Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dell gaming laptop alinir mi?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
f/p olarak baya iyiymiş

zayıf kalmaz geçen ay kardeşime şu laptopu aldık. gtx960m var aynı şekilde. gta v'i ayarlar high/very high karışık akıcı fps ile oynuyor mesela. 970m'li laptop için bunun iki katı bi para ayırmalısın
Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

15 inc tam istedigim boyut, o konuda bir sikinti yok. Valla 960m de zayif olacaksa ne alinir ki, ust modelleri de cok pahali. Iyi bir serinin yeni modeli degil mi 960m? Kucuk farklar icin buyuk paralar veresim yok.

iyi bi serinin yeni modeli değil 960m, nvidia'nın laptoplar için ürettiği ekran kartlarının alt modeli.

960m = 750ti
970m = 960
980m = 970

desktop karşılıkları böyle, ona göre düşün.

eğer Battlefield 4, Witcher 3, Fallout 4 gibi yeni ve sistem isteyen oyunlar oynayacaksan, medium ve altında oynamak zorunda kalacaksın.
"küçük farklar için büyük paralar" ile kastettiğin buysa, ultra oynamak istemiyorsan sen bilirsin tabi..

http://i.imgur.com/d6X1b2E.png

bir tarafta 960m ile 25fps'de takıla takıla oynamak var, diğer taraftan 980m ile 60fps'de akıcı oynamak var.
pek de küçük fark değil.
Mesaj tarihi:
Nigger_of_the_sand said:

Islemci ne kadar onemli mesela? i7 4210hq'ya karsi soyle benchmarkliyo mesela. Oyun performansi acisindan cok birsey farkettirmeyecekse yine kucuk farklar icin cok daha pahali modeller aramak istemiyorum.

i5 4210H dual core ve 4 thread bir işlemci. senin delldeki için quad core ve 4 thread diyor.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4710MQ-vs-Intel-6300HQ
Mesaj tarihi:
Shaklaban said:

Nigger_of_the_sand said:

Islemci ne kadar onemli mesela? i7 4210hq'ya karsi soyle benchmarkliyo mesela. Oyun performansi acisindan cok birsey farkettirmeyecekse yine kucuk farklar icin cok daha pahali modeller aramak istemiyorum.

i5 4210H dual core ve 4 thread bir işlemci. senin delldeki için quad core ve 4 thread diyor.

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-4710MQ-vs-Intel-6300HQ

Allahallah yanlis sonuc koymusum

i7 4720hq'ya karsi soyle mesela

Bone said:

Nigger_of_the_sand said:

15 inc tam istedigim boyut, o konuda bir sikinti yok. Valla 960m de zayif olacaksa ne alinir ki, ust modelleri de cok pahali. Iyi bir serinin yeni modeli degil mi 960m? Kucuk farklar icin buyuk paralar veresim yok.

iyi bi serinin yeni modeli değil 960m, nvidia'nın laptoplar için ürettiği ekran kartlarının alt modeli.

960m = 750ti
970m = 960
980m = 970

desktop karşılıkları böyle, ona göre düşün.

eğer Battlefield 4, Witcher 3, Fallout 4 gibi yeni ve sistem isteyen oyunlar oynayacaksan, medium ve altında oynamak zorunda kalacaksın.
"küçük farklar için büyük paralar" ile kastettiğin buysa, ultra oynamak istemiyorsan sen bilirsin tabi..

http://i.imgur.com/d6X1b2E.png

bir tarafta 960m ile 25fps'de takıla takıla oynamak var, diğer taraftan 980m ile 60fps'de akıcı oynamak var.
pek de küçük fark değil.

Surda ayni 960m ile, islemcisi daha iyi bir bilgisayarda Fallou4'u medim-highda 25-50 fps arasi oynamis adam.
Yani evet cok kaliteli bir kart degilmis ama karti yukseltince de fiyatlar cok artiyor. Amazon'daki fiyatla almam mumkun degil cunku yurtdisina gondermiyolar. O makineyi de Turk parasiyla 3000den asagi almam mumkun degil mesela. Ben de o fiyattan fazlasini vermek istemiyorum zaten.
Mesaj tarihi:
ya motor kotu diyip gecme performans olcerken, kac senedir benchmarking icin herkes skyrim kullaniyor ki tek pozitif yani o adamlarin motorunun, cikarttiklari oyun o kadar acikki noktasi virgulune kadar herseyi tweakliyip degistirebiliyorsun kolayca. cok az yerde hardcode cikiyor karsina buda benchmarkci icin bulunmaz nimet, fizik testinden tut 4k ya kadar herseyi cilki cikarana kadar izole ortamalrda deniyebiliyorlar

piyasada yok bole esnek ve kolay kullanilabilen baska bir motor

ha fallout4 icin cok erken daha toolkit yok iken piyasada ama motor eski diye cizik atmak yanlis
Mesaj tarihi:
@nigger: şu an 960m'li laptop kullanıyorum o yüzden "ne amaçla kullanacığını iyi düşün" dedim. eğer fallout 4, witcher 3 felan ultra kalitede oynayım dersen çok yetersiz kalıyor. yani "gaming laptop" aldım diye otomatikman her oyunu süper oynatacak anlamına gelmiyor.

@bıngıldak: kötü bi seçim değil. evet grafikler eski olabilir, ama motor bf4'e göre çok daha yoruyor sistemi. gelecek 3-5 sene buna yakın performanslarda oynatacağını düşün. 1080p'de low-medium arasında oynamak zorunda kalacaksın hep.
  • Yeni Oluştur...