Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

detayli tatil planlama

xwhiplashx

Öne çıkan mesajlar

Azıcık viral gibi olsun. Tripadvisor,Egencia,Venere,Trivago,Hotels.com falan Expedia Inc'in şirketleri. Expedia'nında kurucusu Microsoft.

Expedia :
8 uçak biletine kadar en uygun fiyatları alırsın
(Örn: İstanbul- Londra - Londra'da 3 günlük bir otel - araba kiralama yapıp ordan Paris'e geçip aynı şeyleri yapabilirsin. Ayrı ayrı planlamana gerek yok. Planı şak yapıyorsun.)
Uçak+ Otel + Araba özelliği booking 'de yok. Sağlık sigortası yok. Ana hava yollarıyla Expedia ABD 'den ekip anlaşıp örneğin thy.com.tr 'den %4 daha uygun fiyatlar sunar. Amaç ABD-Japonya-Güney Kore veya GÜney Afrika'daki yoğun kullanıcı kitlesini çekmektir.

Uçak+ Otel alırsan Havayolu,Otel ve Expedia kendi hizmet bedellerinden kısar ve başka yerlerden manuel almaya kalktığında aradaki fark %25 gibi bir rakam olur.

ABD,Kanada,Meksika ve Uzakdoğu Online pazarının %70'ine kuruldular. Sevebi ise basit; booking.com parayı google'a gömer. Expedia şirket satın alır/akademi kurar. Booking Hollanda (PL), Expedia (Microsoft) ABD şirketi. Expedia terörizm,zehirlenme,adam kazıklama,suç oranı,taksilerin dolandırmasına kadar bir kaç takip mekanizması üzerinden işleme alıp misafiri takip eder. Konu ile ilgili bölgeleri kapatabilir. Zaten amacı bölgeleri geliştirmek.

Otelci iseniz Expedia'da istediğiniz pazarı kapatıp istediğiniz pazar ile çalışabilirsiniz. Örnek; Kaş'ta Ortadoğu pazarı ile çalışmak istemeyen bir otelci. O pazarı online da kapattırabilir. İskandinav,Fransa, İngiltere, Japonya ya ayrı ayrı indirimler girebilir. Bu da biraz daha uzman yönetimin harcı. Booking TR 'de çok iyi satar ama nereden gelirse gelir. Pazarlara ayrı fiyat bulunmaz.

Prim yapan örnekler mevcut tabii; Expedia Tunus'taki saldırılarda Expedia, misafirlerine şak uçak biletlerini (henüz almayanlar da dahil) anında göndermiştir.

Booking'de otele ödersin. Çeker parayı çekmez veya farklı bir tutar girer uğraştırır. Expedia ödemeli sistem basit ve rahat. Airbnb , Hostelworld, Hotels.com favorilerim arasında.

Bunun dışında sadece fiyat değil "otel patlar mı diye düşünün" ucuz alınacak diye patlamasın. O kadar kazma otel var sisteme adapte olamayan, kurumsal ilişkileri çok zayıf olan falan. Çatır çatır bi siteye fiyat vermiştir. Kapının önünde de kalabilirsiniz Türkiye'de olmayan birşey değil. Kendinizi güvence altına alabilecek kanallara yönelin.

Gittiğiniz ülkeye göre kanal değiştirmek en mantıklısı

-Reklamlar sonlandı-
Sosyal ağlarda paylaş

yalniz grouponada bakin mutlaka, ben gecen seyahatimde kalcagim otellere bakarken, grouponda sansimi denedim baktim ayni otel expedia da %30 pahali..

bunu solemeyi unutmusum expedia nin yetemedigi tek yer groupon sanirim, orasi exlusive oldugundan midir nedir bazen fiyatlar cok dusuk oluyor eger oteli tutturabilirseniz.

hayir bide expedia daki kadinla konustum yarim saat kadin oteli ozelliklerini fln anlatti, iste soyle guzel bole guzel fln diye, tmm ben size doncem diyip gidip groupondan almam pek yah$i olmadi dsfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...