Masticore Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 said: Antalya'da bir firma, tıp fakültelerinde eğitimde kullanılmak üzere ABD'den kadavra ithalatı yapıyor. Firmanın genel müdürü Ercan Turgut, Çin'den de kadavra alınabildiğini ancak ABD'yi tercih ettiklerini söyledi. Turgut, "Çin'den de getirilen kadavralar var. Ama Çinli kadavraların zayıf ve yağsız olmaları nedeniyle bunların kullanım süreleri biraz daha kısa" dedi. Fiyat olarak da çeşitlilik gösterdiğini belirten Turgut, “Dernekler kadavralar için 300- 500 dolar gibi bir fiyat belirlemelerine rağmen ithalat sırasındaki işlemler nedeniyle çok fazla masrafı var. Bizim satışımız 10 binle 20 bin dolar arasında değişiyor” dedi. http://www.radikal.com.tr/ekonomi/kadavra-sikintisi-var-cinden-gelenler-zayif-ve-yagsiz-1499845/ Bu nasıl birşey lan. Sen kendini bilime adıyorsun üstünden ticaret yapıp,para kazanıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 lan cesedin cennetiyiz niye ithal ediyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 e bizde kadavra olarak bağışlayan yok. çok fazla olsa sende ithal eder sende para kazanırsın deney farelerini bile türkiyede 1 2 fırma var üretiyor ondalar yabancı vırma menşeyli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Kadavra neden bağışlayalım ki ya tahrik olurlarsa ! http://haber.sol.org.tr/dunyadan/misirda-islamcilardan-nekrofil-talep-kocalar-olen-karilariyla-ilk-6-saat-seks-yapabilsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anelor Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 amerika ve çin'in olayı direk evsiz/kimsesiz'leri böyle şeyler için kullanıyolar sanıyorum ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 bizde ne kadavrası ya. askerde çok gördüm bunları organ bağışı kayıtları yapılırken. abi niye bağışlamıyosunuz ne işinize yarıyacak diye taunt atıyordum. -benle gelmiş benle gitsin -organ bağışı günah -sen izmirliydin di mi ama en bombası şuydu -organlar çıkarılırken acısı hissediliyomuş. ben bağışlamam. off. oooooooooooooooof. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 en komiği bu bence -organın birlikte ruhunuda veriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Rasmon said: lan cesedin cennetiyiz niye ithal ediyoruz. aslında şu ne yazık ki bir türlü engellenemeyen insan kaçakçılığı neticesinde yine ne yazık ki bir türlü son bulmayan bot-tekne batmaları neticesinde vefat eden göçmenlerden sahipsiz olanlara bu çeşit bir uygulama yapılabilir mi acaba? yani kadavra olarak kullanmak mümkün olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 hazır bir sürü insan ölüveriyor denizlerde bunu değerlendirelim mi diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Anelor said: amerika ve çin'in olayı direk evsiz/kimsesiz'leri böyle şeyler için kullanıyolar sanıyorum ki. bizde de öyle diye biliyorum. faili meçhullar, kimsesizler vesaire. çok küçükken aziz nesinin vasiyetini okumuştum bi yerde. cesedimi tıp fakültesine verin öğrenciler bir şeyler öğrensin diyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 yoksa siz hala bağışlamadınız mı organları cesedi falan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Black-ice said: hazır bir sürü insan ölüveriyor denizlerde bunu değerlendirelim mi diyorsun? sokaklarda ölen kimsesizlerin kadavra olarak kullanıldığını bilmiyon galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 imamizer said: Anelor said: amerika ve çin'in olayı direk evsiz/kimsesiz'leri böyle şeyler için kullanıyolar sanıyorum ki. bizde de öyle diye biliyorum. faili meçhullar, kimsesizler vesaire. çok küçükken aziz nesinin vasiyetini okumuştum bi yerde. cesedimi tıp fakültesine verin öğrenciler bir şeyler öğrensin diyordu. evet. ama vermediler,vasiyetini gerçekleştirmediler. çatalca'da,nesin vakfı'nın bahçesinde yerini sadece gömen 2-3 kişinin bildiği bir yere gömdüler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Kadavranın da iyi bir halde olması gerekir, bulaşıcı bir hastalığı olmaması vs. denizde ölüp kıyaya vuranlar şişmiş floaterlar. Usa'de evsizlerin olayı da bulundukları eyalete göre değişiyor, kanunda yeri varmış. Bazılarında eğer yakını kimsesi bulanamayıp veya kimliği tanımlanamayınca izin verilirse bağışlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Karadeniz şarkısı gibi ölenleri vereceksin tıp fakültelerine sonra mevta uçtu deyip geçeceksin . Hayallerrrr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Hakkaten kadavra bulma isi zor. Bir de kisi bagislasa bile belli bir sureden sonra aile teslim alabiliyor. Tabii aile icin de kolay degil, mevcut inanclari vs. beklentiyi dogru belirlemek lasim. Turkiyede her bayram bos mezara kuran okumak her ailenin harci degil. Ne yazik ki 300-500$ kadar ucuz oldugunu sanmiyorum, cunku 10k torkis lirasti en son. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Black-ice said: bizde ne kadavrası ya. askerde çok gördüm bunları organ bağışı kayıtları yapılırken. abi niye bağışlamıyosunuz ne işinize yarıyacak diye taunt atıyordum. -benle gelmiş benle gitsin -organ bağışı günah -sen izmirliydin di mi ama en bombası şuydu -organlar çıkarılırken acısı hissediliyomuş. ben bağışlamam. off. oooooooooooooooof. Bunlar bilinçsiz bahaneler. Ancak Türkiye'de olmasa da ABD'de bir araştırmanın organ bağışı yapan kişilerin trafik kazası vb gibi durumlar sonrası ameliyatlarda kurtulma yüzdesinin daha düşük olduğunu okumuştum zamanında. Elbette herkese tıbbi müdahale yapıyorlar ama iş çok kritik müdahaleye gelince materyalist bir bakış açısıyla bir kişi ölür ama organlarıyla 3-4 kişi yaşar şeklinde bir yaklaşımda bulunulabiliyor veya bu kritik müdahale sırasında bağışlanan organların zarar görebilme ihtimali göz önünde alınarak "müdahalede bulunsak da çok zayıf ihtimalle kurtulacak, bari organ ziyan olmasın"a gidebiliyor diye bir çıkarımı vardı, bunu desteklemek amaçlı istatistikler vermişti. "Herkes tabii ki yasal şekilde doğru müdahaleyle kurtarılmaya çalışılıyor, ama iş bunun ötesine geçip -o ekstra mili gitmeye geldiğinde- organ bağışı yapmış olup olmamak karar aşamasında etkileyebiliyor durumu" gibi bir ifade etrafında dönüyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Ben bağışlarım da, ergonomik olmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Rewendor said: Black-ice said: bizde ne kadavrası ya. askerde çok gördüm bunları organ bağışı kayıtları yapılırken. abi niye bağışlamıyosunuz ne işinize yarıyacak diye taunt atıyordum. -benle gelmiş benle gitsin -organ bağışı günah -sen izmirliydin di mi ama en bombası şuydu -organlar çıkarılırken acısı hissediliyomuş. ben bağışlamam. off. oooooooooooooooof. Bunlar bilinçsiz bahaneler. Ancak Türkiye'de olmasa da ABD'de bir araştırmanın organ bağışı yapan kişilerin trafik kazası vb gibi durumlar sonrası ameliyatlarda kurtulma yüzdesinin daha düşük olduğunu okumuştum zamanında. Elbette herkese tıbbi müdahale yapıyorlar ama iş çok kritik müdahaleye gelince materyalist bir bakış açısıyla bir kişi ölür ama organlarıyla 3-4 kişi yaşar şeklinde bir yaklaşımda bulunulabiliyor veya bu kritik müdahale sırasında bağışlanan organların zarar görebilme ihtimali göz önünde alınarak "müdahalede bulunsak da çok zayıf ihtimalle kurtulacak, bari organ ziyan olmasın"a gidebiliyor diye bir çıkarımı vardı, bunu desteklemek amaçlı istatistikler vermişti. "Herkes tabii ki yasal şekilde doğru müdahaleyle kurtarılmaya çalışılıyor, ama iş bunun ötesine geçip -o ekstra mili gitmeye geldiğinde- organ bağışı yapmış olup olmamak karar aşamasında etkileyebiliyor durumu" gibi bir ifade etrafında dönüyordu. şunu ben de duymuştum. hatta yıllar önce anne versiyonu vardı benim için, oğlum biri bi şey yapar organları bağışlıyorsun diye demişti asdfgh o yüzden daha çok kimsenin bilmeyeceği şekilde yapın bağışınızı yine de. ailenize söyleyin laf arasında bunu. zaten siz o haldeyken aileye bırakılıyor karar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Rasmon said: Ben bağışlarım da, ergonomik olmam. Ayakları bağışlasan yeter Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 imamizer said: Rewendor said: Black-ice said: bizde ne kadavrası ya. askerde çok gördüm bunları organ bağışı kayıtları yapılırken. abi niye bağışlamıyosunuz ne işinize yarıyacak diye taunt atıyordum. -benle gelmiş benle gitsin -organ bağışı günah -sen izmirliydin di mi ama en bombası şuydu -organlar çıkarılırken acısı hissediliyomuş. ben bağışlamam. off. oooooooooooooooof. Bunlar bilinçsiz bahaneler. Ancak Türkiye'de olmasa da ABD'de bir araştırmanın organ bağışı yapan kişilerin trafik kazası vb gibi durumlar sonrası ameliyatlarda kurtulma yüzdesinin daha düşük olduğunu okumuştum zamanında. Elbette herkese tıbbi müdahale yapıyorlar ama iş çok kritik müdahaleye gelince materyalist bir bakış açısıyla bir kişi ölür ama organlarıyla 3-4 kişi yaşar şeklinde bir yaklaşımda bulunulabiliyor veya bu kritik müdahale sırasında bağışlanan organların zarar görebilme ihtimali göz önünde alınarak "müdahalede bulunsak da çok zayıf ihtimalle kurtulacak, bari organ ziyan olmasın"a gidebiliyor diye bir çıkarımı vardı, bunu desteklemek amaçlı istatistikler vermişti. "Herkes tabii ki yasal şekilde doğru müdahaleyle kurtarılmaya çalışılıyor, ama iş bunun ötesine geçip -o ekstra mili gitmeye geldiğinde- organ bağışı yapmış olup olmamak karar aşamasında etkileyebiliyor durumu" gibi bir ifade etrafında dönüyordu. şunu ben de duymuştum. hatta yıllar önce anne versiyonu vardı benim için, oğlum biri bi şey yapar organları bağışlıyorsun diye demişti asdfgh o yüzden daha çok kimsenin bilmeyeceği şekilde yapın bağışınızı yine de. ailenize söyleyin laf arasında bunu. zaten siz o haldeyken aileye bırakılıyor karar. Sonuçta kayıtlarında çıkacak, seni ameliyat eden doktor bilecek bağışçı olup olmadığını. Annenin korktuğu "bir şey yaparlar"ı belki kotarır da ameliyat şu bu karar aşamasında böyle bir etkileme durumu varsa yine etkiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Nako said: Rasmon said: Ben bağışlarım da, ergonomik olmam. Ayakları bağışlasan yeter :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Oha Rewendor'un yazdığı tam bir saçmalıkmış ya. Kişi organ bağışı yaptı diye hayatta kalma şansının en ufak kırıntısına kadar mücadele edilmiyor muymuş yani? Organ bağışı yapsın yapmasın o tarz kritik ameliyat kararları kişinin kendisine veya aile sorulmuyor mu zaten? Doktor kafasına göre "hm zaten bağışlamış mal bırakalım gebersin" diyebiliyor mu asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 @rewendor'un dediğini ben de biliyorum. burası türkiye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2016 bunu o benim askerdeki beyin engelliler duymasa bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar