Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yılbaşında Macaristan

-Deno-

Öne çıkan mesajlar

perşembe sabahı Budapeşte'ye uçuyorum. 8 arkadaş olucaz orda kızlı erkekli. 2 tane 4 kişilik apartman dairesi tuttuk. 4 ocak sabah dönüyoruz.

klasik sorular;

- nerelere gitmek lazım? neler yapmak lazım? zaten küçük bir şehir olduğu için kolay tavsiye verilebilir diye düşünüyorum.

- dün 1500 tl çevirdim Euro'ya, ama Forint oranın para birimi. napıyım şimdi ben bu 475 Euro'yu? bir bölümünü burada Forint'e mi çevireyim, ya da hepsini mi çevireyim ? mümkün mertebe kredi kartı kullanmıyım diyorum ama bilemedim.

- pahalı bir şehir mi? yılbaşında gittiğimiz için pahalı olacaktır gideceğimiz yerler muhtemelen, ama onun dışında müze idi, ulaşım idi ne alemde?

teşekkür ettim
Sosyal ağlarda paylaş

totemic said:

parayı çevirmeden gitmeyin bence.

Heryer tl ceviriyo burda.

Asil euroya cevirip bi daha huf a cevirmeyin.

Kizli erkekliyse street partiler var ama ben de gitmedim nasillar bi fikrim yok. Havanin -5 falan olacagini dusunurseniz, yerliler icinizi isitmaz. O acidan cok ic acici olmayabilir :P
Sosyal ağlarda paylaş

-Deno- said:

ne kadarını forint yapayım peki?

Ne kadarini harcayacaksan o kadarini yap abi. Nasi bi soru bi sdfg

Heryerde kredi karti geciyo, paypass yarak kurek hersey var.

Acikcasi euro conversiondan cok yaslamiyolar. Bi prag yaslamasi yok yani.

Mekan olarak degil de, bar pub falan takilalim diyosaniz da VII. Districtte Kiraly street var iste baya unlu, caprazinda kazinczy street var. buralar mekan dolu. Onun disinda bissuru ruin pub var, hipster varsa aranizda kapida bosalir arkadas zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Her yerde kredi kartı geçiyo kafasıyla gidersen üzülürsün. Benden söylemesi. Yanında onların parasından taşı çünkü euro alıp üstünü kendi paralarıyla veriyolar. İtiraz edince de eurom yok gardaş nabıyım diyo adam devam ediyosun. Bi 200 euro bozdursan bence yeter. Kredi kartını da kullanırsın lazım oldukça. Mis.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

-Deno- said:

ne kadarını forint yapayım peki?

Ne kadarini harcayacaksan o kadarini yap abi. Nasi bi soru bi sdfg

Heryerde kredi karti geciyo, paypass yarak kurek hersey var.

Acikcasi euro conversiondan cok yaslamiyolar. Bi prag yaslamasi yok yani.

Mekan olarak degil de, bar pub falan takilalim diyosaniz da VII. Districtte Kiraly street var iste baya unlu, caprazinda kazinczy street var. buralar mekan dolu. Onun disinda bissuru ruin pub var, hipster varsa aranizda kapida bosalir arkadas zaten.

abi tamam da genel olarak fiyatlar hakkında bir fikrim yok, ondan aşağı yukarı bi fikrim olsun diye dedim.

en iyisi ben 200 Euro'yu burda çevireyim ya kayserili'nin dediği gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

thermal bath party'leri var, denk getirirseniz onlara gidin
white angle'a gidin

toplu ulaşımda bilet basmıyorsun ama araç içinde kontroller olabiliyor. biletsiz binersen ve denk gelirsen onlara para cezası var, biletli binip bileti basmadan yakalanırsan yine aynı cezası var (saf turist ayağına yatabilirsin ama yemezler genelde). ergenler bilet kontrolü görünce atlıyor araçtan aşağı ama değmez hiç, alın biletleri

genel olarak gayet ucuz şehir.

bi de yıkıntı döküntü binalar içinde barları var, güzel onlar da.

altınızda araba varsa estargona gidebilirsiniz

tr'ye dönerken cebinizde huf kalmasın, burda geri çevirmesi zor baya. orada da tr'den çevirmeye kalkmayın, eur çevirin. veya eur hesabına bağlı bi kredikartı/banka kartı ile direk atm'den para çekin
Sosyal ağlarda paylaş

Abi 0.95 e 100 olmali kur. Zaten reeli 0.98 gibi bisi olmal su an. Niye macarda tl cevirmeye bu kadar karsisiniz ki onu cozemedim.

Sen istanbulda euro alip buraya gelip bi daha huf alinca daha mi ucuza geliyo saniyosunuz? Kredi karti da euro ya da dolardan bi daha donduruyo tl ye. O da yuksek meblag harcamadikca mantiksiz sayilmaz.

Ben tv aldim ama sirf 3 taksitini falan kullanayim diye. Burada taksit maksit yok abi. Herkes ayagini yorgana gore uzatiyo o yuzden ekonomi yerinde sayiyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...