Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İkinci şansım olsa...

KuddusiMavra

Öne çıkan mesajlar

Şu başlığa biraz daha bir şeyler yazayım istedim.

Şans zaten her insanda olmazsa olmaz yani mutlaka olması gereken bir şey.
Öyle bir şey ki o an belki insan fark etmiyor ama araya seneler girdikten sonra şansın kaç kez ayağına geldiğini,kaçında bunun farkına varıp değerlendirdiğini,kaçında farkına varamayıp elinin tersi ile ittiğini anlıyor.

Kendi adıma bu zamana kadar hatırladığım kadarıyla hayatımda dönüm noktası olan olayları yazdım. Bunların neredeyse tamamında şans bir şekilde geldi ayağıma. Ya da bazıları benim doğru veya yanlış seçimlerim nedeniyle karşıma çıktılar.

-memur bir anne-babanın çocuğu olarak dünyaya gelmem
-erkek kardeşimin varlığı
-anadolu lisesinde okumam
a)lisede bölüm seçimi
b)basketbolu bırakmam
-üniversite sınavında bölüm seçimi
a)sosyal bölüm tercihi yapmamam
b)ilk sene kazanabileceğim belli olmasına rağmen son gece yıldız ve istanbul üniversitelerini tercih listemden çıkartmam(bu son an da yaptığım tercih çıkartmaları nedeniyle ilk sene üniversiteyi kazanamadım)
c)madem sosyal bölüm tercih etmiyorum o zaman kimya mühendisi olayım tercihinde ısrar etmem(baba mesleği,kimya dersim hep 10,vs. gibi faktörler)
-üniversiteyi kazanmam
a)eşimle tartışarak tanışmam
b)fabrika organizasyon ve teknik tasarımı hocası ile teknik gezide tartışmam
c)okulu uzatmam
-ilk iş yeri seçimim
-yedek subay askerlik tercihim
-evliliğim
-subay olmak konusunda son an da vaz geçmem
-yurtdışı satış işi tercihim
-lenf kanseri şüphesi ile hastahaneye yatmam
-eşimin hamileliği
-yurtiçi satış işine dönmem
-kızımın doğumu
-kendi işimi 2 kez yapmayı denemem
-yapılan gazetecilik,programcılık teklifi
-yurtdışı satış işine dönmem

bu şekilde bakınca kritik kararlar verdiğimi görüyorum.
bazılarından dolayı pişmanım tabi ama yine de genel olarak bakınca çoğunda doğru tercihler yaptığımı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Fin said:

okulu bitirmeden mal gibi işe başlamak heralde sonra bi türlü bitmedi bitmeyecek gibi de.

bu boku ben yedim ama resmen götümü sıkarak toparlıyorum gibi okulu kısmetse seneye ilk dönem mezun olucam. iş-okul kesinlikle götüremedim birlikte, 4 senede 5 ders verdim çalışırken. bu dönem sadece 11 ders vermiş olucam dönem başladıktan sonra okula gitmeye başlamama rağmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Anlattim bi suru yerde gerci de;

Once bi 6 ay kafasini utuledim hanimin "gidelim mi? gitsek, birikimleri pic edip donmek zorunda kalsak bik bik eder misin, beynimi yer misin?" diye. Hep olumlu cevaplar alinca dedim hadi gidiyoz ozman. Ha bi de askerlik sikintisi vardi benim, onu bahane ettim, hanimin da gozu kesmedi 15-18 ay ayri kalmaya, he dedi.

Sonuc olarak esyalari sattik, millete gule gule dedik, parayi topladik, borclari digiturk'u falan kapattik -ki en onemli sey buydu heralde, kodumun kan emicileri-, ben 29 yasinda hatun 28 yasinda kalktik geldik Ingiltere'ye.

Ben dil bilmeden direkt dil okuluna gidicem diye geldim, hanim turist olarak geldi. Buraya gelip de Ingilizce'yi 2 seviye yukseltince direkt vizeye basvurdum, toplamda 10 ay cepten yedikten sonra aldim vizeyi. 3,5 senedir de burayiz iste. Az daha sabredince temelli oturumu alcaz ins. Dinimiz amin.
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

bildirim gitsin.

abi meslek ne senin, eşin çalışıyor mu şu an orada?

benzer durum bizde mevcut, eşim çok rahat iş bulur ama dili yok. benim dilim çok iyi meslek yok. yılbaşında herhalde ocak ayında iktisat diplomamı alıcam ama benim gibi adamı napsınlar abi ingilterede, gel gel bize muhasebeci lazım demezler herhalde :/ azcık merak ettim anlatsana sen yazılımcı mıydın hanım çalışıyor mu vs?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...