Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Drall said: Bi de iç dış paraziti aşı şeklinde değil de içi hap dışı damla ya da toz şeklinde yapın derim. Yavruyken genelde kusuyorlarmış iç parazit hapını, bizimki de kusmuştu, mecbur onu da ense damlası olarak yapmıştı veteriner. Eşşek kadar da hap hakkaten, sarı pis insan antibiyotiği gibi de bir rengi var, daha kadın yuttururken gözüm tutmamıştı zaten :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Bi büyük hap on kiloluk kedi için, yavru kedide o hapı 4e bölüp vermek gerekiyo zaten. Bütününü verirsen ölmediğine şükret, sadece kussa iyi. Ki çok küçükse çeyrek bile fazla gelebilir haklısın Benim kedi beş kilo şu anda, yarım hap veriyorum verecek olduğumda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Valla bildiğin güm diye kocaman hapı soktu da belki "büyük hap" dediğinden değildir, raftan kedinin yaşına göre seçerek almıştı çünkü. Yine de kusabilir dedi ve kustu ama bizimki, o akşam da sarhoş gibi gezdi, hafiften zehirlendi herhalde. Bütün gece kontrol ede ede uyuduk, sabah düzelmişti neyse ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenn Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Bu parazit hapı veya ilacını eczaneden biz alsak versek olmaz mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Eczanede satılıyor mudur bilmiyorum, iğne olanından yapılmayacaksa olur tabii ki, birini ensesine damlatıyorsun birini de yutturuyorsun. Rızası olmadan yutturmak tablet hap için biraz sorun olabilir ama, ensesinden tutar ağzını açar yedirirsin ama boğazına kadar düzgün ittiremezsen onu çiğneyip kıracak, ağzının her yerine bulaşacak, bir kısmını tükürecek falan filan. Veterinerde güzel aparatı var onun, hem canını acıtmıyor hem gırtlağına kadar sokuyor pıt diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darestan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 veteriner zaten aynı parayı alıyor hemen hemen ücretsiz uygulamış oluyor, götür hayvanı bi veteriner görsün alışsın hem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 böyle şeyler mümkün olduğunca veterinere yaptırın, ilaç verip iç kanama ile hayvanı öldüren kişileri biliyorum. (dozu ayarsız kaçmış) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Doğru, hele insan evladı bir veteriner bulup biraz muhabbet kurarsan, sahiplenme şeklini anlatırsan genelde muayene vb. parası almayacak veya en azından kazıklamaya kalkmayacaktır. Cins kedi alanlara yaslıyorlar genelde acımadan, benim gibi :p Sokaktan hayvan kurtaranı seviyorlar ama hayırlı insan diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Ya bende dun kendisi sari.gozlerinin biri normal diğeri mavi bir yavru gordumde egilir egilmez kacti yawsak.yoksa alip goturecektim o derece sevimliydi hergele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Öyle sokakta denk getirip sahiplenme arzunuz varsa çantanızda kenarda köşede bir paket ıslak mama taşıyın :p Sert sokak şartlarından korkup öyle yabani olabiliyorlar tanışma anında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 ic dis parazitini acilen yaptirin. parazit hem onun icin hem insan icin su anda risk. normalde ilk aldiginizda hemen ic ve dis parazit yaptirip, ardindan 2-3 gun karantinada tutmaniz lazimdi. duzene girdigi zaman bir riski yok. ic paraziti enjeksiyon, dis paraziti tup olacak. henuz tablet icmek icin kucuk, direk kusar. dozajindan dolayi yapmiyor onu. karma asiyi da yilda bir yapilacak. (yarin karmaya gidiyor benimkisi, sorar kesinlestiririm) ayrica fiv (testin ardindan), ic parazit, dis parazit, kuduz (cok hayati degil ama bulunmasinda fayda var. komsunun cocugunu vs yi tirmalarsa, aile de hipokondriak psikopatsa ve kedinin karnesinde kuduz asisi yoksa acil biopsiye falan kalkisabilirler), karma. bunlar ilk tur asilari. (hepsi ayni anda degil, gene aman diyim) ondan sonra sadece duzenli ic-dis yapilacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2015 pire damlası sadece kedilerde pire görürsem kullanıyorum ben. yeşil frontline iyi baya. iç parazit için de aniprazol verdik en son ondan sonra daha da omadı hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2015 fenn said: Bu parazit hapı veya ilacını eczaneden biz alsak versek olmaz mı? sadece veterinerlerin satma yetkisi var. ama kediyi veterinere götürmek yerine ilaçları vetten alıp evde uygulama şansın var. dış parazit zaten ense damlası şeklinde çok yaygın. en çok kullanılan herhalde stronghold. iç parazit için de bayer firması profender diye bir ense damlası üretti. onu da alıp evde uygulayabilirsin. böylece kedi veterinere gitme stresi yaşamaz 2-3 ayda bir. bir de aynen aluriel'İn dediği gibi dış paraziti pirelenmedikçe kullanmıyorum. pirelenmesi de ancak eve dışarıdan bir kedi gelip bizimkiyle haşır neşir olursa oluyor. piresi yokken durduk yere zehir dökmüyorum benimkinin üstüne. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 merhaba, dahiliye uzmani veterinere sordum bazi konulari. yanitlari soyle: 1- karma asinin kuzey amerika standardi uc senede birdir. ancak ulkemizde yilda bir olmak zorunda. bu ev kedisi icin de boyle sokak kedisi icin de. aksi durumda kedinizi riske atarsiniz. burada kuzey amerika ile ayni kosullari saglayamiyiruz dedi.sokak hayvanimiz da cok. ayakkabinizla bile iceriye rahatca bir seyler tasiyabilirsiniz dedi.yilda bir mutlaka yaptirin dedi. 2-kuduz sokak kedisi ve sokaga cikan kedi icin yilda bir oneriyor. turkiye de durum bu sayede kontrol altinda dedi. ancak ev kedisine uc yilda bir uygundur, koruyuculugu uzun dedi. ancak tirmalama vb hukuki ihtilafli durumlarda karnede guncel kuduz asisi gorulmezse yasal sorun olusabilir dedi. 3- ic parazit hap verilebilir ancak bazi cesitleri kediler icin toksindir, kafaniza gore vet e sormadan vermeyin dedi. ayrica kedi hapi kustu mu kusmadi mi takibi zor oldugundan, bir koseye kusar farketmeyebilirsiniz, enjeksiyon tercih ediyor. , cusse ve yasi goz onune alarak kendisi hap vermeye de karar veriebiliyor. enjeksiyon yakiyor vs bir sey acikladi ama kacirdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 ic dis i da bekletmeyin dedi. pirelenmesini beklemeyin yani. donguyu kiramazsiniz ve arada yapilanlar bosa gider dedi. dis parazitte amac sadece pire kovmak degilmis. ic ve dis koordine bir tedaviymis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 fiv ve losemi vurdurmamazlik etmeyin dedi. ancak ikisinin de testi yapilmali. ozellikle test yapmadan losemi vurulup pozitif oldugu icin olen kedi olaylari ulkemizin talihsizligidir dedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Evet fiv ve felv'yi kontrol ettirmeden vurdurmayın hakkaten. Çünkü aşıdan sonra pozitif çıkıyo test hasta olsa da olmasa da. Bi de kuzey amerikadaki şartları burda sağlayamama olayını anlamadım. Vücuttaki antikor titresi üç yıl boyunca yeterli düzeydeyse amerikada da yeterlidir burda da, sonuçta hastalıktan korur. Mantıklı bir dayanağı yok gibi geldi bana o önerme. Seneye mezun olup da elime para geçince zaten her sene ya da birkaç senede bir antikor titresi baktırıcam kuduz ve karma aşı için, koruyuculuğu devam ettiği sürece yaptırmıcam aşı gereksiz yere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Drall said: Vücuttaki antikor titresi üç yıl boyunca yeterli düzeydeyse amerikada da yeterlidir burda da, sonuçta hastalıktan korur. israrla yilda bir olacak dedi. hizimi alamadim, esi olan dogum uzmani vete ayrica tekrar sordum o da yilda bir dedi. hizimi gene alamadim dahiliye docenti vete sordum o da yilda bir dedi. eh, artik diyecek bir seyim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Abi ben nedenini merak ediyorum, tıbbi mekanizmasını. şahsi merak mı dersin, bilimsel bakış mı dersin. Ne dersin senin bileceğin iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 25, 2015 sorarim gene. vardir kesin yayinlanmis bir paperi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Namessar said: karma asinin kuzey amerika standardi uc senede birdir. ancak ulkemizde yilda bir olmak zorunda. bu ev kedisi icin de boyle sokak kedisi icin de. aksi durumda kedinizi riske atarsiniz. burada kuzey amerika ile ayni kosullari saglayamiyiruz dedi. Gayet net açıklamış abi bence, ülkemiz kedi için bile pis demek ki yani. Kuzey Amerika ile iklimimiz de oldukça farklı, daha farklı bakteri/mikroplar bulunuyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 drall in dedigi baska. antikor seviyesi uc yil boyunca belli bir seviyenin uzerinde ise amerika turkiye farketmez. iki yerde de bir sey kapamaz diyor. uzman vet, kuduz da kendi dedi zaten aslinda koruyuculugu uzun diye. ancak karma da oyle bir soylemi olmadi. antikor esigi bizde ilk yil seviyesinde tutulmakmisteniyor olabilir bir sebepten. bir sonraki gidiste sorar ogrenirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Drall Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 26, 2015 Merak ettim ben de niye olduğunu. Acaba antikor titresi amerikada belirlenen alt sınıra yaklaştığında trde hasta kediler mi bildirilmiş. Ya da antikor titresi çalışmaları hiç yapılmış mı trde onu bile merak ediyorum sdf Neyse bunları burdan konuşmayalım, şüphesiz ki fazla kişinin ilgisini çeken konular değildir, adamın da topiğini kirletmeyelim hem tontiş kedisi olmuş hazır :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar