Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alien: Covenant aka. Prometheus 2 [2017]

behran

Öne çıkan mesajlar

engineer'ın hometowna nasıl gidiyosun ya elini kolunu sallayarak?

evrende gördüğümüz en gelişmiş ırk, ne içersiniz diye karşılayacak değiller heralde. hele ki kendi yarattıkları ırka heh. prometheus'taki de pek sevecen değildi hani? tek gezegende de takılmıyolardır baya bildiğin tüm sistem kolonidir.
Sosyal ağlarda paylaş

arcane said:

evrende gordugumuz en gelismis irk alyen degil miydi. bir de ne farkeder ki toplam uc sey gorduk insan, enginar, alyen. en kotu ihtimalle ucuncu oluyorsun.

benim bildiğim alien'ı artifical olarak engineer'lar yapıyor silah olarak. ya sıfırdan ya da buldukları bi canlıyı geliştirerek artık nasıl bilmiyorum. insanlar da engineer'dan geliyor. engineer en eskileri ve gelişmişleri.

bi de predator dahil edildiğinde onlar da besin piramidine girmiş oldu ama engineer kadar güçlü değiller bence. onlar biraz daha tribe kafası, teknoloji vs var ama organizmalar üzerinde oynayacak kadar değiller. anca kafa kesip toplama lol.

şöle bi alien vs engineers vs predator gelse de biz yine arada kaynasak.
Sosyal ağlarda paylaş

cizgiromanlarda engineer vs predator var bi yerde, adini unuttum simdi.

Laorx said:

trailerda kolonizasyon icin gittiklerini soyluyolar ama ben engineers homeworld oldugunu dusunuyorum.

evt iste "the paradise" = engineer homeworld, zati ilk filmin sonunda net sekilde diyor:

"two (shaw, david) activate another Engineer ship and leave LV-223 for the Engineer homeworld"

bu filmdeki Covenant gemiside iste ayni gezegene gidip David'i buluyor orda (ilk prom. filminden 10 sene sonra) trailerlarda dedigi uzre. David en onemli karakter an itibariyle.
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten o kunyeyi bulmasini filan farkettim trailer da, gemi de var. Prometheus u cok yeni izlemistim sonunda direk engineer larin gezegenine gidiyoruz diye bitiyordu. Muhtemelen baska yere land ediyorlar orasi sanip o bugday geyigi de o olabilir ama indikleri yer/yani bu filmin gectigi yer pek oyle engineer gezegeni gibi durmuyor.

Guzel baglarlar umarim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

sonunda direk engineer larin gezegenine gidiyoruz diye bitiyordu. Muhtemelen baska yere land ediyorlar

Bunların Shaw'un gittiği gezegenden haberleri yok. Colonization için gidiyorlar ama bence de dediğin gibi.

Filmin Senaryosu (bence)

Bence, Shaw ve David engineer planet diye yola çıkıyolar. Ama yolda David'i tamir ediyorsa, David Shaw'u öldürüp bu gezegene iniyor olabilir. Black goo üzerinde de deneyler yapıyor, engineerların geliştirip silah haline getirdiği neomorphları, bildiğimiz xenomorphlara getiriyor. Trailerda sporelar görüyoruz, üzerine basıldığında black goo sporelar adamın kulağına giriyor. Ama bildiğimiz alien yumurtası ve klasik facehuggerlar da var. Demek ki bir kraliçe yapılmış. David, Shaw'u kraliçe için feda etmiş de olabilir.

Sonuçta David bir android ve acıma gibi bir duyguları yok, bunu ilk Alien filminde de gördük. Belli bir ajandaları var (Alienları silah haline getirebilmek). Bence film bu şekilde ilerleyecek.

TLDR;

David+Shaw bu gezegene iniyor, Shaw ölüyor, koloni gemisi de aynı gezegene geliyor, alienlar, facehuggerlar, yumurtaya kafasını sokan eleman ilk ölüyor vs..

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...