Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Godfather

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Minik bir farkla 1 diyorum. O da Marlon Brando faktörü. Ama 2. filmde gençliğini De Niro o kadar güzel oynamış ki, ona da şapka çıkarmadan olmaz. İlk olarka liseye giderken TRT'de dublajlı haliyle tanışmıştım Baba ile, sanırım 2001'di. Sonra seriye aşık olup 50 kere falan izlemişimdir. Devam filmi orijinali kadar iyi olan bir bu seriyi sayarım zaten, bir de Terminator 2 ve Dark Knight'ı.
Sosyal ağlarda paylaş

3 için en iyisiydi diyen çıkacağını sanmıyorum ama 3 kötü filmdi algısı da oluşmasın izlemeyen için.

1 ve 2 o kadar iyi ki, 3 sönük kalıyor yanlarında, hepsi bu. Yoksa kendi başına gayet taş gibi film.

En büyük sorunu Coppola ve Puzo senaryoyu yazmak için 6 ay rica ederken Paramount Pictures'ın sadece 6 hafta müddet tanımış olması, finansal krizin eşiğine gelen stüdyonun zorlamasıyla çekilen bir film zaten, buna rağmen iyi iş çıkardılar yine. Tabi Al Pacino'nun aldığı astronomik ücrete rest çekerek kadrodan çıkan Robert DUvall yüzünden senaryodan kesilmek zorunda kalınan Tom Hagen karakteri faktörü de filmin potansiyel ihtişamından alıp götürüyor, bir şeyler eksik kalıyor.

7 Oscar'da aday olup sıfır çektiğini de belirtelim. En iyi müzikte kazanamayınca Coppola'nın babasının (soundtrack ona ait Nino Rota aksine) üzüntüden kalp krizi geçirip hayatını kaybettiği de gerçek bir hikaye.

http://www.youtube.com/watch?v=g5WnlFVuY1k

Şu güzelliği es geçen Akademi'nin ben.....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...