Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kablolu bağlantı wi-fi arasında hız farkı uçurumu

sostizm

Öne çıkan mesajlar

Uçurum derken ciddi UÇURUM VAR. Kıydım paraya 100Mbps fiber aldım. Laptopu modemin yanına götürüp kabloyla bağlayınca 90-95 görüyorum. Çalışma odamda 20-25 Modemin önüne antenden 4 parmak öteye koyunca 30-32 mbps hız alıyorum.

Gerçi bir sürü cihaz ile - digiturk seç izle tablet, telefon, eşimin bilgisayarı v.b.- abansam da wifi hızım 20'nin altına pek düşmüyor.

Biraz webden baktım sanki normal değil bu fark. Çalışma odasına kadar kablo mu çektirmek lazım, ne yapmak lazım?

Var mı benzer sorunlar yaşayan? yol yordam bilen?
Sosyal ağlarda paylaş

Same.

Ben modemle odamın arasında 2 duvar olduğu için gittim kablo aldım. Wi-fi'da 20Mbps'ı geçemiyordu. Yarım metrelik standart lan kablosuyla 92 Mbps gördüm. 15m Bandridge kabloyla 50-80 Mbps arası alabiliyorum şimdi.

Karşılaşan ve çözen varsa şunu da sorayım. Notebook'u uykudan her açtığımda kabloyu görmüyor. Bazen 5-6 kez çıkartıp takmam gerekiyor. Neden oluyor acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

sostizm said:

işte onu umuyorum ben de, router'ı kablo ile modeme bağlayıp daha sağlıklı/hızlı wifi bağlantısı yapılabilir mi diye düşündüm. Şimdi kabaca ölçtüm modemle odada bilgisayarı koyduğum yeri 17m civarı mesafe var. 25m kablo ile gene hız kaybı yaşarım.

cat5 mi döşiycen ?
direk fiber kablo çektir odana
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Verdikleri modemden kaynaklandığını rahatlıkla söyleyebilirim. Ablamın evinde benzer şekilde hızlı internet verdi ancak verdikleri modemle wi-fi'de yarısını bile alamazken ethernet kablosu üzerinden uçuyordu. 802.11 N veya bilgisayarında destekliyorsa mümkünse 802.11 AC'yi destekleyen kablosuz router almanı tavsiye ederim :)
Sosyal ağlarda paylaş

100mb kullanmak istiyorsan kablo çekmek zorundasın. 25m kabloda da hız kaybı yaşamazsın.

Bunun dışında tek işlemcili modemlerde bağlantı kuran aygıt sayısı arttıkça wireless performansı düşüyor. Ev kullanımı için yeni nesil çift işlemcili modellere yönelmek lazım. TTNET yada SOL un gidip bunları yakın zamanda dağıtacaklarını sanmıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...