MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 yaklaşık 1 aydır falan windows 10 kullanıyordum. boot süresi windows 8.1'den bir 10sn civarında fazlaydı. dert değildi, zira toplamda 20snyede falan boot ediyordu. bir şey oldu ne bulamıyorum. ilk önce bilgisayar durduk yerde kilitlenmeye başladı, baktım, runtime broker diye bir zımbırtı şişiyormuş. windows 10'un hedesiymiş. son zamanlarda bootup süresi 5dk falan oldu, birde bir açılmaz oldu "INACCESIBLE_BOOT_DEVICE" gibi bir mavi ekran verdi falan. upgrade yapmıştım direk 8.1'den. düzelteyim diye full uçurdum, clean install yaptım. hala aynı tas aynı hamam... başına gelen önerisi olan var mı? hala 5dkda boot ediyor. sisteme girip baktığımda 17.5sn boot süresine diyor. SSD corsairin. toolbox diye bir şey var, kontrol falan ediyor. baktım orada da sıkıntı gözükmüyor. cidden çıldırıcam ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 8e geri don. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 bakayım ya, baktım olmuyor onu da deniyecez ama düzeleceğini sanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 o zaman disk gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red_Skull Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 10 la alakası yok durumun disk gg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 10 bende daha hızlı açılıyor 8.1'e göre ki 8.1'ün üstüne update yaparak kurdum temiz 10 da değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 onu düşündüm de, neden bir ssd durduk yerde gg olur? toolbox daki diagnostics de hata vermiyor ssd ile alakalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red_Skull Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 format + temiz kurulumla düzelmiyosa ssd bak dolar 3.5 olmadan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 6, 2015 MrLevie said: onu düşündüm de, neden bir ssd durduk yerde gg olur? toolbox daki diagnostics de hata vermiyor ssd ile alakalı. ssd cok guvenli degil. eski toprak, bildik teknolojilere guvenmek lazim. iste boyle sapa oturursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 win10 boot değil de, shutdown süresi gitgide uzadı bende, gördüğüm en uzun kapanma süreli windows win95'den bu yana, o dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Abi hdd bu durduk yere bozuluyor nedense çok geldi başıma geçmiş olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Sam said: win10 boot değil de, shutdown süresi gitgide uzadı bende, gördüğüm en uzun kapanma süreli windows win95'den bu yana, o dahil. bende de tam tersi. Shutdown bastığım an çat diye kapanıyor nerdeyse. Çok garip şekilde hızlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 ya valla çat diye kapanıyor ama açılma süresi 5dk civarında, ara sıra da inaccesible boot device diyor. acaba 24gblık express cache hedesini patlamıştım, ona mı ulaşmaya çalışıyor bir şekilde. biosta 1 kere gözüktü, sonrasında hep sata1 boş olarak gözüküyordu. boot olarak şu an kullandığım ssd'yi bıraktım sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Windows 10 ile SSD startup hızlandı sanırım bende. Corsair Force LS. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 bende de aynısı oldu. 10sn de açılıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 ssd raid 0 7 saniye içinde desktop restart :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red_Skull Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 düğmeye basmadan açılıyor bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yloibx Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 7, 2015 benim 2-3 saniye sürüyor açılması 8.1. 10'a geçmeyi düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 ya bios'un yazılımının saçmalıyor olma olasılığı olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Olabilir de zaten win10 yüklemeden önce son BIOS versiyonuna flash'lamadın mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Windows 10 için özel bir bios sunmadı asus. 2013'ten beri aynı bios. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Sistemin donanımını bir tam yazar mısın. Express cache denilen şey genelde laptoplara konulan minik SSD oluyor anladığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 şöyle, normalde makine 500gb HDD, 24gb ssd ile geliyor. ben 24gb ssdye Windows kurunca yazma hızından mıdır nedir bir anda kitlendi kaldı makine. 24gblık yandı gibi düşünüyorum. sonrasında gittim 120gb ssd aldım, 500gb hdd yerine taktım. bu sırada 24gblık ssdyi disable ettim device managerdan. Windows 8.1le problem yok. 2-3 aylık kullanımdan sonra Windows 10 geldi. kurdum, çok da önemli olmayan bir gecikme oldu açılışta. atıyorum 10sn sürüyorsa 15sn falan oldu. 1 haftadır falan, boot süresi 5dk civarında, boot etmediği durumlarda mavi ekran verip inaccessible_boot_device hatası veriyor. biosa gidiyorum. fastbootu açtığımda 24gb ssdyi de görüyor ama hiç boot device olmuyor. dolayısıyla direkman biosa atlıyor. fastbootu kapatınca 24gblık ssd yok oluyor. bu sefer boot edebiliyorum. ara sıra da inaccessible_boot_device hatası veriyor. core i7-3517U @ 1.90ghz 2.4ghz 6gb ram geforce gt 620m 1gb ekran kartı. makine asus ux32vd bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrLevie Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 usb boot ile şimdi 24gblığı iptal etmeyi deneyeceğim bakalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 11, 2015 Win10'la express cache kullanmak için bir adet yazılım var sitesinde, ona bakabilirsin. Taktığın SSD'nin bağlantısını kontrol etmeyi deneyebilirsin gevşeklik vb. bir sorun olabilir. Başka bir SSD'yle sorun çıkarıp çıkartmadığını deneyebilirsin veya SSD'yi çıkarıp başka makinada deneyebilirsin, onun harici aklıma başka birşey gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar