Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitapta ucretsiz kargo ve indirim

GERGE

Öne çıkan mesajlar

başka birinin daha dikkatini çekmiş. güzel anlatmış

Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz teknoloji dünyaya hakim olmaya doğru ilerliyor... bundan ticari anlamda nasibini alanlar arasında en çok teknoloji üzerinden para kazananlar geliyor... birşey demiyoruz tabiki... yanlız online alışveriş sitelerinin kargo ücretleri hiç bugüne kadar dikkatinizi çektimi...? diye bir soru sormak istiyorum...

örnek olarak yılda 500.000 satış yaprığını açıklayan heps...b..rada.com u ele alalım... diğer bütün büyük online satış yapan siteler 15 desiye kadar sadece 6 TL + kdv alırken malum site 1-1,5 desilik en küçük kutuları için dahi çoğu zaman bu rakamın üzerine çıkabiliyor... ve kafalarda soru işareti bırakmayı beceriyorlar...

En son vatanbilgisayar.com dan 1 anakart aldım... hemen hemen 14 desilik dev bir kutuya koyup göndermişler sağolsunlar... ne kadar ödedim dersiniz...? sadece 6 TL....! malum sitede bu paraya kah ufacık bir kutu geliyor kah daha büyük birşey... ama hiç bir standar yok... deneyip test ettim... 1 desilik en küçük paketlerine koyacakları sadece 2 adet balık iğnesine... ( eni boyu 1 cm lik birşey...) toplamda 8 TL kargo bedeli çıkaran bir firma, ilk balık iğnesine 5 TL istiyor... adet sayısını 2 yapınca ikisine toplamda 8 TL kargo çıkarıyor... vay be... ne hesap ama...! ainstein kalksa mezardan bu denklemi o bile çözemez... kullanacağin kutu aynı... sonuçta hacim değişmiyor neden 0.50 TL lik 2. bir ürüne 3 TL fazladan kargo istiyorsun...? yine aynı kutunun içine koyup göndereceksin sonuçta değilmi...? bir çok üründe durum bundan farklı değil arkadaşlar... adı sayamayacağım çok eski ve köklü sitelerin çoğu 15 desiye kadar 6-7 TL gibi rakamlara kargo yaparken... bu sitelerin 3-4 misli fazla satış yapan malum site burada ofsayt pozisyonda kalıyor...!

sizce kargo firmaları ile anlaşmadamı sıkıntı var...? yani kendilerinin 3/1 i veya çok daha azı satış hacmine sahip siteler bu kargo firmaları ile güzel anlaşıyor malum site anlaşamıyor mu ne dersiniz arkadaşlar...? çocuk kandırıyorlar... tabikide hayır kandırılan biriside varsa oda biziz tabiki... ve bu gibi sitelerden hala alışveriş yapıyor sesimizi hiç biryere duyuramıyoruz...

yılda 500.000 satış ne demek...? herkesin tek seferde 3 parça mal aldığını hesaplıyorum... ( bedava kargolar kampanyalar vs dolayisiyle kaba hesap... ) 166.000 eder... hadi 150.000 diyelim... şimdi gelelim can alıcı noktaya... 1 kargodan 3 TL demek ne demek oluyor görebiliyorsunuz değilmi...? 150.000 X 3 TL = 450.000 TL ( en az ve kaba hesap ) yılda yarım tirilyon para demek... hiç birşey yapmadan sadece kargodan yılda yarım tirilyon...! işte bu dolandırıcılığın yeni adıdır... ve günümüz ticaretinin aldığı yavaş yavaş aldığı şekil bundan başka birşey değildir...

en küçük standart kutusuna çoğu zaman 6-8 TL ücret çıkaran malum site çok uyanık 15 desiye 6-7 TL kargo bedeli çıkaran ve malum siteden çok daha az online satış hacmine sahip siteler dahamı aptal...? daha dün aracım için 1-1.5 desilik bir pakette bir malzeme aldım günde en fazla 30-40 ziyaretçisi olan basit bir siteden... kargoya sadece 3.5 TL verdim...! olması gerekende budur... ve alışveriş yaptığım sitede ne alırsanız alın 3.5 TL kargo ücreti vurgulaması işin daha başka bir boyutu... ama günde binlerce alışveriş kapasitesine sahip bir site nedense bu denklemi bir türlü tutturamıyor...

hani devir değişti derlerya arkadaşlar... devir gerçekten değişti herhalde... zira kargo firmaları indirimi daha az para kazandıkları firmaya yapıyorlar... ( heralde paraya doymuş olacaklar... ) fazla ücretide günde onbinlerce parça mal gönderen firmaya çıkarıyorlar... ( herhalde bu firmanın verdiği eziyetten bıkmış olacaklarki galiba düş yakamızdan demek istiyorlar... ) ben buna bir anlam veremiyorum... belkide bir çoğunuzun gözünden kaçmayan ama ne yapalım... çeşit çok fiyat uygun yapacak birşey yok pozisyonunda kalıyoruz... diğer bir deyişle malum siteden alışveriş yapıp sahiplerini milyarder yapmaya devam edeceğiz... makaleme burada son veriyorum... selametle...

Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten 2-3 kitap alınca 50 tl sınırı geçiliyor, kargo bedava oluyor. o yüzden bedava kargo pek bir şey değil bence.

inidirm olayı ayrı tabii.
hele böyle görece küçük şehirdeyseniz adam koyuyor kitabı arkasında 35 yazıyorsa 35.
o yüzden sağ olsunlar.

gözünü sevdiğimin rekabeti.

ayrıca bu ne biçim ilber ortaylı lan?
http://static.ideefixe.com/img/listeler/20150918-banner.gif
1977 çikolata çıkartması gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

pazar verdiğim siparişim pazartesi bukoli noktasına ulaştı. Ben yavaş kaldım almaya bir gün kaldı o derece hızlı geldi.

Ayrıca bütün internet alışveriş firmaları kargodan sokmaktadır bu kesin tartışılacak bir yanı yok.

İletişiminiz varsa gidin çalıştığınız firmanın muhasebesine sorun kargo anlaşmamıza göre gönderi ücreti ne kadar diye. Sonra bu sitelerin hacmini düşünerek kargo firmalarıyla nasıl gönderi ücretlerinde anlaştıklarını düşünün. Sonuçta bir şey değişmeyecek yine paşa paşa vereceksiniz o paraları ama bilmekten zarar gelmez.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...