Liebe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 kalkınma dersinden yarın vize var, hoca insani gelişme ve çevresel yozlaşma/kirlenme ile ilgili bir kısırdöngü istedi, resmen sıcaktan ve derse çalışmaktan şunu bi türlü oturup düşünemedim beynim zaten az çalışıyordu normalde sıcaklarda iyice dibe vurdum. şöyle 5-6 terimli bir kısır döngü yapsak hep beraber ne güzel olur, fikir falan paylaşsak. aklıma endüstride gelişme -> tarım alanlarının zayi olması -> kente göç-> falan böyle bir şeyler geliyor ama kuramıyorum bir türlü Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 30 yaşına gelip hayatta fail olmak > paticiğe ödev sormak > seneye dersi tekrar almak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Baglantiyi ekonomi uzerinden kur Ama bi yerden baslaman gerek, te kapitalin olusumuna kadar inebilirsin belki. Kapital birikimi->yatirim->endustriyel gelisme->isgucu ihtiyaci->endustrinin oldugu sehire goc->tarimin zarar gormesi->tarim uretiminin degersizlesmesi->sehire daha fazla goc->emek arzinin artmasi->emegin ucuzlamasi->modern kolelik->birkac jenerasyon kolelik->miras yoluyla kapital birikimi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 http://cdn2.holytaco.com/wp-content/uploads/images/2010/human%20centipede%20johny.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 https://karikaturistan.files.wordpress.com/2014/01/dunun_aynisi-yigit_ozgur.jpg?w=547 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Fin said: 30 yaşına gelip hayatta fail olmak > paticiğe ödev sormak > seneye dersi tekrar almak. 4 sene iş hayatı çok fail değil ya. ama fail olduğu konusunda haklısın. yine de azimliyim, 5 senedir uğramadığım okula aniden dönüp 11 dersten 10unu verdim, yılbaşında da mezunum kısmetse. bu da kendi çapımda başarısızlığın içide bi başarıdır, moralimi kimse bozamaz :) bi de daha 30 değil 27cik Esh said: Baglantiyi ekonomi uzerinden kur Ama bi yerden baslaman gerek, te kapitalin olusumuna kadar inebilirsin belki. Kapital birikimi->yatirim->endustriyel gelisme->isgucu ihtiyaci->endustrinin oldugu sehire goc->tarimin zarar gormesi->tarim uretiminin degersizlesmesi->sehire daha fazla goc->emek arzinin artmasi->emegin ucuzlamasi->modern kolelik->birkac jenerasyon kolelik->miras yoluyla kapital birikimi. abi o kadar derine inmemem lazım işte, mesela şöyle bir şey bekliyor hoca düşük verimlilik - düşük yatırım - yoksulluk - düşük gelir -düşük tasarruf - tekrar düşük verimlilik gibi. tabi ki ekonomi üzerinden hareket etmem lazım ama işte seninki gibi bişi çıkarabiliyorum, olmadı artık öyle kocaman bi kısır döngü yazıcam kağıda napayım :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 kalkınma ekonomisi deyince benim aklıma "az gelişmiş ülkeler fakir oldukları için fakirdirler" sözü geliyor, hani sermaye birikim mekanizmasını kuramazsan ne uzar ne kısalırsın ya al sana kısır düngü sermaye artıramadığın için techizat ve makine alamıyorsun katma değeri yüksek mal üretemiyorsun ve fakir kalıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 ekonomi bakanlıgını ara 5 yıllık planlarını iste hocaya ver profit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 ahahah nurkse'ün teorisi o , odun gibi bir adammış resmen çok güldüm ben onu okurken ya. kahvede okeye dönerken dur ya bi iktisadi teori yazayım demiş gibi sdfds bu arada bir kısır döngü yarattım gibi, artık olduğu kadar idare etsin hoca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2015 bilmez ki sorsun, bilse sorardı sormaz ki bilsin, sorsa bilirdi. atalarımızı dinle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 para parayı çeker yaz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 4s Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2015 4s daha güzel, 4s yaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar