Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Komisyoncu avukat Pati aranıyor


Baggio

Öne çıkan mesajlar

Merhaba arkadaşlar,

Ufak bir kısmınız biliyor; yaklaşık bir ay önce eşimle beraber motosiklet üzerinde bir yaralanmalı trafik kazasına karıştık. Şerit değiştirme kuralları ihlalinden %100 suçlu bulunan abimiz geldi motora yandan bordaladı, yerlerde sürüklendik, bacaklarımız kollarımız hayvan gibi dokulara kadar soyuldu. Üzerimizden araba geçiyordu neredeyse. Eşim 10+10+5, ben 10 gün iş göremezlik raporu aldık. Motorun ekspertiz raporu çıktı, 5.200 TL'lik parça değişecek işçilik hariç.

Eşimin şirketi ucuza kaçıp "adrenalin sporları" teminat dışı olan bir sağlık sigortası yaptırdığından, bakım/pansuman giderlerini sigorta karşılamadı. Hastane masrafları ve çekici + otopark parası olarak 2.000 TL masrafım oldu. Hepsinin faturası, makbuzu elimde, kafadan hava parası istiyor durumunda değilim yani.

"Şikayetçiyiz ama uzlaşırız" diye ifade verdik polise. Karşı taraf subay, ifade alamamış polis. Henüz savcıdan, UYAP'tan gelen giden bir şey yok. İş davalık olmadan önce çağırıp "uzlaşın uzamasın kanx" diyormuş sanırım savcı.

Adam kaza anında da, iyileşme sürecinde de iyi niyetliydi. Arayıp sordu, "iyi olun da hallederiz gerisini" falan dedi. Ben de bu iyi niyetinden dolayı adamdan 2.000 TL gerçek masrafımı + gizli masraflar (yırtılan üst baş, alınan ufak tefek ilaçlar vb.) + aracın değer kaybı ve manevi sıkıntılar adına 1.000 TL olmak üzere toplamda 3.000 TL talep ettim.

Henüz buluşamadık ikimize birden uydurup, net bir negatif ifadesi de olmadı ama "orta yol buluruz" tarzı çamura yatma ihtimali olan laflar etti konuşurken. Ucuza kaçmaya çalışacak ya da ödemekten çark edecek gibi bir his var içimde, bu durumda peşini bırakacak değilim.

TLDR; Adam uzlaşarak ödemeyi kabul etmezse 2.000 TL faturalı masrafım + eşim ve benim için ayrı ayrı maksimum manevi tazminat + motosikletimdeki 2.000 TL civarı olacağını tahmin ettiğim değer kaybını velaketle kovalayacak ve kazandırdığı tazminat üzerinden komisyon alacak avukat Pati (ya da en azından tanıdık/tavsiye) arayışım var. Var mıdır? (Soru üzerine bulunsun; İstanbul)

Teşekkürler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yav ben de saati 460$ + KDV'den çalışan 42 yıllık kadayıflı duayen avukat aramıyorum :p Polisin raporu, hastane kayıtları, kanun ortada. Elimde faturalar var zaten maddi taraf için, dünya kadar rapor alıp iş yerimizle problemler yaşadık, resmen EZ Mode dava bence.

Çömez avukat olur, paraya sıkışanı olur, çıkar bir isteyen diye düşündüm. Maksat resmi evrakta bir usulsüzlük olup da güme gitmesin bizim iş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle geçmiş olsun. Özellikle bir motor kazası söz konusu olduğunu varsayarsak oldukça iyi bir ekipman ve bolca şans varmış.

Bu tip davalar ile ilgilendim daha önce, forumda arkadaşların da belirttiği gibi genelde daha yüksek rakamlara %10-15 arasında komisyon veya sabit bir ücret + masraflar karşılığında çalışır avukatlar. Burada asıl söz konusu olan "yüksek rakam" da kalıcı bir sakatlıktan veya ölümden doğan tazminatlar.

Açıkçası sizin durumunuzda karşı tarafın trafik sigortasına gitmek çok daha mantıklı mesela. Bu yolu denediniz mi? Yoksa karşı taraf sigorta bilgilerini mi vermiyor?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi trafik kazasinda

manevi tazminat diye birsey yok, dahada otesi aracinin deger kaybi diye birseyde yok. Gerci son sigorta yonetmeligi degistiginde, sigorta firmasindan arabalarda deger kaybini isteyebiliyorsun kazadan sonra ama yururluluktemi senin kaskon var mi bilmiyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaralanmalı kaza olduğu için, çok kolpacı değilsen oluyor manevi tazminat. Eşimin resmen psikolojisi bozuldu, bacağında iz kalma ihtimali falan var, bir ay oldu daha tam kabuk bile bağlamadı yarası falan filan. Kol gibi epikriz raporu ve 25 gün iş göremezlik raporu var, yaranın fotoğrafları var. Kaşıma gözüme sahte hazırlamadılar heralde onları.

Aracın değer kaybı da var da trafik sigortasından değil, adama dava açarak adamdan alıyorsun diye okudum ben. Trafik sigortasında öyle bir teminat da yok zaten, teminatı olmayan şeyi ödeyemez.

Bir eksper bilirkişiye gidip ekspertiz raporu alıp, o belgeyle dava açıyormuşsun, mahkeme de kendi bilirkişisinden benzer raporu isteyip ona göre veriyormuş kararını.

Neyse bir iki yardımcı olan Pati geldi özel mesajdan falan da, adamın tavrı netleşsin de görücez bakalım gerisini. Teşekkür ederim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onu araştırdım bugün, adamın trafik poliçesinde "Sağlık Gideri" diye de teminat var, çağrı merkezinden yok mok dediler ama ben belgeleri çoğaltıp yazdığım dilekçeyle beraber göndereceğim firmaya Pazartesi günü. Sonuçta adam kusurluyken benim aracımdaki hasarı "Maddi Hasar" teminatından ödüyorsa, benim yaralarımın bakımını da "Sağlık Gideri" olarak ödemeli.

SGK diyenler de var, onlara da bir soracağım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...