µh Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Arabaya zarar verir mi? Hem genel olarak yokuşta el freniyle kalkıyorum hem de oturduğum yer çok yokuş ve dar bir sokak, park ederken yokuşta daracık yerde iyice kaldırama yanaşmak gerekiyor ben de el freni kullanıyorum hep. debriyaj balatasını falan zorlar mı böyle bir kullanım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 manuel kullanamiyorsaniz zorlamayin otomatige gecin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 bazı yokuşlarda yemiyor otomatik, el freni mecbur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 asıl zararlı yarım debriyajla kalkmak değil miydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 ben de yarım debriyaj ile kalkmak yararlı diye biliom hep yarım debriyaj ile kalkıyorum o yüzden el freni ile kalk desen stop ettiririm arabayı zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peregrin Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 gecen ay ilk defa dik bi yokusta kaldim, o zaman ilk kez el freniyle kalktim, baya zevkli biseymis keske daha once deneseydim. araci yipratir bence ama, tamamen iskembeden salliyorum. bilen abiler anlatirsa ogreniriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 ben de yanlış biliyorum demek , halp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 yarım debriyaj kullanmak baskı balatayı yiyor diye biliyorum ama atıyorum 70 bin kmde eriyecekse 60binde erisin pek umrumda değil, ben yarım debriyaj kullanıyorum o yüzden hem ben önümde el freni çekenlerle dalga geçiyorum sdsfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 el freni ile kalkmanın nasıl bi zararı olabilir siz be düşünüyosunuz araba mekaniği hakkında merak ediyorum doğrusu asds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 el freni kutusuna karbonmonoksit doluyor muayeneden gecmiyor sonra araba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jeeztro Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 abi el frenini çekili tutup gitmeye çalışmıyorsan birkaç dakika boyunca ne zararı olacka yapmayın fasasd yarım debriyaj tabi zararlı da yani sdaece balataya zararı var. balata da yukarıda dendiği gibi 10.000 km daha önce erisin yani, kasmaya gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kithnos Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Auto Hold olayı de aynı mantıklı çalışmıyor mu zaten ? Bazı yokuşlarda ( yürümenin bile zor olduğu yerler var Istanbul'da malum ) el frensiz kalkmak neredeyse imkansız, hele de çok alışık olmadığınız bir araba ise. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 sikinti olmaz cekin freni Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Yarım debriyaj ile araba zaten geri kaymaz mümkün değil. El frenine hiç gerek yok. Ha ben sağlamcıyım diyosan o başka. Zararından ziyade usta şöförlere meze olursun trafikte. "Acemiye bak el freniyle kalkıyo" derler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 üşenmiyonuz mu el freni çekmeye filan ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 -Crawler- said: Yarım debriyaj ile araba zaten geri kaymaz mümkün değil. El frenine hiç gerek yok. Ha ben sağlamcıyım diyosan o başka. Zararından ziyade usta şöförlere meze olursun trafikte. "Acemiye bak el freniyle kalkıyo" derler. Geri kaymaz da baskı balatadan yer gereksiz, el freninin düğmesini basılı tutarak hafif çekersin, arabanın iyice ileri gidesi gelince bırakırsın. Üç derecelik bayırda yapıyorsan ayrı da ne bayırlar var İstanbul'da, bir yerden sonra acemilik değil, fizik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 el freniyle kalkmak kolay, delikanlı sürücü gaza bile basmadan kalkar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Abi benim zaten gördüğüm genelde bayanlar ve acemiler el freni ile kalkış yapar. Ha öküz gibi bi rampa olur orda kendini de arabayı da riske atmazsın asılırsın el frenine. Ama şehir içinde ufacık rampada bile el freni ile kalkanlar var. Onlar acemi işte laflarım onlara. Bu arada baskı balata denilen şey öyle yarım debriyaj ile tükenecek bir parça değil bunu da belirtmek isterim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
atesbenicagiriyo Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Yokuş kalkış desteğiniz yoksa sürmeyin zaten araba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 senin şahine taktırdın heralde? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Max Damage Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Yarım debriyajla uzun süre kullanmak baskı balatasını yediği gibi yakabilir de. Hani yokuşta dur kalk trafiğe girdiğinizde uzun süre yarım debriyaj yapınca pis bir koku geliyor ya. İşte debriyaj balatasının kokusu o. Her an sıyırmaya başlayabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 dur kalk trafikte ideal nasıl gidilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 önündeki araba duruncu durup, kalktığında kalkarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 -Crawler- said: Bu arada baskı balata denilen şey öyle yarım debriyaj ile tükenecek bir parça değil bunu da belirtmek isterim OLAY ANINDA TÜKENİR VE YOLDA KALIRSIN demiyorum ben de, ama 60.000 km. gideceğine 40.000 km. gider gereksiz yıpratmayı alışkanlık haline getirirsen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2015 µh said: Arabaya zarar verir mi? Hem genel olarak yokuşta el freniyle kalkıyorum hem de oturduğum yer çok yokuş ve dar bir sokak, park ederken yokuşta daracık yerde iyice kaldırama yanaşmak gerekiyor ben de el freni kullanıyorum hep. debriyaj balatasını falan zorlar mı böyle bir kullanım? bir şey olmaz ya,kaç kez yokuşta el freni ile araba kaldıracaksın ki? en garantisi her zaman el freni ile kalkıştır. otomatik viteslerde ise hiç güvenme otomatik vites diye; kesinlikle el freni ile kalk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar