Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 kardeşinden olacak kimden olacak babasından mı olacak anasından mı olacak tabiki kardeşinden olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 bize Hz.Adem olayi var acmiyim isterseniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Çocuğundan kardeşi olsaydı haber olurdu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Bright said: Hipotez, teori ve kuram(yasa) arasındaki farkı şu an sana açıklayasım yok ama böyle bir tartışmaya girerken kullandığın kaynağın e-ödev sitesi olması oldukça manidar. Bari wikipedia'ya falan baksaydın. Ensest ilişkinin tanımını tek taraflı kabul edemezsin. Tanımı itibariyle iki birey arasında karşılıklı izin ve istekle olan bir ilişki(consensual). Günümüzde ensesti engellemek için herhangi bir neden yok(yasalara göre 18+ -veya yaş sınırı neyse- ve consensual gene tabi ki bu bahsedilen ilişki). Şu noktada engellenebilecek/denetlenebilecek tek şey bu ilişkilerden doğan çocuklar ki birinci kuzenlerin ilişkilerinde buna dahi gerek yok, sadece gelenek şeklinde devam ettirildiklerinde sorun yaratabilecek bir durum. İki insanın birbirlerine karşı, karşılıklı duydukları çekim her şart altında kimyasal gerçekliktir. Bunun inkar edilebilecek bir yanı yoktur. Kaynak kasmadım sana google a yazdığında ilk çıkan tanım dedim dikkat edersen. Kullandığın terim alfabenin ABC'si gibi birşey, bilimde gerçek yoktur demen yetti daha fazlasını araştırmamam için. Tek taraflı irdelemiyorum olayı zaten alakası da yok. Olayı iki insanın birbirine kimyasal çekimine/aşkına indirgemeyi de şimdi yapıyorsun. Senin iddian eşcinsellikten bir farkı olmadığı ensestin. Ben de sana farkını söylüyorum, evirip çevirmeye gerek yok. Argümanın çıkışı da benim, "eşcinselliğin insanlar tarafından kabul görmesiyle, ensest de kabul edilir bir kavram olacak" savına karşı duruşumdan kaynaklandı. Eşcinselliğe karşı tavırla enseste karşı tavrın neden aynı olmayacağının/olmaması gerektiğinin sebeplerini konuşuyorum. said: Önerinse insanların bunu engellemek için kendilerine baskı yapmaları veya çevreleri tarafından baskılanmaları. Yani eşcinselliğe geçmişte veya günümüzde yapılan baskının birebir aynısı. Şunu nerede ne zaman demişim? 50 kere söyledim ensest yasaklansın falan gibi bir söylemim yok, olsaydı bile tartışma konusu olacak birşey olmazdı bireysel görüşten öteye geçemezdi.. Sana ensest eşcinsellik arasındaki toplumsal farklılıkları anlatmak için örnekler veriyorum. Eşcinsellik yasaklanmalı deyince koca bir kitlenin cinsel hayatını bloke etmiş oluyorsun, ensest yapılmamalı diyince ise sadece aile içi birlikteliği, kimsenin cinsel kimliğine kastetmiş olmuyorsun. Görebiliyor musun farkı? Aradaki fark "sen fabrikatör Necmi bey'in oğlu, bu kapıcı parçasının kızıyla birlikte olmamalısın" ile "Sen falancanın oğlu, diğer kızlarla birlikte olamazsın" kadar büyük. Birisi sana sınır çiziyor, öteki senin için tek var olan yolu elinden alıyor. Tabu ile yok saymak kadar keskin bir fark. Eşcinselliği vb. cinsel kimlikleri,bunlar için savaşılan hakları, ensest tarzı maceralara/fantezilere indirgemek tam dinci kafası, kusura bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 ya isteyen istediğini sker size ne abi? ne demek yanlış. sen çok mu doğrusun koduum demezler mi adama? kim karar veriyor birinci derece çok kötü ama işte kuzen olur yok efendim sonuçta sen skiyosan gey olmuyosun gibi bi lafa geliyo. tırrak tırrak fikirlerinizi gerçeklikmiş gibi böle 'hmm bu böyler haha şu şöyledir' falan diye söylemeyi ne kadar çok seviyosunuz. adam kız kardeşine aşık olmuş. kız kardeşi adama aşık olmuş. ikisinin arasında yaşadıkları BAŞKASINA DİREKT OLARAK RAHATSIZLIK VERMEDİĞİ sürece ikisinin arasındadır. isterlerse beraber oturup dedelerinin bokunu yiyip sonra anal sushi yapsınlar. KİME NE? bişeyleri eleştirirken ben kimim ki amk demeyi öğrenin lan biraz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 ~imza atar~ Daha başka birşey ekleyemezdim. feck, suhuf başı. Vingthor'un dediğinden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Vingthor said: ya isteyen istediğini sker size ne abi? ne demek yanlış. sen çok mu doğrusun koduum demezler mi adama? kim karar veriyor birinci derece çok kötü ama işte kuzen olur yok efendim sonuçta sen skiyosan gey olmuyosun gibi bi lafa geliyo. tırrak tırrak fikirlerinizi gerçeklikmiş gibi böle 'hmm bu böyler haha şu şöyledir' falan diye söylemeyi ne kadar çok seviyosunuz. adam kız kardeşine aşık olmuş. kız kardeşi adama aşık olmuş. ikisinin arasında yaşadıkları BAŞKASINA DİREKT OLARAK RAHATSIZLIK VERMEDİĞİ sürece ikisinin arasındadır. isterlerse beraber oturup dedelerinin bokunu yiyip sonra anal sushi yapsınlar. KİME NE? bişeyleri eleştirirken ben kimim ki amk demeyi öğrenin lan biraz. Ne alakası var ya? Kimse kimsenin niye becerildiğini tartışmıyor, kavramlar üstünden konuşuyoruz. Bütün tartışma konseptini çöpe attın... Ben adama böyle düşüneceksin demiyorum veya o bana bunu söylemiyor. Ortaya genel geçer bir ifade attı "bunların bunların arasında fark yok bilimsel gerçek bunlar" dedi. Ben de hayır değil deyip karşı argümanlar sunuyorum, sebebi varsa neden böyle dediğini açıklamasını talep ediyorum. Nedir yani bu niye battı ki bu kadar? Senin bu tırrak tırrak fikirlerini niye dikkate almamız gerektiğini düşündün ben kimim ki amk demeden yazarken? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 düşündüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 nabıcan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 niye... dedim.. düşündün mü ... demedi-.. Bilmem sansürlü argolu paragraf kusarım belki ben de senin gibi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 gen havuzunu kısıtladığı için genel olarak insanlığa zararı oluyor o yüzden kime ne demek aptallık olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Vingthor said: ya isteyen istediğini sker size ne abi? ne demek yanlış. sen çok mu doğrusun koduum demezler mi adama? kim karar veriyor birinci derece çok kötü ama işte kuzen olur yok efendim sonuçta sen skiyosan gey olmuyosun gibi bi lafa geliyo. tırrak tırrak fikirlerinizi gerçeklikmiş gibi böle 'hmm bu böyler haha şu şöyledir' falan diye söylemeyi ne kadar çok seviyosunuz. adam kız kardeşine aşık olmuş. kız kardeşi adama aşık olmuş. ikisinin arasında yaşadıkları BAŞKASINA DİREKT OLARAK RAHATSIZLIK VERMEDİĞİ sürece ikisinin arasındadır. isterlerse beraber oturup dedelerinin bokunu yiyip sonra anal sushi yapsınlar. KİME NE? bişeyleri eleştirirken ben kimim ki amk demeyi öğrenin lan biraz. +1 birde tartışacak yer mi arıyorsunuz ne gerildiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yumy Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Ortamı geren adama +1 çekip neden gerildiniz diye sormak da iyimiş.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
µh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 çocuk yapmışlar daha nasıl bir rahatsızlık verebilirler ki bir insana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kizillelma Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2015 Fistan said: gen havuzunu kısıtladığı için genel olarak insanlığa zararı oluyor o yüzden kime ne demek aptallık olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Fistan said: gen havuzunu kısıtladığı için genel olarak insanlığa zararı oluyor o yüzden kime ne demek aptallık olur olmaz. difransiyel reproduksyon parametresine giriyor. gen havuzunun yanından bile değil ebesinin kuşağından geçip gidiyor. zaten çocukta sakatlık olursa onun üreme şansı çok düşük. ki hamilelikte sigara içmek istatistiksel olarak daha fazla etkiliyor çocuğunun sakat doğmasını. bunun gibi örnekler daha fazla var. gen havuzu dediğin sen ben bide ensest aile değil. nüfusun milyonda biri bile değil birinci dereceden ensest olan insanlar. 1 milyon tane ensest çocuğu doğsun bugün diyelim. gen havuzunda nokta bile değiller. işin morally wrong kısmı gibi bişey olamaz. bana itici geldiği için başkasının yaşadığı şeye karışma hakkım yok. e işin biyolojik ve tıbbi kısmını zaten yukarıda anlattım. 'izin verilirse o yüzde artar' falan gibi argümanlar gelecek. hiç öyle şeylere cevap vermeden tek bir benzetme yapayım o söylem 'gaylere evlilik serbest bırakılırsa çocuk doğumları azalır, insanlığın sonu bile gelebilirci' falan gibi ultra gerizekalı bi söylem olur. lütfen çıkıp demeyin öyle şeyler. benim dilim sivri. yoksa gerginlik yarattığım yok. tırrak tırrak fikirler dışında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 yumy said: Ortamı geren adama +1 çekip neden gerildiniz diye sormak da iyimiş.. okumadım arada baktımda haksızmışsınız demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 is zaten tıbbi olarak yanlış olduğu için ahlaki değil olarak sınıflandırılıyor. (bence) Buda detaylı açıklaması https://en.wikipedia.org/wiki/Incest_taboo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 her ahlaki argüman arkasına bir otorite almaya gayret eder. gelenek, bilim, din vs. öyle öyle insan çok special pleading yapar allah göstermesin düşman başına. bu arada bu da nikola tesla'dan gelsin. bazı arkadaşlar çok beğenecek sanırım. "Nikola Tesla" said: ...Then man’s new sense of pity began to interfere with the ruthless workings of nature. As a result, we continue to keep alive and to breed the unfit... ...Certainly no one who is not a desirable parent should be permitted to produce progeny. http://www.smithsonianmag.com/history/nikola-tesla-the-eugenicist-eliminating-undesirables-by-2100-130299355/?no-ist Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 1. dereceden ilişkinin cocuklarının sakat kalması önemli değil, zayıf çekinik genin ortaya çıkmasının oranı arttığı için tehlikeli, bu artarsa logaritmik olarak artacağı için bi süre sonra baya insanlığın gelişimini etkiler. olayın tabusu zaten bilime dayanıyor bu nedenle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Remus Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 horacegoesskiing said: her ahlaki argüman arkasına bir otorite almaya gayret eder. gelenek, bilim, din vs. öyle öyle insan çok special pleading yapar allah göstermesin düşman başına. Geleneği geçtimde önce din sonra bilim modernleştiriyor insanları. Insanlar modernleştikçede taboolar artıyor. Günümüzde bu tabooların bilimsel karşılıklarına bakılıyor, bir açıklaması yoksa komik kaçıyor. Bence bu olay kardeşlerin kendi dertleri. 5 sayfa olmasa okumayacaktım bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 tabu tabudur bilimsel karşılığı olmaz. ama insanlar onu bilimle ya da başka bir şeyle desteklemek isteyebilir. tipik taraflılık örneği yani. arkama şu verileri alırsam hiç değilse tam olarak yenilmem şeklinde. hepimizin yaptığı bir şey aslında. bugün aşı yaptırmayan anneler bile arkasına "bilim" alıyor :B Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 yani bende babannemi skmek istediğim için savunmuyorum bunu. morally wrong olmasının en büyük sebebi şu 'öyle olmak zorunda'. çünkü dölü boşa gidecek. nasıl açıklayayım? çekici gelmiyor olmasının sebebi protein yapısı. yani bok bize niye kötü kokuyor ama ekseriyetle bok yiyen hayvan var? bizim bokun üzerindeki bakterileri sindirebilme şansımız yok. büyük ihtimal bok yiyen insanlar vardı. sindiremediler öldüler. bok kokusu iğrenç gelen yiyemeyenler yaşadı. GİBİ. bilale anlatır gibi anlattım. aynı şekilde akraba evliliğinden doğan çocuklar büyük ihtimalle geberdi gitti. modern evrim teorisi budur zaten. zürafa yaprak yesin diye boynu uzamaz. boynu uzun olanlar daha çok yaprak yiyebildiği için daha çok hayatta kalır. daha çok ürer. sonra gen havuzuna dominant bir feature olarak girer. akraba çocuklarında da bu böyle. sana annenin çekici gelmemesinin önündeki sebep biyolojik. atan anasından hoşlanmadığı için şu anda anne sana bi kayabilir miyim diye gitmiyosun. o avantajlı olsaydı şu anda hepimiz annemize kayıyorduk. doal gelen hissiyat aileden birinin çekici gelmemesi. çünkü o daha avantajlı. ama o erkek kardeşle kız kardeşe geliyosa sen tutup bence bu ahlaki olarak yaanlaaaş diyemezsin artık. şu anda eminim bi çoğunuz şunu okuduktan sonra kafası açılmıştır yani. HAAAAAA falan diye. ahlaki olarak yanlış olan şeyler dezavantajlı ve doğal gelmeyen actler üzerine kurulu. o adama doğal geliyor diye tutup yargılayamazsın yani. victor to laurelin değişimindeki gibi. hiç sevmezdim viktoru. ama biri çıkıp bişi yapsa şu anda ona sırf ahlaki olarak yanlış olduğunu düşündüğü için gider boğazına çökerim yapanın. çünkü insanlık gerizekalı bişey. eğitim seviyesi artmasıyla kafa genişliyor. sen bazal bilgiyi bilmeyince 'bence yanlış olacak şey değil olmaz öyle hayır katiyen olmaz yapanı öldüreyim asayım rahatsız edeyim çünkü bana ters geliyor' falan gibi şeyler içine her girdiğin noktada insanlık tarihi için aslında negatif bir birey olduğunu kabul ediyosun gibi bişey. bu nedir aga bana ters geliyor ama bir işin aslını öğreneyim olması gereken şey. şimdi şurda yazdığım bilal özel evrimsel aspecti okuduktan sonra YİNEDE OLMAZ ABİ HAYIR YANİ diyecek adam var mı gerçekten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 ona cahillil deniyor bilimi arkasına alma değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2015 başkasına herşey doğal gelebilir kafa kesme, kedi parçalama vs yargılayamazsınız susun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar