Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kahve'den anlayan varsa bir bakabilir mi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
?? hayirdir baba tarafin santos esrafindan mi ?? semdinlide gorucem larkini senin..:)

neyse madem merakin var kahve ile ilgili tadimlar egitimler vs oluyordur oralarda damagini egitir bilgi verir onlar senin icin eglenceli olabilir..
Mesaj tarihi:
Yok, her türlü gurme kültüre savaş açtım. Kahveden aldığım tat kahve, gidip de içindeki vişne aromasını aramaya niyetim yok sdfg

Bi de du bakalım belki şırnak çıkmaz. eylül atamasına giricem, baya güzel yerler açıldı geçen sene
Mesaj tarihi:
Torpilsiz güzel yer tutturan bi dünya arkadaş var ya. Ispartadan kaçmaya yemin etmeyeydim ben de onlardan biri olabilirdim şu anda hatta. Kısmet, bu sene de açılır umarım
  • 10 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Drall said:

Çibo falan içebiliyosanız ne mutlu size ya. Ben bilincin yasak meyvesinden tattım, artık kötüye tahammülüm yok

http://www.imgim.com/6532incic5407529.jpg

http://www.imgim.com/6442incin5449537.jpg

BUNU NASIL YAPTIN
Mesaj tarihi:
Bekonun gaggia'ya yaptırıp kendi adını bastığı bi espresso makinesi var onla. Çekirdek öğütülmeden bir hafta önce kavruldu, demlenmeden otuz saniye önce öğütüldü

Kalanı ince ayar
Mesaj tarihi:
çok pahalı olmayan makinelerin öğütücüsü varsa bıçaklı oluyor ama makulu normal öğütücü olanlar (ezerek yani değirmen şeklinde) deniyor hep. ama gerçekten öğütücüsü olan makinalar pahalı hatta sadece öğütücü olan aletler bile bence pahalı. ben manuel öğütücü aldım el değirmeni şeklinde evde çok içmediğim için onla yapıyorum. çok içersen bayabilir ama.
Mesaj tarihi:
Gurme düzeyde takılmıyosan delonghi kg79 iyidir, ama kahve senin için kahveden daha fazlasıysa bi de kahve demledikten sonra sex yapmak istiyosan bi hario ya da porlex almakta fayda var
Mesaj tarihi:
XLegolas said:

ama gerçekten öğütücüsü olan makinalar pahalı hatta sadece öğütücü olan aletler bile bence pahalı. ben manuel öğütücü aldım el değirmeni şeklinde .

grinder..

8.88 usd..manuel ..seramik..kullaniyorum mutluyum..tchibodaki bunun hemen hemen aynisi 100 kusur lira..
Mesaj tarihi:
ben de manuel aldım işte otomatik olanları gereksiz pahalı ucuz olanları da bıçaklı neden bilmiyorum. belki hedef kitleleri hipsterlar falan olabilir diycem ama sanki hipsterlar manueli tercih eder daha egzantirik diye
Mesaj tarihi:
dana22 said:

XLegolas said:

ama gerçekten öğütücüsü olan makinalar pahalı hatta sadece öğütücü olan aletler bile bence pahalı. ben manuel öğütücü aldım el değirmeni şeklinde .

grinder..

8.88 usd..manuel ..seramik..kullaniyorum mutluyum..tchibodaki bunun hemen hemen aynisi 100 kusur lira..

aynisini ben de almistim aliexpress'ten
her parcasi ayriliyor, yok edilme sansi yok gibi bir sey.

kesinlikle tavsiye ederim, ayni seyi yapan alet icin x5 para vermeyin.
Mesaj tarihi:
Goering said:

dana22 said:

XLegolas said:

grinder..

aynisini ben de almistim aliexpress'ten
her parcasi ayriliyor, yok edilme sansi yok gibi bir sey.

kesinlikle tavsiye ederim, ayni seyi yapan alet icin x5 para vermeyin.

ben ugraşamadım onunla tam bir ızdırap. İzdivaç açıyorum tv'de , bittiğinde çekilmiş oluyor hatta japon porlex aldim en iyisinden yine de ugrasilmaz abi. 60€ mu ne verdim

Ondan sonra Delonghi grinder aldım huzura erdim.

Bilgim yok tahmin : Bir de seramik parçalanabilir birşey bıçak deysin mesela un gibi oluyor. Kalite fark ediyormudur ona dikkat edin.
  • 8 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
dana22 said:
grinder..

buna sahip olan arkadaslar, seramik bicaklari nasil cikariyoruz? kullanim kilavuzunda cizime bak demis. cizim yok.
Mesaj tarihi:
5'li kendini serbest birakiyor, seramik icerde kaliyor. 5'linin takildigi metalden tutup cevirmeyi denedim o da olmadi. gerci cok zorlamadim bicaklar surtmesin diye. bir daha deneyeyim.

epey surdu ama seramikten tutarak cevirince acildi. tenks
  • Yeni Oluştur...