monoscope Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 genel anlamda sadece forum değil ayrıca bireysel söylemedim kimse yapmıyo bile olabilir ama ben gene de söyleyeyim dedim. not: ben de deistim belki de değiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Edriel said: Kendimiz mi uydurduk yoksa var mı bunu bilmiyoruz işte. İnanıyorum diyen de inanmıyorum diyende birşeyi kanıtlıyamıyor. (Hayır 5 duyumla hissetmiyorum yok demek, olmadığını kanıtlamıyor) Kendi uydurduğumuz bilimsel kurallara göre yok diyebilirsin sadece. O kurallarıda eksik olduğunu kabul eden birine yediremezsin. yok yedirirsin, yani gidip herhangi bir omnipotent yatırıc tipi deilde gidip kutsal kitaptaki tanrıyı zorlarsan ona direk hadi lan ordan denir. baya sicientific metod içinde olmadığı fazlasıyla tatmin edicek kadar kanıylanır -ki zaten negatifi kanıtlamazsın pozitifi kanıtlarsın- Bu tanrı belki olabilir ama yani abi kasmayın hiç yoktur, muhabbeti böle dinlerin tanrıları için deil zaten. tümüyle ucu acık bırakılmıs bi yaratıcı konsepti için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Edriel said: Kendimiz mi uydurduk yoksa var mı bunu bilmiyoruz işte. İnanıyorum diyen de inanmıyorum diyende birşeyi kanıtlıyamıyor. (Hayır 5 duyumla hissetmiyorum yok demek, olmadığını kanıtlamıyor) Kendi uydurduğumuz bilimsel kurallara göre yok diyebilirsin sadece. O kurallarıda eksik olduğunu kabul eden birine yediremezsin. Yoklugun kanitlanmasina gerek yok. Tanriya inanmiyorum diyenlerden tanrinin olmadigini kanitlamalarini istemek kadar sacma bir sey yok. Insanlarin inatla anlamak istemedigi sey bu. BURDEN OF PROOF BENDE DEGIL! Kanitlanamayan bir seye ancak inanilir. Inanmamak natural state zaten. Kanitlanmasina gerek yok inancsizligin. Pekala tanri yok diyebilirim, unicornlar yok demekden farki yok bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Titania ve Auberon'un gercek olmadiklarini da kanitlamami ister misiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Laurelin said: islam en iyi zaten http://viralsurvival.com/wp-content/uploads/2015/02/isis-flag.jpg Bahsi geçen din Ibn-i Heysem, Ibn-i Rüşd, Ibn-i Haldun, Ibn-i Sina gibi daha bir çok bilim adamı da çıkardı. Endülüs, İslam tarihinin en parlak dönemiydi. Hatta Nietzche'nin hayran olduğu bir yerdi. Günümüzdeki manzaraya baktığımızda aradaki fark çok fazla değil mi ? Tarih ortadayken faturayı dine kesmek çok ağır olmadı mı sence de ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 olmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 KuddusiMavra said: jacabo said: Cizgini bozmayip yine sacmaladigin icin tebrik ederim KuddusiMavra said: jacabo said: Adam oyle demis olsa bile sizene onu anlamadim hahaha. aynı mantık işte . konu başlığı zaten yaşar Nuri'nin kitabı. ama gerge sağ olsun bu ateistken deist olma yolunda ilerleyen adamı yazdı. ondan sonra mevzu buralara geldi. senin de payın var buralara gelmesinde. koca başlıkta sen dahil herkese uyayım dedim. dur saçmalayayım bari haksız çıkma KuddusiMavra said: evet gençler. eve yeni geldim. ölünce 22 sandığı takip ettik. sonuçlar elbette ben ve arkadaşlarım için hayal kırıklığı. peygamberimizi en kısa zamanda değiştirip allahımızı desteklemeye devam edeceğiz. ilk kongrede bizzat ben kürsüye çıkıp peygamberimize artık çekil kardeşim peygamberlikten , aç dinin önünü tadında bir şeyler söyleyeceğim. hatta şimdiden dinimizin vatsap grubunda bayağı bir trartışma başlattım. şu hayatın tartışmasız 3 yenileni var. 1. din 2. din 3. tabii ki bizim din artık hayat bittiğine göre yenilenlerin gitmeleri gerektiği konusunda dindarlarda hareketlenmeler olacaktır. bizim dinin başında bu peygamberin bu seçimlere girmesi çok büyük hataydı,bunu burada birkaç kez dile getirdim. arkdaşlarım da bilirler ama neticesinde din disiplini içerisinde kongrenin seçtiği peygambere sahip çıkmaya devam ettim. peygambere hitaben yazdığım ve genel peygamberliği bırakması gerektiğine dair yazımı sizlerle paylaşmıştım. 8-9 ay oluyor o yazıyı kendi bloğumda yayınlayalı. yani bu görüşüm yeni değil. hala dinimin programına inanıyorum. hala beni ve düşüncelerimi temsil eden yegane dinin bizim din olduğunu düşünüyorum. şimdi genel seçim olsa yine bizim oy veririm. amaaaa... bu peygamber artık tarihteki yerini almalı. bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 @GERGE Örnek olarak islam dini ve günümüze en yakın olan değiştirilmediği en fazla savunulan kitabı olan din. Bu 1 kişi tarafından sallanıp oluşturulan bir kitap olabilir mi olamaz mı bunu sorgulamak lazım çünkü çok ciddi inanı var. Bu olaylar 1400 yıl önce bir şekilde yaşanmış ve 10 binlerce şahitle artarak günümüze kadar gelmiş bunun yazılı bilimsel kanıtları var o yüzden unicornla kıyaslamak doğru değil. İnanılmayan kısım o kitap uyduruldu mu yoksa anlatılan şekilde vahiy yoluyla gelip somutlaştırıldı mı ? Jedilik gibi kaba etten sallanmış bir şey olsa milyar insan inanmazdı günümüzde. O yüzden ben yok diyoruk yoku savunuyorsun bilinç altında, ama gelipte sanakimse var ulan inan demiyor şurda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bright Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 GERGE said: Edriel said: Kendimiz mi uydurduk yoksa var mı bunu bilmiyoruz işte. İnanıyorum diyen de inanmıyorum diyende birşeyi kanıtlıyamıyor. (Hayır 5 duyumla hissetmiyorum yok demek, olmadığını kanıtlamıyor) Kendi uydurduğumuz bilimsel kurallara göre yok diyebilirsin sadece. O kurallarıda eksik olduğunu kabul eden birine yediremezsin. Yoklugun kanitlanmasina gerek yok. Tanriya inanmiyorum diyenlerden tanrinin olmadigini kanitlamalarini istemek kadar sacma bir sey yok. Insanlarin inatla anlamak istemedigi sey bu. BURDEN OF PROOF BENDE DEGIL! Kanitlanamayan bir seye ancak inanilir. Inanmamak natural state zaten. Kanitlanmasina gerek yok inancsizligin. Pekala tanri yok diyebilirim, unicornlar yok demekden farki yok bunun. Herkes her istediğini söyleyebilir zaten de söylemin bilimsel olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 unicornla kıyaslamak doğru, 1800'lerde hala unicorn baya avrupada vardır abi bi yerlerde cinde afrikada falan denilen bişidi. narwhal boynuzlarını getirip unicorn boynuzu diye satıyodu insanlar avruapda dünyanın parasına. biraz confirmation bias var bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Edriel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 @cuce mesele unicorn degil ne demek istediği anlaşılıyor postunda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 demek istediğim bu, milyar isnanın falan ınanıyo olması bişey idafe etmiyo demek istiyorum. unicornalrın zamanı nasıl gectiyse aynı sekilde kuranında Minimum %80nını zamanı gecti zaten. secmece iananıyo inananlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 milyarlarca insan fil kafali tanriya da inaniyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 onu gectim dahada fazlası korkutunca, su içince hıckırık geciyomusada falanda inanıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 seçmece inanmadan ziyade neye inandıklarının, ne yaptıklarının farkında değiller ki. islam ölülerden medet ummayın der ama nerede türbe varsa bizim kadınlar orada mesela. sonra erkekler, normalde farz namazları kılmazlar ama ramazan gelince teravihe falan giderler. değişik değişik kafalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 off din topiki ve saleel al sawarim eksik neyse ben eksiği tamalıyayım. bayadır dinlemıyodum iyi oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 allahu akbar karşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 şu müzik eşliğinde kantıra gireyim de 2 hs atayım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anhora Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Ulan terörist dini olduk ya sfd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 vazgeçtim battlefield a girip çeşitli tankları ve binaları rpg ile patlatmak istiyorum. ALLLLLLLLLLLAHU AKBAR Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 http://www.youtube.com/watch?v=lpBvDuhofhA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Cuce said: demek istediğim bu, milyar isnanın falan ınanıyo olması bişey idafe etmiyo demek istiyorum. unicornalrın zamanı nasıl gectiyse aynı sekilde kuranında Minimum %80nını zamanı gecti zaten. secmece iananıyo inananlar. HERESY! HEATHEN! unicornlarin zamani gecmedi! http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--DXpdzeA2--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/186w29rq9p3rcjpg.jpg http://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--PSBNwmNE--/c_fit,fl_progressive,q_80,w_636/186xmq7hi1jcqjpg.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red_Skull Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 YANACAKSINIZ_.JPEG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 unicorn degil o, kirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2015 spawni duruyosa para etmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar