patrickstar Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 selamlar, 31 ekimde evleniyorum, evimiz apartman dairesi aslında çok güvenlik sorunu olan bir yerde değil ama nişanlım bir güvenlik sistemi falan mı koysak dedi. kızın içi rahat etsin hemde belki caydırıcı olur diye bende şöyle bir baktım aklımdan geçen sistem aşağıdaki gibi. bu arada pronet, tepe güvenlik falan o tür firmalara baktım ama onlar aylık 90 lira gibi bir ücret istiyor o da çok geldi bana. bir tane bir panel, tuş takımı ve bir yada iki tane pir sensörü. uyarı için bir hat takıcam aylık 5 liraya sms atıcak izinsiz girişler için (aylık 500 tane oluyormuş). uzakta olduğum vakit içinde bir tane ip kamera ayarlayıp arkasına rasberyy pi koyup 1 haftalık kayıt yapacak şekilde ayarlıcam onu da uzaktan izlerim diye düşündüm en kötü. var mıdır sizin kendi buna benzer çözümleriniz? teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 siz evde yokken hırsız girer eşyalar gider diye mi korkuyor, yoksa evdeyken biri girer diye mi korkuyor? birincisi için en öncelikli güvenlik,özellikle yeni evli çiftler için evde takı, nakit vb. bulundurmamak. adam içeri girmiş sana sms gelmiş sen kameradan adamı görmüşün :) ne değişecek o saatten sonra :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
patrickstar Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 ilk önerine katılıyorum zaten en mantıklı çözüm bu, dediğim gibi bende çok geçerli bir önlem olmadığını biliyorum ama caydırıcılığı da yok değil. benim hedefim kısa vadede nişanlımın içini rahatlatmak, rahatlatırken de düzgün ama pahalı olmayan bir sistem kurmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 babanın evinde alarm mı vardı diye bi çıkış önce. sen bana mı güvenmiyorsun imasında bulun. gereksiz masraf çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 sahte alarmlar var, gerçekten alarm ihtiyacın yoksa, ışığı her şeyi aynı alarm gibi fakat sadece görüntü ve caydırıcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2015 patrickstar said: selamlar, 31 ekimde evleniyorum, evimiz apartman dairesi aslında çok güvenlik sorunu olan bir yerde değil ama nişanlım bir güvenlik sistemi falan mı koysak dedi. kızın içi rahat etsin hemde belki caydırıcı olur diye bende şöyle bir baktım aklımdan geçen sistem aşağıdaki gibi. bu arada pronet, tepe güvenlik falan o tür firmalara baktım ama onlar aylık 90 lira gibi bir ücret istiyor o da çok geldi bana. bir tane bir panel, tuş takımı ve bir yada iki tane pir sensörü. uyarı için bir hat takıcam aylık 5 liraya sms atıcak izinsiz girişler için (aylık 500 tane oluyormuş). uzakta olduğum vakit içinde bir tane ip kamera ayarlayıp arkasına rasberyy pi koyup 1 haftalık kayıt yapacak şekilde ayarlıcam onu da uzaktan izlerim diye düşündüm en kötü. var mıdır sizin kendi buna benzer çözümleriniz? teşekkürler. düşündüğün sistem uygun. sakın pronet,vs. gibi firmalara dünyanın parasını bayılma. bir de şunu mutlaka bil...HIRSIZIN GİREMEYECEĞİ EV YOKTUR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Hırsız girmesin diye alarm değil, düzgün çelik kapı ve kaliteli kilit takılır zaten. Alarm girerse ne olacağını değiştiriyor. Bir sana SMS gelmesi var, bir de güvenlik şirketi merkezinin bir dakika içerisinde polis yönlendirmesi var, aynı şey değil haliyle. Adamlar zaten maskeyle falan giriyor, iş işten geçtikten sonra kameran olsa ne olacak. Kazara maskesiz girseler ve polis kıçını kaldırıp teşhis etse bile malının geri gelme şansı olmadığı gibi sülalece, çetece öyle bir tehdit ediyorlar ki şikayetini bile geri çekiyor insanlar genelde. O yüzden öyle bir şey olursa ya giremeyecek, ya evde mal olmayacak, ya da suçüstü yaptırabileceğin bir sistemin olacak. Güvenlikli sitede 3. kat ve üzeri bir yerde oturuyorsanız, çelik kapınız da varsa caydırıcılık için sahteler yeterli tabii aslında, ötesi biraz paranoya oluyor. Site doğru düzgün duvarlı, telli, 4-5 kişilik güvenlik ekipli falan kabul edersek tabii. Etrafa bir metrelik duvar yapıp, önüne de bir plastik kulübe dikip adına "butik site" demek moda oldu bu ara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Karşı komşum sen olabilir misin? ;) Şöyle bir durum var; yeni ev taşıdım. Karşı komşum bekar bir adam. Neyse tanıştık ettik. Aradan 1 hafta geçti, adam kapısına pronet güvenlik kamerası koydurmuş. Dairelerimiz karşı karşıya. Adamın kamerasının bakış açısı asansör ve benim kapıma doğru. Yani benim kapımı da istemeden de olsa izliyor, kayıt altına alıyor. Bu yasak değil mi? Site yönetimine söylesem muhtemelen kaldırılması için veya kameranın bakış açısının değiştirilmesi için uyarırlar. Tamam ben bekarım ama evli olsam neden elin adamı benim karımın kapıdan giriş çıkışını gözetlesin.. Evime kim gelmiş, kim çıkmış görüyor. Kaçamak yapmak istesen adamın elinde delil var, şantaj yapar lan =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Adamla konuştun da kabul mü etmedi? Özel hayatın gizliliği kanunu gereği senin iznini almadan yapamaz öyle bir şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Eşim veya kız arkım olsa 1 saniye durmam. Şu an sorun teşkil etmiyor benle köpekleri izler anca da. Yanı mantık olarak yasak olması lazım. Pronet nasıl böyle bir şeye izin veriyor ki. Firmanın da suçu var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 ama birde soyle dusun es kaza sizin eve birsey olmasi ihtimalini de azaltiyor..belese kamerali guvenlik.. keza es kaza sitede vs kaliyor olsan guvenlikli zaten o dedigin bilgilerin kayit altina aliniyor olacakti..ustune para istemedigine dua et.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
stormeagle Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Güvenlikli bir sitede oturuyorum zaten ama direk kapına bakması farklı olay. Evet hırsız için falan da iyi olur ama hem site güvenliği var hem evde 2 köpek var sorun yok. Yani farklı açıdan bakınca da sonuçta eşin, kızın v.s o kapıdan girerken ayakkabısı için eğiliyor kalkıyor sağı solu açılıyor elbet. Neden komşum kayıt altına alsın ki. Ben mi çok bağnaz düşünüyorum bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 adamın kapını izlemesinde ne gibi bir sapıklık sezinledin anlamadım ya. eşin olsa ne olur olmasa ne olur. her yerde kayıt altındasın zaten. evinin kapısı en önemsiz yerlerden biri. ayrıca kapalı devre kayıt ediliyordur o. kimse ekrandan izlemiyor evinin kapısını. olay olursa kayıtlar açılıp izleniyor. yahu ayakkabıyı kapının önüne mı koyuyorsunuz köylü gibi? insan evde ayakkabısını giyer çıkartır. kapı açıkken niye etekle eğilip ayakkabısını çıkartsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 köpekler golden mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 bu arada harbiden ya ayakkabi icin egilirken insanin sagi solu ne kadar acilabilir ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 siz eve girerken ayakkabınızı mı çıkarıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KehKeh Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 kapıda soyunmaya başlıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 bingildak said: yahu ayakkabıyı kapının önüne mı koyuyorsunuz köylü gibi? insan evde ayakkabısını giyer çıkartır. kapı açıkken niye etekle eğilip ayakkabısını çıkartsın. o zaman köylü şehirliden daha temiz evin içinde ayakkabıyı giyip çıkartınca boşu boşuna eve pislik sokuyorsun, dışarıda çıkarttıktan sonra içeri almak varken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dana22 Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 2, 2015 bir de tabi o kameralar konuslandirilirken disaridakilerin yuzu gorunecek sekilde konulmaya gayret ediliyor mumkun oldugu kadar genis aci gorecek sekilde..yani tam dik kapinin onune asagi bakar sekilde koysa hirsizin kelinden baska birseyi cekmez.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 5, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2015 stormeagle said: Yani farklı açıdan bakınca da sonuçta eşin, kızın v.s o kapıdan girerken ayakkabısı için eğiliyor kalkıyor sağı solu açılıyor elbet. Neden komşum kayıt altına alsın ki. Ben mi çok bağnaz düşünüyorum bilemedim. ahahahah naptın abi ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar