Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Wolfteam AllStar'ın Ünlüleri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
omurga belli köylü, geri vites mi yaptım ne omurgası ne diyon olm ya sdfjsd

of tamam harbi yazmıcam mantıklı bi argüman falan versen falan dicem de gereksiz beklentiler
Mesaj tarihi:
bi de title'a baksaydim keske diyor ilk attigi mesajda sus lan koylu diyen adam. bana ilk okul 8 bebesi diyen adamin kufur edip sonra gozu yemeyip mesaj editleyen adam olmasi da ayri komik tabi
Mesaj tarihi:
public title verilmiş kullanmamda bi mahsuru yok bence. sen ama sanki hala bağlantım varmış yaranmaya çalışıyomuşum gibi yalaka falan bişeyler saçmalamışın. türkiyede bile yaşamıyorum ben dsf
Mesaj tarihi:
razzRaziel said:

sanırım türkiyede ilk defa ünlülerle bir oyun reklamı yapılıyor. ama onun da wolfteam olması tr'yi özetlemiş.

gözünü seveyim ünlüler dediğin yani sdfds

televizyonun şebekleri. bi ajdar eksik.
Mesaj tarihi:
Killer said:

title'a baksaydım keşke dsf

bunu diyorsun ama ilk mesajında sus lan köylü deyip küfür edip editleyen sensin. kıvır kıvırsın masallah

Killer said:

editlediğim kelime amk'dı,

kimin liseli olduğu da belli bundan, kasmaya gerek yok fazla
Mesaj tarihi:
sonuç olarak wolf tim oynayan adamla aynı masaya bile oturmam. oyun sahiplerine para kazandırıyor olabilir. adamların kişisel başarısıdır o. eminim kendileri de evde bf4 oynayıp bu mallar wolftimden ne anlıyor lan diye viskilerini yudumluyorlardır.
Mesaj tarihi:
Aluriel said:

Killer said:

title'a baksaydım keşke dsf

bunu diyorsun ama ilk mesajında sus lan köylü deyip küfür edip editleyen sensin. kıvır kıvırsın masallah

Killer said:

editlediğim kelime amk'dı,

kimin liseli olduğu da belli bundan, kasmaya gerek yok fazla

aynen kasma. yalaka diyen başka bi köylüydü çünkü =)
Mesaj tarihi:
Şöyle bir özet geçeyim, konu bambaşka yerlere gidiyor amaçsızca. Bir kere dünyada tutan F2P oyunlara bakmak lazım gerçekten ilgilenen var ise, neden tuttuğuna falan. Yoksa çine git, oyunu yaptır gel ortaya atsan tutar diye bir mantık yok. Öyle olsa her Türkiye'ye getirilen F2P oyun tutardı. Joygame Wolfteam'in yanında getirdiği 3 4 oyunu kapatmış durumda, oyuncular sevmediği, oynamak istemediği için. Keşke bir oyunu tutturmak bu kadar kolay olsaydı.

Diğer konu Wolfteam neden bu kadar tercih edildi. 2007 2008 yapımı bir oyun, bugün Anadolu'daki internet kafelerin çoğundaki sistemler ortalama, bazıları CoD ve türevlerini dahi çalıştıramaz durumda. En rahat oynatılabilir oyunları koyuyorlar sistemlerine. Wolfteam'de bu sebeple kafeler tarafından tercih ediliyor. Tabii ki Witcher 3'ü oynatacak kalitede donanıma sahip olanlar da var, GO'da oynatıyorlar Dota2'de, Wolfteam'de.

Wolfteam'in Türkiye'ye gelişi, 10 12 senelik CS'nin LAN partilerde ve kafelerde oynanışından sonra. Ülkeye ilk giriş yapan Türkçe FPS olması ve kurt adamları kullanıyor olması, FPS ve TPS'i bir arada sunuyor olması önemli artıları. 6 senedir oyuncuya ulaşma yöntemlerimiz de önemli diye düşünüyorum. Lokalize içerikler, Türkçe haritalar, Türk karakterler, silahlar vs oyuncuların oyunda görmek istediği içerikler.

Şimdi bu forumda, ingilizce konuşamadığından kelimeleri yanlış telaffuz eden insanlarla dalga geçen bir kitle mevcut. "Hohahaa Wolfteam'i Volftim, Volftaym diye okuyo öküzler" gibi bir kafanız var. Kalkıp yabancı dildeki oyunları tercih etmeyip Türkçe oyun oynamak isteyen insanlar vardı zamanında. Şimdi değişmiş olabilir, insanlar artık birbirlerinden nefret eder hale geldi bu ülkede. Ama eskiden oyunda sorun yaşadığında ingilizce maili oyun yönetimine atamadığı için hesapları kapanan/kaptırılar insanlar vardı. Şimdi birerbir Türkçe konuştuğun biriyle sorununu çözme durumu mevcut. Bu da Türkiye'ye ilk giren oyun olmakla ilgili bir durum.

Bir çok nedeni var Wolfteam'in böyle olmasının, arkadaşın, eşin dostun, abin zamanında bu oyunu oynadığında, gittiğin kafede bu oyunu gördüğünde merak edip oynuyor insanlar. Bu evinde her daim Amigası, Commodore'u, hatta öncesinde Atari 2600'leri olan, sonrasında Pentium 100'lere geçip hayatına devam eden kitle için geçerli bir durum değil. Evinde hiç bilgisayarı olmayıp ataricilerde jeton harcıyan çocuklar büyüdüklerinde internet kafelerde Wolfteam'i gördüler ve oynadılar. Onlrın çevresi de aynı şekilde bu oyunu oynamaya devam etti, abileri bırakmış da olsa, "oo wolftim ne lan biz dotacıyık, velet oyunu, bebe oyunu bu" kafasına erişmiş de olsalar, Wolfteam her sene alttan gelen çocukların, kardeşlerin oyunu oldu. Bazı abiler oyundaki durumlarından keyif aldıkları, ekonomik özgürlüklerini kazandıkları için daha iyi hissettikleri için gitmediler. Böylede 13 14 yaşından 45 50 yaşına kadar geniş bir kitle Wolfteam'i oynar oldu.

Bu forumda oturup "eaaçç bir kuka kola" diye dalga geçtiğimiz başlıklar da var, kurtlar vadisini yerden yere vurduğumuz başlıklar da. Shield seyreden, Groot diye dolaşan bir kitlenin oynamak istemediği bir oyun tabii ki olacaktır, ama sizin celebrity kavramınız Robert Downey Jr, Emma Stone, Denzel Washington'dır, bazılarının Recai Şaşmaz, Şahan Gökbakar, Cem Yılmaz'dır. Burada her sene değişen eğitim sistemini, hep fakir tutulan asgari ücretlileri, Türk sanat müziğinin cılkını çıkaran arabeski ve benzeri ülkenin neden bu kültür erozyonuna zorlandığı ile ilgili oturup konuşabiliriz. Hatta sanat toplum için midir sanat için midir diye de tartışabiliriz. Bence sanat içindir, Wolfteam'de iş yaparken de her iki kulvarda da gitmeye çalışıyoruz, bazı reklamlar toplum için olurken bazıları sanat için oluyor gözümüzde. Tabii ki popüler kültürü takip edeceğiz, tabii ki oyuncuya ulaşmak için incisözlük kafasında capsler de yapacağız, çünkü insanlar bizim göstermek istediğimiz yolda değil kendi keyif aldıkları, eğlendikleri yolda ilerliyorlar. Onları yakalamak için, beraber yürümek için de, keyif aldıkları şeyleri Wolfteam ile birleştirmeye çalışıyoruz. Vay efendim "cicişler eskorttur, 5000tlye 24 saat geçirilir, kitle bu" lu forumda Apple'den çıkan video ve fotoların olduğu site açıldı ve sayfalarca yazıldı, Avril Lavigne'nin donu, başkasının pozisyonu konuşuldu. Sonuçta sizin için de o kültürdeki insanlar için de bu tür içerikler ilgi çekiyor. Aynaya bakmadan konuştuğunuz için bazı durumlarda, ezmek istediğiniz için insanları, bu şekilde davranıyorsunuz. Yurt dışındaki bir kızın çıplak fotoğrafları ile yurt içindeki bir kadının fotoğrafları arasında fark yok ki. Neden Cicişleri beğenen, onları görmek isteyenleri ezmek istiyorsunuz? Aslında kültür farklarını yok etsek aynı insansınız. Temelde birleştiğimiz yer burası oluyor. Siz a yolundan bu insanlar b yolundan gidiyor, vardığınız yer de aynı. Güneş gözlüğü takıyorsunuz diye farklı görseniz de aynı yere bakıyorsunuz.

100TL'ye gelecek olursak, oyuncular Wolfteam'deki eşyaları kiralıyor, 1 7 ve 30 günlük sürelerde. Karakter, silah, zırhlar bu şekilde alındığı için ayda 100 TL'ye kendi hesaplarında 25 farklı oyun karakterini (altın ve xp kazancına, animasyonuna ve zırhına göre değişkenlik gösterir.) 1000'e yakın silah çeşidini ve farklı türde, "skinde" karakter zırhlarını alabiliyorlar. Ortalama bir oyuncunun da oyunda aylık harcama yaptığı birim başı maliyet bu civarlara denk geliyor. GW2'de kristal almak, GTA5'e 180 tl verip DLC'lerini satın almak, 350 400 TL'ye collectors edition almak, üstüne tshirtünü, figürünü edinmek gibi bir kafanın F2P'ye dönüşen şekli oyun içindeki karakterini, daha iyi daha güçlü hale getirmek. Yine aslında aynı yere bakılıyor ama farklı gözlükler kullanıldığı için arada dağlar kadar fark varmış gibi hissediliyor.
Mesaj tarihi:
yekeyeke said:

100TL'ye gelecek olursak, oyuncular Wolfteam'deki eşyaları kiralıyor, 1 7 ve 30 günlük sürelerde. Karakter, silah, zırhlar bu şekilde alındığı için ayda 100 TL'ye kendi hesaplarında 25 farklı oyun karakterini (altın ve xp kazancına, animasyonuna ve zırhına göre değişkenlik gösterir.) 1000'e yakın silah çeşidini ve farklı türde, "skinde" karakter zırhlarını alabiliyorlar. Ortalama bir oyuncunun da oyunda aylık harcama yaptığı birim başı maliyet bu civarlara denk geliyor. GW2'de kristal almak, GTA5'e 180 tl verip DLC'lerini satın almak, 350 400 TL'ye collectors edition almak, üstüne tshirtünü, figürünü edinmek gibi bir kafanın F2P'ye dönüşen şekli oyun içindeki karakterini, daha iyi daha güçlü hale getirmek. Yine aslında aynı yere bakılıyor ama farklı gözlükler kullanıldığı için arada dağlar kadar fark varmış gibi hissediliyor.

bundan önceki paragraflar için öyle ya da böyle haklısın ve tartışmaya açık diyebilirim ama bu alıntıladığım paragram net yanlış. bu düşünce tarzı zaten oyun sektörünü daha kötüye yuvarlıyor. f2p oyunlar genellikle oyun sektörünün kanseri. gta v'e 15$'a gelen dlc ile wolfteam'de 7 gün diğerlerine üstünlük sağlayacak bir silah için her 7 günde para vermeyi eşit tutamazsın. kalitesiz f2p'ler net bir şekilde küçük yaştakileri sömürmeye odaklı (ki o yaşlarda diğerlerine üstünlük kurma, ego basma hat safhada, zaten biliyorsunuzdur uzak doğudan import edilen f2p'ler genelde bunun üzerine kurulu oluyor), düzgün oyunlarda dlc'ler veya collector edition'lar ise maliyeti+düzgün bir kar oranı ile oyuncuya gerçekten istediği içeriği sunmakta.
Mesaj tarihi:
Oyuncunun gerçek istediği budur diye bir kuralı kim koyabilir? İnsanların isteklerini, seçimlerini nasıl belirleriz ki? Sana göre 15$ DLC çok iyidir, güçlü bir silahı alarak bununla herkesten üstün olmaya çalışmak daha kötüdür. Böyle bir çıkarım sadece "sana göre" olabilir dostum. Her iki oyun yolunda da gitmek isteyenler mevcut. WoW'da son çıkan raiddeki en iyi eşyayı 50$'a satsan alan olmayacak mı? Kiminin zamanı vardır her gün 3 4 saatini vererek oynar, kimi işten eve gelir 1 saat kafa dağıtmak için girer, kendisinden daha fazla saat harcayan adamdan da geri kalmak istemeyebilir. Kimi Blue Ray sever, kimi zaman ayırır sinemaya gider, geniş ekranda izlemekten keyif alır. Hayır kardeşim herkes sinemaya gitsin evde kimse torrentten indirip izlemesin diyebiliyor muyuz? Ya da dvd almasın vs? Sana göre doğru ve iyi olan herkese göre mutlaka iyi olmalı diye bir durum yok.

Ben de pek harcamam bu arada F2P oyunlarda, GW2'yi Collectors aldım figürü falan güzeldi, kristal harcamadım, toplasan da 2 hafta oynamışımdır ama WoW'u 2006'dan beri oynuyorum, her expini aldım, steamde 200ün üstünde oyunum var vs. Bu kişiden kişiye değişir. Steam'de orjinal oyun alan adamla Wolfteam'de hile programı kullanmadan oynayan adam arasında çok da fark yok.
Mesaj tarihi:
abi verdiğin örnek de blizzard hani, en para göz firmaların başında. kaliteli üretmiyor olsaydılar sıçarlardı o yüzden +'ları -'lerini götürüyor bi nebze

para üzerinden ne kadar düşünürsen o kadar kötü tarafa geçiyorsun. sen bunu seversin ben bunu diye bir şey yok. iyi olan ve kötü olan var. o çocuklar o yaşlarda bunun farkına varmıyorlar sadece.

ek edit: gerçi tüm dünya benzer şekilde çalışıyor o yüzden kişisel almana gerek yok.
Mesaj tarihi:
Yok abi bir mantık kurup sizi ikna etme çabam. Sadece yaptığımız işi anlatmaya çalışıyorum. Eskort muhabetine kaydı iş gereksiz şekilde, speysin her zamanki konudan saptırma çabası, toparlama adına bir özet geçtim. Şimdi oturup kaç kişinin bakış açısını değiştirebilir ki yazdıklarım. Gerçekten kafasına soru takılan insanlar vardır, neden nasıl diye onlara açıklama yapıyorum işte, patidaşız en nihayetinde :).
Mesaj tarihi:
Cuce said:

p2w bi ounda bir yandada hile olması duman emntiyomu butun sistemi?

Ediyor tabii, sonuçta aylık hedefler var, bunlarda bazen %50'lere varan zararlar veriyor.. Koruma programları var, günü gününe takip var, bulduğumuz programları direkt kapattırıyoruz, ekip çalışıyor ama tabii yeterli olamadığı noktalar oluyor. Bu da hem oyuna hem satışa hem de oyuncuya zarar veriyor. Diğer p2p ve f2p oyunlar gibi uğraşıyoruz ama GO ve BF4'te de bu hileciler var, hani onların önlemi olsa, alıp kullanmak da istiyoruz ama olmuyor. Punkbusterla da iletişime geçtik, yıllık 250K$ ücreti vardı ama sistemi incelediler birleştiremedikleri için vazgeçtik. Yine Kore menşeili bir firma ile çalışıyoruz o konuda Xigncode.
Mesaj tarihi:
Adam en açık şekilde açıklamış, kimi öle sever kimi böle sever diye, yani daha çok kıllatmanın gereği yok. İşin felsefesine inip ama oyun sektörüde bu yüzden böle demek,kahvede çay içip memleket kurtaran işşiz adam kafası.
  • Yeni Oluştur...