Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

turkiyenin ve ulkemiz insaninin guzel taraflari [without sarcasm]


chrome

Öne çıkan mesajlar

Esh said:

Bizim yogurttan bi kac kat daha iyi abi sivi yogurt.

Burada ne koyuyolar icine bilmiyorum. Inek sutunden o kati yogurdum cikmasi imkansiz.

Ote yandan koyun yogurdu da tas gibi oluyo acayip lezzetli pislik bisi. Ezinede yemistim o tadi unutamiyorum.


bingildak said:

türkler amerikada greek yoghurt altında piyasaya sürdüler bizim alışıla geldik yoğurtu. çok hızlı genişletiyorlar, baya tuttu amerikada. avrupaya gelir 1-2 yıla. tr'deki yoğurtun aynısı adı greek yoghurt işte.

http://www.chobani.com/

çobani


Hic mi sutcuden sut alip yogurt yapmadin lan kara cahil.

Yogurdun kivami ne kadar suzdurdugun ile alakali tamamen. Yogurdu yapinca, seklini bozmadan, karistirmadan 2 gun boyunca aliyosun suyunu ustunden azar azar, oluyo sana das gibi yogurt.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

türkler amerikada greek yoghurt altında piyasaya sürdüler bizim alışıla geldik yoğurtu. çok hızlı genişletiyorlar, baya tuttu amerikada. avrupaya gelir 1-2 yıla. tr'deki yoğurtun aynısı adı greek yoghurt işte.

http://www.chobani.com/

çobani


Bunun da sebebi gavurun zaten onu greek yogurt diye bilmesinden diye tahmin ediyorum zira burda da greek yogurt diye iteklenenlenenlerin bi kismi Turk markali sdf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madem konusu acıldı söylemek istiyorum

marketten alabileceğiniz EN İYİ marka yogurt,tartışmasız ateşoğlu
doğal maya kullanan başka marka bilmiyorum

"ya ama bak x markanınkinin tadı fln cogüzel" demeyin,çünkü gerçek yogurt kültür değil doğal mayayla yapılandır,tadı nası olursa olsun,ayrıca ateşoglunun yogurdunun tadı böyle ekşi ekşi,tam olması gerektiği gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Esh said:

Bizim yogurttan bi kac kat daha iyi abi sivi yogurt.

Burada ne koyuyolar icine bilmiyorum. Inek sutunden o kati yogurdum cikmasi imkansiz.

Ote yandan koyun yogurdu da tas gibi oluyo acayip lezzetli pislik bisi. Ezinede yemistim o tadi unutamiyorum.


bingildak said:

türkler amerikada greek yoghurt altında piyasaya sürdüler bizim alışıla geldik yoğurtu. çok hızlı genişletiyorlar, baya tuttu amerikada. avrupaya gelir 1-2 yıla. tr'deki yoğurtun aynısı adı greek yoghurt işte.

http://www.chobani.com/

çobani


Hic mi sutcuden sut alip yogurt yapmadin lan kara cahil.

Yogurdun kivami ne kadar suzdurdugun ile alakali tamamen. Yogurdu yapinca, seklini bozmadan, karistirmadan 2 gun boyunca aliyosun suyunu ustunden azar azar, oluyo sana das gibi yogurt.


süzme yoğurt oluyor o, default hali sıvı işte genel olarak yapılan yenen evde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Abi gecen ay 3 kere fln et cikarip kedu kopege verdim aksam yemegi unuttum diye. Köyden süt getirt yoğurt yap diyen var =). Organik konusu duruma ürüne gore degisiyor. On yargili olmamak gerek, arastirmak gerek. Pahalı olmasının karsiligini veren var vermeyen var.


vardır elbet de geneli o halde işte, zamanın varsa her şeyi kendin yapman en güzeli tabi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi o kadar usenilecek bir sey yok. Ben is donusu aliyorum. Kurtkoy orhanli taraflarindan. Taptaze gunluk sut. Eve gidince koy tencereye kaynat. Kaynayinca al kaymagini kahvaltida balla ye. Sute bas mayayi hazirla sar battaniyeye gunes vurmayan bir yere koy. Ne kadar eksi istiyorsan o kadar beklet
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunu yazarken fark ettim. türk erkeği annesiyle evlenmek ister gibi bir deyiş vardı. kız arkadaşımla babam alışkanlıklar olarak birbirine çok benziyor lan. ben de babamla mı evlenmek istiyorum acaba.

let the nightmares begin.

https://fortsmut.files.wordpress.com/2014/04/20140419-091941.jpg?w=604
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

said:
,,,


süzme yoğurt oluyor o, default hali sıvı işte genel olarak yapılan yenen evde


Hah bi cahil daha.

Hayir, suzme yogurdu keseye koyup yine bi kac gun suzduruyosun. Suzme yogurt yapmak ile yeni yapilmis yogurdun suyunu almak bambaska seyler.

Istedigin kivama gelene kadar yogurdu mayaladigin kabin ustunden yavas yavas aliyosun suyu. Tercihine gore corba gibi ya da gayet kati yogurt yiyosun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hic mi sutcuden sut alip yogurt yapmadin lan kara cahil.

Yogurdun kivami ne kadar suzdurdugun ile alakali tamamen. Yogurdu yapinca, seklini bozmadan, karistirmadan 2 gun boyunca aliyosun suyunu ustunden azar azar, oluyo sana das gibi yogurt.

----


ne kadar süzdüğünle alakalı yazmış gelmiş süzme mi dedik diye atarlanıyor ya ....

hayır yavaş yavaş suyunu alınca da süzüyorsun zaten sdfg diyorum default elleşilmemiş ev yoğurdu sıvı olur işte niye inatlaşıyon
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hirbo babandir diye baslayayim.

Yogurdu kabin icinde mayalarsin, kalibini bozmadan alirsin suyu kivamini ayarlamak icin.

Suzme yogurt yaparken kabi alip boca edersin kesenin icine, asarsin bi yere. iki gun damlar sip sip.

Senelerce mandradan 2 gunde bir sut almisligim, kaynatip yogurt yapmisligim var. Haliyle atip tutmayin, uzerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...