Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş bulmadan işten çıkmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Liebe said:

konuyla alakalı pek bir şey yazmayacağım da merak ettim, giriş maaşını ve şu anki maaşını söylemende mahzur var mı?

yıllık %10 gibi maaş zammı oluyor burada şu an 3500 TL oldu, ama terfi etme durumum olmadı, herkese bu oranda zam yapıldı. Zaten dediğim gibi tek başımayım. Ceo ne derse o oluyor, her şeyin onun iki dudağının arasında. dediğine göre terfi almam 2-3 sene falan sürebilir, örneğin şu an terfi alsam 4500 TL civarı bir maaşım olacak ama bu olacak gibi durmuyor. Bu durum hoşuma gitmiyor, 1 yılı doldurmak üzereyim, bugüne kadar verilen hiçbir işi aksatmadım ve hepsini olması gereken zamandan önce bitirdim.

Neyse dediğim gibi konu bu değil. :)
Mesaj tarihi:
Fin said:

gideceğin her firmada var üç aşağı beş yukarı olumsuzluklar

eksiler

-şirkette hukuk departmanı yok, tek ben varım ve çok genç olduğum için pek ağırlıgım olmuyor

departman olsa bile yaştan bagımsız o olay agırlık olayı 50 yaşında olupta departman müdürü olanların bile bazı ağırlıkları olmuyor tamamen karakterle alakalı o olay kendini ne kadar satabiliyosan falan filan bende pek beceremiyorum hatta hiç ağırlığım yok altımdaki mühendis bazen iş yapmıyor falan kızamıyorum sdfsdf

-yurtiçi davalarıyla ilgili olarak kendimi hiç geliştiremiyorum,adliyenin yolunu unuttum, bu konuda bana izin verilmiyor

napcaksın yurtiçini gereksiz zaten hukuk yok bişi yok uluslararası calisiyorsun misler gibi

-cumartesi yarım gün çalışıyorum (çoğunlukla boş geçiyor, bunu söylememe rağmen herkes geliyor, geleceksin denildi)

cok calisma saati =/= çok verim , bu anlayış var ve yıkılmayacakta kesinlikle türkiye'de türklerde özellikle.Ülke müdürü var mesela adam bizim projede hergün 6:00'da sahada ve aksam ofisi 9-10 gibi terkediyor,evli 3 cocugu var.bu proje bitince ülke koordinatörü olacak mesai saatlerini değiştirebilen bi kaç insandan biri olacak ama adamlar yıllardır işleri bile olmasa ofiste durabiliyorlar,aileleriyle sevdikleriyle kaliteli vakit geçirmeyi bilmiyorlar.12 yaşında oglu var paintball a gittik geçen aklı cıktı cocugun böyle bir aktivite yaşamamıs hayatı boyunca.

-kurumsallık resmen sıfır,zaman zaman görevim olmayan şeyleri yapıyorum, ihtiyacım olan belgeleri bulmakta çok zorlanıyorum

kurumsallık türk yönetici varsa yalan oluyor.bi şekilde kurallar esnetiliyor falan filan onu geçeceksin türkiye'de alman firmasında bile çalıştım yok kurumsallık falan öyle fsd

-iş yükü az olduğu için potansiyelimi gösteremediğimi düşünüyorum

potansiyelini göstermeseydin en az senin kadar dışarda iş yarayan baya bi insan var çoktan yerine baskası alınırdı,kendini önemsiz işe yaramaz hissetme o konuda kaç yaşında olursan ol geliştirirsin kendini

-ofise tıkanıp kaldım, neredeyse tüm gün bir odada yalnız başımayım. ayrıca iş olsa da olmasa da akşam 6'ya kadar beklemek can sıkıcı olabiliyor. bu durum ayrıca motivasyon ve özgüveni kesinlikle etkiliyor.

orası öyle herkes aynı durumda iş olsada olmasada mesai bitene kadar duruyosun.Arada böyle bi saatliğine bi yerlere çıkamıyo musun ?en kötü haftada 2-3 gün öğle yemeğine git bi avmde falan ye arada uzaklaş ofisten iyi geliyor baya.gaming laptop getiriyorum eskiden hearthstone diablo falan oynardım boş vakitlerde bi süre sonra oyun oynamak bile baydı ve sıktı günlük hobi eğlence kaynagı olarak değil mesai gibi gelmeye basladı cunku :P

-çalışanlarla aram iyi fakat tek avukat olduğum için yalnız çalışıyorum, gün içinde öğle yemekleri haricinde kimseyle sohbet edemiyorum. Dediğim gibi şirket gerçekten hızlı büyüyor ve gerçekten herkes çok çalışkan.

bu baya güzel bişi tam tersi durum var kimsenin çalışmadığını herkesin tanıdıkla işi yürüttüğü bi dünya işletme var,dinamik çalışma ortamı iyidir bi dünya adama 2 kalem iş yaptırmak bazen 10 günü buluyor =)

genel olarak çalışma şartların türkiye averajının üstünde aldıgın para tatmin ediyorsa çokta ben ayrılıyorum falan filan diye uğraşma,iş bulmadanda ayrılma bide o süreç yıpratıcı olabiliyor ne kadar ailenle de kalıyor olsan evde boş boş oturmak 4-5 ay mülakata bile çağrılmamak özgüvenini zedeleyebilir

detaylı yorumun için teşekkürler. sanırım daha uygun bir yer bulana kadar bekleyeceğim.
Mesaj tarihi:
circirbocugu said:

ginaly said:

ailenle yaşadığını göz önüne alırsak,
durduğun kabahat.

evet ama sonrası meçhul, örneğin 6 ay çalışmadan mülakata gittiğimi düşünelim. Hem maaşı az vermek isteyecekler hem de sorunluymuşum gibi bakacaklar.

sorunlu gibi bakan varsa zaten almasın zira orada da mutlu olamazsın.
2014'te işten çok sıkılmıştım, eeh dedim ayrıldım, 3 ay evde oturdum, sonra buldum başka iş. bu süreçte sorunlu gibi yaklaşan da oldu tabi, ama o kafadaki yer zaten uygun bir yer olmazdı benim için. aramaya inandım.
mevcut işinde devam etmenin sıkıntısı comfort zone'a düşmen olur. eğer işsiz olursan daha rahat iş bakarsın hem de iş aramayı ciddiyetle yaparsın.
Mesaj tarihi:
ginaly sana özelde de cevap verdim ama haklısın. bahsettiğin açıdan da bakmak gerekiyor. ayrıca şu an işten ayrılmaya kalksam 4 haftalık ihbar süresinde çalışmak zorundayım.

bu konuyu açmasam da muhtemelen şu an devam ecektim fakat en geç haziran temmuz gibi işten ayrılmayı planlıyorum. hem tatilimi yapar, hem de bana zaman zaman sıkıntı veren ertelediğim bir ameliyatı olurum. o arada da yeni bir iş aramaya başlarım.
Mesaj tarihi:
direkt olarak ayrılmak için çok geçerli sayılailecek ir nedenin yok,

o yüzden en azından iş arayıp ayrılmanı tavsiye ediyorum. Hem bu sayede şuan aldığın ücretten fazla alıp alamayacağını da görmüş olacaksın.

iş ararken de piyasayı tartarsın.
Mesaj tarihi:
hepsini okumadim.

is bul oyle ayril
bi de
"-kurumsallık resmen sıfır,zaman zaman görevim olmayan şeyleri yapıyorum, ihtiyacım olan belgeleri bulmakta çok zorlanıyorum"

networkte ise dosyalar index your files ya da search everything kullan.
pdf iclerini falan bile aratabilirsin ve ikisi de oldukca hizlidir
Mesaj tarihi:
bazı işyerleri vardır. ortam başka bir iş aramaya müsait değildir. böyle olunca o işi bırakmadan iş arıyamıyorsun. "İş bulmadan işten çıkma" olayı daha çok eldeki bulgurdan olma gibisinden birşey ama yok işte başka iş arayamıyorsun mecburen çıkacaksın başka iş bakacaksın. ha eldeki bulgurdan da olurum diye düşüncen varsa .sabredeceksin seni alacaklarına emin oldugun bir iş bekleyeceksin. anam dogurdu. babam kız kaçırdı vs.. atıp tutup görüşmeye kaçacaksın.
Mesaj tarihi:
bizim iş yerinde de o durum var, izin almak özellikle bir mesele.
bazı insanlar vardır; direk kıvırırlar, uydururlar ama ben bugüne kadar bir defa dahi izin alırken yalan söylemedim; becerebileceğimi de kesinlikle sanmıyorum.

sanırım en geç temmuz gibi ayrılırım ben dostlar, sonra çok pişman olursam, iş falan bulamazsam buraya gelip pişmanlığımı anlatırım, siz de örnek alıp, aynı hatayı yapmazsınız. :)
Mesaj tarihi:
circirbocugu bak aynı yolun yolcusuyuz gibi geldi bana. yapma, etme bak yeni iş bulmadan ayrılma. sonu depresyon, sonu acı falan.

hoş ben hafif kibirli insanım staj yaparken şımardım yok buradan çıkıcam şunu bunu yapıcam daha iyi bi yerde devam edicem dedim patladım. sonra mal gibi yeni bulduğum yerden de "vay efendim çok gevşek çalışıyoruz iş gelmiyor artık ben çıkıcam buradan zamanıma yazık" dedim ve yine hezimet. sana mı kaldı lan işyerinde boş zaman geçirmenin derdi dedi dostlarım dinlemedim. şimdi ruhsatı bekliyorum gerçi de öyle ha diyince iş bulunmuyor bak. bulunsa da kafana yatıyor yatmıyor o kriter de var.

hoş senin llm + holding bünyesinde kendi başına iş yapman var. zannediyorum gönlünce iş bulman çok zamanını almaz. bu ikisi başlı başına işe alım sebebi. ama gel sen beni dinle. çalışırken ara işini. zira öyle cv ye aynı gün dönen büro ben duymadım açıkçası. son çalıştığım yere cv attığımı unutmuştum. öte yandan işten ayrılıp 1 ay bile boşta kalsan kafa yalpalamaya başlayabilir. bu sefer mülakatlarda da +/- değerlemesini çok sağlıklı yapamayabilirsin.
Mesaj tarihi:
Belirttiğin konularda kesinlikle haklısın. Ne kadar süre boş gezeceğimin bir sınırı yok. Aylarca sürebilir. Her geçen boş ay, alacağım yeni maaşı etkiler.

Bir de şu sinirlendiğimde kendimi tutamamama huyum kötü. Tepkimi hemen belli ediyorum. Aniden bırakabilirim ya da kovulabilirim, bilemiyorum Altan. :)

LLM olayında da haklısın. Çünkü buraya ben referansla gelmedim, direk internetten başvurup, işe alındım. İngilizcem olmasa çoktan şutlarlardı. Şu an baktığım işlere yerime bakacak kimse yok.

Cumartesi öğlene kadar ofiste olmak çok kötü. Kısacası Haziran'a kadar dayanıp, işi bırakabilirim. Umarım o zamana kadar iyi bir iş bulup, ayrılırım. Ayrıca fırsatını bulursam kendi büromu da birkaç sene içinde kurabilirim, bir de uluslararası nitelikte iş yapan bir yer olursa çok şukela olur. Onun için de neler yapmam gerektiğini tek tek araştıracağım. Bence inanırsak, çabalarsak her şey istediğimiz gibi olur. Bata çıka bir yolunu bulacağız.
Mesaj tarihi:
ben de aynı durumdayım. mühendisim. boğaziçi yükseklisansı sırf şu anki iş nedeniyle bıraktım. aldığım para yeni mezunlara göre gayet iyi. 4.5k alıyorum. iş yerindeki adamlardan nefret ediyorum. milyon dolarlık projeler ama tırt projeler. yeni girdiğim için de çok az sorumluluk veriyorlar bişey öğrenemiyorum. şimdi işi bıraksam 4-5 ay iş bulamama ihtimalim var. boğaziçinde yükseklisansa devam etsem aileden para gelmesi lazım. ne bok yiyicem şaşırdım. işteki stres yüzünden biçok arkadaşımla aram açıldı. kız arkadaşımla ayrılma nedenlerimden biri iş stresi. böyle düzen olmaz aga
Mesaj tarihi:
duzen degismez, duzulen degisir :P

4-5k iyi para. kizi salla, yenisini bulmak genelde daha iyi sonuc veriyor. yeni isi bulmak vs yeni kiz bulman diye compare edersek yeni kiz bulman daha kolay.

piyasa kotu, oturdugunuz koltuga siki sikiya adeta yapismiscasina tutunun ve surekli olarak sanki yarin issiz kalicakmissiniz gibi ac bi sekilde is arayin.
Mesaj tarihi:
no offense 4. firma en dandik birim hep ik en yetolar orda kadın çalışan lazım olunca giderli olsun ve telefonda şuh konuşabilsin kriteri yetiyor sanırım sdf basic bilgisayar bile yok çoğunda
  • Yeni Oluştur...