Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kurban bayramı tatili

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arife günü yurtdışından misafirim geliyor.havaalnından sabahın köründe alıp çerkezköye fabrikaya götürüp gezdireceğim fabrikayı.sonra da akşam uçağına yetiştireceğim.
her durumda zaten evdeyiz.
5 tane yavru kedi var ve paticik bile yardım edemedi lan yavruları sahiplendirmeye.
neyse...dert derdi açtırıyor.
böyle işte.
Mesaj tarihi:
Sadece kamuya tatil evet. Anlamadığım tüm medya organlarının (yandaş karşıt fark etmeden) bunu "Bakanlar Kurulu kararı onayladı, tatil 9 gün oldu, buna göre kamu personeli 2.5 gün idari izinli sayılacak" diye şaşırtmalı vermesi. Herkese tatilmiş gibi lanse edip idari tatili satır arasında veriyorlar.

Hükümet de her zamanki gibi tutarsız. Senelerdir 1 günü zor verenler gitgide 1.5 gün, 2.5 gün vermeye başladılar. Oy alacağız diye bu kadar maymunluk yapmanın anlamı nedir bilmiyorum. Diğer yandan sen okulların açılışını bayram dönüşüne erteliyorsun, "turizm hareketlensin" diye tatil teklifi veriyorsun, ama sadece kamu personeline veriyorsun. Özel sektör mü daha çok turizm harcaması yapıyor, kamu personeli mi?

Ben zaten bağlamıştım da iki gün az düşecekti işte izinden, olmadı :p
Mesaj tarihi:
idari izin olması ülkedeki bozuk mantalitenin göstergesi ya. kamunun izinli olması fakat özelin olmaması kadar komik bir şey olamaz. olacaksa kamu çalışır, özel sektör izinli olur. bütün iş hayatının çarkları kamu üzerinden çalışıyor zaten. kamu çalışmıyorken özel sektörün faal olması baya komik. vizyonsuz herifler.

ha ben de birleştirdim bu arada, /care
Mesaj tarihi:
Bence haklı. Sırf AKP diye değil ama, o dönemin hükümeti kimse, hele 2+ dönem aynı mantalitede partiler hükümette kaldıysa bu hep böyle olmuştur.

bıngıldak'ın dediği de doğru. Devlet memurunun "yata yata rahat para kazanması" cahil Türk toplumunun genlerine yerleşmiş gayet normal bir olgu olduğundan böyle oluyor tabii. Binlerce özel sektör çalışıyor ama ortada ne SPK var, ne TCMB, ne Borsa, ne Maliye. Fikre bak.
Mesaj tarihi:
Zikko said:

kamu çalışanı = akp

özel sektör = para

Neyse ya seviye fena düşecek kaldırdım videoyu

Cevabım

Katılmıyorum ilk denkleme tamamen
Mesaj tarihi:
Red_Skull said:

özel sektör bizim çalışmıyoruz arife de tam gün oluyor bizde hep

İzninden düşmüyorlarsa insancıl şirketmiş, düşüyorlarsa standart.

Biz yazılımcıyız bir de, ne iç ne dış müşteriye bağlı olduğum bir sürü iş var elimde, yine de o yarım günü zorla tatil veriyorlar izinden düşüp. Bu sene başladı bu maymunluk. Sanki çorap fabrikası falanız da makinaları çalıştırmaya değmiyor yarım gün için, o yüzden toplu izin veriyorlar.
  • Yeni Oluştur...