Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bıçak bileme aleti

alperozg

Öne çıkan mesajlar

ya o bileme aletleri aslında çok dandik,çentik çentik yapıyor bıcagı,bilediğini sanıyorsun ama zarar veriyorsun aslında

o V şekilli içine bıcagı soktugun aletleri hiç önermem

gidip profesyonel bi bileyciye ver,her semtte vardır,5 liraya 10 bıcak bileylettim geçen gün,gıcır gıcır yaptı adam saolsun

yok ben bu işte ciddiyim diyorsan ıslak bilet taşı al bitane,karbon fln,50-60 liraya,youtube'da tutoriallar var,1 saatte kullanmayı öğrenebilirsin

daha basic bir tip,MASAT al bitane,her kullanım öncesi ve sonrası masatla bıcaklarını,cok kolay,5 dakkada öğrenirsin kullanmayı,aldıgın yere sorarsın onlar gösterir olmadı,parmagına dikkat et

onun dısında,bıcaklarını MAKİNEDE YIKAMA

sabunlu sünger,durula,kurula,at dolaba

bunu yaparsan 10 kat daha uzun süre keskin kalır bıcak

hadi kolay gelsin.
Sosyal ağlarda paylaş

huun said:

bileycide de çok metal kaybediyor bıçak, ömrü çok daha kısalıyor. şef ya da kasap değilse jilet gibi bıçağa ihtiyaç olmadığından ben masat diyorum.

haklısın ama şu aletlere tercih ederim bileyciyi,bari düz bir yüzey yapıyor metal kaybetsede,bu aletler çentik çentik yapıyor bıcağı,ekmek bıcağı gibi,ama daha mikro bi ölçekte

o kadar çentiklenince bıcak tabiki daha kesin gibi geliyor ama aslında bıçağın agzına sıcmıs oluyorsun

masat tek başına keskinlik sağlamaya yetmez,ama keskinliği korumaya yardımcı olur

ucuz bıcak varsa-bileyci

wüstof fln güzel bıcak var ve kafaya takıyorsanız- taş alacaksınız,wet stone fln diye geçiyor bu taşlar,2 yüzlü olacak,bi tarafı ıslak bi tarafı kuru,onu kullanmayı öğreneceksiniz,zor değil ama dikkat ister
Sosyal ağlarda paylaş

alperozg said:

O dediğin alışveriş merkezleri raf ürünleri bıçaklardan da alma gafletinde bulundum hepsi çöp.

Aldığın bıçağa göre değişir. SCHAFER alırsan 2 ayda paslanır tabii de biraz paraya kıyıp (takım halinde 600-800 TL bandında en azından, 2000 değilse de) Zwilling, Wüsthof falan alıp bakımını doğru yaparsan yağ gibi kesiyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

bu taşta makinada bileyliyorum diyenler bıçağın içine ediyor aslında ama bıçak pahalı değilde farketmiyor yani.

elektrikli hedelerle, taşta bıçak bileylerseniz çok fazla malzeme gidiyor, bıçak bileylemek için talaşlı imalat gibi bişey yapmanıza gerek yok, whetstone, bu bileyleme kitleri (knife sharpening system diye arayın) falan gayet hızlı ve kolay şekilde bileyleyebiliyor, bıçağı eritmeden.

Bende bitane türkiyeden bıçak var büyük şef bıçağı ne zaman bişey denemek istesem bileylerken, alıp onunla oynuyorum.
VG-10 bıçağı bozsam üzülürüm.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de gittim zwilling bıçak aldım ister masat değin ister horn değin farketmez o çelik çubuk keskinliğin cilası için son kat. Kullandıkça uçlar bozuluyor dolayısıyla wetstones bulup 6 ayda bir elden geçirmek lazım.

zwilling in biley taşlarına baktım 300-400 tl istiyorlar başka da adam gibi bir şey bulamadım bulan bana da söylesin.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...