Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fotoğraf Arşivleme

yav

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Anlamadığım bir elektrik sorunu yüzünden biri OCZ Vector SSD olmak üzere 3 dâhili diskim nanay oldular. Yedek için kullandığım bir MyBook da gitti. Çocuklar fotoğrafları falan ne varsa uçtu. Buraya da diskleri kurtarmak için konu falan açmıştım hatta.

5-6 tane yazılım denedim ve sonunda kurtarmayı başardım. Sütten ağzım yanınca da yoğurdu üfleyerek yedim! PC ve NAS için 2 ayrı APC'nin UPS'ini aldım. NAS+modem+switch bir UPS'e, PC+monitör diğer UPS'e takılı durumda. NAS benim UPS'i de tanıdı sağolsun USB'den. Elektrik kesilirse falan belli bir batarya seviyesine kadar bekleyip güvenli kapanışını yapıyor. Bu yaz bakım ayağına çok anlık kesintiler oldu.

Hanımın iphone, evdeki ağa bağlanınca da otomatik olarak NAS üstüne fotoğrafları yedekliyor. O dertten de kurtardı beni :)

Daha ucuza kafamı rahat ettirecek sağlam bir çözüm bulamadım ben; en azından benim becerebileceğim şekilde :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Google photos iyi ama full resolution icin odeme yapiyosun.

Icloudda ayda 3 liraya 50gb veriyo, dropbox un fiyatlari daha iyi eger 100-200gb lazimsa

dropbox free olarak 2 gb (çok az) ve satın almada pek opsiyonu yok yani 1 tb 10 dolar diyor. Bildiğim kadarıyla 200-300'luk paketi yok. O yüzden biraz tuzluya geliyor.

Bedava olarak bence en iyisi şuan Yandex Disk - 11 gb free veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

başlıktaki diğer mesajları okumadım, htc yanına 2 alternatif daha atayım. office hesabınız varsa, subs (aylık 5-6 dolar olması gerek) bütün office programları yanında 1TB onedrive veriyor. ayrıca http://www.mycloud.com/ inanılmaz iyi aletler. eğer gerçekten değerli bir şeyi yedekliyorsanız bundan alın geçin. çok pahalı değildi. network üzerinden ağa bağlı HD'e atıyorsun, oradan cloud'a upload ediyor. iki kademede yedek yapıyorsun hem offline, hem online. büyük ihtimal upload rule'ları yazabiliyorsundur. atıyorum ayın son 2 günü upload et gibi. akk'i çökertmesin diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Office 365 kullaniyosan onuda cok ucuza getirebilirsin.

Nasıl bu fiyata satıyorlar bilmiyorum ama adamlar faturali,acılmamış kutulu office 365 satıyorlar. Ben aldıgımda 50-60 tl'ye satanlar cok fazlaydı su anda azalmış. Genelde Hatay,Mersin'li satıcılar :) Birinin zulasını mı patlattılar ne yaptılar. ^^
Bir kaç tane alıp stok yapmak lazım.

Edıt: Yok lan hala satıyorlarmış zibil gibi asdasd

http://www.n11.com/arama?q=office+365&srt=PRICE_LOW
Sosyal ağlarda paylaş

ya geçen gün diğer topiğe yazdım, bunlara güvenemiyorum. office 365 kullanıyorum zaten (us-store üzerinden subladım), 5 platform için bütün office programları + diğer featurelar ayda 5 dolar mı 7 dolar mı ne. bu adamların sattığı lisanslarda bir sakatlık çıksa ağrısı büyük oluyor. bizim ajans geçen sene iflas etti adobe yüzünden asdasd.
Sosyal ağlarda paylaş

Turkiye'de 23 tl aylık aynı fiyata geliyor. https://products.office.com/tr-tr/office-365-home

Faturalı ve açılmamış kutulu satıyor adam.Bizim ne sıkıntımız olabilir ? Faturaya,kutunun üzerinde ki barcode'unu yazıyor(bu önemli) . Ayrıca N11 üzerinden alıyorum ben. Birşey olursa adama olur bana birşey olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

TR fiyatı daha pahalı US'den dolar 3 tl olduğunda bile. US ile TR arasında hiçbir fark olmuyor. office.com'a girdiğinde accountunla giriş yapıyorsun, TR regiona düşsen bile aktif lisans ve deviceları görebiliyorsun sorunsuz.

valla ne olabilir ki noktasında yanıtı bende değil. ama adamın sitesinde 200+ tl olan şey, 50 TL e satılıyorsa bir farkı vardır elbette. arkadaşlara sorduğumda da "şirkette kullanacaksan tavsiye etmiyoruz" dediler, ben de hiç elleşmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

2 harici harddiskle farkli zamanlarda cok miktarda fotografimi kokten kaybettim.2006 dan bu yana fotograf cekiyorum.2. harddisk patladigindan bu yanada cektigim fotograflari photoshopta isleyip akabinde baski aliyorum.rawlari mumkun mertebe eleyip az miktarda fotografi ufak ufak arsivliyorum.baskisini aldigim fotografi ayni zamanda flickrada gonderiyorum.baski en guzel saklama sekli.hemde baski maliyeti oldugu icin senin adina degeri olan baskiyi hak eden fotografi basiyosun sadece.mis gibi oluyo.onuda guzelce koruduktan sonra monitorden bakmaktan daha keyifli o anin duygusunu baskili materyalden yasamak.

tabii makinadan sogudugum icin 2 senedirde adam akilli fotograf cekmisligim yok.yeni bir makina alacak parayi biriktirme safhasindayim ama orasida diger turlu dertli.makinalarda megapiksel olmus 36.bir raw edecek 40mb.10 mp canon 40dyle gene 8-10 mb raw boyutu kor topal idare ediyoken simdi bu 40 mblik alan kaybi fotograf basina dertli.

o yuzden manual lens alip az fotograf oz ve kendimce elemesi kolay olacak bir cekim taktigi uzerinde calismayi planliyorum.1 makara analog filmde 36 kare var sonucta.digital diye alan bol diye bokunu cikarmanin manasi yok kanaatindeyim.fotograf az olursa saklamasida kolay olur. X(

bu arada facebook icin boyle "bugunde x'in dogum gunundeydik/dugunundeydik/helvasindaydik/sunnetindeydik" gibi konulu fotograflar cekmiyorum.elim deklansore varmiyo o anlarda.illa cekileceksede gene az ve oz cekim yapmaya calisiyorum.boyle bi motto oldu.guzelde oldu.

bu adam ne yapiyorda baski falan bisiler demis derseniz soyle islerim var

Konsepte uysun bu da
https://c2.staticflickr.com/8/7032/6411688753_e373f1e531_b.jpg

reklamimida yapayim ayakustu.bakilsin diye cektik nede olsa : https://www.flickr.com/photos/erson

X(

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 ay sonra ...
yav bi anlatin

macbook'a harici hdd'deki tum fotograflari, videolari fotograflar diye bahsedilen zamazingonun icine her foto-videoyu aktardim. su anda fotograflari ve videolari icloud'a aktariyor. iphone'dan icloud fotograf arsivi penceresini kapatip aciyorum saglikli bi sekilde yukluyor. sorun yok.

ama sorum su.

bu aktarilan fotograflar ve videolara iphone'dan nasil ulasirim ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...