Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Trafik sigortasız ve kaskosuz gezen araçlar..

Xaero

Öne çıkan mesajlar

ya bu bakkal hesabini cok seviyorum ben :)

abi 50 lira simdi maliyei 30 lira olsa oo super para

binlerce insan calisiyor onlar bedava koleler herhalde yemek bile yemiyorlar
bu kadar cekicisi call center i avukati bilmemnesi onlarda hayra calisiyor
acentasi brokeri sana derdini anlatmaya calisan o kadar adam onlarda beles

sigorta isi turkiyede trafik sigortasinda silme zarar

onlarca nedeni var ama temel nedeni memleketin ruhunda olan pis cakallik, herkes kucuk cakal
tamirciye gidersin exper le anlasmalidir hadi haci cakalim yeni parcalari der
sen gidersin ya hadi hazir tamir edilirken su koseyide dahil ette daha once carptigim onu yap dersin

ulkenin tamami pis

saglik sigortasina hic girmiyorum

Acibadem hastanesi ne sigortaliyim diye bir gidin, grip diye girersiniz onkolojiye bile gosterirler. Herkes pis
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

sigortaci kardes

yeni sigorta kanuna gore araba kaza yaptiktan sonra 2. el degerinin azalma miktarini da karsiliomus galiba dimi?

o yuzden yukselmis falan demisti biri. E oylese super cunku.

ahanda bunu eklemeyi unuttu mevet böyle bir şey de var, eskiden arcın değer kaybını doğrudan kusurlu sürücüyle halledebiliryorduk anlaşma/mahkeme yoluyla

şimdi bu değer düşüklüğünü de sigorta teminatına yansıttılar iyice arap saçı oldu iş

şu anda sigorta şirketleri rekabet kurulkunun denetiminde mesela acaba şirketler kendi aralarında anlaşıp fiyat mı yükselttiler diye ahah
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada reasürörler artık türkiyedeki şirketlerin kasko trafik poliçelerini istemiyor

taşıt sigortalarıyla ilgili reasürans kalmadı gibi bir şey ha mesela allianz sigortasındır arkanda münich re gibi bir dev vardır o zaman sıkıntı olmaz

ama yanlış hatırlamıyorsam arkasında böyle büyük bir dev olan zaten üç firma var allianz, axa ve ergo

trafik siortası yazanın zarar ettiği bir ülkedeyiz ama şu da var bür süredir araçlarına kamera sistemi kuranlara güzel indirimler yapılması planlanıyor, bu sayede suistimalin önüne geçilir ve sürücüler daha dikkatli olup kaza oranları düşerse fiyatlar tekrardan eski seviyelere yaklaşır

bugün "arabada kasko/trafik var nasılsa" diye ayı gibi araç kullanan barzolar var, o barzolardan kurtulamadığımız sürece fiyatlar böyle devam edecek
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:

grip diye girersiniz onkolojiye bile gosterirler. Herkes pis

onkoloji hastalarinin butun tetkiklerini oduyor sgk sorgusuz sualsiz..
diger polikliniklerde kota var..gunluk hasta bakma sayisi sinirli..her hastaya yapilacak test icin de belli odeme limiti var ..ben saglamim ama checkup a geldim diyenlere olabilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Eski sistemde trafik sigortasi zarar ettiriyodu asil simdi hala zarar yaziyosa bu iste kulliyen bi hesap hatasi var demektir.

hala zarar yazmasinin sebebini saolsun babacum da yazmis ..ben de ustlerde bir yerde yazmistim..

reasurans sistemi..bizim sigortaci policeyi keser primi alir topu sirkete atar..sirket bu risk bana fazla diye bunu milli reasurans ?-var mi bilmiyorum- olayina paslar..milli reasurans da bunu cok uluslu trost reasurans a paslar..bunlarin hepsinde belli % verilir risk bolusulur. artik yabancilar bizim sigortalari almak istemiyor..bizim cakallarin parasini odemekten yoruldular..zaten doviz bazinda policelerin getirileri de cok cok dustu..-euro ya vurursaniz muhtemelen benim yaptigim sigorta elemanlara para kazandirmiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

sigorta sisteminde herkesin ilk sene bir miktar ödeyip; havuz oluşturduğu
kazada kusurlu olanın kasko ödediği
kaza yapmayanın ise para ödemediği sistem gelse
yürümez mi acaba

ilk yıl biriken parayla inşaat işine girecez tabi ki
kar gelirse, kaza yapanın kaskosunun düşeceği
yapmayana kardan ödeme verileceği filan

burada amaç sigorta şirketinin milyarder olması değil sistemin dönmesi
Sosyal ağlarda paylaş

fenn said:

fenn said:

%80 e varan zamlar gelmiş haberde dediğine göre.Hatta birisi buna komik şekilde tepkisini koyuyordu ama fotoyu bulamadım. Araba 3800 tl gibi bir şey ama sigortası 1200 tl.

Adam diyor ki sigortasını yapana arabayı bedava veriyorum

Buldum

abi iyi de bu normal degil mi? kac yillik araba zaten en bastan kullanmaman lazim. yurtdisinda da emisyon vs. ayagina kullandirtmiyorlar
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Liberal duzende sistemin karsiz donmesini mi bekliyosun?

Devlet ustune alsin o halde sosyal sigorta gibi. Yer mi?

Bence yemez

kar var ama
yatırım ortaklığı gibi

buradaki varsayım kaza sayısının az olması üzerine
toplanan parayı yine işleteceksin başka yerlerde

teori: işte hem ordan kar gelecek, hem kaza az olacak hem de dolar 5 tl olmayacak
Sosyal ağlarda paylaş

Comarlandde az kaza olmasi i beklemek hata bence.

Avrupaliyla aramizda arac kullanma konusunda siyah-beyaz kadar fark var.

Insanlari bi tek parayla caydirabiliyosun, o da bazen. Adam sigortasiz aracla trafige cikiyo, carpiyo, sigorta cezasi sacma sapan derecede dusuk. Yanina kar kaliyo yine.

Polis desen trafikten cekmiyo sigortasiz araci, git ode diyip saliyo
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
BU NE BE 2012 model mazotlu Clio aracıma zorunlu trafik sigortası 5300 TL çıktı. BEŞBİNÜÇYÜZ...

Yaptırmıyorum anasnstaym - cezası kaç para bunun. Bin lira olsa yılda beş kere yakalanmam zaten. Sİnir oldum lan. Öğretim üyesiyim devlet bana maaş olarak vermiyor bu parayı.

HAYSOKYMMM LAANNN bu ne lan.
Sosyal ağlarda paylaş

5300 ne lan asdasdasd bi sıkıntı vardır onda. Bana da geçen sene 250yken bu sene 830 çekince noluyoruz diye ildoyu aradım ama yargıtay kararları varmış falan anlattı detayları, bütün sigorta şirketleri gömçürüyormuş meğer.

Ev biraz şehir dışında yazlık bölgede ve sırf geçen sene 2 defa random çevirmeye girdim, hiç riske atmaya totim yemedi çatır çatır ödedim valla. Bi bardak da soğuk su içtim üstüne.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...