Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shirobako


Sam

Öne çıkan mesajlar

http://img7.anidb.net/pics/anime/162539.jpg
okul kulüplerinde yıllık şenlik için amatörce kısa bir anime bölümü yapan beş arkadaş, mezun olduktan sonra birgün yeniden buluşup anime yapmak için birbirlerine söz verirler. ayrı dallarda çalışmaya başlayan beş arkadaşın çabaları ve bunlardan birinin bir anime stüdyosundaki prodüksiyon maceraları ve çıkan sorunlarla boğuşması.

anime'lerin senaryo, çizimler, animasyon, ses dahil nasıl yapıldığı, çıkan sorunlar, orijinal hikaye ve light novel/mangadan adaptasyon serilerinin kendine has sorunları, şirketlerin ve çalışanların mücadelesi. panzer und girls gibi serilerde yaşadıkları gerçek sorunlardan ilham alınmış. anime izlerken "ya bu bölümde çizimler ne kötüydü" demiş herkesin izlemesi lazım. :)
http://blog-imgs-64.fc2.com/y/a/r/yaraon/pa1427381690138.jpg
devasa bir kadro var ve bayağı derinlemesine anlatıyor yapım aşamalarını, tam bir seinen olmuş. izlediğim en oturaklı serilerden biri oldu, anime düşkünü herkese tavsiye ediyorum. seri esnasında yapılan anime'lerin de birer bölüm spin-off'unu yapıyorlar hatta blu-ray için genshiken'deki kujibiki unbalance gibi. cidden genshiken'den bu yana en çok tatmin olduğum seri oldu anime'lerle alakalı. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bakuman done right.

Kesinlikle izlenmesi lazım, sektörle ilgili de bayağı bilgi veriyor. Bu hafta yeni bölüm niye yok? Manyak mı bunlar 1 cour animede niye recap episode koyarlar ya? E bunun kalitesi niye düştü ki şimdi? gibi soruların hepsinin cevabı Shirobako'da.

Bu arada spinofflardan da Exodus! çok hoşuma gitmişti, sezonluk çıkarsalar keşke demiştim. Aerial Girls Squad ı da çıkarıcaklarmış o daha da güzel olur herhalde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet ben de aynı şekilde düşündüm bakuman için izlerken. :)

exodus hoştu ama 3rd girls wing dediğin gibi daha da iyi olur herhalde.

yalnız gerçek anime'lere, şirketlere, hatta insanlara referanslar da çok iyiydi.

exodus finalindeki atlar

evangelion'un lcd kafalı yönetmeni kanno "atları uçaklara çevirebilir miyim" deyince koptum ahahah


aslında 52 bölüm yapmayı istemişler toplamda, ikinci bir sezon gelir mi gelmez mi pek belli değilmiş şu anda. gelir inşallah. maceraları daha yeni başlıyor! (:D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...