Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 özür diledim abi bilemedim. hemen geliyorum özür dilerim çok herkesten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 ShadowFury said: Ensest ilişkinin gen havuzunu kirletme ihtimali nasıl oluyor ki? Sıfırdan DNA yı bozmuyor, zaten bozuk olan DNA daki bozukluğun ortaya çıkma ihtimali artmıyormuydu bunda? Yani sorun patlak genlerin pişti olması değil mi? O gen nasıl olsa aktarılacak, ama aynı patlak geni taşımayan başkasıyla çiftleşirsen çekinik kalıp çocuğun o hastalığı/sakatlığı yaşamasını engelleyecek. Gen havuzu yine aynı yani. Diyelim 2 tane kardeş var, bunlarda bozuk bi gen var. Normal şartlar altında başka birisiyle çocuk yapsalar yine bu bozuk gen aktarılacak, ama çocuk bu bozuk genler yüzünden bir problem yaşamayacak. Ama iki kardeş birlikte çocuk yaparlarsa iki çekinik gen birlikteyken aktif hale gelecek ve çocukta sakatlık/hastalık ya da her neyse ortaya çıkacak değil mi? Gerçi böyle yazınca biraz tuhaf geldi, birşeyleri yanlış düşünüyorum sanırım. Bu mantıkla düşünürsek ensestin gen havuzunu temizlemesi gerekiyor. Bozuk genlerin çekinik bir halde sinsi sinsi nesilden nesile aktarılmak yerine ortaya çıkıp o kişinin üremesini engelleme ihtimali var, sonuç olarak herkes ensest ürese bozuk genler temizlenir. Bir şeyi yanlış düşünüyorum ama neyi anlamadım. Bilgilerin de çoğu lise biyolojisinden gerçi, yarım yamalak veya yanlış anlatmış ta olabilirler çok kesin konuşmuyim ^^ soyle bir sorun oluyor ensest sonucu dogan cocuk ureyebilme yetenegine sahip zihnen ve besenen saglikli biri de olaa bu sekilde uremeye devam edildiginde 2. 3. nesillerdeki hastaliklarin frekansi artiyor. dna nin bozulmasi degil yani olay gen havuzunun kucuk kalmasi. dogada hayvanlar icgudusel olarak goc edip baska yerlerde uruyor yada farkli surulerle degia tokua yapiyorlar. cocuk saglikli yada hasta 1 veya 0 durumu yok yani. uzerine bu kadar makale yazilmis bu kadar bariz bir konuyu konusuyor olmamiz bile sacma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 vingthor sen şimdi isterlerse ürerler kime ne mi diyorsun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 diploma teslimimi isteyen arkadaşın anlamadığı şey hastalığın frekansı o line'da artıyor sadece. GEN HAVUZUNA etkisi yok. ben üresinler veya üremesinler demiyorum. ben işin biyolojik kısmını ve morally wrong kısmını tartışıyorum. sonrası benim bileceğim iş değil ben bildiğim kadarını anlatıyorum sadece. nasıl bir regulasyon uygulanır? ne bileyim sallıyorum tamamen işte evlenebilirler ama çocuk yapmaları yasaklanabilir veya embriyolojik müdahalelerle üreyebilirler veya adopt seçeneğini kullanabilirler falan filan. buna kim karar verir nasıl karar verir onu bilmiyorum. hukukçusu etikçisi sosyoloğu psikiyatrı falan ortak oturulur karar verir falan heralde aile planlaması sağlık bakanlığı artık neyse. sorduğun için söyledim bu arada hakkında solid bilgim veya fikrim yok işin bu kısmıyla alakalı. otoritelerden dinlerim, araştırırım ederim öyle bişey olma olasılığı olursa bi fikre sahip olmak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 horacegoesskiing said: dana22 said: dogada bize yakin turler icerisinde escinsellik de var ensest de ..doga neyse biz de oyuz.. yakında: old enough to bleed, old enough to breed redux. :P aha benim imza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 işin tamamen seleksyon yönünden bakınca baya gaddar bişey çıkıyo zaten ortaya ki hayvanlarda sakat olan ölür veya bi şekilde yaşar ama gen havuzuna katkısı 1 birim falanken sağlıklı bireylerin 9dur. bu bu şekilde devam ettiği noktada zaten birey sayısı arttığı için hastalığın frekansı azalır. yani şöyle 10 bireyde 1 tane çürük varken. sonraki nesilde havuza 9 sağlıklı katılırken 1 çürük vermeye devam edecek. yani ne olacak 19 bireyde 2 çürük. sonra yine 28 bireyde 3 çürük falan derken zaten patlıyor gidiyor. çok çok basitçe matematiği bu. serbest bırakılırsa genetik hastalık miktarı yine artamayacak. mümkün değil yani. nüfusun yüzde 90'ı gizli ensest bunu bekliyor falan olması lazım. bu arada kesin sakat döl oluşacak diye birşey yok. daha yüksek yüzdeli sadece sakat olma olasılığı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 vingtgor yetkili bi abiye benziyor bence o hakli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hollwanderrr Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 ben bu kadar tartışıldığına göre vingthor üresinler np demiş sandım, yani gen ayıklanır ürerler, evlenirler, evlat edinirler, birbirlerini sever sevişirler vs. bunlar herhalde çok net tartışma götürmeyecek şeyler. bu durumda kim neyi tartışıyor, okudum ama anlamadım, iyice aptallaştım mı ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Aluriel said: vingtgor yetkili bi abiye benziyor bence o hakli Sen sus koylu. Ulan baslikta kiz da yok o kadar geriye gittim, neyin tartismasi bu hasta misiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
darkwingduck Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 bence siz yine de kardeşlerinizi düdüklemeyin arkadaşlar. gerek yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 chrome said: etik acidan sorunlu bir durum cunku toplumun temelini olusturan aile kavramini sarsiyor. etik acidan ?? bakarsan aslinda aile kavramini guclendiriyor..daha sıkı baglarla baglaniyorlar.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 hani bu arada anasina bacisina atlayan yok belki ama amcasinin kiziyla evlenip hasta cocuklar meydana getiren binlerce aile var..ensesti yasamasak bile sozunu ettiginiz genetik hastaliklari ortaya cikartma konusunda son derece tecrubeli halkimiz.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Vingthor said: ya isteyen istediğini sker size ne abi? ne demek yanlış. sen çok mu doğrusun koduum demezler mi adama? kim karar veriyor birinci derece çok kötü ama işte kuzen olur yok efendim sonuçta sen skiyosan gey olmuyosun gibi bi lafa geliyo. tırrak tırrak fikirlerinizi gerçeklikmiş gibi böle 'hmm bu böyler haha şu şöyledir' falan diye söylemeyi ne kadar çok seviyosunuz. adam kız kardeşine aşık olmuş. kız kardeşi adama aşık olmuş. ikisinin arasında yaşadıkları BAŞKASINA DİREKT OLARAK RAHATSIZLIK VERMEDİĞİ sürece ikisinin arasındadır. isterlerse beraber oturup dedelerinin bokunu yiyip sonra anal sushi yapsınlar. KİME NE? bişeyleri eleştirirken ben kimim ki amk demeyi öğrenin lan biraz. konuyu biraz basa dondurucem ama onemli. dede bokunu teoride anladim ama anal sushi nedir onu cozemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Ensest, tanımı itibariyle, kan bağı olan iki bireyin cinsel ilişkiye girilmesine verilen isim. Şu noktada tabu olması harici önünde herhangi bir engel yok ki olmasına gerek de yok. Bu olay tek taraflı olsa zaten ismi tecavüz. dana22 said: hani bu arada anasina bacisina atlayan yok belki ama amcasinin kiziyla evlenip hasta cocuklar meydana getiren binlerce aile var..ensesti yasamasak bile sozunu ettiginiz genetik hastaliklari ortaya cikartma konusunda son derece tecrubeli halkimiz.. Ensest evliliğin yasadışı olması, resmi nikah kıyılamaması, bu ilişkilerden ortaya çıkan hamileliklerin denetlenmesini zorlaştırıyor sadece. Bu çocuklar elbet doğacak. Ancak bu evliliklerdeki yasağı kaldırıp bu tarz evlilik yapanlara gerekli eğitim verilse, açıklama yapılsa, belki evlat edinmeyi veya alternatif çocuk yapma yöntemlerini tercih edebilirler. Ha tercih etmezlerse de doğal seleksiyona giriyor olay zaten, gen havuzuna bir etkisi yok. Şu noktada enseste karşı yapılabilecek/yapılan tek argüman cahillik. Cahil olmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
chrome Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Demek ki 2015 sonlari gibi ensest in desteklenmesi gibi sapikca bir sey de gorecekmisiz. Wow Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Ensesti desteklemekle, yasakların kaldırılmasını desteklemek arasındaki farkı açıklama ihtiyacı olmamalı şurada şu noktada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 vingthor ensestçi miymiş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 scatçıymış da aynı zamanda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 ve sploshermış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 anal sushiyi de unutmayalim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Ha ensest yorumu diilde bu hani ureme ve insanligin devamina dayandirmayin tartismanizi, gerektigin cok fazla insan var bu gezegende kaynak yetmiyor zaten ve katlanarak articak bu nufus geometrik, besin arzi aritmatik arttigindan . Insanlarin daha fazla uremesini degil urememelerini tartismaliyiz temelde, insanligin %25i her nesil urememeyi secse gelecekte bu gezegen cok daha yasanabilir bir yer olur, sole 3-4 milyara inse dunya nufusu mis direk. Sole hayvanlari etkilemiycek sekilde insanlari select genleri kapatarak kisir birakan bir zimbirti icat etseler (wolbachia :P) ve bunu ozellikle orta doguya salsalar soyle 100 sene sonra mis gibi olur gezegen http://i2.kym-cdn.com/photos/images/original/000/538/338/551.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Sanirim ensestin kotu sayilmasi genellikle tecavuz kapsaminda oldugundan oturu. Baba kiz abi kiz kardes falan hep zor kullanarak olan iliskiler. Ortada ask varsa dayinla sevissen kimse birsey diyemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Problem iste cocugun erken yastan yanlis yonlenebilmesi, 18 yas ustu consent olan durumlara kimse gak guk edemez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 En controversial konu o zaten. Neye gore 18 kime gore 18? Turkun 18 ile isveclinin 18i bir mi mesela ya da eritrenin 18i? Yani standardizasyon bi yere kadar. Manipulasyon korkusuyla hareket edemeyiz. O zaman ulus devlet komple manipule edici bir sistem olmakla birlikte kulturel egitimi de icine katarak komple manipule edilmis bireyler yaratildigi kesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Laurelin said: Ha ensest yorumu diilde bu hani ureme ve insanligin devamina dayandirmayin tartismanizi, gerektigin cok fazla insan var bu gezegende kaynak yetmiyor zaten ve katlanarak articak bu nufus geometrik, besin arzi aritmatik arttigindan . Insanlarin daha fazla uremesini degil urememelerini tartismaliyiz temelde, insanligin %25i her nesil urememeyi secse gelecekte bu gezegen cok daha yasanabilir bir yer olur, sole 3-4 milyara inse dunya nufusu mis direk. iyide insanlığın devamını tartısırken günümüzdeün ekonomik veya kaynaksal durumalarını falan tartısmıyolarki, biolojik türün devamı konusunu konusuyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar