Kaspar Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Fin said: Gelisiyor Karbon nanotup pillere bakcnt ve grapheneden güzel şeyler çıkacak hakkaten ilerde. Bu arada gelişim çok hızlı değil ama zamanla ihtiyacın da artmasıyla ilerki senelerde git gide farklı şeyler görecez. Araştırma boyutunda baya heyecan verici şeyler var da, ne kadarı endüstride yer bulacak noktaya gelir o belli olmaz. Teknik detayına girmeyen şöylemesine bi derleme var mesela: http://www.pocket-lint.com/news/130380-future-batteries-coming-soon-charge-in-seconds-last-months-and-power-over-the-air Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 reampage said: yav said: macbook air'in pili neden o kadar iyi peki laptoplar da eskiden hep 2-3 saat giderdi, bu 10 saat gidiyor mis darısı telefonların başına. x3c gerçi 30 saat götürüyor yoğun kullanımda. şarj aleti taşıyan bünyeye o bile ilaç gibi geldi şükreder oldum valla 10 saat olayını pek anlamadım ben hiç görmedim o kadar gittiğini valla adam gibi iş yapıyorsan oturup 3-4 saate bitiyor airin pili. Ben macbook pro ile 11 saati gordum web browsing falan yaparken, hatta deezer da acikti. Wordpressle ve office dokumanlariyla oynadim genelde. Ama bu aletlerde klavyenin alti full pil dolu, mainboard falan minnacik, o yuzden anladigim kadariyla apple`in olayi pil teknolojisi degil pil miktariyla alakali biraz da :) Ayrica tum isletim sistemini falan da enerjiyi en efektif kullancak sekilde ayarliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liberal Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Akhlaur said: Bazı şirketler pil teknolojilerini paylaşmıyor.Teslanın da var böyle pilleri.Normal elektrikli araçlarda gittiğinden çok daha uzun süre dayanıp daha çabuk şarj olabilen, ancak teknolojiyi paylaşmıyorlar.Sadece kendi araçlarında kullanmak için. http://www.teslamotors.com/blog/all-our-patent-are-belong-you verebileceğin tek kötü örnek tesla idi sen de onu verdin ahah. diğer şirketler açmıyor ama evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 ahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 KuddusiMavra said: gelişmiyor işte teşekkürler, çok aydınlatıcı oldu. aydınlık okumuş kadar aydınlandık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 temel sorun kimyasal tepkimelerde elektrik enerjisini depolayabilmekte. Isı enerjisi için bu çok çok kolay ve efektif (bkz. her türlü fosil yakıt). Ancak elektrik enerjisi veren o kadar verimli ve çeşitli kimyasal tepkime mevcut değil, olanlar bin dereden su getirilerek yapılan şeyler. Ya yeni malzemeler bulunup yüzey alanı vs. artırılmalı (nanotüpler gibi) ya da yepyeni bir yaklaşım geliştirilmeli (kimyasal-elektrik harici) yoksa çok az gelişme olarak ilerleyecek her şey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 http://www.donanimhaber.com/zamazingo/haberleri/Sarji-unutun-Nukleer-piller-geliyor.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 yav said: Drall said: Şu da çok komik geliyo bana ya. Kol nerede yapılıyo abi, el nerede bacak nerede yapılıyo? Bırak geç allaasen ya. Zaten bor da geleceğin yakıtı ama amerikalılar çıkarttırmıyo bize Hayatında parmağına diş ipi dolama, günde iki sefer beşer dakika fırçalama dişlerini, dil kazıyıcı kullanma. Sonra kök hücreyi bilerek geliştirmiyolar Bi ömür diş ipi, diş fırçası ve dil kazıyıcı kullansan yapacağın masraf birkaç implant parası bile etmez arkadaşın verdiği kötü örnek bir kenara, ilaç ve tıp teknolojileri sence piyasa hesaplarına göre şekillenmiyor mu? ya da en basitinden önleyici tıp'ın yerini tedavi edici tıpa bırakmış olması asılsız bir şehir efsanesi mi? bu zaten tıp konusunda kübayla amerikanın, ingiltereyle türkiyenin farkı. koruyucu hekimlik hizmetlerine harcanan para gerçek bir akılcılıkken tedavi edici tıbba harcanan para devletin parasını şahıslara aktarmak veya kötü sağlık politikasından başka bir şey değil. Tıpta Küba, İngiltere ve bir takım iskandinav ülkelerinden başka koruyucu hekimliğe ve birinci basamak sağlık hizmetlerine çok ciddi anlamda önem veren ülke yok denecek kadar az. Ama bu örnekler bile önleyici tıbbın yerini tedavi edici tıbba bırakmadığını, dünyada önleyici hekimliğin gittikçe yükseldiğini gösteren veriler şahsi fikrimce. Ama arkadaşın verdiği kötü örneği tıptan şöyle ayırmak lazım: Diş konusundaki koruyucu sağlık hizmetinin en büyük bölümü kişilere düşüyor. Diş fırçalamak, diş ipi yapmak ve dil kazıyıcı kullanmak, yani tamamen kişinin kendisinin yaptığı düzenli mekanik temizlik. gargara ve diş macunu bile işin lüks kısmı, oral bakımın da görece küçük bir kısmı. Ortada böylesi ucuz, basit ve kişiye bağlı bir yöntemle dişlerin tamamına yakınını ölene kadar korumak varken aslında dişim çürüse bile kök hücre nakliyle onyüzbintrilyor paraya yenisini yaptırabilirim ama çok uluslu şirketler bi liralık diş fırçası satılsın diye bunun gelişimine engel oluyor demek komiklikten başka bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 o dediği komik eyvallah da, temelinde yatan düşüncenin yanlış olduğunu hiç sanmıyorum. adam zaten ciddi yazmamış bile olabilir kökhücre diş olayını :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 o komiklik yapmak için demiş olsa bile toplumda bu algı var abi. her gün diş ipi yapacağıma total protez takarım diyen akrabalarımın sayısını tahmin bile edemezsin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 http://www.imdb.com/title/tt1825163/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2015 liberal said: Akhlaur said: Bazı şirketler pil teknolojilerini paylaşmıyor.Teslanın da var böyle pilleri.Normal elektrikli araçlarda gittiğinden çok daha uzun süre dayanıp daha çabuk şarj olabilen, ancak teknolojiyi paylaşmıyorlar.Sadece kendi araçlarında kullanmak için. http://www.teslamotors.com/blog/all-our-patent-are-belong-you verebileceğin tek kötü örnek tesla idi sen de onu verdin ahah. diğer şirketler açmıyor ama evet. Yok değil.Verdiğin linkteki yazıyı hangi teknolojileri içeriyor bilmiyorum, yada benim bildiklerim 2014 öncesine mi ait bilmiyorum ama tesla roadster da kullanılan battery lerin teknolojisini vermediğini biliyorum.Normal bir elektrikli aracın pilinden çok daha dayanıklı ve verimli pil üretmişlerdi ancak sadece kendi bünyelerinde tuttular bunu. Hatta şu anda tesla supercharger diye şarj etme istasyonları falan kuruyorlar.Bunlarda başta sadece tesla araçlarına ücretsiz doldurma olarak yapıldı, sonradan bmw ve audiydi galiba anlaşmayla projeye ortak edildi ücret karşılığı. Yani verdiğin linkte paylaştıkları teknoloji motor teknolojisi olabilir, tesla s modellerinin teknolojisi olabilir.Veya hepsi olabilir eğer benim bildiklerim eskiyse.Yani öyle hadi hep beraber yapalım değillerdi/değiller. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
h2s Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Şuan akıllı telefonlarda kullanılan piller lityum iyon piller.Neden li-ion? Çünkü lityum iyon demek hızlı şarj, hafiflik ve daha uzun ömür demek.Eskiden pilin tam bitmesi beklenip öyle şarja takılırdı şimdi hiç beklemeye gerek yok istediğiniz %'de şarja takabilirsiniz.Sen pili ne kadar geliştirirsen geliştir yıllar geçtikçe pili kullanma oranı doğru orantılı şekilde artar,artacaktırda.Büyüyen ekranlar, yeni çıkan uygulama ve oyunlar, arka planda açık olan, çalışan uygulamalar pil düşmanıdır.Ne kadar gelişirse gelişsin hiçbir zaman nokia 3310 gibi şarj 1 hafta gitmeyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2015 Anhora said: http://www.imdb.com/title/tt1825163/ (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hak_an Mesaj tarihi: Eylül 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 26, 2015 ben tamamen duygusal olduğunu düşünüyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar