Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Psikologlara bir sorum olacak

Zyrobod

Öne çıkan mesajlar

Merak ettiğim ve tatmin edici cevaplar beklediğim bir sorum var.

Hayatı boyunca dışlanmış bir insan, bu muameleye maruz kalmamış birisine göre daha duyarlı olabilir mi ? Okuduğuna herkesten farklı ve daha yaratıcı bir bakış açısıyla yaklasabilir mi sizce ?

Bu konuyla ilgili psikoloji ilminin uyguladığı deneyler varsa lutfen paylaşın ve konuyla alakalı konuyu içeren kitap tavsiyesi olanlarda lütfen paylaşsın.
Sosyal ağlarda paylaş

hollwanderrr said:

abi lol, geçen de bipolar hastalığından yaratıcılık çıkarmaya çalışanı gördüm. yok öyle bir şey, çocukluğunda dışlanıp ezilerek psikopatlaşan da bir dünya insan var, psikoloğa ihtiyaç yok şunun cevabı için

Muhakkak herkesin bir sözü vardır bu konuda
Sosyal ağlarda paylaş

dislanmaktan kastin nedir? insanlar pekcok farkli sekilde ve pekcok farkli nedenden dislanabilir, bunlarin hepsinin farkli nedenleri vardir

bir ateist cemaaat okulunda inanci yuzunden dislanabilir

bir escinsel dis gorunumu yuzunden toplum genelinde dislanabilir

calisirken milletin agzina etmis egosu yuksek bir ust duzey burokrat emekliliginde calisma arkadaslari tarafindan dislanabilir

ama genel dislanma diye birsey yoktur, hickimse heryerden ve herseyden dislanmaz, mutlaka bir noktada kendisini kabul eden kendisi gibi insanlari bulabilir

ait olma ile ilgili sorundur bu

erger bir insan gittigi heryerde bir sekil ariza cikariyor veya sosyallesemiyorsa bu antisosyallik veya asosyalliktendir, buna "beni disliyorlar" gozuyle bakmak bir yanilgidir

asosyal iliski kuramiyordur, cekingendir ve bir sekilde insanlari kendinden uzak tutuyordur

antisosyal ise o kadar uyuzdurki cok hizli ortama girip cok hizli cikartilir

vardi bole benim bir arkadasim, her girdigi yerde basta asiri aktif olup hizlica cevre ediniyordu, ondan sonra istisnasis ortami ele gecirmeye calisip karistiriyor, insanlari birbirine dusuruyor ve girdigi ortamin uyeleri tarafindan suratle uzaklastiriliyordu. butun guruplar ve yoneticiler bana karsi diyip kurdugu guruptan atilan kafada biriydi, sorsan omrum boyunca insanlar disladi beni der oda
Sosyal ağlarda paylaş

kimliği yüzünden dışlanmış ve dışlanış yüzünden kimliği oluşmuş, bunun üzerinde düşünmüş insanın empatik olması ve başkalarına duyarlı olması beklenebilir. çünkü onlar da ego üzerinden gelişen şeyler, ve insan tuzu kuru olmadığı zaman "bu işte bir sorun var" demeye daha yatkın oluyor.

diğer taraftan ekseriyetinin tuzu kuruyunca hepsini unutuveriyor :v

şeyapma çok işte neyse o.
Sosyal ağlarda paylaş

horacegoesskiing said:

kimliği yüzünden dışlanmış ve dışlanış yüzünden kimliği oluşmuş, bunun üzerinde düşünmüş insanın empatik olması ve başkalarına duyarlı olması beklenebilir. çünkü onlar da ego üzerinden gelişen şeyler, ve insan tuzu kuru olmadığı zaman "bu işte bir sorun var" demeye daha yatkın oluyor.

Şu da bir çeşit ego aslında. "Ben çok çektim çekenin halinden anlarım" diye düşünüp herkesi kendince psikanaliz ederek değerlendirmek, kendini insan ilişkilerinden uzakta tutup herkese kahraman bir psikolog edasıyla yaklaşmaya sebep olabilir, tabi olmayabilir de asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Laurelin said:

...insanlar pekcok farkli sekilde ve pekcok farkli nedenden dislanabilir, bunlarin hepsinin farkli nedenleri vardir...

Tam bir özlü söz: "İnsanlar pek çok farklı nedenden dışlanabilir, bunların hepsinin farklı nedenleri vardır" :P

No offence, ben de arada kafa dalgınlığıyla yapıyorum benzer anlam kaymaları :)
Sosyal ağlarda paylaş

Zyrobod said:

Hayatı boyunca dışlanmış bir insan, bu muameleye maruz kalmamış birisine göre daha duyarlı olabilir mi ? Okuduğuna herkesten farklı ve daha yaratıcı bir bakış açısıyla yaklasabilir mi sizce ?

Dışlanmanın direk böyle bir etkisi olmaz bence. ama dışlanan insan kendine kalan fazla zamanda kendini geliştirirse yaşıtlarından daha ilerde olabilir çeşitli konularda. mal mal oturursa bi halt da olmayabilir ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Zyrobod said:

Merak ettiğim ve tatmin edici cevaplar beklediğim bir sorum var.

Bu konuyla ilgili psikoloji ilminin uyguladığı deneyler varsa lutfen paylaşın ve konuyla alakalı konuyu içeren kitap tavsiyesi olanlarda lütfen paylaşsın.

evet
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...