sostizm Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Uçurum derken ciddi UÇURUM VAR. Kıydım paraya 100Mbps fiber aldım. Laptopu modemin yanına götürüp kabloyla bağlayınca 90-95 görüyorum. Çalışma odamda 20-25 Modemin önüne antenden 4 parmak öteye koyunca 30-32 mbps hız alıyorum. Gerçi bir sürü cihaz ile - digiturk seç izle tablet, telefon, eşimin bilgisayarı v.b.- abansam da wifi hızım 20'nin altına pek düşmüyor. Biraz webden baktım sanki normal değil bu fark. Çalışma odasına kadar kablo mu çektirmek lazım, ne yapmak lazım? Var mı benzer sorunlar yaşayan? yol yordam bilen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Modem ne model ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Modeminle ya da kullandigin protokol ile alakali muhtemelen. Nedir marka model? Ya da kac mbit'e kadar destekliyo diyo ? 150 Mbps diyosa 150/3 = 50mbit/sec = 5meg/sec gibi bi hesap yapabilirsin kabaca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Tilgin modemin markası. ttnetin verdiği, özellikle benim istediğim hızı destekleyen model olduğunu söylediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Same. Ben modemle odamın arasında 2 duvar olduğu için gittim kablo aldım. Wi-fi'da 20Mbps'ı geçemiyordu. Yarım metrelik standart lan kablosuyla 92 Mbps gördüm. 15m Bandridge kabloyla 50-80 Mbps arası alabiliyorum şimdi. Karşılaşan ve çözen varsa şunu da sorayım. Notebook'u uykudan her açtığımda kabloyu görmüyor. Bazen 5-6 kez çıkartıp takmam gerekiyor. Neden oluyor acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Gittim bir daha baktım modelini bulamadım modemin, hiçbiryerinde yazmıyor. Hızlı bir ROUTER alsak işe yarar mı ki? Edit: Çok can sıkıcı :/ kabloyu dışardan getirmek lazım bir de... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Router hızını altırıp azaltmaz ki sadece kopru gorevi gorur modemle cihaz arası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 işte onu umuyorum ben de, router'ı kablo ile modeme bağlayıp daha sağlıklı/hızlı wifi bağlantısı yapılabilir mi diye düşündüm. Şimdi kabaca ölçtüm modemle odada bilgisayarı koyduğum yeri 17m civarı mesafe var. 25m kablo ile gene hız kaybı yaşarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 24mb bağlantı var. wifi da aynı kablo da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 pascalnouman said: Router hızını altırıp azaltmaz ki sadece kopru gorevi gorur modemle cihaz arası Olay wi-fi'da patladigindan modem-router'i sadece modem olarak kullanip, router yerine de gigabit router koyarsan baya baya farkediyo =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 sostizm said: işte onu umuyorum ben de, router'ı kablo ile modeme bağlayıp daha sağlıklı/hızlı wifi bağlantısı yapılabilir mi diye düşündüm. Şimdi kabaca ölçtüm modemle odada bilgisayarı koyduğum yeri 17m civarı mesafe var. 25m kablo ile gene hız kaybı yaşarım. cat5 mi döşiycen ? direk fiber kablo çektir odana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quo-Vadis Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Bu Tilgin çok dandik bir marka, modem sadece 2.4 ghz destekliyor. Wirelessi de berbat. TT net hala onu mu veriyor ? Benim bir arkadaş tee 2013 te bile şikayetçi di bu tilginden. Uygun bir yere Acces point koy ondan kablo çek modeme. Veya telefon aç, gelsinler modemi değiştirsinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kzpmaza Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2015 tilgin ne dingil gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Verdikleri modemden kaynaklandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ablamın evinde benzer şekilde hızlı internet verdi ancak verdikleri modemle wi-fi'de yarısını bile alamazken ethernet kablosu üzerinden uçuyordu. 802.11 N veya bilgisayarında destekliyorsa mümkünse 802.11 AC'yi destekleyen kablosuz router almanı tavsiye ederim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Abi siz ciddi ciddi ethernet ile wi fi yi mi kiyasladiniz simdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 100mbit baglanti kullanan biri, ne olursa olsun o gigabitlik cat6 yi cekmek zorunda. Yoksa sorarlar adama meden 100mbit aliyorsun diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 guru bişey diycem benim için de geçerli mi? Ben fibere geçtim geçeli hep kasaya wireless çubuk taktım önde. Oradan bağlanıyorum ve 20mbit hız alıyorum. Ethernet takarsam ne değişir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Ben 50mbit icin bile wired kullaniyorum oyle diyim asdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 alla alla içime kurt düştü şimdi. Ofisten alayım 3-5 ethernet bağlayayım bakayım akşam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 dikkat et aşırı hızdan kaza yapma. filmler 2 snde falan iniyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Auril Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 alkollü kullanmayın bide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 100mb kullanmak istiyorsan kablo çekmek zorundasın. 25m kabloda da hız kaybı yaşamazsın. Bunun dışında tek işlemcili modemlerde bağlantı kuran aygıt sayısı arttıkça wireless performansı düşüyor. Ev kullanımı için yeni nesil çift işlemcili modellere yönelmek lazım. TTNET yada SOL un gidip bunları yakın zamanda dağıtacaklarını sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Simdi duzgun bir AC routerla cozum yolu bulunabilir. Ama baglanan aletlerdeki ac cozumu ne kadar etkili ona bakmak lazim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Esh said: Abi siz ciddi ciddi ethernet ile wi fi yi mi kiyasladiniz simdi? 80 mbit internetim var, gayet mutlu mesudum wifi ile. Ufaktan kanser olmus olabilirim ama wifi sikintisiz. Gecelik yedeklerimi bile wifi ustunden sliyorum, 900mbps, oh mis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2015 Ya itci birinin wi fi kullanmasini hazmedemem abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar