axedice Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Çok karışık anlatmışsın örneklesene. Bide SUMIFS nasıl kullanılır biliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Sumfis kullanmadım hiç ama kullanırım. wetransfer şuraya dosya attım. Şimdi önce lokasyon belirtiyorum. TÜrkiye illeri işte. Sonra üretim çeşitini. Üretim çeşitini seçince (hayvansal, bitkisel, su ürünleri) buna göre değişen başka bir tabloya geçmem gerekiyor. Bitkiseli seçtik diyelim. buradaa yine ana gruplar var işte tahıllar, baklagiller vs. Bitkiye kadar seçe seçe geliyprum ama seçtiğim anagruba göre alt grubu değişmiyor tek bir tablo çıkıyor karşıma. Seçime göre bağlı olunan ve değişen faaliyetler var. Evet biraz karışık anlattım linke bakınca daha net belli oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 abi bunu yapabilmen için tek bir table üzerinden çalışman gerekir ki vlookup döşeyebilesin. ancak bu yöntem çok uzun olduğu için her birini ayrı table olarak tanımlayıp slicer'lar ekleyerek seçmek daha makul. bir nevi exceli access gibi kullanacaksın yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2016 şu oluyor gibi ama denemedim daha. Visual ile daha kolay ve düzgün olur diye tavsiyede bulunan oldu ama visual kullanmadım. Gerçi makinede kurulu ama hiç kullanmadığımdan bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 yok olmuyor bunda. Alt grup eklendiği için yapamıyorum. Kim bana yardım etmek ister özellikle noob visual basic ile? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 c# da başladım bakalım nasıl olacak bilemiyorum umutluyuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2016 Ya şu iş için c# nedir. Dependent data validation istediğini var sayıyorum https://www.youtube.com/watch?v=J9bSqswWPws Basit yani bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 5, 2016 şu sanki daha çok benim istediğim gibi ama sonra değer vermem gerekiyor falan karman çorman işler olacak birde mini bir data storage ve veri alışverişi söz konusu esasında excel ile bu çözümleneiblirmi bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 evet arkadaşlar bir excel noob sorusu ile daha birlikte sizinleyim data hazırlamayı bilmeyen yetersizlerin yetersizliklerini gidermeye çalışıyorum. şöyle ki karakterlerden önce bırakılan boşluklarda düzensizlik var, belli bir karakterin sağını ve solunu almaya çalışıyorum ki datayı iki ayrı hücreye ayırabileyim. örnek: BALTHAZAR - BAKIR TURUNCU/ ALTIN SARI buradan almak istediğim şu : 1) BAKIR TURUNCU 2) ALTIN SARI / karakterini kullanarak sağını ve solunu almaya çalışıyorum =MID(R6;FIND(" - ";R6)+3;LEN(R6)) ile BAKIR TURUNCU/ ALTIN SARI sonucunu aldım. sonra : =RIGHT(Y6;LEN(Y6)-FIND("/";Y6)) kullanarak, ALTIN SARI 'yı ayırdım fakat left tarafını şu formül ile alamıyorum =LEFT(Y6;LEN(Y6)-FIND("/";Y6)) kesin yine çok basit bir şey kaçırıyorum ama hadi ucundan tutun. yukarıdaki formül, bu sonucu veriyor : BAKIR TURUN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 NOOB sorusu diyorsun da, ben her çarpım toplam yapacağımdan google a "çarpım ingilizce excel" diye aratıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 ben de bütün formülleri öyle buluyorum ya, ezberleyecek kadar sık kullanmıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 text to columns la ayirip yapsana olm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 aa di mi öyle bi fonksiyon vardı asdasdjnoa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Left formülün şu şekilde olacak, =LEFT(Y6;FIND("/";Y6)-1) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 ha bi de nihai amacın ayırıp text olarak kullanmaksa formülle ne işin var (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 o eklediğimiz "-1" ne oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 tepeden text to cloolmns yap / la ayiriver cok kasmisin haci Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 evet, evet yaptım şimdi sağol valla text to columns kullanmayalı 4 yıl falan oluyor. bok var gibi formüller kastım gereksiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 bingildak said: o eklediğimiz "-1" ne oluyor / işareti kaçıncı karakterse, ondan 1 eksiği kadar karakteri soldan alıyor. yani "bıngıldak/" değerine find "/" diyince sonuç 10 çıkıyor. 10-1=9. soldan 9 karakter al, sonuç bıngıldak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2016 tamamdır şimdi anladım mantığını ve neden istediğim sonucu alamadığımı (tu) çok teşekkür ettim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeBuffAndHeal Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2016 Yeni topik açmayayım dedim buraya sorayım. şimdi elimde 30'Lu bi etiket kağıdı var A4 boyutlarında, 1 tane etiket de 70x29,7 (3 tane yan yana 10 alt alta) boyutunda. Word olarak bulabiliyorum ama bana excel formatında lazım. Excelde 1 kare tam olarak 1 tane etikete denk gelsin istiyorum. edit: hallettim galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar