Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 12, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2015 Turnuva başından beri böyle olacağı biliniyordu. Ömer ve Enes'li kadro bile tam tamına hazır ve sistem oturmuş değilken onların olmamasıyla bu takımın şansı zaten yoktu. Hedef belliydi. 3. bitirip, çapraz eşleşmeden gelen rakibi yenerek Olimpiyatlara katılmaktı. En başından beri hedef maçları belliydi. Ha sıkıntı biz İspanya maçında aktif dinlenme yapıp, hazırlık maçında oynayarak fark yedikten sonra İtalyanların gidip İspanya'yı yenmesiyle oldu. Orada işte planlar patladı. Sırbistan maçına ciddi ama panik halinde çıkınca da patladık. 4. olursak Fransa geleceği zaten en başından belliydi. Gerisi hayal olmuştu. Bugün de zaten maçın ilk kopma anından sonra daha da toparlanamadı bizimkiler ki zordu. Ergin Ataman elindeki kadroya göre yine başarılı oldu. Daha ne bekleniyor şu kadro ile anlamak güç... En azından turnuva başında ortaya koyduğu hedefi %75-80 oranında gerçekleştirdi. Burada hedeften saptıran işte İtalya galibiyeti oldu. Ha milletin şeyiyle gerdeğe girmek ayrı yetoluk ama yapacak bir şey yok... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Turnuva bizim için bittikten sonra rahat rahat eleştirelim arkadaşlar. Bu yüzden kusura bakma darkrider,katılmıyorum "eldeki kadro bu,bu kadro ile bu kadar" şeklindeki düşüncelerine. Öncelikle milli takımın başında olan adamın "ne yapayım,elimdeki kadro bu"deme lüksü yok. Milli takım sınırsız oyuncu havuzundan 12 tane MAÇTA OYNAYABİLECEK ADAM seçebileceği bir yer milli takım teknik direktörünün. Dün gece Enes Kanter ne tvitler atmış,yargılamış resmen milli takım yönetimini. Hayatımda ilk kez cemaatten birisi ile aynı fikirdeyim. Haklı çocuk. http://www.hurriyet.com.tr/spor/basketbol/30059876.asp "Milli takımı babasının malı,kendi spor okulu sanan efendiler,elinize yüzünüze bulaştırdınız" demiş. Çok haklı. Şu takım Enes ile pota altını karartabilirdi ve hücumda şutörlerin işini daha da kolaylaştırabilirdi. Tek bir oyuncunun ilavesi ile şu takım çok daha iyi iş yapabilirdi. Hiç takıma neden alınmadıklarını anlamadığım başka oyuncuları konuşmuyorum bile. Erg,n zaten Fransa maçına da mağlubiyeti kabul ederek çıktı. ilk 5 rotasyonlarından belli oldu bu. Diğer maçların aksine çok erken ve uzun süreli rotasyonlar yaptı. Durumu idare etti yani. Yazık oldu. Türk Milli takımının eline olimpiyatlarda mücadele etme şansı gelmişti. Sadece ilk 7 takım arasına girmemiz gerekiyordu olimpiyat play-off'u oynamak için ki play-off'ta Afrika'nın,Asya'nın gariban takımları ile oynayacaktık. Harcandı gitti şu şans. İspanya maçında ki laçkalık ve darkrider'ın dediği gibi elin şeyiyle gerderğe girme sevdasından oldu bu. Daha önce Fenerbahçe'nin antrenörünün aynı zamanda milli takımı yönetmesi nasıl yanlış ise Galatasaray'ın antrenörünün milli takımı yönetmesi de aynı derece de yanlış. Adam mı yok memlekette? Hadi Aydın Örs'ü, Çetin Yılmaz'ı unuttu bu federasyon,bu camia. Getirsinler Erman Kunter'i milli takımın başına. Başka bir takımla da ilişkisi olmasın,sadece milli takıma konsantre olsun. Eyyamcı bir yapısı da yok Erman Kunter'in,eminim alttan gelen yetenekleri tecrübeliler ile çok güzel harmanlayarak hepimizin gurur duyacağı ve akşamki Fransa ve benzeri takımları adam gibi oynayarak yenecek bir milli takım yaratacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Lutfen birisi bedensel ya da kafasal sakat olmayan birini yazabilir mi su gelseydi diye de biz de anlasak takımı kurarken nası bir hata yapmıs ergin. Enes Kanter'in acıklaması yine tam bir ergen acıklaması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Enes Kanter olayında Enes'in hiç mi suçu yok ? Öyle bi konuşuyorsunuz ki sanki Enes masum tüm suç federasyonda Enes sütten çıkmış ak kaşık . Ha bi şekilde gelse çok iyi olurdu o ayrı. Alınabilecek diğer oyuncular kimmiş söyleyin de biz de bilelim yazıp duruyorsunuz oyuncular diye kim var mesela ? Erman Kunter iyi de federasyonla arası bozuk diye biliyorum ben zor maalesef. Koç başarılıysa isterse Fenerin isterse GS nin koçu olsun milli takımda olmasında bi sakınca yok , Obra milli takımın başına geçse kim bi laf söyleyebilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 koskoca basketbol liginde türk oyuncu yok mu şimdi şu takımda oynayacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 bi yil kafasina gore gelmemis diger yil sakatim diye gelmemis sonra bu yil gorusmeye de gelmemis. Boyle adam jordan olsa alinmaz lan bu ne oyuncak mi. Adam olsaydi alirlardi bu yoklukta, cemaat vs olayi degil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hoccemama Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 KuddusiMavra said: Şu takım Enes ile pota altını karartabilirdi Enes'in defansı berbat. Utah yollanmasının en önemli sebebiydi bu durum. Milli takımda olsaydı sonuç farklı olmazdı. Bize iyi oyun kurucu ve şutör ve skorer 2 numara lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Silphatos said: bi yil kafasina gore gelmemis diger yil sakatim diye gelmemis sonra bu yil gorusmeye de gelmemis. Boyle adam jordan olsa alinmaz lan bu ne oyuncak mi. Adam olsaydi alirlardi bu yoklukta, cemaat vs olayi degil yok. Bu sefer güya federasyon ile konuştu ve aradaki sorunlar halloldu açıklaması yaptılar. Geçmiş hatalardan bağımsız bu durum. enes 'in savunması avrupa Şampiyonası 'na yeterdi. Neyse ya. Konu başka yere gidiyor. Olay enes olayı da değil 1. Milli takım koç için tam zamanlı iş olmalı. 2. Takımı kurarken eyyamcilik yapılmamalı. Örnek : Barış Hersek nedir abi? 3. Fatih Terim benzeri adamlardan Türk basketboluna fayda gelmez. 4. Gerçekten klüpler üstü bir adam gelmeli takımın başına. Her klübe eşit mesafede bir adam. Erman Kunter bu yüzden ilk aklıma gelen isim. Sorun falan hallolur ne ise federasyonla. Yeter ki istesinler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Enes'i Utah yollamadı. Aksine kontrat verdiği halde Enes ibnelik yapıp yarı yolda bırakarak erkenden ayrıldı. Sezon sonunu falan bile beklemedi. Enes'in savunma berbat olmasına rağmen üst sınıf bir hücumu var. Zaten NBA de onu halen tutan ve daha yukarıya taşıyacak özelliği de bu ki bu sezon üçlük atmaya bile başladı. Şut kullanan beş numara her zaman baş üstünde tutulur. Sınırsız hücum opsiyonu var adamda durdurulması cidden çok zor bir eleman eğer kafası yerinde olursa ki geçen sezon bunu gösterdi. Ha domine edici bir adam değil halen orası ayrı konuda kendini geliştir. Savunma zaafı içinde ligde oynayabileceği en iyi takıma takas oldu. Kimse ondan savunma beklemiyor falan 10 numara iş oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Cevap veremeyince olay baska yere gidiyor. Oyuncu ismi yazın. 3 gundur bu sorulup duruyor. Deki sunu cagıracakken bunu cagırdı eyyamcı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
guncel Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 milli takımı abartmaya kutsalllık yüklemeye de gerek yok ülkenin aynası sonuçta liginde, sokakğında ne varsa onu izliyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 KuddusiMavra said: Öncelikle milli takımın başında olan adamın "ne yapayım,elimdeki kadro bu"deme lüksü yok. Milli takım sınırsız oyuncu havuzundan 12 tane MAÇTA OYNAYABİLECEK ADAM seçebileceği bir yer milli takım teknik direktörünün. O sınırsız oyuncu havuzu kimmiş biraz bahsedelim? Sınırsız oyuncu havuzu yok. Aksine üst düzey turnuvada bizi taşıyabilecek bir oyuncu havuzu bile yok. Biz ülke olarak harika savunmacılar yetiştiriyoruz ama hücum opsiyonu olarak yıllardır berbat işler yapıyoruz. Ülkede bir tane keskin şutör çıkmıyor diye takıma Melih gibi bir yetersizi almak zorunda kalıyoruz. Ülkede dünya standartlarını geçtik, Avrupa standartlarında bir oyun kurucu yok diye 30 yaşında 1.78 boyunda savunma yapmayı beceremeyen adam devşirmek zorunda kalıyoruz. Sinan Güler'in yanına halen çok yönlü bir oyuncu koyamıyoruz. Rotasyonda halen Barış Hersek gibi standart adamlarla hedef maçlarına çıkıyoruz... Öyle sınırsız oyuncu havuzu falan yok. Çok üst potansiyellerimiz var fakat milli takımın kaliteli oyuncu havuzu birkaç jenerasyondur olmadığı kadar daraldı. Sakatları ve Enes'i çıkarınca eldeki en iyi kadro bu yani yapacak bir şey yok. Dışarıda kalıpta burada olmayı gerçekten hak eden başka bir adam varsa say bilelim abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sotto Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Basketbolun uzun yıllardır bir kültürü var. Ergin Ataman Aydın Örs Oktay Mahmudi bu adamlar Efes'in ilk yıllarında hep beraber değiller miydi. Çevre çok geniş değil aslında bu adamlar kaliteli adamlar. Ergin'in Fatih Terim benzetmesine anlam veremiyorum. Futbolda kalitesiz sürüyle adam dolu doğru ama basketbolda da FB-GS gibi klüplerin işin içine 90'lı yıllara nazaran girmesinden dolayı klüpleşme olayı tavana çıktı. Çok net hatırlarım herkesin Efes'i Ülker'i tuttuğu, FB-GS-BJK'nin adının anılmadığı basketbol yıllarını. Basketboldan gelen insanlar gerçekten eğitimli kaliteli insanlar. Futboldakiler leş zaten bunu tekrarlamaya gerek yok. Ama zaten acayip bir havuz da yok şu an. Enes'i ben şahsen sevmiyorum, cemaatçi olduğu için hiç sevmiyorum alınmamasını doğru buluyorum. Bugün Cenk Akyol gezi yüzünden alınmadı dersen kızarım, ama Enes gibi Mehtap TV'de Türkçe olimpiyatları sunan, saçma saçma twitler atan, yeri geldi mi milli takımı iplemeyen adamın burada yeri yok. Ha sahi bir Mehmet Okur vardı hatırlarsanız. Cemaatçi miydi değildi. Neden yıllarca milli takıma alınmadı? Tam hatırlamamakla beraber milli takıma rest çektiğini vs hatırlar gibiyim. Tanjevic değil miydi almayan. NBA'a gittik diye milli takımı iplemeyen adamların yeri yok. Bugün Parker, Gasol hala gelmiş milli takımda oynuyor. Türkiye'de 3-5 tane gerçekten kaliteli basket hocası var. Bunlar hemen hemen aynı yıllardan gelen insanlar. Bakıyorsun doksanlarda Efes'e aynı adamları görüyorsun. İşin içine klüpler girince yetoluklar başlıyor. Ergin Ataman'ı oyuncu kayırıyor diyip suçlamak aşırı saçma.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 KuddusiMavra said: 1. Milli takım koç için tam zamanlı iş olmalı. 2. Takımı kurarken eyyamcilik yapılmamalı. Örnek : Barış Hersek nedir abi? 3. Fatih Terim benzeri adamlardan Türk basketboluna fayda gelmez. 4. Gerçekten klüpler üstü bir adam gelmeli takımın başına. Her klübe eşit mesafede bir adam. Erman Kunter bu yüzden ilk aklıma gelen isim. Sorun falan hallolur ne ise federasyonla. Yeter ki istesinler. 1. Sebep :D ? 2. Eyyamcılık nerede ben göremedim , Barış Hersek de sonuçta kazma da olsa TBL de şampiyon olmuş takımın oyuncusu , Ersana yedek olacak başka bi 4 numara kim var ? ( 38 yaşında ki Kerem Gönlüm mü ? ) Sakatları falan çıkarınca Engin Atsür'den başka şu an için alınabilecek birisi gelmedi benim aklıma 3. Ergin Atamanı da Fatih Terim gibi hiç sevmem ama adamın antrenörlüğüne de laf edilmez şimdi , çok iyi koç 4. Keşke gelse , ama işte bu federasyonla zor o iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 madcow said: Cevap veremeyince olay baska yere gidiyor. Oyuncu ismi yazın. 3 gundur bu sorulup duruyor. Deki sunu cagıracakken bunu cagırdı eyyamcı. yani milli takım koçu 12 kişiyi seçip takıma alıyor ve bu kadrodan kenarda oturan 7 kişi ilk 5i destekleyemiyor. Sen de bunu savunuyorsun? Cevap veremeyecek bir şey yok. Konu enes oynasaydi, oynamasaydi ya gittiği için konu başka yere gidiyor dedim. Hee,3 sayı önde olan takımın rakip takıma faul yapmamasını savunduğun için seni eleştirdim ve sen hala o eleştiriyi hazmedemedin değil mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Sana 5 kis icevap vermis sebepleri ile. Ama aralarından benimkini secip daha onceki basarısız oldugun bir tartısmadan bana yuklenmeye calısmıssın. Adama eyyamcı diyorsun eyyamı kanıtla goster bunun yerine sunu aldı bu yuzden boyle oldu diye. Baska sorum yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sefacaNBA Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 şimdi ergin'den hırsımı çıkardım. ama liseli modunu kapatıp ciddi bir özet geçicem. sefacan bundan sonra böyle, görün analizleri şimdi: - ergin ataman kötü bir turnuva geçirdi denemez. çok iyi de değil ama eldeki kadroyla (ve oyuncu havuzuyla) ortalama bir performans çıkarttı. - bu takımın sırbistan, ispanya ve fransa'ya yenilmesi çok normal. şansımızın %10 olduğu maçlar. ancak hepsine 20+ yenilip, psikolojik olarak hazır görülmemek hocaya yazılır. bu maçların en azından birinde kafa kafaya kalabilirdi. almanya mesela hem sırbistan hem de ispanya'ya son topta kaybetti ki almanlar ile oynadığımız maçta 3 periyot adamları domine ettik ev sahibi avantajları olmasına rağmen. - bir post gördüm, kura bahane değil, en fazla çeyrek finale çıkardık diye de, abi mesele oydu zaten. kimse bu takımdan final beklemiyordu. 2 aydır takip eden de oyuncuların ve hocanın açıklamalarından hedefin çeyrek finale çıkıp olimpiyat elemeleri vizesi almak olduğunu görür. ama burada ergin'e enes'e yok ona buna melih'e kızdığımız kadar eurobasket kura sistemini ayarlayan mal heriflere sövmemiz lazım. açın bakın a, c ve d gruplarını. inanılmaz komik gruplar. hele bir d grubu var evlere şenlik. abi, turnuvanın 3 favorisinden 2'siyle aynı gruptaydık. üstüne ev sahibi almanya ve üstüne ilk 3 favori ve yunanistan'dan sonra 5.favori olarak yazılacak italya. kadro olarak turnuvanın en iyi 5 takımından 3'üyle aynı gruptaydık yani, üstüne de almanya vardı. son torbadan da izlanda gibi dirençli takım çıktı. bakmayın 0 çektiklerine, diğer gruplarda çıkmaya oynarlardı. - almanya zaten kötü top oynadı neyse de, italya'yı yenmek gerçekten başarılı ve sürpriz bir sonuçtur. burada bizi patlatan adi ispanyollar oldu. gidip italya'dan 105 sayı yiyip kaybedince olan bize oldu. ispanya maçında kassaydık bir şey değişmezdi, sanmıyorum. bence sırbistan'dan kötü takım olsalar da bizim sürpriz yapma ihtimalimiz olarak turnuvanın en ters takımı bize tempoları açısından. zaten üçlü averajda italya +5'te falan bitirdi. biz italya'yı 2 farkla yendiğimiz için, 10 sayıdan aşağı fark yememiz gerekirdi. öyle bir durumda da ispanya, italya maçını aynı enerjiyle oynar mıydı vs. vs... kısaca hesaplar çok inceydi ve bir şekilde 4.çıktık. - melih'in yerine keşke doğuş olsaydı dedik de melih de hazırlık maçlarında çok iyiydi. hani o performansla almasa (fb'de de iyi sezon geçirdi) bu sefer niye almadın derdik. doğruya doğru. sorun melih'te burada. - enes tartışması çok farazi. birincisi, pota altı en az sıkıntı yaşadığımız bölge oldu. semih kariyer topunu oynadı. biz asıl sıkıntıyı dış oyuncularda yaşadık ki burada alternatifimiz yok. ikincisi, gençleri oynatmadı lafına da gerek yok, furkan korkmaz izlanda'ya karşı bile bir şey yapamadı. çok normal, zamanı var. 2017'de de oynatmazsa o zaman sövülür. ama zaten mecbur oynatacak orada, seçeneği yok. üçüncüsü, enes olayına dair socrates dergide ergin ataman röportajını okudum. bizzat kendisi geçen yıl bahanesiz gelmeyip o tiviti attıktan sonra sineye çektiğini, oturup konuşmak istediğini söylüyor. enes istanbul'a falan geliyor off-season'da ama ergin ataman 3-4 kez menajeri aracılığıyla ulaşıp gel oturup konuşalım enes demesine rağmen enes geçiştiriyor, görüşmüyor. sonra twitter'dan kendi kendine bu sene milli takımdayım diyor. ergin de haliyle almıyor. kusura bakmayın, bu tam cemaat işi sinsi planlardan birisi işte. ver gazı sosyal medyadan, sonra ergin'in zaten almayacağını bil, üstünden tayyip'e geçirmek için propaganda yap. dördüncüsü ve sonuncusu, bu takım grupta galibiyetler alırken sesini çıkartmayan enes "ahh ahh ben olsaydım" diye tivit atıyor. olm, ben o takımda oynasam bundan sonra enes'in oynadığı takımda oynamam. ben orada kapasitem ölçüsünde kıçımı yırtıcam, ki ersan özellikle bu konuda devşirme de olsa hiçbir zaman milli takımdan kaçmamış biridir yoğun nba takvimine rağmen, bu enes 22-23 yaşında daha bunları yapacak. sonra ben onunla o takımda huzur içinde oynayacağım. adamın totosundan kan alırlar kamil. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 ben de bunu anlamıyorum. kadroyu ben mi seçtim birader yok kadro dardı yok kadro kötüydü. kendi seçti ergin bu kadroyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 nba'in en iyi hucum eden centerlarından biri var elimizde kadroya almıyoruz disipline edicez diye. sanki real madridiz anasını satiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
madcow Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 "Adam yok" cumlesinin neresi anlasılmıyor. Kac gundur niye soruyoruz hangi adam gelseydi ozaman diye? Turk takımlarının neredeyse sınırsız yabancı hakkı var. Ac bak fenerbahce efes gibi takımların kadrolarına 95- turk yok. Olanlar da zaten kadroda. Tamam da disipline etmek ile alakalı degilki bu durum. Adam "takım arkadasları" sahada kaybedince "ahahaha" yazan herif. Bu adamı getirsen daha kotu. Tabiki davranısları duzgun olmayan oyuncuyu almayacaksın. Kafasına gore gelip kafasına gore gelmeyen adam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KuddusiMavra Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 eğer sen bana seninle benzer soruları soran adamlar olduğu için kendini haklı sayıyorsan;seninle malum tartışmamızda senin düşünceni savunan tek kişinin sen olduğunu hatırlatırım. haksızlık diye bir şey varsa,haksız olan sensin ve hala hatanı savunuyorsun. son kez yazıyorum,dünyanın her liginde, her turnuvada son 20 saniyeye 3 sayı önde giren takım,eğer rakip hücumda ise iyi savunma yapar ve bitime birkaç saniye kala faul yapar. hala bunu tartışmaya devam ederek iyice komik duruma düşürüyorsun kendini. ergin ataman'ın en büyük eyyamcılığı hükümete yaltaklanmak için enes kanter'i takıma almamak.söyledim zaten.bu kendi dışında gelişen bir olaysa yani federasyon zorluyorsa o zaman da bıraksın milli takım koçluğunu. bir başka eyyamcılığı da 2009'dan beri milli takımda olan ama oyununa gram ekleyemeyen barış hersek'i bu takımda tutmasıdır.milli takım forması hak edene verilmeli. 1 numara için doğuş balbay(kadrodaydı,sakatlandı ama yerine aşağıdakiler çağrılabilirdi) barış ermiş şafak edge ibrahim yıldırım 4 numara için Ersan'a bizim ligden en iyi ve genç alternatif samet geyik olabilirdi. O olmazsa da ümit sonkol sonuç olarak şu yukarıdaki isimleri yazmama bile gerek yok. klüp takımı değil bu. milli takım. her durumda elinde Türkiye Ligi ve dünyanın her yerinde oynayan Türk oyunculardan oluşan bir havuz var. maç sırasında yararlanabileceği 12 oyuncuyu seçebilmesi gerekir milli takım koçunun. bunu yapamayan adama "ama bu kadro ile bu kadar" diyebilen arkadaşları da anlamıyorum. bu kadroyu kuran kendisi zaten. Milli Takım klüpler,ideolojiler,siyaset üstü olmalı. fetocu diye Enes'i takıma çağırmayıp geçmiş yıllardaki oyuncu kaprisini bahane etmek ne demek? bu takımda NBA'e giden oyuncuların yaptığı ilk kapris değil ki bu. Nasıl önceki yıllarda o oyuncular ile sorun hallolduysa Enes ile de hallettiler,bu konuda açıklama bile yaptılar. Ama anlaşılan araya Enes'in cemaati destekleyen tvitleri girdi ve bu sonuca varıldı. Turnuvanın başından beri adam İspanya'nın İtalya'yı yeneceği üzerine kurmuş planını. Böyle saçma sapan bir şey olur mu? Çıkaracaksın takımını ve gerçek oyununu oynatacaksın. Bir diğer eleştirilecek konu da Boby Dickson'ın millileştirilmesi.Savunmadaki aksamamızın bve dolayısıyla takımın ekstra yorulmasının en önemli nedeni Boby Dickson. Kartal Özmızrak'a bile daha fazla şans verseydi taa en baştan beri belki çok daha farklı şeyler olabilirdi. Şu takıma barış ermiş,şafak edge,ibrahim yıldırım'dan en az 1isini daha katarak boby dickson yerine Emir Preldzic'te ısrar edilmeliydi. BEN HER ŞEYİ BİLİRİM moduna girmiş Ergin Ataman. Fatih Terim'e bilerek ya da bilmeyerek benzetti işte kendisini. Şu takım adam gibi oynadığı İtalya ve Almanya maçlarını aldı. İspanya ve Sırbistan maçlarında mağlubiyeti kabul etti. Bizim yendiğimiz Almanya son anlarda kaybetti İspanya'ya karşı. Bizim yendiğimiz İtalya İspanya'yı yendi. Biz ise 27 sayı fark yedik İspanya'dan. Bu takımın kötü oynaması kadar koçun hatasını ispatlıyor. Olan bir olimpiyat şansının daha ellerimizden uçup gitmesi oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sefacaNBA Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 pırıl pırıl bir nesil geliyor ama. hido-memo-ibo'lu nesilden bu yana en iyisi. ama şu 2 sene oynamaları lazım bençte çürümeyip. oradan gelecek 3-4 genç (ki bunların liderleri ilk başta 2 yaş büyük olduğundan cedi olur, daha sonra da potansiyeline ulaşınca cedi'yi de geçecek olan furkan korkmaz) ve şu anki sinan, bobby, semih, ersan, ömer aşık çekirdeğini birleştirirsek ve enes de - hiç zannetmesem de- cemaat zart zurt olayını karıştırıp özrünü dileyip gelirse, şampiyonalarda yarı finalden önce elenmeyen bir takım olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sefacaNBA Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 çetin abi, bari basketbola karışma ya. ümit sonkol, ibrahim yıldırım diyorsun. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 serhat sakin ol la ergin ataman'ın babası gibi savunuyosun abi sadf. abi geçeceksin onları valla. başarılı yaptıktan sonra takımı kimse bakmaz aa bu adam böyle yaptı geldi diye. etooyu canlı izledim stadda. adam forvete kosamıyo normalde ortasahadan atak yaparken antalya. göbegi heriften önde kosuyo. ama adam gol attıgı sürece takım taşşağını yer etonun olay bu. başarı getirdikten sonra gerisi fasofiso. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2015 sanki çok basket izliyomuşsunuz gibi de hangi adam var falan demeyin bence. şurada basket ligini adam akıllı takip eden 5 kişi var yok. şampiyon olan karşıyakanın ilk 5'ini sayamazsınız turnuvadan turnuvaya gelip ahkam kesip gidiyosunuz türk basketbolu adına. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar