Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fallout 4 #3

Sam

Öne çıkan mesajlar

kaptanla konuşmadan henüz ne olacağu çok belli değil. questlerin moralitysi arasında çok keskin bir fark oluyor birden. açıkçası railroad ile çakışacağını anlamak için çok zeki olmaya gerek yok. Ama Danse questini bile alırken neyse bi şekilde ben Danse'e yol veririm öldürmeye gerek yok dedim ve öyle oldu keza beni üzmedi Betesta. BoSda da ilerlerken açıkçası biraz beklentim oydu. Kaptanla konuşma demek sadece bir dizayn hatasına çözüm o kadar. Kaptanla konuşur konuşmaz bütün railroadun bana düşman kesilmesi nedir geri dönüşümsüz olarak? Hadi railroad ajan soktu diyelim BoSa (o da biraz düşük ama mümkünsüz bir ihtimal değil yani) niye ben kapitana "I am out kapitan çok abarttınız ya manyak mısınız alın PAnızı da gatling laserınızı da başınıza çalın" diye bilmem lazım bütün railroadın bana düşman kesilmemesi için. Bunun yerine yapabileceğim tek şey tekrar load edip kaptanla konuşmamak mı? Olmaz Sam bu kötü tasarım. Ha şunu da belirteyim ben bunu seçmeyebilirdim açıkçası. Buna rağmen bu seçeneğin olması gerektiğini savunuyorum.

neyse evet oyunu bitireyim de bi haksız da değilsin yani. sonuçta BoS tarafında oyunu bitircem diye giderken sonlara doğru Maxson'un kafasına sıkmayı deniycem bakalım ne olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

belli noktalarda factionların düşman kesilme olayı var, enstitü ile çalışırken de bos ile aynı şey oluyor. konuşmanın ortasında çekip gidebiliyorsun yani sonlandırmak zorunda değilsin diğer rpg'ler gibi. adamlar bu özelliği özellikle öne çıkardılar oyun çıkmadan önce zaten. rozetini masasına bırakamıyorsun ama kapıyı çarpıp çıkabilirsin yine de.

Sosyal ağlarda paylaş

Konuşmanın ortasında çekip gitmek denmez ona Sam, mouse'ını başka tarafa gitmeye zorlamak suretiyle diyaloğu yarıda bırakıp gitmek denir hehe. Bunların hepsi dizayn hatalarına yama olur ancak. Neyse oyunun sonunu gördükten sonra tekrar değerlendireceğim bu durumu. Eğer Maxsonın kafasına sıkıp hala bitirebiliyorsam oyunu sorun yok np. saçlarının yanını kazıtmış bi de apaçi gibi.

Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

o patlatmaların hepsi grilik zaten. o grilikleri eleştiriyorsun sayfalardır "hayır insan ölecek ben öldürmeden ilerlemek istiyorum" diye konuşuyorsun. kimse kimseyi patlatmasın istiyorsun. etliye sütlüye karışmadan grilik olmaz.

Grilik anlayışımız farklı o zaman.

Oyuncu BoS için merc statüsünde kalarak Elder Maxson'un "ends justify the means" filozofisine katılmadan oyunu bitirebilmeli ve enstitünün synth üretmesini başka bir şekilde sonlandırabilmeli. Benim için grilik budur, bir organizasyonu %80 desteklerken bazı fikirlerine katılmıyorum diye o organizasyonla bağlarımı koparmak zorunda mıyım ya da o organizasyonu tamamen yok etmek? (yanılmıyorsam minitmen questlineında da BoSu patlatmak gerekiyor ama ondan emin değilim internette gördüm şimdi çünkü minitmen bitirmekle uğraşmayacağım hehe). öte yandan ne BoS ne de RR seçmezsen bir süre institute questlerini yapman gerekiyor minirmen questlerinin çıkması için bu da saçma. bir de şeyi deneyeceğim institutea gidip babanın biletini kescem bakalım inst çıkınca ne olacak. salak siviller bana salmaz inşallah. ondan sonra biter herhalde oyun.

Sosyal ağlarda paylaş

Peki oyunu bitirdim diyenleri tam anlayamadım.
Yani daha lvl30dayım ve zilyon tane quest vs vs var önümde.
Oyunu bitirdim diyenlerin yapacak questi mi kalmadı yani Shaun bir şekilde buluyor vs vs vs (SPOILER vermeyin) ama sonu var mı oyunun yani game over mı yaptınız yoksa neye göre bitti oyun. Millet lvl 150lerden falan bahsediyor ondan merak ediyorum yani ileride sürekli meşgul tutacak bişiler oluyor mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

"setting cidden şahane" deyip devam edecektim şimdi de başıma iş almayayım tekrar. yeni 3 sayfa wot döndü.

ama gerçekten öyle son zamanlarda oynadığım oyunlar arasında en güzel hazırlanmış setting. ayrıca bir sürü bina/bölge için spesifik bir hikaye düşünüp oraların ona göre modellenmiş olması da çok iyi. fakat bu bölgelere özel questler yazılacağına generic NPC sweep questlerle doldurulması gerçekten harcanmış bir potansiyel. Bir combat zone olsun bir university point olsun çok şahane questler yazılabilirmiş. öyle yerler de var keza misal atomic galleria gibi. ama sanırım vakit yetmemiş. umarım bu tarz questler eklenebilecek kadar esnektir modlama da zamanla yapılır.
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Peki oyunu bitirdim diyenleri tam anlayamadım.
Yani daha lvl30dayım ve zilyon tane quest vs vs var önümde.
Oyunu bitirdim diyenlerin yapacak questi mi kalmadı yani Shaun bir şekilde buluyor vs vs vs (SPOILER vermeyin) ama sonu var mı oyunun yani game over mı yaptınız yoksa neye göre bitti oyun. Millet lvl 150lerden falan bahsediyor ondan merak ediyorum yani ileride sürekli meşgul tutacak bişiler oluyor mu?

istediğin kadar oynayabilirsin ama oyunun gidişatından tahminim oyunu vakit vere vere oynayan biri olarak düşünürsek lvl 50 gibi falan bitmesi. yoksa lvl 30da da bitirirsin direk main quest giderek combatın falan da çok zor olmadığını düşünürsek.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi biraz acemice olacak ama, oynamaya zaman bulamadığımdan ara ara 10 15 dk oynayıp kapatıyorum. bu köpek birşey bulunca ne buluyor. peşine gidiyorum, sonra öyle kalıyor, o beni takip etmeye başlıyor. götürdüğü yerde de birşey olmuyor. nereye bakıyor lan bu hayvan diye aranıyorum yok.
Sosyal ağlarda paylaş

sykrimde namlı silah ve zırhları elde edince oyunun bütün tadı kaçtığı için bu oyunda o işlere hiç girmedim, dolaşırken karşım çıktığı kadarı ile yetindim. neyse neden sonra bobbleheadleri toplamaya niyetlendim ve bir tanesini gözüme kestirdim ve the castle dan yola çıktım, university point e kadar sahilden ilerlerken ufak çatışmalara girdikten sonra, university point den hedefe doğru bir rota belirledim (bu arada olanları atlıyorum), silahın dürbünü ile etrafı tararken, bir ev harabesine denk geldim ve araştırmaya karar verdim, harabeye denk gelince bir çocuk sesi duydum ve onu araştırınca yeni bir görev almış olduk... bu görev için tekrar bir rota belirlerken, bir istasyonun yanında supermutantların saldırısına uğrayan bir tüccarın tarafında savaşırken buldum kendimi, bu arada sis çökmüş ve görüş mesafesini baya kısaltmıştı, 4-5 tane supermuthantı öldürdürdükten sonra s.m. lerin yakındaki bir üstlerinden yenilerinin geldiğini fark ettim, ve üstün lideri namli bir s.m. de sağır silahla, sis yüzünden dürbün mesafesinin dışında kalarak ateş ediyordu, bu yüzden ganimetleri yerde bırakarak korunaklı bir yere sinerek bekledim, bu arada yola devam edecek vaziyete gelen tüccarı bir iki satış yapmak için takip etmeye başladım (bu arada isimli tüccarın tipi ayrı bir konu) tüccar, görev için gidilmesi gereken tarafa doğru gittiği için işime de gelmişti, ama tüccar yakındaki bir kasabaya girmiş bulundu ve bu kasaba gunnersların üstü vaziyetinde olduğu için ister istemez kendimi yeni bir çatışmanın içinde buldum... Gunners lara karşı sokak savaşı yaparak ilerlerken, kasabanın ortalarına geldiğimizde yoğun ateş altında mevzi almak zorunda kaldık, bu ara ben önümdeki düşmanlar ile mücadele ederken, arkamda ise benim eşlikçim, powerarmor giymiş kadın bir gunnerla kavgaya tutuşmuştu, resmen saçsaça başbaşa boğuşuyorlardı, bu yüzden onları kendi haline bırakıp önümdekiler ile ilgilendim...

şimdi, oyun oynarken yaşadığım bu maceralar zincirinin içinde sadece 1 tane oyunun size verdiği görev var. bunun dışında yazdığım ve yazmadığım diğer olaylar spontane ve rastgele gelişmiş şeyler, ve böyle bir oynanışı size sunacak başka bir oyun bilmiyorum. x bir işi yapmak için yola çıktığınızda bir göreve denk gelebiliyorsunuz ve günün sonu da tamamen alakasız bir durumda kendinizi bulabiliyorsunuz

böyle bir oynanıştan zevk alacak veya böyle bir oynanış arzulayanlar için zaten oyunun muadili bir yapım yok
Sosyal ağlarda paylaş

Ne mutlu sana. Hani boyle kendi basina guzel guzel eglenebikmek. Nedense bana hep gorev sosunda dungeona gir. Sonunu gor geri cik denk geliyor.

Tes lerde bayildigim ve kendisi sig ancak kendi yarattigin derinligi yuksek dunya tipi malesef fallout da eziyet oluyor. F3 te eziyetti. F4 te eziyet. Ben dondum skyrim oynuyorum valla.
Sosyal ağlarda paylaş

feamer'in dediği gibi durumlar oluyor zırt pırt fast travel yapmazsanız, devamlı ışınlanmak öldürüyor oyunu.
Namessar said:

Peskuvit amca ben bu oyunu bir turlu sevemedim demis. Negatif reviewlar hype gectikten sonra yavastan basladi.

Sam e yavas yavas alistira alistira soyleyin. Kalbine inmesin.

bisküvi en son undertale'i övüyordu steam'de, curator'dan çıkarasım geldi. ama o da arada sırada saçmalayabiliyor yani insandır.

steam reviews %81 45000 review'da (vişortun 2 katı) hala düşmedi. metacritic user reviews bile yükseldi biraz. geçti kısacası o "bombalayayım bu ayın eğlencesi bu" süreci.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...