Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 God Eater ve Durarara var CR'de. USA uzerinden kullaniyorum ben, Turkiye ipsi ile bakiyorsan az gorunuyordur sende. Gerci Chrome'de beles eklentiler var CR'nin USA arsivini kullanmani saglayan. Yasadisi degil VPN ya da proxy, teknik girmek gerekli niye oldugunu gostermek icin ama degil. Torrent'ten daha rahat geliyor bana, aciyorum, tikliyorum, izliyorum dizustu,telefon ve tablette. Dedigin gibi ileri-geri yapmak istiyorsam 3-5 dakikada indiriyorum youtube-dl ile. Nerede istersen izliyorum, okuldayken labda izliyorum, arkadasin evinde izliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ova'lar? movie'ler? oad? dandik animasyonların "pardon aceleye geldi, dvd'de düzelticez" denilen final sürümleri? parayla satıp buralarda paylaşmadıkları şeyler var, batıda malum böyle konseptler yok. netflix vs'de film/dizi varsa var yani. genshiken izleyip, sonra devamını izlemeye çalışınca ova'larda hikayeye dahil olan karakterleri tanımayıp "ya bu ne, ne zaman girdi bunlar hikayeye, falanca charlar ne zaman hikayeden çıktı" deyince napıyoruz? :) yanlış anlaşılmasın bu arada, "gerge para verilir mi ya verme" gibi bir anlamda konuşmuyorum ama madem tartışalım istemiş, ben şahsi fikrimi söylüyorum. beni bağlar sadece, yoksa çok takdir ediyorum kendisini üreticiler de haklarını alsın, kaynak sağlasınlar yaklaşımı olması gereken şey, doğru olanı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 aynen streaming servisleri su haliyle -para verme kısmını ayrı tutuyorum konu onunla ilgili değil- rakipleri olan hizmetlerle kapısıcak bir seviyede deil. bütünlüklü bir servis deil, bir sürü isnan icin esneklik sunan bir sistem deil, arşiv icin uygun bir sistem deil vs vs. daha ilerlemesi lazım mevzunun cviddi bir kitle istiyoalrsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Sam said: ova'lar? movie'ler? oad? dandik animasyonların "pardon aceleye geldi, dvd'de düzelticez" denilen final sürümleri? parayla satıp buralarda paylaşmadıkları şeyler var, batıda malum böyle konseptler yok. netflix vs'de film/dizi varsa var yani. genshiken izleyip, sonra devamını izlemeye çalışınca ova'larda hikayeye dahil olan karakterleri tanımayıp "ya bu ne, ne zaman girdi bunlar hikayeye, falanca charlar ne zaman hikayeden çıktı" deyince napıyoruz? :) yanlış anlaşılmasın bu arada, "gerge para verilir mi ya verme" gibi bir anlamda konuşmuyorum ama madem tartışalım istemiş, ben şahsi fikrimi söylüyorum. beni bağlar sadece, yoksa çok takdir ediyorum kendisini üreticiler de haklarını alsın, kaynak sağlasınlar yaklaşımı olması gereken şey, doğru olanı zaten. ya ovalarda durum farklı olabilir ama ova direk dvd-bd sattıran bi element. o yüzden streaminge koymaya stüdyolar yanaşmayabiliyor olabilirler. bence zaten stüdyolar aylık subs karşılığı blu-ray bölümleri falan streaming sitelerine satmaz. aynı şekilde movie'ler de yüksek maliyetli prodüksiyon ürünü. satış kanalının değişmesi lazım ama 13 bölümlük bir serinin komple bd fiyatı 100-150$ tutarken o iş zor yani. cr'i japon kablolu tv'sini kiralıyormuşsun gibi düşünebilirsin, kalite aranmaz yani, aksi takdirde bu fiyatın aylık 10 katını vermen falan gerekir herhalde. adamlar animeyi niche'den çıkarmaya çalışıyorlar yoksa böyle bi sistem olsa bu kadar geniş kullanıcı kitlesine ulaşamazlar. cr'in koyduğu eksiklik olarak gözüken bazı şeyleri (arşiv için download linki koymaması vs) japon stüdyolara yaptığı anlaşmalar nedeniyle uygulamak zorunda olabilirler. lisansı ancak streaming şekilde veriyorlar. rekabet bize yarıyor ama bi yandan, cr premium'a mangada eklendi. all-access fiyatı €8.99'dan €4.99'a inmiş oldu mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 ya netflix vs onlar da blu-ray filmlerini koyuyorlar pakedin içine, "disk sattırıyor sana vermem netflix" gibi bir olay yok. batılı filmin bd fiyatları bizde de öyle. streaming'cilere yüklemedim zaten sorumluluğu, japon stüdyoları vermiyordur doğrudur. hani behind the scenes vs gibi sırf meraklısına denecek şeyler değil, bayağı bildiğin adam hikayeyi ova'dan, movie'den devam ettiriyor. tamam şarktalar ama şark kurnazlığına hacet yok bu kadar. (:P) japon kablo tvsinin içeriğiyle bir değil, fiyat farkı nasıl bilemiyorum ama o da bir değildir çünkü burada tek servisle bitiremiyorsun olayı. cr + funi alsam gene opm izleyemeyeceğim yuh artık. cüzdana boru hattı çeksin şirketler bari, ne ala memleket. rekabetin bize yaraması diye birşey yok exclusive piyasasında, "ben sadece sony oyunu oynarım np" denebilecek bir durum değil yani. düşünün yani opm başlığına gelip "ya güzele benziyor ama şimdi o kadar para veremem" yazdığımız bir durumu. tamam anamızdan anime'le doğmadık, 20 yıl önce iytivi eyçbibi çevirip döndürüp neyi veriyorsa amenna deyip izleyip seviniyorduk. ama artık maymumun gözü açıldı! https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/s320x320/e15/11248384_1637981659818541_2091511183_n.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Opm bu arada cr+funi ikilisinde olmayan tek anime bu sezon sanırım =) O da free olarak daisuki'de var. Sadece usa diyor ama yıllık $3'e vpn anlattım, o dert değil. Beleş Chrome eklentileri de var hep. Asıl tartışalım dediğim ama streaming olayının iyi olup olmadığı değil, etkisi. Eskiden bir etkisi yoktu, iki sene önce filan. Ama şimdi her sezon 2-3 seri fundlayacak kadar para gönderiyor ve son iki yıldır her yıl ikiye katladı yolladığı parayı. Aynı devam ederse seneye 5-6 serilik para gidecek her sezon. Bunun kesin bir etkisi olacak. Bence Shin Sekai Yori gibi batılı denebilecek animeler artacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 abi adamlar bizi yok sayıyor yani, o vpn ipleriyle inilen kuyular tehlikeli sular. gaben-sama gibi gelsin desin ki "kim olursan gel, yine gel". sony amerikalı yaptı, nintendo irlandalı yaptı, kancolle japon yaptı, sanırsın ki bizim verdiğimiz para bakırdan. yerel fiyat da istemiyorum hadi, yeter ki 2015'te kültür bakanlığı bandrollü korsana amerikan ücretini verip üstüne bir de uğraşmak istemiyorum. steam de böyle yorsa beni, adam yerine koymasa onunla da uğraşmam, uğraşmamak için veriyoruz paraları zaten. etkisine gelince.. o konuda işte dediğim gibi o konuda birebir sunabiliyorlarsa izlenme verilerini, izleyicilerin verdikleri rating'leri, o zaman olumlu etkisi olabilir ilerleyen yıllarda hemen yakında olmasa bile. ama bunu derken batılıların ne izlediği konusunda iyimser yaklaşarak söylüyorum, klasik üç büyükler gibi üç shounen'ler en popülerdi yıllarca. gene japon'u "çok moe izliyorlar" diye eleştirsek de batıda da talibi var bayağı. zaten bizim forum aşağı yukarı kaba bir fikir veriyor. (:P) hani yüzeysel düşününce olumlu etki dedim ama olumsuz bile olabilir çünkü kıymeti bilinmeyen çok seri var batılılar tarafından da. mmo self-insert serileri çok popüler oldu gördüğüm. net veri olmadan büyük konuşmayayım ama batılının zevki belli olmuyor biraz. öte yandan bir de japon toplumunun genel dışa kapalılığı var. böyle yabancı eserleri, tarihleri, kültürleri okuyup, onlardan esinlenerek birşey yapayım diyen insanlar çok belli başlı, sayılı kişiler. orada da son yıllarda en popüler, öne çıkan yapımlar ln uyarlaması self-insert liseli haremler filan gene bildiğim kadarıyla. bini bir para her sezon. "ya batılıların izleyeceği birşey yapın" diye bu ln yazım süreci oluşmayacak zaten. adamlar atıyorum bir milyon ln satmış, onu çekiyor işte görüyoruz shirobako, bakuman filan işledi konsepti. veya manga milyon satıyor, onu çekiyor. özgün, anime için yapılmış hikayeler azınlıkta. para dağıtılırken "ya batılı ne der dur ona göre çekelim" dedirtecek noktaya gelinmesi mümkün olacak bile olsa daha çok yolu var. çin oyun pazarı bu yıl abd pazarını geçti ama hala çin'i sallamıyor hiçbir oyun mesela, çinli varsa bir oyunda düşman rolünde halen. hollywood daha yeni yeni "uluslararası pazara göre düşünelim" demeye başladı bu yıl terminatör filan çin'de abd'den fazla izlenilince. bir diğer örnek de japon oyun sektörü, belki de en yakın örnek. valkyria chronicles batıda jp'den çok satmasına rağmen adamlar resmen salladı seriyi, önce japonlar çok psp oynuyor diye psp'ye atıp batıda psp pazarı yokken satışları öldürdüler, sonra da vc3'ü çevirmediler bile. bayağı bildiğin sallamıyor adamlar batıda kaç sattıklarını oyun hazırlarken. nintendo fire emblem awakening tonla satıyor, eski oyunları zahmet edip çevirmiyor bile. koca ds nesli boyunca tek oyununu çevirmemişler yuh yani. adamlarda tam bir tünel görüşü var, jp satışları harici dışarıyı sallayan seri sanırım metal gear solid, resident evil ve street fighter filan. yani kısacası japonların streaming parasından etkilenmiş eser yapmaları noktasından bayağı uzağız bence halen, öyle birşey olabilecekse bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 CR en populer serileri gosteriyor. Oyle yil boyunca en populerler degil, o an en populerler ama fikir verir. SS aldim girmeye ugrasmayin diye =) http://screens.muratcansimsek.com/sscr.jpg Bir japon firmasi CR ile ortak anime icin anlasma yapti bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 işte kabaca shounen büyükleri hala en popüler, manga sitelerine bakınca da durum aynı. ne yapacaklar bakalım, iyi kötü anlarız batılının ne istediğini düşündüklerini. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2015 dünya çapında 400bin abone hiçbişi. zipzip'in türkiye de daha fazla abonesi vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 ben bir kere izliyorum bir animeyi. ileri geri falan da almiyorum. zira bir sahneyi bir daha bir daha izleme ihtiyacim olmadigindan stream in bana bir avantaji ya da dezavantaji da olmuyor. bir daha bir daha izleyebilecegim sey zaten az. onlar da genelde batida bd yayinlaniyor. stream de benim icin kalitenin de cok bir anlami yok. zira anime, dizilerin aksine dusuk kalitede bile temiz durabilen bir yapi. korsan stream siutelerinin cakma 720p leri, caknma 1080p leri bile beni 46inch tv de tatmin edebildigine gore, sektoru desteklemek disinda bu sitelere zaten uyelik ihtiyacim yok. hatta 360p de izledigimde bile goze batmiyorlar bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xenus Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 50 inchten aşağı panelde 1080p görüntü lüzümsuz zaten 2 metreden düşük mesafede izlemiyorsanız eğer. uzaktan farkı anlamazsın yani. 360p ile de farketmiyorsa ya tv tırt ya da gözlerde bi sorun var dsdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Sam said: ova'lar? movie'ler? oad? dandik animasyonların "pardon aceleye geldi, dvd'de düzelticez" denilen final sürümleri? Bunu atlamisim ben, cecap verdim saniyordum. CR son 1-2 yildir oyku baglayan film ya da OVA ciktiginda yayinladi benim izledigim serilerde. Bu arada pazari gorup Funimation da zorlamaya basladi derken cok haklisin. Bir yil onceye kadar CR tek basina yetiyordu, iki sezondur Funimation uyeligi de var. En azindan aylik $3, maliyeti fazla degil. Ucuncu bir site daha girerse ama isler kotuye gider dedigin gibi ama pazar kaldirmaz sanirim (Daisuki ucretsiz, saymiyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Xenus said: 360p ile de farketmiyorsa ya tv tırt ya da gözlerde bi sorun var dsdfg fark ediyor tabi ki ama dert olmuyor. bir dizi izlerken 360p cok daha rahatsiz ediyor animeye gore. tabletten izlersem eger zaten 360p bile gayet temiz. spor yaparken kosu bandinda tabletten izliyorum ornegin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Xenus said: ya tv tırt ya da gözlerde bi sorun var dsdfg tv 46 inch samsung d8000. eski biraz ama idare eder. gozler de lazerli. baya net gorurum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oski Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 28, 2015 kartin degisim tarihi falan darken crunchyroll yenilenmemis, ad lerle bi bolum bisey (Golden Time) izleyim dedim ps4 te. 4 kere reklam girdi 3-4 dk tan. premium olmadan nasi izliyorsunuz CR'de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 29, 2015 Kalite de 360p sanirim premium olmadan. Ucretsiz hesap iyi degil. Yine gosteriyor en azindan, Netflix filan hic calismiyor para vermeden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 29, 2015 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2015 Sam said: ova'lar? movie'ler? oad? dandik animasyonların "pardon aceleye geldi, dvd'de düzelticez" denilen final sürümleri? Guncelleme yapiyorum. Isler gelisiyor. Bu hafta ilk kez OVA cikardilar, iki tane. Working ve Locodol. Devami gelecek diyorlar. Daha once TV'de normal yayinlananlari cikartiyorlardi, boyle aylar sonra cikarmiyorlardi hic. Ocak'ta da ilk filmi cikartacaklar: https://en.wikipedia.org/wiki/Garakowa:_Restore_the_World Film 9 Ocak'ta Japonya'da cikiyor, 16 Ocak'ta da Crunchyroll'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar