Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vize Uzatma Konusunda Yardım

Patice

Öne çıkan mesajlar

herhangi bir doğruluğu olmayabilir fakat benim hatırladığım vize bittikten sonra bir süre sorunsuz bir şekilde ülkede kalıp, çıkış yapabiliyorsun. araştırma yap bence.

giriş değil çıkışı düşündüğünü var saydım. diğer türlü başvuru yapman gerek yeniden. vize uzatma diye bir şey yok çünkü, yeni vize alıyorsun bildiğim kadarıyla.
Sosyal ağlarda paylaş

ya konsolosluklar biraz ters tepki verebiliyor. cünkü normalde tek yetkili orasi sen onlari gecip direkt almanyada polisden uzatinca "saygizca bir haraket" gibi görüyorlar. evet muhtemelen tekrar basvuru yapip para vereceksin. ama en temizi böyle oldugunu düsünüyorum. telefon acip sorma sansin yok mu?
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

herhangi bir doğruluğu olmayabilir fakat benim hatırladığım vize bittikten sonra bir süre sorunsuz bir şekilde ülkede kalıp, çıkış yapabiliyorsun. araştırma yap bence.

giriş değil çıkışı düşündüğünü var saydım. diğer türlü başvuru yapman gerek yeniden. vize uzatma diye bir şey yok çünkü, yeni vize alıyorsun bildiğim kadarıyla.

Girişte sıkıntı yok vize süresi dahilinde giricem ülkeye. Sadece çıkışım vizem bittikten 1 gün sonra olacak. Ve yanında konaklayacağım kişiler Alman vatandaşı, nasıl halledilir acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

ya konsolosluklar biraz ters tepki verebiliyor. cünkü normalde tek yetkili orasi sen onlari gecip direkt almanyada polisden uzatinca "saygizca bir haraket" gibi görüyorlar. evet muhtemelen tekrar basvuru yapip para vereceksin. ama en temizi böyle oldugunu düsünüyorum. telefon acip sorma sansin yok mu?

Yarın idataya sorcam, telefonlara cevap vermiyorlar ama nasıl olacak bilemiyorum :/
Sosyal ağlarda paylaş

Patice said:

bingildak said:

Girişte sıkıntı yok vize süresi dahilinde giricem ülkeye. Sadece çıkışım vizem bittikten 1 gün sonra olacak. Ve yanında konaklayacağım kişiler Alman vatandaşı, nasıl halledilir acaba?

kesinlikle cikisini öyle yapma. cünkü 1 günde olsa kacak durumdasin. bir daha vize alman cok zorlasir.
Sosyal ağlarda paylaş

Seele said:

Patice said:

bingildak said:

kesinlikle cikisini öyle yapma. cünkü 1 günde olsa kacak durumdasin. bir daha vize alman cok zorlasir.

Yok yok çok korkarım zaten hayatta yapmam öyle şeyler :/ Bilen var mı diye yazdım buraya..
Sosyal ağlarda paylaş

yasal kapsamda bir madde varsa kaçak falan olmazsın. turizmde çalıştığımız zaman böyle bir şeyler demişlerdi ama işte millet götünden atabiliyor. resmi bir kaynaktan bilgi edinmek en sağlıklısı. aracı şirketler bu konuda baya bilgililer, uğraşırlarsa yönlendirebilirler böyle bir kapsam varsa.
Sosyal ağlarda paylaş

ABD eğitim vizesi bittiği günden itibaren 2 ay içinde ülkeyi terketmeni istiyor. O 2 aylık süre içerisinde bir sıkıntı yaşamıyorsun. Eminim bu bilgiden çünkü daha yeni bilgi aldık F.I.T nin ilgili biriminden. Turistik vizelerde bir fark varmıdır bilmiyorum veya Amerika ile AB arasında uygulama farkı da olabilir. En güzeli konsolosluğa gitme imkanın varsa randevu alıp orada ki memurlardan öğrenmek işin doğrusunu
Sosyal ağlarda paylaş

Patice said:

Selam arkadaşlar,

Almanya'dan ekim ayında schengene'e başvurmuştuk fakat 16 Nisan'da vizem bitiyor. Ama 16 Nisan tarihinde bir çekim ayarladım ve vizeyi 3 gün daha uzatmam gerekiyor. Daha önce bu konuda tecrubesi olan var mı? Nasıl yapıyoruz bu işi?

doğru mu anladım, yanlışsam düzelt lütfen?

sen almanyada bulunacaksın ve vizen 16 nisanda doluyor. ancak senin işin 19 nisanda bitiyor. bu nedenle 3 gün fazla kalman gerekiyor almanya'da.öyle mi?
eğer böyle ise almanya'ya gir,çıkarken de neden 3 gün fazla kaldın diyeceklerini düşünmüyorum ama yine de bir konsolosluk yetkilisi ile konuşman en doğrusu olur.
Sosyal ağlarda paylaş

KuddusiMavra said:

Patice said:

Selam arkadaşlar,

Almanya'dan ekim ayında schengene'e başvurmuştuk fakat 16 Nisan'da vizem bitiyor. Ama 16 Nisan tarihinde bir çekim ayarladım ve vizeyi 3 gün daha uzatmam gerekiyor. Daha önce bu konuda tecrubesi olan var mı? Nasıl yapıyoruz bu işi?

doğru mu anladım, yanlışsam düzelt lütfen?

sen almanyada bulunacaksın ve vizen 16 nisanda doluyor. ancak senin işin 19 nisanda bitiyor. bu nedenle 3 gün fazla kalman gerekiyor almanya'da.öyle mi?
eğer böyle ise almanya'ya gir,çıkarken de neden 3 gün fazla kaldın diyeceklerini düşünmüyorum ama yine de bir konsolosluk yetkilisi ile konuşman en doğrusu olur.

ahahaha bu ne ya gerçekten.

1 gün sonra olsa, uyuyakaldım uçağımı kaçırdım falan dersin mesela neyse de, direk 3 gün sonra çıkmaya çalışmak falan nası bi kafa?
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Neredeyse her gün Almanya immigrationla iletisim kuran biri olarak derim ki eger bu kadar onceden tarih belliyse yeni vize alin. Almanya'nin sakasi yok. Her seyi olan vizeli yolculari ucurmuyoruz yeri geliyor neymis vizeyi Polonya konsoloslugundan almismis gitsin ordan giris yapsinmis. Cok kati adamlar.

Bu arada ucmaya yakin veya ucus zamani takildiginiz bir sey olursa genelde havalimanindayim lufthansa , thy farketmez hepsinin dokuman kontrolu bizde.
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha en son almanyaya girdiğimde gümrük memuru stajyer bi çocuk oturtmuş, arkasında duruyor asıl memur, çocuk kitapta ne kadar sorulması gereken soru varsa sormuştu.

lan diyorum, davetiyem burada, aha burada kalacağım tüm masraflarımı aha bu alman firması karşılıyor zaten aha bu da cebimdeki para aha bu daha önceki giriş çıkışlarım. aha bu çalıştığım firma

sıradaki herkesi en az 5-10 dakika uğraştırmıştı cocuk ya. almanların şakası yok o konuda ;p
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...