden yana cıksa bile, o 1 ay boytunca olan oluyo zaten. ha bi garantiside yok senin lehine cıkacağının bazen youtube sacma karalar verebiliyo. Haliyle insanlar bi kere uyarı alınca bi daha korkuyo böle seyler yapmaya. 3 uyarıda kanalını kapatıyoalr cünkü. baya sansür icin kullanılabilen bir arac bu haliyle bu sistem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 sanssizsansli said: http://inciswf.com/2ghdgg.swf şuna anırdım adsdsf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 teşekkür ederiz anelor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2016 Ya bunu internetin öncesine indirgeyin. Bir ürün aldın, kullandın "memnunsan" aldığın firma "memnunluğunu" anlattığın sürece sıkıntı yaratmıyor. Ballandıra ballandıra altın günlerinde etrafına anlatıyosun, ürün daha fazla satılıyor. Tersi durumda, hele ki fazla sayıda insana ulaşıyor ve ürünün boktanlığından dem vuruyorsan, ürün sahibi firma "arkadaş ne yapıyorsun" der yani. Çünkü senin o üründen memnun kalmamış olman, diğer insanların memnun kalmayacağını göstermiyor. Belki adam bayılacak. Ha YT para nerden akarsa diye baktığı için, Bone'un eleştirisi haklı. Kaldı ki kıytırık orgla çalınmış bir parça bile telife takılıyo. Araştırsan o parça zaten çalıntı. Ota moka 1 kare göründü diye telif meselesi bana saçma geliyo. O kadar seviyordun ürününü, paylaşma o zaman kimseyle. İlla pazarlanabilir bir şey olmasına gerek yok, sanat-art anlamında da saçma. Da Vinci kalksa gelse, YT üzerinden milyonlarca insanın ekmeğine taş koyar ona kalırsa asdfsfss. Bana yaptırım uygulamaya çalışan oluşum-firmaya, benim de bir hakkım olmalı. Sanırım anlatılmak istenen bu. Ki katılıyorum. Kıçı kırık bir video yayınlayacam, arka planda Nihat Doğan'ın TV ye çıkası tutmuş. Sesi geliyo diye Nihat Doğan'la mı uğraşacaz adsfsfs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 konuyla ilgili daha geniş bilgi: http://www.dailydot.com/entertainment/youtube-fair-use-channel-awesome/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 şimdi işinbir de "eleştiri üslubu" yönü de var kimisi oynayıp beğenmediği oyunu tatlı tatlı itin götüne sokar kimisi hunharca gömer kimisi de "ben şu şu şu taraflarını bu bu bu seneplerden ötürü beğenmedim" der ki bu kişinin beğenmediği tarflara bakıp "iyi lan ben demek ki severim bunu" diyebilrisin mesela; oyun yorumcusu: "oyunu beğenmedim çünkü cinsellik barındıran öğe çok fazla adeta kadınların memeleri ekrandan yüzünüze sarkıyor" ben: OHA ÇOK YİYİMİŞ! *monitöre cüzdanını atar* yt da bir de oyun eleştiren değil "kötüleyen" var mesela; - bu oyunu yapanın ELİNİ AYARINI SİKİM NE BİÇİM OYUN LA BU!!! bu durumdan muzdarip oyun yorumcularının nasıl yorumladıklarını/eleştirdiklerini bilmediğim için elbette farazi benim bu söylediklerim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 para verdiğim oyunu kötülemem son derece hakkım değil mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 22, 2016 ner farkeder? subjektif bir "kalite" standartınamı sokucaz kimin elestiri hakkı olup olmadığını? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Eleştiri hakkı değil, eleştirmekle kötülemek Şimdi iyineleştiri vardır kötü eleştiri vardır, iyi eleştiride zatennsorun yok ama kötü eleştiri yaparken insanlar anlamsız bok atmaya kadar göturebiliyor ve neye göre eleştirdiklerinden ziyade bir anda kendinizi "bunubyapanin babasını da sevmezdim" gibi alakasız argumanlar içinde bulabiliyorsunuz Bu yqzdığımı aklinıza gelebilecek her konu için düşünebilirsiniz sadece youtube da yapilanlar da dahil nedense insan olarak genel anlamda eleştirmeyi beceremiyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Youtubeun mevcut sistemi iyileştirmesi gerekiyor ama bunkadar büyük ve kitlesel hizmet veren bir sitenin şişi ve kebabı yakmadan bu işi yapması zor, algoritma mı dayanır abi yani, sonra suistimal eden edene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Abi fair use sadece efendi eleştiriyor demek değil. Fair use videoyu tamamen kullanmadan morphlayıp kendi contentine çevirmek demek. http://www.youtube.com/watch?v=JbepN4dKLbU Bunun gibi. Eleştiri yok aslında, ama fair use. Bunun yanında mizah unsurunu kaldırmak ne demek? "Eglenceli, komikli eleştirmeyin, dalga geçmeyin, hazırolda durun" Youtube bu mu olsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 ahamm tamam konu daha bi oturmaya başladı bende, mizahsız olmasın elbet de eleştirinin temelsiz olanına benim itirazım hani herhangi bir şey için "götüm gibi olmuş" demekle "kül tablasıyla çektikleri için çözünürlüğü çok kötü" demek arasındaki fark mesela şu teknolojiye atarlanan adam mı ne öyle bir ürün inceleme parodisi var mesela hani oradaki şeyin şaka olduğunu görüyoruz da o ayarda ciddi ürün incelemesi yapanlar var eheh gözlerim kanıyor izlerken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 BabacumMostors said: Eleştiri hakkı değil, eleştirmekle kötülemek Şimdi iyineleştiri vardır kötü eleştiri vardır, iyi eleştiride zatennsorun konu niye iyi eleştiri kötü eleştiriye geldi onu anlamadım. fair use, oyun ve film incelemelerinde sıkça karşılaşılan bir sıkıntı olsa da, bundan çok daha geniş bi konu. dalga dublaj team videolarını hatırlıyor musun, fair use'un getirdiği bişi bu. ya da mesela oyunlara let's play videoları çekenler var ya, yine fair use kapsamında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 daha önceki mesajlarda oyun şirketlerinin prosedürleri suistimal ettiklerini yazmıştı da biri ben ona istinaden yazmıştım yani sadece fair use hakkındaki sadece bir alt başlıkla ilgili Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Mevzu legal termlere dökmesi zor olan bir mevzu. Zira birşeyin Fair Use olup olmamasını belirleyen şey tone ve intent. Bunlar da legal olarak kagıda döktügün zaman tanımlaması zor şeyler. Bu yüzden insanlar Copy Right Strike vurabiliyor herhangi bir eleştiriye. https://www.youtube.com/watch?v=H5ZmVheuxpo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 internetin ozu bu aslinda. yani her alanda boyleki internet. o yuzden kullanicilarin idiyot olmamasi lazim, adam sacma sapan elestiriyorsa kapativerirsin kanali BabacumMostors said: Youtubeun mevcut sistemi iyileştirmesi gerekiyor ama bunkadar büyük ve kitlesel hizmet veren bir sitenin şişi ve kebabı yakmadan bu işi yapması zor, algoritma mı dayanır abi yani, sonra suistimal eden edene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 madem bu kullanıcılar bu kadar bilinçli ve birşeylerin değişmesini istiyorlar, contentlerini haksız yere durduran firmalara birer dava açsınlar. Bu işten para kazanan onlar, mücadelesini vermesi gerekenler de onlar. Söz konusu commentary ve review gibi şeyler olunca Copy Right'a ilişkin fair usage, creation of new content ile infringement ayrımı düşündüğünüz kadar bulanık değil. Youtube'un bir policy si var ve o policy çerçevesinde sistmelerini kullanmana izin veriyor. Hedef youtube'dan ziyade haksız bir complaint yapan firma olmalı. Ancak youtube kullanıcıları ile yaptığı sözleşmeye aykırı işlem yapıyorsa, youtube'u da öttürmek de serbestler. Oturdukları yerden birşey değişmez, hele konu legal ise, online kampanyalarla protestolarla hiç değişmez. İki üç tazminat davası lehlerine sonuçlansın (ki Amerikada caydırıcı tazminat diye bir kavram var) o zaman X firmadaki marketing sorumlusu sebepsiz şikayet verirken 5 kere düşünür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 davaların ne kadar masraf ve zaman gerektiğini de hesaba katıyor musun? sürekli copyright abuse ile uğraşan kanallar, bu işten ayda 100-500 dolar gibi az miktarlar elde eden kişiler oluyor. pewdiepie gibi kişilerin arkasında firmalar ve youtube var zaten. fair use endişesi taşıyan kişiler onalr değil. şu davayı bi incelemeni öneririm: http://sanfrancisco.cbslocal.com/2015/09/14/court-says-mom-who-posted-dancing-baby-video-on-youtube-with-prince-song-can-sue-for-fair-use/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Glatheros said: madem bu kullanıcılar bu kadar bilinçli ve birşeylerin değişmesini istiyorlar, contentlerini haksız yere durduran firmalara birer dava açsınlar. Bu işten para kazanan onlar, mücadelesini vermesi gerekenler de onlar. Söz konusu commentary ve review gibi şeyler olunca Copy Right'a ilişkin fair usage, creation of new content ile infringement ayrımı düşündüğünüz kadar bulanık değil. Youtube'un bir policy si var ve o policy çerçevesinde sistmelerini kullanmana izin veriyor. Hedef youtube'dan ziyade haksız bir complaint yapan firma olmalı. Ancak youtube kullanıcıları ile yaptığı sözleşmeye aykırı işlem yapıyorsa, youtube'u da öttürmek de serbestler. Oturdukları yerden birşey değişmez, hele konu legal ise, online kampanyalarla protestolarla hiç değişmez. İki üç tazminat davası lehlerine sonuçlansın (ki Amerikada caydırıcı tazminat diye bir kavram var) o zaman X firmadaki marketing sorumlusu sebepsiz şikayet verirken 5 kere düşünür. this Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 ooo sahip. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Mortis said: Glatheros said: madem bu kullanıcılar bu kadar bilinçli ve birşeylerin değişmesini istiyorlar, contentlerini haksız yere durduran firmalara birer dava açsınlar. Bu işten para kazanan onlar, mücadelesini vermesi gerekenler de onlar. this Mortis bunu söylerken yukarda dediğim gibi "kullanıcılar"ın ne kadar para kazandığını, Youtube'da videolarını ne amaçla çıkardıklarını ve bu davaların ne kadar zaman ve masraf gerektiğini de hesaplıyor musun? Mortis said: Glatheros said: Youtube'un bir policy si var ve o policy çerçevesinde sistmelerini kullanmana izin veriyor. Hedef youtube'dan ziyade haksız bir complaint yapan firma olmalı. Ancak youtube kullanıcıları ile yaptığı sözleşmeye aykırı işlem yapıyorsa, youtube'u da öttürmek de serbestler. Oturdukları yerden birşey değişmez, hele konu legal ise, online kampanyalarla protestolarla hiç değişmez. this şu an Youtube'un Fair Use'u iplemediğini, kullanıcıların kendini savunmaya imkan tanımadığını, copyright trollerine epey açık kapı bıraktığını ve WTFU kampanyasının da bu çerçevede düzenlenmiş olduğunun farkında mısın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 "kullanıcılar Youtube'u protesto edeceğine o şirketlere dava açsın" veya "e onlar da kötü eleştiri videoları hazırlamasın o zaman" diyenlere, sistemin neden bozuk olduğunu anlatan bir video verelim: https://www.youtube.com/watch?v=oXf14eX_9Fg hem bu WTFU kampanyaları başlamadan önce yapılmış. neden WTFU'ya ihtiyaç duyulduğu anlaşılır herhalde... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 2 tane yöntem var copyright claim etmek için 1) Form doldurup şu videoda benim copyrightım elden gidiyor, buyur bu içeriğin bana ait olduğuna dair belge de bu, o videoyu kaldırın plz (bu yöntem tüm kullanıcılar + çoğu reklam verenler tarafından kullanılan standart yöntem) 2) Content ID: Youtube senin copyrightını kanıtladığın müzik , görüntü gibi şeyleri tanıyıp, videolarda var mı yok mu otomatik tespit edip engelliyor (bu yöntem de zahmetli olduğu için büyük içerik yöneticileri tarafından yani o yukarıda küfür ettikleri videolarda anlatılan universal, Vevo vs gibi global müzik ve film stüdyoların içeriklerini koruması için kullanılıyor) Şimdi kimse kanıtlamadığı şeyin copyrightını claim edip başkasının videosunu kaldırtamaz. Ha content ID'den otürü otomatik haksız yere giden videolar oluyor mu oluyor. Onu da adamlar sürekli düzeltmeye çalışıyor. Machine learning, öğrenio alet, o da hata yapar Ama burada olay küçük içerik üreticileri engelleyelim sırf büyük dev şirketler içerik koysun değil. Büyük içerik yöneticilerin içerikleri gerçekten çok ciddi bir şekilde çalınıyor ve millet bunları yayarak para kazanmaya çalışıyor. Asıl bunu engelliyorlar ki bi zahmet sana milyarca saniye watch time kazandıran içerik üreticisi için bunu yap. Tabi kurunun yanında yaş da yanıyor. Bunun için support çok yeterli olmayabilir onu katılıyorum. Ama sonuçta bu youtube a giydiren videoyu hazırlamak için 1 kişinin başına böle bişey gelmesi yeterli. 100 tane video olsun hadi 10000 tane videonun başına gelsin 1000 kişi hazırlasın böle küfür etsin, işte haksızlığa uğradık desin, youtube bizi mikiyor desin. Ama ortada milyonlarca video luk bir içerik yönetimi var. Bir şeylerin arada kaynaması doğal. Çalışılıyor. Belki düzelir, belki düzelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aente Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2016 Peki iş müzik videolarında nasıl işliyor? Hadi oyunlarla alakalı eleştiri vs'yi geçtim, YT'de şu an binlerce sahibi tarafından konulmamış belgesel, milyonlarca şarkı var. Şimdi massive attack diye arattım mesela, altında emi ya da mavevo'ya bağlı olmayan bir sürü adamın koyduğu complete albümü, şarkısı ıvırı zıvırı var. Benim koyduğum videoda arkada geçen 3 sn'lik nihat doğan'ı bulup copy right ihlali diye sorgu sual eden script sisteminden nasıl kaçıyor bu adamlar? Kendine ödeme için bir hesap tanımlamıyor a.k.a kanalından para kazanmıyorsan denetim dışısın demek mi? Ben adamın tüm albümünü cart diye koyuyorum o nasıl oluyor ki? Aynı şeyler bilimum konuda daha var bildiğiniz üzere. Aynı contentin sahibinden aşırılıp tekrar tekrar başka kanallarca sömürülmesi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar