Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdrar yolu enf? Erkek kedi!


Drall

Öne çıkan mesajlar

Bu öğleden sonra minnoş ne kadar da çok tuvalete gitti diye düşündüm, sonra tedirgin olup kumu tertemiz ettim. Her tuvaletten çıkışında kontrol ettim, her seferinde bi damla topak vardı sadece. Sürekli kumuna girip orda öyle dikilip işemeye çalışıyo prostatlılar gibi. Ateşini ölçtüm, 37.8di, idrar yaparken ağlaması yoktu ama pipisinde kasılmalar oluyordu gözlemlediğim kadarıyla. Ateşi de olmayınca acaba iye değil de taş mı diye korkup götürdüm hemen veterinere. Baktı, idrar kesesi şişkin değil bi tıkanıklık yok, muhtemelen taş değil enfeksiyon diyip antibiyotik vurdu bi tane (sanırım sefuroksim) 14 gün salınımlı dedi. Yine sen muayene et globu olursa getir, takip et idrara hiç çıkamaz olursa kan olursa falan getir yine dedi.

Şimdi ne yapayım ben bu süreçte, pyeloseptile ya da buscopana falan gerek oluyo mu kedide insan misali? sonuçta idrar tahlili falan yapmadı, ampirik başladı antibiyotiğe, hala daha ya taşsa diye korkmuyo değilim ama işte neyse bakalım. Umarım farkettiğim gibi bugün başlamıştır. Gerçi taş olsa ve dün başlasa bugüne kocaman bi mesanesi olurdu muhtemelen

Bi de sayın baytar beyler ve hanımlar, mesane dolup şişerse glob insandaki gibi suprapubik bölgede alınıyo dimi kedide de?

Ben şu su şelalesini yapıcam ya. Bu bardağı taşırdı taşsa da enfeksiyonsa da. bi de pisipisi'ye geçmiştim on gün önce vancat'ten, ondan değildir de mi? Kumu iki gündür temizlememiştim, ondan mı mikrop kaptı acaba diye düşünüyorum ama vancatte üç dört gün pis kaldığı da olmuştu, ama kısmet tabi o dönem mikrop kapmamıştır şimdi kapmıştır bilemeyiz

Ya ağlıcam şimdi beş dakkaya bi tuvalete gidip bi damla işiyo :( bi de bugün çok az su içti sanırım, acaba çişi gelmesin diye mi içmiyo diyip ona da üzülüyorum. Büyük çaplı depresyona koşuyorum biriniz iki güne düzelir karı gibi zırlama desin bana
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayvana eziyet olmayacak ise başka veterinere de götür. eğer yıllardır götürdüğün, tanıdığın, güvendiğin bir veteriner değil ise.

öle çok az işeme olayıyla ilgili tek tecrübem idrar yolunun pörtlemesi.. ama o durumda idrar yapamadığı için kesenin de şiş olması lazım tabii. 2 gündür idrar yapamaz iken kese nasıl dolu değil onu da çok anlamadım açıkçası.

ayrıca evet suyu az içmesinin nedeni muhtemelen çiş yapamıyor olması.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kısır mı kedi? iltihap değil de tıkanma da olabilir. kısırlaştırılmış erkek kediyi normal mama ile beslersen idrar yolu tıkanabiliyor. sıkıntılı bi süreç baya hem tedavi açısından hem de hayvanın acı çekmesi açısından. ilerleyen seviyelerinde sonda falan takılması gerekebiliyor hiç yapamayacak olursa çişini. cidden dikkat etmen gerekecek bu aralar. gerçi tıkanmış olsa idrarında kan olurdu büyük ihtimalle, veteriner de anlardı heralde muayene etmiştir elle. başlangıç aşaması falan da olabilir tabi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Altı ay kadar oldu kısırlaştıralı, hep nd kısırlaştırılmış tahılsız tavuk nar kullandık, acaba protein oranı mı fazla diye şimdi başka bişeye geçelim diyoduk bugün tam. Elle muayene etti idrar torbası şiş değil ama takip et sen yine de dedi. Kendisi de daha bir yaşında, obez değil (çok hafif kilolu belki), idrarda kan da olmayınca vet direkt enfeksiyon gibi duruyo dedi işte. Bakalım antibiyotiğin etkisi pik yapana kadar takibe devam, kötüleşme olursa götürücem yine. Çok halsiz geliyo şu anda gözüme, su içirmenin bi yoluny bulmam lazım :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On dakikadır tuvalette oturuyodu, karnına masaj yaptım biraz çişini üç damla fazla yaptı bi de osurdu. Acaba kabız oldu da ondan mı idrarını yapamıyo diye düşündüm bi an (insanlarda da bazen kabızlık idrar yapamamaya sebep olabiliyo, kolonda birikip taşlaşan kakanın idrar yollarında bası uygulaması vesaire gibi bi patofizyolojisi vardı sanırım tam hatırlamıyorum)

Bakalım hayvanın sidiğiyle abdest alıp bokuyla teemmüm edicem nerdeyse, ben çocuk yapmasam olur gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer idrar yolunda kum varsa, o kumların temizlenmesi gerekiyor, acılı bir işlem, ama gecikilirse sonda takılıyor ki onun çok daha kötü olduğunu söylüyor vet. ler. Daha gecikilirse, sonda da işe yaramıyor, ölüme kadar gidebiliyor. umarım kum, taş değildir, ama eğer öyle ise, gecikilmeden dediğim işlemin yapılması gerekiyor. Umarım veteriner doğru teşhis koymuştur. Geçmiş olsun.

Bir de karnına yapabildiğin kadar masaj yaparsan iyi olur, kum varsa işe yarar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://forum.paticik.com/read.php?22,3475799,3475799#msg-3475799

Bu olaydan 1 sene sonra Pato'nun erkek kardeşinin de başına geldi aynı şey. Onun rahatsızlığını da erken farkedip hemen veterinere götürmemize rağmen, masaj yeterli olmadı, sivri bir aletle penisten kumlar ayıklandı, ama dediğim gibi gecikseymişiz daha acı verici bir işlem olan sonda takılması gerekecekmiş.

https://forum.paticik.com/read.php?22,4349050

Gönderdiğim linklerde görebileceğin gibi bir kaç çeşit mama denedik sonrasında, ama neyse ki çabuk bir şekilde Royal Canin Urinary S/O keşfettik. 6-7 senedir iyiler, bir de biz haftada 3 gün az miktarda da olsa ya kutu yaş mama, ya da yağsız ton balığı, tavuk eti, nadiren suyla karıştırılmış süt ve katı olmayan yumurta sarısı veriyoruz. Arada değişiklik olması açısından Hills c/d verilebilinir.

Az mama derken, örneğin 80 gr.lık bir kutunun !/3 ü ya da en fazla yarısını kastediyorum. Dediüim gibi bu miktarda yaş mama, tavuk v.s. yi yalnızca 3 kez veriyorum haftada.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masaj yapıyorum dünden beri, bu sabah takip edemedim kumdaki hangi çiş kaka hangi kedinin diye, yine başladım şimdi takibe. Minnoş bey leylayı öldürmeye çalışıyodu yine, keyfi yerinde gibi. Bakalım umarım vet doğru teşhis koymuştur, bakalım az önce çiş yaptıktan sonra baktım çiş miktarı biraz artmış ama hala çok az, eğer yarın en azından yavru kedi miktarına çıkmazsa belediyenin veterinerine götürücem sabah. Hala elime kütle gelmiyo karnında, idrar kesesi şişmemiş muhtemelen.

Mama hakkında bişey demedi vet, yine de gidip alsam mı acaba üriner mama
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

veterinerle konuştum tekrar, şimdilik aynı kısırlaştırılmış mamada devam edebilirsin, iki üç gün geçsin bi eğer düzelmezse ya da iyileşir de yakın zamanda tekrar ederse o zaman üriner mamalara geçeriz dedi. bakalım şimdilik kafasını göğsüme gömüp yatıyo damla damla su içirmeye çalışıyorum parmağımla :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mutlu son :3 yalnız iki gün önce işerken acıdan ski kırılan kendisi değilmiş gibi davranıyor. İnsan olanı acı olgunlaştırır, yok arkadaş hala uyanayım da leylanın gırtlağını ısırıp pes ettirince sağını solunu yalayayım diye geziyo hayvan
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tekrarladı yine amk. Götürdüm bugün vete, iğne vurdu yine bi de hills urinary s/d verdi. Bu bitince de c/d ye geçicekmişiz. Ne kadar süre vermem lazım bu mamaları? Ömür boyu mu? :/ bu manayı taş ihtimalinden vermiştir dimi? Tekrarlaması taş falan varsa ondan olabilir hakkaten. Kumundan olabilir mi dîye sordum vete, pek ihtimal vermedi ona
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...