Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Front-end developer olarak iş bulmak

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Üniversitede yazılım veya bilgisayar mühendisliği okumadım hatta alakasız amerikan kültürü ve edebiyatı bölümünden bile daha hala mezun olmadım 29 yaşına kadar askerlik ayağına yatış yapıyorum.

Codeacademy ve odin project gibi sitelerle nereye kadar ilerleyebilirim? Yani bu sitelere gerçekten asılarak çalışıp öğrendiğim takdirde gerçekten bir front-end developer olma ihtimalim , bir junior javascript developer olma ihtimalim var mı? İşe alınırken diploma ne kadar önemli oluyor? Github daha mı önemli bir noktadadır?

Deli gibi çalışıyorum hergün 8-10 saat öğrenicem diye , baya eğleniyorum öğrenirken , sonra iş bulamazsam bile freelancer falan sidejob yaparım olmadı keyfime göre kendime site yaparım ama bu arada iş bulabilirsem çok mutlu olurum tabii.

Birde ortalama maaş beklentisi nasıl olmalı yeni başlayan birinin es kaza işe alınabilirsem?
Mesaj tarihi:
Ne kadar bilince alınır işte , hani onun limitinin nolduğunu bilsem bir an evvel geçiş yapmak istiyorum , sebebi direk başliim çalışiim ohh maaşı kapiim falan değil. Aynı anda ölmeyecek kadar para kazanıp o tarz bir firmada çalışırsam çok daha çabuk öğrenirim tek başıma öğrenmeme nazaran o yüzden bu kadar çabuk geçmek istiyorum o tarz bir pozisyona.
Mesaj tarihi:
Universiteyi bitir bi sekilde. Ne bitirdiginin onemi yok, bazi sirketler universite mezunu haricinde almiyo sirket politikasi geregi. Hani bi gun buyuk bi sirkete girecek olursun -ki normalde onemsiz ama TR'de maasini duzenli almak acisindan onemli- geri cevirmesinler bu yuzden.

Onun disinda okulunu okumadan olursun. Okulunu okumuyo olmanin tek sikintisi neyi ne sirayla ogrenecegini bilmemek esasen. Onun da cozumu dogru kaynaktan okumaya/izlemeye bakiyo lakin ingilizce yoksa, biri tane tane konusunca anlamiyosan ya da okuyamiyosan zor.

Yaptigin seyler varsa koy degerlendireyim bu arada. Eksigin gedigin ne, ne kadar daha ekmek yemen lazim soyleyeyim.
Mesaj tarihi:
Yok be otelde çalışıyorum zaten işim var , bundan daha düşük maaşla çalışırım yeter ki istediğim işi yapayım diye dedim.

di sağolasın en azından biraz rahatlattın , hiç değilse şu üniversite olayında. Onun dışında dediğim gibi dur daha yeni başladım
falan yapıyorum , var MyName = "Mithat" ; falan o kısımlardayım , html bir bitsin geri gidicem javascripte zaten, mal gibi zamanında nereden öğrendiysem 2-3 js öğrenmişim , kalmış o öyle , şimdi html ve css ile başlıyorum , sonra javascript , onlarıda codeacademy ile öğreniceğim için sıraları belli.
Mesaj tarihi:
Syntax kolay is, 2 gunde ogrenilir. Onun disinda is bulmana katkisi en buyuk olacak sey sey isin felsefesidir, best practice'idir. Atiyorum nerde div, nerde table, nerde ul nerde ol kullanilir, yaratilan dosyalar CSS/JS nasi ayrilir/saklanir, source control nasi kullanilir, bower gibi grunt gibi tool'lar ne yapar, neden kullanmak gerekir. TDD, BDD, Agile, pair programming nedir, nasi yaparsin vesaire gibi...

Isin kotu yani ise, bazi konularda deneyimin ya da ugrasacagin bir proje olmadan ilerlemek, deneyim sahibi olmak zor. Haliyle projeler yarat kendine, sonra bunu boyle yaptim ama dogru mu yaptim diye sor.
Mesaj tarihi:
Abi daha henüz proje yaratabilecek kadar bir bilgi yok ki ortada proje yaratiim :D hele bir html ile css öğrenseydim bari projeye başlamadan :D Şuan airbnb sitesi yaptırıyor mesela bitince githuba atıcam alayını , yaptığım bişi değil mi kalsın hiç yoktan iyidir.

Sonra google anasayfa vs falan derken bişiler bakıcam , sadece ve sadece html ve css kullanılarak yapılabilecek bir proje bulursam veya sen bulursan söyle yapmaya çalışiim elimden geldiğince. Onun dışında yazdıklarının %90'ı ne demek bilmiyorum alayı fransızca gibi geldi bana , facebook açmasını bilen düzeyde teknolojiye sahip adama html ile css öğreniyormuş gibi davran direk öyle dalma üzerime :D
Mesaj tarihi:
proje oluşturacak bilgim yok diye kestirip atma bence. o noktaya hiç gelmeyeceksin muhtemelen :)

direk proje belirle kafanda onu yap, en hızlandırılmış yol bu oluyo bence.
Mesaj tarihi:
hmm , e napıcam kafamdan şöyle bir site düşünüyorum diip onu mu yapmalıyım? Öyleyse eğer aklımda bir site var onu yapmaya kasabilirim artık olur olmaz bilmiyorum ama deneyebilirim.
Mesaj tarihi:
MEAN ogren gec iste.
.net ci olmasan ilk isim bunu ogrenmek olurdu. gerci kitabi okuma listemde, sole bi bakip gecicem.

javascript i bilirsen, hem frontend (angular) hem backend (node) hemde db (mongo) kod yazarsin.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/5173wa99reL._AC_SX60_CR,0,0,60,60_.jpg

http://www.amazon.com/MEAN-Web-Development-Amos-Haviv/dp/1783983280
Mesaj tarihi:
Valla ayar oluyorum angular öğrencem daha yüksek maaşlı bir işe girebilmek için. Javascripti ne hallere getirdiler, her bir framework öğrenilmesi gereken bir dil gibi, sanki javascript değil de almanca öğreniyomuşum gibi hissediyorum angularjs öğrenmeye çalıştıkça. Angular 2 daha da bir garip iyice kafam allak bullak oldu
Mesaj tarihi:
JS bilmediginizdendir o. =P

Saka bi yana JS temelinizi saglamlastirip sonra Angular ya da benzeri bisey ustune calissaniz kurtulursunuz o kafa karisikligindan.
Mesaj tarihi:
al is, simdi geldi, Java ama, scripti yok.

Client's Preferred Candidate Should Exhibit:
An interest in application design and development, but a passion for getting things done.
Smart enough to work at top companies, but picky about finding the right role
Experienced, but you also like to learn new things.
Desires to work with smart people and have fun building something great.

Candidate Should Meet Most (If Not All) Of The Following Requirements:
Heavy hands-on in core Java 1.6 and above
J2EE & Gang of 4 Design Patterns
Clear understanding of Data Structures and their implementation in Java
Spring Framework along with some exposure to Spring Boot and Batch
ORM tools: Hibernate, IBatis, etc
Java Web Services: SOAP and REST
Open source toolkits: Apache Commons, Google Guava, Akka, etc
TDD and BDD frameworks: JUnit, JBehave, FitNese, Concordion, etc.
Experience with Git for enterprise projects
Application servers (Tomcat, JBoss, Apache) tuning, proxy, and clustering
Non-SQL DB like MongoDB, Cassandra, CouchDB, etc
Hands-on Oracle database development and data modeling
Experience with SDLC tools: Atlassian suite, Jenkins, Maven/Gradle, code quality management tools
Exposure to Rules Engines, preferably Drools 5 and above

The Following Would Be Great To Have:
Develop in Flex
Understand latest JavaScript trends: Node.js, ELK
Navigate Gradle, Ruby, PHP, or Python
Be fluent with JVM Languages such as Scala and Ruby
Be exposed to BPM tools, preferably jBPM
Have experience or knowledge of Client On-boarding as it relates to an Investment Bank
  • Yeni Oluştur...