Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektronik Sigara

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
calimero said:

şimdi bi tane bana bi tane hatuna alıcam e-cig. geçmişte kullandım, çok da memnundum açıkçası baya baya sigarayı bırakıyodum.

Innokin Endura T22 alıcam sanırım, gerge ego aio'yu önermiş ama endura daha tatlı geldi. yine de endura t22'nin şusu kötü busu kötü diyecek var mıdır?

T22 gearbest'te yok, t18 var başka güvenilir site neresi vardır tr'ye shipping yapacak (opsiyon olarak danimarka'ya shipping yapan da olabilir) ok fasttech ve cvapor'da buldum

bu parça değişimi olaylarını nasıl yapıyoruz? starter kitlerde de kendimiz mi değiştiriyoruz yoksa aparat mı alıp takıyoruz? bir de eğer kendimiz yapıyorsak, en kolayı hangisidir?

Şimdilik starter pack başlayalım bakalım sonra daha profesyonele geçeriz.

Endura T18 var bende, T22'yi de istedim. Kötü bir yönünü görmedim şu güne kadar, sadece denildiği gibi pili içinde hani ama tutulan ve güvenilen bi firma.

Parça değişimi dediğin,tek yapman gereken coil değiştirmek. 5'li yedek coil de iste aleti de isterken. Ben coilleri likitleri değiştirirken kullanıp çıkarıp geri kullanayım derken yaktım bir iki tane. Coili değiştirmek de çok basit, çekip çıkarıp yenisini takıyorsun.

Atomizerı ve coilleri mükemmel aletin. MtL, yani ağızdan ciğere çekim için geliştirilen bi alet baya iyi. Beni başka setuplar çok tatmin etmemişti, endura ile baya mutluyum.
Mesaj tarihi:
ya tam da bunlara bakıyodum demin aklıma geldi
amazona girdiydim bildiğin crack pipe filan çıktı

http://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_ss_c_0_4?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&url=search-alias%3Daps&field-keywords=vaporizer&sprefix=vapo%2Caps%2C170

nedir bunların uygun fiyatlıları vs yok mudur nası şeederiz
noob yardımı lazım
ciğerlerim öldü artık

endura t18e baktım mesela fiyatı uygun gibiydi
nedir bunun ekstra masrafı
http://www.amazon.de/Innokin-Endura-T18-Starter-Set/dp/B018ZDUJDQ/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1463267710&sr=8-1&keywords=endura+t18

sarma sigara içiyorum normalde sert olarak kessin diye bunun kesme durumu nedir
koku olayı nedir
ne kadar dayanır vs?
Mesaj tarihi:
Kesme durumuna bir şey diyemem, şöyle ki çoğu ecig kullanan insan direk ciğere çekiyor. Ben sevmiyorum bu olayı çünkü yıllardır sigara içmekten alıştığım şeklin dışına çıkamıyorum.

Bu tarz, yani ağızdan ciğere çekim için Endura serisi çok iyi. Alacaksan T18 değil T22 al, likit haznesi daha büyük, pili de.

Değişim masrafı dediğin aleti kırmayacağını varsayarak sadece likit ve coil değişimi olacak. Likit konusunda yüksek nikotin mg ile başlarsın, coil de 2-3 haftada bir değiştirilmesi gerekiyor ortalama. Onun tanesi 1.5 dolar falan maks.
Mesaj tarihi:
Endura'ları kit olarak almayın yau sadece ato olarak alın, yanına mod/pil/şarj aleti alın.

İçten pilli cihaz tek başına kullanılacaksa baygınlık geçirtir, şarjdayken içilemez, gün ortası şarj biter vs.

Düzgün tek 18650 pilli modun istediğiniz zaman pilini değiştirirsiniz. Hele T18/22 ato'yla 10-15W'da falan kullanacaksanız bütün gün rahat gider, hem de güç ayarı yapabilirsiniz.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Joyetech Ego AIO bence daha bir tanka sahip. Cubis tasarim olarak da daha iyi, coil olarak da. Daha kolay bulunuyor Turkiye'de de coiller. MTL genel olarak ama DL'de takilabiliyor. Ilerisi icin RBA da var. Akma filan sifir ayrica tasarim nedeniyle.
Mesaj tarihi:
tamamen kafam karıştı
bi de üstüne amazon.de'de likiti bulamadım
primela gelmiyo t22 vs gibi sorunlar var
başlarken de çok fazla para gömmek istemiyorum açıkcası bi anda
alet max 40-50€ olsa iyi olur
coil likit filan ucuzdur zaten toplu alırım onları
Mesaj tarihi:
Ne biliyim amazonda ucuzdur diye düşündüm

Mod ve ato'nun ne oldugunu anlamadım açıkcası telefondan bakıyorum
Coil yanarlı dönerli yeri
Açılmamış şarjlı pilim vardı onu kullanırım
Ne kadar gidiyo 1000lik pil ortalama? 1-2 gün kurtarırsa iyidir

Tamamen noob oldugum için soruyorum
Bi de bunu içtikten sonra normal sigara öldürür mü ? Tat tuz alamaz mıyız?

Edit: ok ilki ağza alınan kısım
2.si hazne
Bi de onun içine bişey dolduruyoruz
4ml bi gün yetiyo diyo
Coil ısınıyo değiştirmek gerekiyo
Bi de üstüne pili var
Yani 2 günde 3 kere filan uğraşmak gerekiyo + coil gittiğinde değiştirmek gerekiyo
Mesaj tarihi:
Her işin bir üstadı var..Amazon candır eyvallah ta;

e-cugara da;
Gearbest
Fasttech

gerisi yalan yani. Hele sen Alamanya'da takılma riski ile de uğraşmadığın için, yerinde olsam şimdiye çoooktan 300 usd harcamış gönül rahatlığı ve keyifle tüttürüyo olurdum asfgsgs.
Mesaj tarihi:
Farklı plug söyleyebilirsin belki charger'ı, Almanya'daki fişlerin şeklini bilmiyorum.

Sendeki pil nedir bilmiyorum da 18650 olarak regulated mod'lara ideal seçim attığım olacaktır. Kalem(AA) pil değil bunlar, Lityum, yüksek CDR'ı olan pil takmak zorundasın tavsiye ettiğim moda(çoğu modda olduğu gibi). Bir de kimyası en güvenli olanlar bunlar (konunun ilk mesajında yazıyor olması lazm bunların).

Mod gücü veren cihaz, ato da (Atomizer) içinde tel/pamuk vb. ısınma, likit besleme ve buharlaşmanın olduğu parça. Bunlar hep yazıyor ilk mesajda.
Mesaj tarihi:
Kangertech Subtank
Evic Vtc Mini 60W
Kangertech Coilhead
+
tel, pamuk, sarj aleti + pil sipariş edicem

Siparişi 4'e mi bölmem gerekir nasıl sipariş geçeyim?

Tank,
Mod,
Şarj aleti + pil,
Rba malzemeleri (tel, pamuk + coilleri)
şeklinde 4 pakete bölsem yeter mi ?

pilleri gb'den söylemek gerekiyor sanırım ft yollamıyor çünkü öyle olursa sarj aletini ft den pilleri gbden seçersem 5 paket oluyor sanırım.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Subtank yerine Toptank soyle. Coiller de bu tip olsun: https://www.fasttech.com/products/0/10009412/3848000-authentic-kangertech-subtank-ssocc-coil-head-5

Bu TC coilli, ne oldugunu ogrenmeden kullanma.
Mesaj tarihi:
Nickel ve Titanium sadece Temp. Control'da çalışıyor.
SS hem TC hem düz VW/VV(Power) mod'da çalışıyor
Kanthal(FeCrAl) ve Nichrome(NC diye de geçer) sadece VW/VV mod'da çalışıyor.

Toptank coilhead'lerini kullananlar tavsiye versin, tel seçimiyle coilhead seçimi farklı şeyler. Bir de 3 nesil coilhead'i oldu oldu Kanger'in: Köşeliler/dörtgenler, büyük silindirikler, ufak silindirikler diye.
Mesaj tarihi:
Bir iki takıldığım soru var cevaplayan olabilirse sevinirim.

Geekvape griffin
18650 2500mAh
Siparişini verdim,
Mod a karar veremiyorum, pico istick 75w mi almalıyım yoksa evic vtc mi?
Griffin her moda takılırmı?
Yoksa 5-10 ekleyip 2pil takılan 100w lardanmı almalıyım? 100w olmasının tek espirisi batarya ömrünün uzun olmasımı?
Mesaj tarihi:
Pico güzel ufak bir alet.Üstüne alacağın ato uyar.çift pilliler daha çok subohm düşük ohm için kullanılır.Boyutları bana kaba geliyor.

Ben şu an pico + ehpro bachlero nano kullanuyorum.Avucumda kayboluyor ato ile mod .
Mesaj tarihi:
Mod'da ideal pil sayısına etki eden birden fazla etken var. Pico gibi tek pilli cihaz üstüne ufak RDA/RTA/Tank yapıştırıp tek coil'li ato'yla(veya kısmen daha kısa süreliğine çift coil'li atoyla) cepte taşımak için güzel de harcadığın güç arttıkça(40-60W aralığında çift, büyük coil ateşlendiğinde) pil ömrü oldukça kısıtlı. Ha Griffin'de coil çok büyümez ama gene 35-40W ateşledğin pozisyonlar olacaktır kışın.

Ha 30W'ta 3000mah 30Q/HG2'yle bütün gün yüksek ihtimal götürür tek pilli cihaz veya akşam eve gelme saatlerine kadar dayanır(25R'la zor tabi).

2-3 pilli cihazlar sıcak veya çok fazla buhar sevenlere daha ideal oluyor, 45W+, 22mm veya daha büyük çift büyük coil direct lung, bol hava tüketen RDA/RTA/tank'ları kısmen daha az pil derdiyle ateşleyebiliyorsun. Bir de çift pilli cihazın voltage cut-off'u da daha aşağıda olabiliyor, daha düşük voltajla gerekli akım miktarını sağlayabildiği için.

Rezistansa çok kafayı takmayın regulated cihazlarda, sadece TC'de kullanmıyorsanız çok düşük dirençli build yaparsanız coil'ler lüzumsuz ısınabilir. Esas olay coil'in büyüklüğü, ne kadar çok tel varsa ısıtması o kadar fazla güç istiyor.
Mesaj tarihi:

Anladım teşekkür ederim, önceki mesajlara bakarak alttaki gibi bir sipariş yaptım sadece pil için şarj cihazı almadım başta moddan şarj etsem sorun olurmu? Birde ben 18 senedir sigara içiyorum cihazı bodozlama aldım ama ben ağızdan ciğere içiyormuşum :D alışırmıyım buna?

Mesaj tarihi:
Moddan şarj ederken içemezsin/içmemen lazım.

Modda şarj etmek sağlıklı değil ayrıca, mod'un şarj esnasında cortlama şansı var, mecbur kalmadıkça etmemek lazım. Gece falan özellikle bırakma yani şarja mod'da veya nebiliyim arabada şarj ederken içmeye falan kalkma, şarj olurken kesinlikle kullanılmaması lazım mod'ların. Bir şarj aleti alırsan bir pille içerken diğerini şarj edebilirsin mesela, şarj aleti gerek güvenlik gerek rahatlık açısından şiddetle tavsiye edilir.

MTL'den direct lung'a çok alışan oldu da alışır mısın veya sever misin kimse bilemez :)

Bir de onların hepsini aynı pakete koymadığını ümit ediyorum.
  • Yeni Oluştur...