Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bitcoin #6

-Bonesoul-

Öne çıkan mesajlar

maivresnon said:

Flassh said:

hala kazananlar olduğu için şaşırtıcı değil.

gerçekten kazananın kendin olabileceğini falanmı düşünüyorsun 3-5k yada 10k bütçe ayırarak bitcoine ? ki o kadar bile yokturda dgdfh

ilk patladığı dönemde para kaldıran kaldırdı şimdi boşa kürek çekmek

para kazanmak için 100 bin dolarla girmen gerekmiyor. istersen bin lirayla istersen bir milyon lirayla gir kazanan kazananıyor

senin gibilerse avucunu yalayıp laf atıyor saga sola anca.
Sosyal ağlarda paylaş

Buffet ornegi baya sacma olmus.

Bana crypto currency alirken aslinda tam olarak neyi satin aldigini aciklayabilir misin mesela? Neye yatirim yapiyorsun, coin'in olmasi gereken degerinin neye gore ne kadar olmasi gerektigini dusunuyorsun.
Aldigin fiyatin "value" oldugunu neye gore belirliyorsun mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

Hep ayni seyleri konusuyoruz gibi geliyor ama dolarin bir karsiligi var. Bitcoinle kira odeyebildigin zaman tekrar bakabiliriz bu duruma. O yuzden demand/supply sadece spekulatif sebeplerle belirlenmiyor.

Kaldi ki isin makroekonomi kismina girmiyorum. Gunluk forex de spekulatif dogru, ancak onu etkileyen trendler uzun vadede ulkelerin ekonomisiyle birebir alakali. 5 yillik USD/TRY grafigi ile Turkiye'nin makroekonomik verileri/politika adimlarinin sonuclari zaten bir sey ifade ediyor olmali. Peki 5 yillik bitcoin grafigi neyi ifade ediyor?

Ha bunlari soylerken ben de ilgiliyim bu teknolojiye ve merak ediyorum. Ama kalkip da borsayla filan karsilastirmak anlamsiz olur onu ifade ettim. Burada kimse gidip de satin aldiklari seyin underlying'ini tam olarak ifade edebilecek durumda degil. Zaten bu yuzden neden bunun dustugunu/neye gore artacagina dair kimsenin fikri yok. Sadece beklentisi var. O yuzden durust olmak lazim. Dolar da ise ulkenin makroekonomik durumu bugunden yarina olmasa da uzun vadede zaten yonun ne olabilecegini gosteriyor. TRY'nin underlying'i Turkiye ekonomisi bir bakima.
Sosyal ağlarda paylaş

O mantikla evindeki tabloyu da convert edip kira odeyebilirsin. Demek istedigim tam o degil. Supply/demand'in neye gore belirlendigi. Altinla ayni mantik. Altinin storage value disinda bir degeri yok. Tamamen spekulatif. Ama altinin storage value olarak basvurulan bir instruman oldugunu bilirsen ekonomi cokerken altinin artacagini tahmin edebiliyorsun.

Cyrpto'da ise underlying'i kimse tam olarak bilemediginden (aldigin shitty token ile tum crypto teknolojisi potansiyeli arasinda ne kadar bir korelasyon var mesela) demand/supply'in neye gore oldugunu bilemiyorsun. Onceki sayfada denen o. Para kazaniyorsan bunun sansa oldugunun farkinda olmak lazim. Ha bana 5 yil sonra gelirsin, al bak gecen 5 yildaki trade performansim bu dersin o zaman belki daha fazla informational advantage'i varmis bu adamin derim. Yoksa gerisi sans yani.

Burada sorulmasi gereken sorular sunlar: Crypto potansiyeli yuzunden son 5 senede bu artis gerceklestiyse gectigimiz 1 yilda ne oldu da bu potansiyel degisti? Eger degismediyse bu dusus niye oldu? Eger dusus potansiyelden bagimsizsa o zaman neye gore oluyor? Ve bunlarin ne kadari cidden bu tokenler ve crypto'nun underlying value'su ile baglantili?

Buffet dedik madem Benjamin Graham'in lafi vardi: Kisa vadede stock market voting machine'dir der. Uzun vadede ise weighing machine'dir. Ancak burada elbette hisse alirken underlying'in ne olduguna dair kesin bir fikrimiz var. Burada long termde bu is olacak diyorsak belli temel sorulara cevap vermemiz gerekiyor sanki.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...