dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 selam burada işletme sahipleri veya ekonomiden anlayanlar vardır diye düşünüyorum o yüzden mantıklı bi cevap bulacağımı umuyorum. türkiyede 3 yıl çalıştıktan sonra almanyaya yüksek lisansa geldim. şimdi burada ve amerikada iş aramaktayım. bazen karşıma "son işinizdeki maaşınız nedir?" gibi sorular çıkıyor. buna kafadan sallama bi değer girmek istemiyorum ancak türkiyede iyi sayılan maaşı euro veya dolara çevirince çük gibi bi rakam çıktığından bunu da girip maaşı aşağı çekmek istemiyorum. bunu ülkeler arasındaki ekonomik farklılıkları birbirine nasıl uyarlamak gerekir? mesela türkiye aldığım maaş 2013'te 45k net idi yıllık. bunun euroya dönüşümü kabaca 15k (bkz. yukardaki çük) ancak yaşam koşullarına bakınca almanyada bi mühendisin aylık net aldığı 2400euroya denk geliyor aşağı yukarı (bunu derken herhangi bi parametreyi baz almıyorum, sadece tecrübeden yola çıkıyorum) şu konuya bi el atsanız çok güzel olur gerçekten. her mülakatta otuz kez "türkiye ile almanyanın amerikanın ekonomik koşulları farklı size söylediğim bu komik değer aslında sizdeki şu rakama tekabül ediyor diye açıklamak istemiyorum. ha diyeceksiniz ki 49k yaz işte almanyadaki sendikalar böyle diyor vs. ancak şöyle bi durum var bazı işlerin hakkı 49dan fazla oluyor ve istediğiniz rakam kısmına da yine kafadan bi değer değil de mantıklı bişeyler yazmak istiyorum. işin hakkı 55k ise oraya 60 yazıp riske etmemek adına. gopatigo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 ne muhendisi.. ya da al .. kendin bul.. ya da.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 0,5 litrelik su üzerinden hesapla Türkiyedeki maaşınla x sayıda alıyorsun, x sayıda suyu orada kaça alırsın gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 sektörde istediğin pozisyonun fiyatlamasını araştır ek değerlerini kat ek başarılarını kat ortaya çıkan rakamı 10% pazarlık payı bırakarak söyle atıyorum 3500 ise master + yurtdışı değeri 500 ise başarılı proje etc var ise 500 ise 4500 diyelim 4750'den aç kapıyı, 4500 veya 4350 e settle olabilecekmiş gibi konumlanırsın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 bira ustunden hesaplama da.. bir de pozisyonun gozune kestirdigin firmasi vardir..o firmada ne kadar aldiklarini bul..ortalama birsey soyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 hangi meslek kac sene deneyim var? söyliyim ben sana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 @dana22 ahah çok abi bira sudan ucuz ki efesin şişesi bile daha ucuz burda:P makine mühendisiyim. bu arada payscale'i biliyorum da mesela bana 35k$ verdi ortalama. bu diğer ülkelerin piyasalarına göre endekslenmiş bi değer midir yoksa direkt istanbulda aldığın paranın dolara vurumu mudur? @bingildak abi buranın sıkıntısı o zaten. glassdoor'a gir amerikadaki her pozisyonun bedelini buluyosun ama almanyada kolay kolay ulaşamıyosun bu bilgiye. herkes sır gibi saklar 100 euro fazla alsa bile. kültürleri böyle. @seele makine mühendisliği. türkiyede direkt tam 3 yıl tecrübe + almanyada da part time olarak 1.5 yıl türkiyedeki bi firmanın uluslararası teknik işlemlerini yürüttüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 eşe dosta soracaksın. hiç olmadı internetten bulursun. reddit e yazsan bile bir şeyler çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 ortalama.. baska bir bakis acisi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 başka ülkenin mühendisinin aldığı para (almanya için hollanda yakındır) enflasyonuna endeksle o kadar arttır ederini? Söz konusu olursada sizin Türkiyeden haberiniz varmı ne şartlarda yaşıyoruz o paraya burada zengin oluyorum dersin D: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 türkiye'de maaşlar çük gibi hakkaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 eğer ulusal büyük bir firmadan bahsediyorsak sallıyorum bosch gibi siemens gibi onların zaten sendikalarının belirlediği belli rakamlar oluyor, onların dışına girmiyorlar diye hatırlıyorum. o sendikalara bakmak lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Fin said: türkiye'de maaşlar çük gibi hakkaten muhim olan islevi bi kere tamam mi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 baktim yeni mezun 40k aliyor. Ben senin yerinde olsam 45K yi rahat zorlarim AMA almancan ne kadar yeterli. eger ingilizcen iyi ise direkt amerika kanada ingiltere firmlarina bakarim. paraya ihtiyacin varsa ve almancada vasatsa 38K falan yaparim. yada türk firmasi 45k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 dana22 ikinci link ilginçmiş kurcaliyim bunu biraz dragon işte onu nası yapmalı hiç basmıyo kafam bu konulara :) fin ... diyecek bişe yok roket adam evet ama o firmalara başvurmuyorum. genelde junior pozisyona astronot arıyolar çünkü. boşa sinir bozuyor. o yüzden tecrübeli olduğum alandaki firmalara yöneldim ve çoğu ya zaten büyük cirolu firmalar ya da üdnya devi holdinglerin bünyesine katılmış firmalar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Benzer konu açacaktım ben de Seele bana da cevap ver. Hollandadayım ben biliyorsun. İngilizcem iyi aslında İngiltere'yi de düşünebilirim. Müfettiştim 4 sene Türkiye'de 120k flndı sanırım mayış Ne isteyeyim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Seele said: baktim yeni mezun 40k aliyor. Ben senin yerinde olsam 45K yi rahat zorlarim AMA almancan ne kadar yeterli. eger ingilizcen iyi ise direkt amerika kanada ingiltere firmlarina bakarim. paraya ihtiyacin varsa ve almancada vasatsa 38K falan yaparim. yada türk firmasi 45k. bundan önceki yaptığım 3 görüşmede de sordular bunu "emin olmamakla birlikte araştırmalarım yıllık 49k brüt gösteriyor" dedim ve aldığım cevaplar da tereddütsüz hep "ha zaten bu rakam normal tamamdır" yönündeydi. ancak şöyle bi durum var. mesela bazı pozisyonlar %25 travel isterken bazıları %80e kadar diyor. birinde ev yüzü görmüyosun kısaca.sorun değil benim için ama hayvan gibi koşturduğun işe de aynı rakamı vermek istemiyorum açıkcası. sırf fiziken bile yorucu oluyor çünkü. almanca C1 (DSH-2) görüşmelerim zaten hep almanca oluyor. amerikayı kovalıyorum ancak h1b vizesi yüzünden işverenler pek pas vermiyor. ingilterede de var başvurularım ancak almanyada öğrenci vizemi doğrudan dönüştürebilirken ingiltere için yeniden baştan vize almam gerekiyor. kanadada istediğim işler pek yok ama bulduğuma gönderiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 yok sen yanlis anladin. eger almancan kötüyse, almanyada amerikan kanada kökenli firmlara bakman cünkü bu tür firmalar sirket ici ingilizce konusuyorlar.o anlamda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 he şimdi anladım. firmalar genelde yabancı menşeyli zaten o konuda çok sıkıntım yok ama mesela Ametek'in sahip olduğu ve çalışmayı istediğim firmanın almanya şubesi full alman dolu. o dediğine burada sadece Valeo'da rastladım ki orası da pek çalışmak istediğim bi firma değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibeybe Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Seele said: yok sen yanlis anladin. eger almancan kötüyse, almanyada amerikan kanada kökenli firmlara bakman cünkü bu tür firmalar sirket ici ingilizce konusuyorlar.o anlamda. bana niye cevap vermiyon akşam dotada bane alır uyuturum her dk adam ol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Önce işi al sonra zamanla maaşı arttırırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 yüksek lisansında almanyada olduğuna göre almanyada kazımaya devam et yalnız fiyat sanki almanya için düşük gibi geldi bana. Mühendis min 2k eu + 2x ikramiye/prim yada 14ay maaş değilmi yıllık? ÖM atıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Absolut said: Önce işi al sonra zamanla maaşı arttırırsın. 38e girip almanla aynı ağırlıkta çalışmak mantıklı gelmiyo abi ya. bi de şöyle bi durum var aradığım branşta tecrübeli elemanım. hani almanı sıfırdan alıp yetiştirmek yerine bana 1 ay verse yeter. o yüzden tırmalıyorum maaşı biraz. Dragonfire said: yüksek lisansında almanyada olduğuna göre almanyada kazımaya devam et yalnız fiyat sanki almanya için düşük gibi geldi bana. Mühendis min 2k eu + 2x ikramiye/prim yada 14ay maaş değilmi yıllık? ÖM atıyorum. 14 ay maaş olayı avusturyada var almanyada duymadım hiç. avusturyada iş aldığında otomatik olarak net maaş * 14 olarak hesaplıyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 trde 3500tl alıyosan 3500$ diceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasBock Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2016 iyi de aga neye dayanarak diyeceğim işte bunu :) yani bunun bi çarpım tablosu vs yok mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar